Mesajul Tinerilor Romani Americani cu privire la cartea, „Rascumpararea Memoriei”.

Iubiti frati romani! In primul rand dorim sa-i multumim tanarului pastor „Vasilica Croitorul”, pentru publicarea carti „Rascumpararea Memoriei”. Domnul Isus sa-l binecuvinteze cu intreaga sa familie.Noi credem ca aparitia acestei carti, cat si tot ceia ce se intampla la ora actuala in bisericile romane, nu a fost ingaduit la voia intamplari. Prin descoperirea trecutului unor asa zisi slujitori in campul Evangheliei, credem ca Dumnezeu vrea sa ne spuna sa fim foarte atenti, la ce se intampla in prezent in bisericile noastre. Daca in trecut in conducerea bisericilor romane au fost atat de multi pastori vanzatori, atat de multi lucratori lacomi dupa avere, atat de multi frati deai lui Iuda, care pentru o suma oarecare de bani si favoruri au vandut frati in Hristos; comform Bibliei, in zilele noastre asemenea oameni sunt si vor fi mult mai multi. Din nefericire aflam ca numarul lor nu va scadea, dinpotriva cu cat ne apropiem tot mai mult de venirea Domnului, cu atat acest numar v-a creste de la un an la altul. Daca nu ar fi asa ar insemna ca minte Biblia, iar fraza din Matei 24 cu 5 nu ar avea nici o importanta pentru noi. Aratandu-ne trecutul noi credem ca Dumnezeu doreste sa ne trezeasca din somnul nepasari, ca apoi sa faca din noi adevarat vegheatori ai Lui. Credem ca vrea o reforma a miscarii evanghelice din bisericile romane de pretutindeni. Vrea o schimbare din parte liderilor nostri crestini de azi, care asa cum stim, cei mai multi dintre dumnealor si-au uitat chemarea si trimeterea care le-a facut-o Creiatorul. Cunoasterea trecutului, desigur ne va ajuta foarte mult in scopul de-a slefui si proiecta viitorul.

Cat despre noi va putem spune, „ca uram faptele acelor pastori turnatori din vrenea comunista”. Cu toate acestea, nu v-om comenta prea mult la adresa dansilor, ii v-om lasa pentru judecata Lui Dumnezeu. Asa ca ne v-om indrepta privirile catre pastori zilelor noastre, de care depinde viitorul de maine a bisericilor romane. Si pentru faptul ca noi suntem din Statele Unite, am vrea sa-i folosim ca exemplu pastori nostri romani din America si Canada. Daca ne v-om uita la acesti oameni si v-om studia atenti prezentul, ne v-om putea da seama ca lideri nostri de azi (multi dintre dumnealor) nu sunt cu nimic mai presus de acei pastori din vremea comunista. Pe cei mai multi aflam ca timpul nu ia schimbat, le-au schimbat dor metodele si tacticile de lucru. Vanzarile de frati sa stiti ca nu au disparut, se intampla chear si-n zilele noastre, doar ca se face sub o alta forma si cu o mai mare diplomatie, datorita legilor de stat in vigoare. Regretabil dar adevarat, va putem spune iubiti frati: „ca viitorul generatiei tinere de crestini romani din America si Canada, se afla in mainile unor oameni pe care nu-i intereseaza absolut de loc mantuirea noastra”. Pentru cei care inca nu ne cunoasteti, am dori sa va spunem: noi suntem „Tinerii Romani Americani” care datorita pierderilor mari care au loc in randul tineriilor romani din bisericile noastre, ne luptam de 4 ani de zile pentru „30 de minute o data la saptamana predica si-n limba engleza in bisericile romane”, ca toti tineri romani-americani sa inteleaga cuvantul Evangheliei si legile Lui Dumnezeu. Motivatia luptei noastre are un singur scop: „sa salvam generatia noastra pentru cer”. Cu durere va spunem, ca succesul nostru este un dissapoiment, peste 90% dintre pastori nostri, si-au acoperit ochi ca sa nu ne vada nevoile si urechile ca sa nu ne auda strigatele.

In nenumarate randuri, atat in public cat si in particular, noi ne-am exprimat aceasta dorinta liderilor nostri: „ca prin mesaje si-n limba engleza, sa salvam generatia noastra pentru cer”. Chiar si anul acesta la conventiea care a avut loc in Atlanta Georgia, prin Scrisoare deschisa adresata, „Pastorilor Romani Penticostali din America si Canada” am cerut acestor frati: „ca la aceasta intrunire printre altele, sa ridice si sa puna in discutie si nevoile generatiei tinere din bisericile romane”. Cu regret va spunem, ca raspunsul pastorilor romani la scrisoarea noastra, a fost ca de obicei, „IGNORANTA”. Prin tacerea dansilor, inca odata si-au aratat lipsa de interes fata de generatia tanara. Aflam de la frati mai in varsta, ca la aceasta conventie nu am avut nici o sansa de-a fi bagati in seama. Pastori romani au fost foarte ocupati cu lista fratilor, care in vremea comunista au colaborat cu securitatea. Aflam ca au fost foarte socati de aparitia carti „Rascumpararea Memoriei”, pentru faptul ca aceasta carte arata faptele unor pastori romani din Romania si Diaspora, care in urma cu 20-30 de ani aflandu-se in Romania, au vandut frati romani securistilor comunisti. Datorita acestui eveniment, la sedintele care au avut loc intre progamele conventiei, nu au avut timp de noi. Aflam ca au discutat si au cautat modalitati rapide, ca in fata publicului sa se debalaseze cat se poate de repede de pastori din vremea comunista, ca nu cumva poporul roman sa traiasca cu impresia, „ca toti pastori romani sunt capabili de asemena compromisuri”. Ca rezultat, la programul conventiei de Sambata seara au si venit cu solutia. O multime dintre pastorii nostri din America, s-au aliniat pe podiumul conventiei in fata publicului, si au semnat o declaratie in care este stipulat faptul: „ca nici unul dintre dumnealor nu au fost implicati cu securitatea comunista din Romania la vinderile de frati”. Uitandune la eii ne-am amintit de politicieni americani, care cu un an in urma in fata publicului si a televiziuni l-au expulzat pe guvernatorul Chicago-lui Rod Blagojevich, care a fost descoperit ca si el vindea ceva: „vindea fostul scaun din senat, al presedintelui Obama”.

Toti lideri nostri de pe scena conventiei, si-au spalat mainile ca si Pilat de vinovatia acelor pastori, care prin folosirea metaodei lui Iuda au vandut frati romani, pentru „200 de lei romanesti”. Uitandu-ne la pastori nostri ne-am pus si noi intrebarea: oare oameni acestia s-ar putea ca sa nu vada adevarul??? Chiar sa nu-si dea seama, ca ceia ce fac dumnealor este acelasi lucru??? Chiar sa nu vada realitatea??? Pastorii nostri, ne vand pe noi pentru un blid de linte am putea spune. Pentru faptul ca majoritatea nu pot sa predice si-n limba engleza, imprastie tinerii romani din bisericile dansilor, ca nu cumva sa le luam functiile si salarul. Ca sa aflati ce au pus la cale, si ce-au discutat nu demult la o intrunire o parte dintre acesti pastorii, (care la aceasta conventie, foarte mandri semnau acea declaratie), v-am ruga sa intrati pe internet si sa cititi mesajul #363. la adresa: http://tineriiromaniamericani.blogspot.com/2009/03/raportul-tinerilor-romani-americani-pe.html . Uitandu-ne la eii ne-am mirat mult de faptul, „cum de-si pot permite acesti oameni sa condamne pastorii din trecut, atata timp cat multi dintre dumnealor fac acelasi lucru”. Am vrea sa va intrebam pe dvs. iubiti frati!!! Afland si stiind tot ce se intampla cu noi, care credeti dvs. ca este diferenta dintre pastori de atunci si pastori zilelor noastre??? Noi va spunem sinceri, ca in afara de sumele de bani pe care le-au incasat pastorii din vremea comunista si sumele de dollari pe care le incaseaza pastori nostri de azi, „noi nu vedem nici o diferenta”.

Afland despre acei pastori din acele vremuri, si noi am ajuns sa ne punem intrebarea: „daca nu cumva boala pastorilor nostri romani din zilele noastre, este o boala cronica si se mosteneste de la o generatie la alta??? Stim ca bunici si parinti nostri au fost vanduti si au suferit foarte mult din pricina pastorilor romani din generatia dansilor. Tot asa si generatia tanara din America si Canada suferim foarte mult, din cauza pastorilor din vremea noastra. Ce ziceti fratilor!!! pana cand loviturile cele mai grave, trebue sa le primim de la oameni carora Dumnezeu le porunceste in Ezechiel 34 cu 4: „sa ne lege ranile”. Am vrea sa stiti ca ne bucuram de aceasta carte, si ne vom ruga Domnului pentru pastorul „Vasilica Croitorul”. Noi suntem printre putini crestini romani din aceste vremuri, care ne dam seama ce-l asteapta pe acest tanar. Da stim ce inseamna sa ajungi sa te lupti cu uni dintre pastori secolului XXI. Datorita acestui fapt am dori sa-l facem atent pe acest frate, am vrea sa-i spunem ca din nefericire acesti pastori nu sunt singuri. In decursul anilor si-au adunat o multime de suportori, frati romani din bisericile noastre care sunt foarte devotati in protejarea dansilor. Acesti oameni pentru faptul ca nu cunosc Scripturile, ii considera pe acesti lideri „adevarati sfinti”. Indiferent de greselile si pacatele care le fac, sau dovezile care se aduc la adresele dansilor, „ii gasesc nevinoavati”. Noi ordecateori comentam la adresa pastorilor nostri, suportori dansilor le sar in ajutor si vin la noi cu tot felul de amenintari si insulte. Speram totusi, ca de data acesta acesti frati „naivi”, vazand lista mare de dovezi si procentajul mare de pastori romani „corupti” din vremea comunista, o sa-si dea seama ca si-n vremea noastra avem asemenea oameni, pentru care dolarul si interesele personale, depasesc valorile Lui Dumnezeu. Din pacate, dupa calculele noastre aflam ca numarulul acestor „asa zisi frati”, este destul de mare. Va dam un ezemplu: din sutele de pastori romani din America si Canada, dupa 4 ani de lupta deabea avem 12 pastori care si-au luat angajamentul, ca ne v-or da si noua 30 de minute predica si-n liba engleza la serviciile divine, pentru a salva tinerii romani pentru cer.

Pe toti ceilati pastori romani din America si Canada (care sunt de ordinul sutelor), nu-i intereseaza absolut de loc soarta noastra. Aflam ca nu-i intereseaza nici viitorul de maine a bisericilor romane. Dupa calculele noastre am ajuns la concluzia: daca in vreamea Domnului Isus, tot la 11 oameni ai Lui Dumnezeu a existat si cate un Iuda; in situatia noastra uitandune la pastori care ne vor afara din bisericile dansilor, aflam ca s-au inverst numerele. Tot la apoximativ 11 frati dea lui Iuda, gasim si cate un om al Lui Dumnezeu, care ne vrea mantuirea. Ne cerem ertare, daca pentru uni afirmatiile noastre sunt prea tari, si-o sa va tulbure sufletul. Inainte de-a ne judeca, noi credem ca a sosit timpul sa va ganditi putin mai adanc la to ce se intampla, ca nu cumva sa va inselati singuri iubiti frati!!! In Matei 7 cu 16 scrie: ca pe adevarati lucratori in campul Evangheliei „ii veti cunoaste dupa faptele lor”, nu dupa performanta care o dau acesti oameni pe scenele conventiilor sau la amvoanele bisericilor in fata publicului. Am dori sa va spunem, ca pastori care nu pot sa dea 30 de minute din timpul dumnealor, pentru a salva o generatie de tineri pentru cer, „NU SUNT DIN DUMNEZEU”. V-o spune Biblia fratilor nu noi, cititi Ev. lui Ioan 10:11. Pentru faptul ca nu am vrea sa ramaneti cu-o inpresie gresita despre noi, va spunem in fata Lui Dumnezeu: „ca noi nu dorim sa scoatem pastori nostri afara din bisericile romane”. Dimpotriva ne-am bucura mult daca acesti frati ar invata ceva din tot ce se intampla, si s-ar pocai de pacatele dansilor, „care sunt tot atat de strigatoare la cer, ca si pacatele pastorilor din vremea comunista”. Ne-am bucura daca acesti frati ar realiza si faptul: „ca mai tarziu sa mai devreme, tot ceia ce au facut si fac in ascuns, (chiar si-n cazul deciziilor luate la restaurantele din oras, cu privire la tinerii), dumnealor intr-o zi va trebui sa dea socoteala, atat in fata oamenilor cat si-n fata Lui Dumnezu”. Dupa patru ani de lupta cu pastori romani, permitetine iubiti frati sa va dam si noi un sfat: „ocrotiti oameni Lui Dumnezeu, in schimb dati pe fata toti frati lui Iuda”. A facut-o Domnul Isus cand era pe pamant (Matei 26, 20-21), credem ca ni se cere si noua sa facem acelasi lucru.

Multa pace iubiti fratii!!!
Cu mult respect „Tinerii Romani Americani”
http://tineriiromaniamericani.blogspot.com/

26 de gânduri despre &8222;Mesajul Tinerilor Romani Americani cu privire la cartea, „Rascumpararea Memoriei”.&8221;

 1. Har si Pace! Domnul sa va binecuvanteze. Mai mult decat soarta tinerilor romani-americani, ar fi bine sa fiti interesati si de soarta americanilor, in final, voi sunteti in America.

  Va sugerez sa nu uitati ca si americanii au nevoie de mantuire. Evanghelizarea americanilor este foarte importanta. Voi tinerii, rugati-va lui Dumnezeu sa va dea daruri si slujbe in Biserica Lui, si apoi sa mergeti cu Evanghelia si la americani. Prea putin le pasa unora de tara in care traiesc, poate ca nu le pasa de sufletele pierdute, sau au ajuns „bogati, fara sa duca lipsa de nimic”, in timp ce langa ei, sunt oameni care se indreapta spre iad.

  Rugati-va pentru infiintarea de biserici americane, conduse de romani, care sa aduca o inviorare spirituala in toata America. Aveti o mare raspundere acum ca sunteti in America. Rugati pe Domnul secerisului sa scoata seceratori in ogorul lui. Avand ca prioritate evanghelizarea lumii intregi, Biserica se va intoarce la adevaratul ei scop pe pamant, si numai dupa aceea va veni Domnul Isus sa ne ia sa fim cu El.

  Ma rog ca Domnul sa va binecuvanteze, sa va dea vise si vedenii, descoperiri de la El cu privire la tara in care traiti, cu privire la lucrarea pentru El in natiunea in care va aflati acum.

  Har si Binecuvantare!
  Cu dragoste, Nica Lucian

  P.S. Referitor la colaboratorii cu Securitatea, nu uitati ca sunt cu ochiii pe noi. Sa ne rugam pentru mantuirea lor, unii se vor intoarce ca Petru, dar altii vor pieri de durerea remuscarii.

  http://www.tripleclicks.com/11069406
  13 septembrie 2010, 07:54

  • Nu stiu daca ati participat la conventie sau nu daca vreti sa stiti simbata de la ora 1:00 la ora 4:00 a fost conventia tineretului si sa vorbit mai mult in engleza iar simbata seara fratele Leonard a avut mesaj tot in limba engleza. Nu cred ca acest mesaj a fost pentru cei ce nu vorbesc engleza. Fiti realisti. Daca evreii ar fi facut ce cereti voi acum Israelul nu ar mai fi existat si limba ebraica ar fi fost disparuta.
   God Bless You All
   13 septembrie 2010, 11:27

 2. It is a sad truth that the language is a barrier. However, everyone is to blame – the parents, the church, the leaders, the pastors and the youth themselves. We all failed and instead of pointing fingers at each other as we cannot undue the past, we should ALL go back to basics and unite and seek God…If we truly want to know Him, we will do everything possible to lean His way, including but not limited to, learning the language of our forfathers. I came here when I was 12 and I made it a point to learn the Romanian language. Afterall, the responsibiliy knocks at my door, not somebody elses. The bottom line is that ALL of us need to really seek GOD like never before. We live in turbulent times, and it will get harder not better. We must learn the Word of God and discern the true teaching from the immitation and false teaching. What it comes down to is that we need to repent, bow our knees and recognize that we are all sinners and fall short of the Grace of God – we have a sinful nature. Profet Daniel acknowledged that he was guilty of sinning, his parents and the nation. Aren’t we the same? Jesus will not take us home in the stance we are; we must be Holy and live a holy life. We must be filled with the Holy Spirit and my utmost prayer and my cry to the Lord is to have mercy and give us strength and wake our conscience (even if He needs to bulldoze it into existence) to pray and to walk His path and number our days wisely so that we may receive a wise heart to be more like Him in everything we do and in everything that we are; we must strive to be as the parable of the FIVE wise virgins (Matthew ch.25) to not only take the lamp but the oil in our vessels. I end it with this: God is shaking up our nation; God is allowing things to surface to unravel hidden despicable things; let the person without sin cast the first stone OR let God judge and deliver the sentance. Let each of us, pray and fast for the lost, the weary, the beaten, the Satan bound and almost destroyed and bring them to Christ so that we may hear His voice…come faithful servant!!! God bless us and keep us in your sight and give us favour in your eyes so we can fight the good fight to the finish line. Amen
  14 septembrie 2010, 14:34

 3. Stimati Tineri Romani Americani, fac parte dintr-o biserica de langa Nashville si avem saptamanal predici in limba engleza. In cazul cand este nevoie, asiguram traducerea in engleza sau din engleza. Cred ca mesajele predicate in limba romana sunt destul de hranitoare, pana la formarea unor predicatori fluenti si in limba engleza. De aceea, sugerez celor ce ar dori sa sa hraneasca din Cuvat si totusi nu inteleg suficient, sa solicite traducerea in engleza, si chiar sa sponsorizeze cumpararea de receptoare cu casti.
  25 septembrie 2010, 07:15

 4. Dragi prieteni,
  Institutul Haggai organizează cursuri si in Romania.
  80.114 absolventi ai Institutului slujesc in 183 tari.
  In prezent sunt mii de studenti pe lista de asteptare care doresc sa fie acceptati in program.
  Va rog sa vizitati pagina web: http://www.ubr.ro sau http://www.haggai-institute.com

  Welcome to Haggai Institute in Romania
  80.114 Haggai institute alumni are now serving God in 183 countries.
  Thousands are on waiting list to be trained by Haggai Institute.
  Please visit our web site: http://www.ubr.ro or http://www.haggai-institute.com
  Dr. IOAN CEUTA
  PRESIDENT

  BUCHAREST CHRISTIAN CENTER

  OFFICE:
  Rasaritului 59, sect 6
  Bucharest-Romania, cod 061206
  Tel/Fax:+40-21-777-0795
  +40-21-444-3199
  Cell: +40-722-356-625
  MAILING ADDRESS:P.O.Box 76-132 cod 062590
  Bucharest-Romania
  E-mail: mmceuta@yahoo.com
  Private e-mail: ioanceuta@gmail.com
  http://www.ccb.org.ro
  7 octombrie 2010, 07:13

 5. Mult Iubiti fratii tineri.
  Voi sinteti valoarea Bisericiilor in prezent si viitor. Va iubim din suflet si zic ca Domnul sa va binecuvinteze. Apreciem rivna si efortul pe care-l depuneti in slujba Evangheliei.

  Puteti sa adaugati si Emanuel Romanian Church of God din Portland Oregon, in lista bisericiilor in care se predica si in limba Engleza. In perioada Feb. 2008-Feb 2010 aproape in fiecare serviciu noi am avut o predica in Engleza.

  In Prezent al doua Duminca din luna seara este Seara Tineretului in Engleza, si incercam la fiecare serviciu sa avem cite un tinar predicind in Engleza.

  Pastorii care sint interesati in viitorul Bisericii isi dau seama de necesitatea de-a predica tinerilor in limba pe care ei o inteleg mai bine, numai astfel vo-m putea sadi in inima si mintea lor Cuvintul Evangheliei si vo-m putea sa facem din ei slujitori calificati si confidenti pentru zilele deosebit de grele pe care le traim.

  De asemenea doresc sa va informez despre o posibilitate de a studia la fara fregventa la o Universitate din Romania.
  Domnul sa va Binecuvinteze.

  Episcop Dorel Singeorzan
  Emanuel Romanian Church of God
  9101 E Burnside, Portland OR 97216
  http://www.emanuelforyou.org
  pastordorel@gmail.com
  15 octombrie 2010, 16:55

 6. Scrisoare de multumire adresata pastorul „Dorel Singeorzan”:

  Stimate frate pastor „Dorel”!!!
  Va multumim in numele Domnului Isus, pentru publicatia facuta pe blog-ul nostru, cu privire la acceptarea predicilor si-n limba engleza in biserica pe care o pastoriti. Domanul Isus sa va binecuvinteze si sa va rasplateasca cu viata vesnica, pentru toate eforturile care le faceti in scpopul de a salva generatia noastra pentru cer. Am vrea sa stiti pastore draga, ca ne bucuram nespus de mult de anuntul care ni l-ati trimes, si va mutumim din sufletele noastre pentru daruirea dvs. In mod deosebit dorim sa va multumim si pentru fraza prin care ne-ati spus: „Voi sunteti valoarea Bisericiilor in prezent si viitor. Va iubim din suflet si zic ca Domnul sa va binecuvinteze. Apreciem rivna si efortul pe care-l depuneti in slujba Evangheliei”. Frumoase cuvinte frate draga!!! Sinceri va spunem, ca in ultima vreme ne-am dezobisnuit de-a primi asemenea afirmati din partea pastorilor romani. Regretabil aflam ca prea putini dintre pastori nostri din America si Canada, intradevar vad in noi: „o valoare de prezent si de viitor a bisericilor romane”. Si pentru faptul ca acesti frati nu vad nimic bun in generatia tanara, cei mai multi refuza sa ne ajute si nu putini ne pierdem pentru todeauna. Chiar saptamana trecuta, am primit prin e-mail o scrisoare de la un pastor roman foarte cunoscut. Cu durere in inimi va spunem frate draga, ca afirmatiile acestui frate cu privire la noi, au fost total diferite de afirmatiile dvs. Mesajul dansului a fost un mesaj dur, un mesaj foarte rece si lipsit de orce dragoste frateasca, care desigur ne-a tulburat mult.

  Cu toate acestea frate Dorel!!! permiteti-ne sa va spunem ca noi va iubim mult, si ne bucuram nespus de mult de dvs. Facandune bilantul activitati noastre pe anul acesta, prin compararea anului precedent cu ani trecuti, regretabil aflam ca in ce consta salvarea tinerilor romani pentru cer sufera si economia Lui Dumnezeu, nu numai economia lumi. Realizam ca dintrun motiv sau altul, tot mai putini pastori romani se pun pe „lista bisericilor care dau predica si-n limba engleza”, in scopul de-a salva generatia noastra pentru inparatia Lui Dumnezeu. Pana la primirea anuntul dvs. in toata perioda aceasta de un an de zile, deabea am ajuns sa adaugam pe aceasta lista doar doua biserici romane. Aceasta ne spune: „ca daca vom continua in ritmul acesta, avem toate sansele sa pierdem majoritatea tinerilor romani din bisericile noastre pentru todeauna”. Asa ca, trecerea pe lista a biserici dvs. este o mare bucurie pentru noi, si-I multumim Lui Dumnezeu pentru faptul ca inca ne iubeste si ne asculta rugaciunile. Anuntul dvs. ne-a inviorat inimile, si ne-a dat o speranta de viitor. Ne-a dat un impuls ca sa ne continuam lupta si sa mergem inainte.

  Pentru ca inca nu ne cunoasteti pastore draga! am vrea sa va spunem cate ceva despre noi si proectul nostru de lucru. Inca de la inceput am vrea sa stiti, ca noi nu avem nici o agenda secreta. Misiunea noastra este una singura: „de-a salva generatia nostra de tineri romani, pentru imparatia Lui Dumnezeu”. Si pentru faptul ca suntem convinsi, ca la subiectul acesta stiti exact ce aveti de facut, ne v-om feri sa va dam sfaturi. Asa ca ne ramane doar un singur lucru sa va mai spunem pastore drga!!! „Welcome on board”. Sunteti bine veniti si ne bucuram mult sa va avem cu noi. Apreciem nespus de mult dorinta dvs. de-a fi parte din salvarea generatiei nostre pentru inparatia Lui Dumnezeu. Dintr-o dragoste sincera si cu tot respectul, „Tinerii Romani Americani” transmite intregi biserici „Emanuel Romanian Church of God” din Portland Oregon, mult har si pace. Va promitem ca v-om face tot posibilul ca toti tinerii din orasul dvs. si inprejurimi sa afle despre aceasta veste buna. Multa pace va dorim. Sa auzim de bine.

  Si pentru faptul ca acest mesaj va fi publicat pe internet si va fi trimes si prin e-mail la foarte multi tineri si frati romani, desigur ca majoritatea pastorilor nostri din bisericile romane il vor citi. Asa ca:

  Facem un apel catre toti pastori si lucratori romani din America si Canada:

  Iubiti pastori romani! Stim din cartea „Rascumpararea Memoriei” ca in Romania in vremea comunista, securitatea din acele vremuri detinea o lista foarte lunga, cu numele multor pastori romani devotati dansilor. In acelasi timp, aflam ca undeva prin „bisericile subterane” ascunsi sub anonimat, se aflau niste frati care detineau si eii lista adevaratilor eroi a credintei din acele vremuri. Acesti oameni neansemnati detineau lista sfintilor Lui Dumnezei, lista pionierilor credintei noastre. Dupa publicarea carti „Rascumpararea Memoriei” asa cum stiti, foarte multi dintre pastori romani de azi, regreta mult faptul ca in ani comunismului au ales sa se puna pe o lista gresita. In loc sa se puna pe lista sfintilor Lui Dumnezeu s-au pus pe lista calailor comunisti si consecintele alegeri facute au fost o tragedie, care la ora actuala le creiaza probleme mari. Deasemenea ne-ati spus la conventie, ca datorita influentelor comuniste care le vedeti in bisericile romane, cei mai multi dintre dvs. doriti foarte mult sa faceti unele schimbari. Daca nu va suparati avem si noi o sugestie pentru dvs. iubiti frati!!! Ca nu cumva sa repetati din nou istoria pastorilor romani din trecut, ca apoi (asa ca eii) sa ajungeti sa gresiti si sa aveti de suferit, am vrea sa va spunem ca avem si noi o lista, foarte mica si foarte neinsemnata pentru uni, in schimb foarte importanta pentru generatia tanara si pentru Mantuitorul nostru Isus. Noi detinem lista oamenilor Lui Dumnezeu din bisericile romane din America si Canada, care si-au propus ca obiectiv: „salvarea generatiei noastre pentru inparatia Lui Dumnezeu”.

  Va rugam iubiti frati, sa nu va fie greu sa va puneti si dvs. pe aceasta lista care porta numele de: „Lista bisericilor care accepta predica si-n limba engleza la servicile divine”. Aceasta lista, am vrea sa stiti ca nu va va aduce niciodata rusine si pedeapsa vejnica, ci mantuirea sufletului. „Asa cum bine stiti, salvarea generatiei noastre de tinerii romani pentru inparatia cerurilor” a fost si este lucrarea Lui Dumnezeu. Credem ca va dati seama iubiti pastori!!! ca odata cu aparitia carti „Rascumpararea Memoriei” reputatia pastorilor romani de pretutindeni, a avut si va continua sa aiba foarte mult de suferit. Daca nu veti face unele schimbari rapide in bisericile romane, in curand si bisericile noastre vor avea de suferet, atat pe cale spirituala cat si pe cale financiara. Pe buna dreptate, foarte multi dintre frati romani din bisericile noastre, au ajuns sa-si puna si dumnealor intrebarea: „daca dvs. pastori dansilor sunteti intradevar oameni ai Lui Dunezeu”, sau sunteti doar niste „cheap imitations” a sfintilor, ca si inaintasi dvs. din vremea comunista. Daca va veti inrola in aceasta lucrare de salvare a tinerilor romani pentru inparatia Lui Dumnezeu, faptele dvs. bune le v-or spune acestor frati: „ca da intradevar dvs. sunteti oameni lui Dumnezeu”. Deasemenea le veti putea dovedi, ca pe dvs. mai presus de tote, va intereseaza in primul rand mantuirea oamenilor si a tinerilor, NU cele materiale”. Daca ne veri ajuta in sensul acesta, am dori sa va spunem iubiti frati, ca noi stim sa scriem si lucruri frumoase despre pastori romani, si va promitem ca v-om face aceasta cu toata dragostea, in scopul de-a ridica bisericile romane din starea de dipresie in care se afla, la standardele Lui Dumnezei. Va multumim anticipat iubiti frati!!! Multa pace va dorim.
  Tinerii Romani Americani
  19 octombrie 2010, 07:39

 7. Author: Nick Comment:
  Permiteti-mi citeva observatii cu privire la acest subiect, cel putin din perspectiva mea din Seattle. Din cometariile de mai sus se pare ca se contureaza doua concepte divergente– un conflict intre generatii ca un “tug of war”. Pe de o parte exista garda veche de la conducere care vrea sa mentina cotrolul si “staus quo” – ul si pe de alta parte sint tinerii care se simt lasati pe dinafara. Cei in virsta care nu vorbesc Engleza sustin regimul actual si ii considera pe tineri drept firesti. Orice schimbara este privita ca o amenintare. Ei au venit aici nu sa fie asimilati ci sa creieze o mica Romania, sa mentina un sistem in care sa fie confortabili asa cum au crescut in biserica din satul lor acum 40 de ani. Contactul lor cu societatea inconjuratoare este limitat si promoveaza instinctiv o mentalitate de izolare. Tot ce este american trebuie respins. Tinerii in schimb sint implicati in societate, la scoala sau la servici si limba Engleza este ceva natural.

  Celor in virsta:
  Va-ti gindid vreodata ca de fapt tara aceasta care va primit cu bratele deschise si va tinut pe wellfare pe multi este si tara voastra? Nu vi se pare putin hipocritical sa traiti aici intr-o lume civilizata, sa va bucurati de liberatate si prosperitate si in acels timp o priviti de sus cu ura, dispret si resentiment. Americanii au o vorba – America, love it or leave it. Aceasta obsesie cu un nationalism ingust, aceasta aroganta spirituala cum ca noi am fi altoiti mai aproape de butuc, ca sa-l parafrasez pe frate pastor local, este daunatoare pentru ca ne amagim singuri cu iluzia unei spiritualitati chipurile superioare. Inainte de a va grabi sa-i etichetati pe tineri ca firesti, v-ati gindit ca poate, in idealismul lor, au aceasta foame dupa autentic pe care nu-l vad in jurul lor, dupa un (role) model pe care sa-l emuleze si devin descurajati cind vad doar hipocriti embroiled in politics, cu vieti duplicitare , alerging dupa scaune si positii ca fariseii – una spun de la amvon si alta fac.

  Cred ca adevarata problema in bisericile noastre ( the 800 lb gorila) nu este neaparat lipsa de 30 de minute de predica in Engleza (cu toate ca aceasta ar fi un pas inainte) ci mai degraba un bagaj adus din Romania de care noua generatie se ciocneste: Este lipsa de pergatire si competenta de la amvon. Cum poate un tinar citit, educat sa asculte la badea Gheorghe care se duce la amvon nepregatit, bate cimpii, vorbeste mult si nu spune nimic. Prea am instutionalizat ignoranta si am pus-o pe piedestal. Cind venea cineva cu seminar era privit cu suspiciune ca daca are notite nu este insotit de Duhul Sfint. Pastram acelas sistem legalist vechi, osificat cu tipare si traditii religioase rigide sub masca “aceasta e credinta data sfintiilor odata pentru todeauna”. Problema nu este lipsa de predica in Engleza – este lipsa de PREDICA – period. Predica fara har, strigata din capul pieptului, fara substanta, doar narativa cu clisee is interpreteri literare nu hraneste. Un predicator bun stie sa studieze contextul istoric, conditiile sociale, religioase si traditiile vremii intr-un pasaj biblic care-i deschid noi orizonturi de intelegere is interpretare a Bibliei. In el arde pasiunea de a salva suflete pentru Dumnezeu si petrece timp in rugaciune pentru a primi descoperire in cuvint. O pasiune care transcende granitele etnice si nationalismul ingust.

  Obsesia excesiva cu lucrurile marunte, ca baticul si cravata, trena miresei si batutul din palme, ne-au facut miopi si nu mai vedem padurea de copaci. Predicam la cor (we are preaching to the choir) cu aceasta mentalitate de “country club” si diavolul ride de noi. Tot darimam pe ziduri si remodelem biserici intr-o goana dupa prestigiu si faima sau legacy in timp ce pacatosii de afara nu-l vad pe Christos in noi si pier nemintuiti. Milioane de dollari risipiti iresponsabil pe cladiri faraonice care gidila eul. Goana dupa scaune si climatul politic toxic alieneaza pe oamenii de bine. Este strigator la cer (pun intended) cind vezi fatarnicia, huliganismul si mascarada politica aproape Cragieleana la sedintele noastre “fratesti”. Este o lipsa de lideri sinceri, adevarati cu caracter si principii solide fara egoism, – lipsa de oameni cara sa stea in spartura. Este lipsa unei structuri balantate care sa elimine caracterul dictatorial piramidal mostenit de la comunisti. Vezi linkul de mai jos unde sugerez o noua constitutie (bylaws) in acest sens.
  28 octombrie 2010, 17:45

 8. Am mai spus si in alta parte, “tinerii romani-americani” nu se semneaza si nu spun concret de unde sunt. Pretentiile astea cu care vin astia se cimenteaza in inimile razvratitilor care poarta cu scirba numele de roman. Astia sint cei care cum vin aici declara orice minciuna, cauta orice excroc care lucreaza cu avocatii si prin declaratii false sunt gata sa spuna ca au fost persecutati religios, ca au fost violati, ca nu au avut drepturi in Romania. Bine ca sistemul legal mai functioneaza in America si au verificat acte si dosare. Poporul roman este un popor dezbinat. Niciodata rusii si ukrainienii nu vor solicita sa se tina programe sau predici in limba engleza in bisericile lor sau la conventiile lor. Rusii si ukrainienii pot sa isi pastreze cultura si valorile, romanii nu pot.

  Vina cea mai mare o poarta familiile acestor tineri, familii in care se auzea birfa la adresa fratilor din biserica, familii in care engleza de balta era limba preferata. Pai atunci ce pretentii aveti sa le placa la ora de rugaciune ? “Ora” care a ajuns in unele biserici numai 25 minute. Si o alta vina o au predicatorii care isi schimba atitudinea dupa orasele si bisericile in care merg. Leonard Semenea este un exemplu concludent, cind e legalist cind e carismatic libertin. Nici nu mai stii cum este. Cind predica in engleza cind in romaneste. Sa nu mai zic de curentele care pe propaga.Lascau Petru este un alt exemplu. Deci vinovatii sint diversi si pot fi identificati usor.

  Tinerii astia sa se intoarca la originile lor si sa nu isi denigreze limba si neamul.Rusine parintilor care nu le-a placut limba romana si nu au vorbit in casa. Asta e depozitia mea !
  31 octombrie 2010, 11:10

 9. Sora Cecilia:
  Sa aduci acuzatii impotriva unor frati nu e foarte crestineste. Din comentariul tau reiese faptul ca tu ori nu stii limba engleza ori esti legalista. ” Pretentiile astea cu care vin astia se cimenteaza in inimile razvratitilor care poarta cu scirba numele de roman” – nu ai dreptate mai deloc. De ce invinuesti parintii din faptul ca copii nu mai stiu bine limba romana? Am si eu doi copii si i-am invatat numai romana pana au mers la scoala. Nu e usor sa vezi ca copii (desi vorbesc numai romaneste cu ei acasa) incep treptat sa uite limba romana. Introducerea la mesaje in limba engleza in bisericile romane nu schimba mai deloc situatia in care se afla tinerii din America. Cum a precizat Nick in comnetariul sau: de vina este sistemul cu care lucreaza bisericile romanesti din aceasta tara. Se vede tot mai concret ca majoritatea bisericilor din America tin ca si scop primar pozitia unui scaun din conducere.
  31 octombrie 2010, 11:11

 10. Stimata doamna Cecilia: Decizia ca sa nu publicam lista cu numele Tinerilor Romani Americani pe articolele noastre, sa stiti ca nu a fost ideia noastra. Cu ani in urma cand am inceput aceasta lucrare, intentia noastra a fost ca sa mergem public, dar in momentul cand parinti au aflat de decizia noastra, ne-au spus sa avem mare gija. Nea tras atentia sa nu facem gresala sa ne publicam numele, pentru ca pastori si lucratori noastri nu toti au chemarea si trimeterea Lui Dumnezeu in lucrarea pe care o fac. Deasemenea s-ar putea sa mai fie printre noi si lucratori din vechiul regim comunist. Pe moment nu i-am inteles si le-am spus, ca dumnealor au trait prea multi ani sub vechiul regim, si au devenit “paranoid” chear si intr-o tara libera. Am incercat sa-i lamurim ca in situatia noastra, noi nu v-om avea nimic de-a face cu oameni din regimul comunist. Intentia noastra este sa lucram cu frati si pastori din bisericile noastre, care cunosc Scripturile si se lupta ca si noi ca sa pazeasca legile si poruncile Lui Dumnezeu. In acelasi timp le-am spus ca noi avem trimeterea si comfirmarea, ca Dumnezeu ne-a trimes si este cu noi. La care eii ne-au spus: “aveti mare grija, pentru ca voi nu cunoasteti pastori romani si-o parte dintre frati nostri, si pana la Dumnezeu o sa va manance sfinti”. Ni sa parut foarte amuzanta expresia dansilor si desigur ca nu am putut sa-i credem. Cu tote aceste i-am ascultat ca sa beneficiem de rugaciunile si suportul dumnealor in lucrarea noastra. Ne-am gandit ca pe parcusul lucrari ii v-om convinge ca nu-i chear cum credeau dumnealor, si ne v-or permite sa ne publicam numele.

  In toata perioada aceasta de patru ani de zile de lupta pentru salvarea tinerilor romani, am reusit sa ne dam seama cat de intelepti au fost parinti nostri. Deabia acum am ajuns sa realizam cat de bine au cunoscut acesti oameni poporul roman si pastori din bisericile noastre. Acum suntem convinsi ca daca nu-i ascultam, nu rezistam in lucrarea acesta mai mult de dou sau trei luni de zile, nicidecum patru ani. Avem o multime de tineri romani, care au fost scosi afara din bisericile noastre, numai pentru faptul “ca sa crezut” ca fac parte din grupul nostru. Cu-o luna in urma am citit si noi cartea “Rascumpararea Memoriei”, surprinzator am aflat ca in bisericile romane chear si din America, intradevar avem dea face cu mai multi pastori si lucratori romani, care cu ani in urma au fost infiltrati prin bisericile noastre de securitatea comunista din Romania. Deabea acum intelegem de ce pe acesti oamnei nu-i intereseaza absolut de loc salvarea tinerilor romani pentru inparatia Lui Dumnezeu. Totodata realizam si motivele pentru care acesti oamnei vin la noi cu tot felul de argumente nesuportate de cuvantul Lui Dumnezeu si nefondate biblic. Din nefericire aflam ca cei mai multi dintre dumnealor nu au nimic de-a face cu Dumnezeu si lucrarea Lui. In vremea comunista aflam ca acesti oameni s-au legat prin juramant ca v-or distruge crestinismul si bisericile romane, aflam ca au pus la cale sa distruga si viitorul de maine a bisericilor noastre, care-l reprezintam noi generatia tanara.

  Ne miram mult de dvs. sora draga! In calitate de sora in Cristos am vrea sa va intrebam: ce valoreaza mai mult pentru dvs. pastrarea unei limbi romane care a provenit dintrun blestem lasat de Dumnezeu pe pamant (Genesa 11, 9), sau mantuirea unei generatii intregi de tineri romani pentru cer? Noi nu intelegem car-i motivatia pentru care dvs. frecventati biserica Lui Dumnezeu? Deasemenea am dori sa va intrebam, ce inseamna religia si Biserica Romana pentru dvs? O considerati cumva doar o intrunire a romanilor? Credeti cumva ca aceste cladiri sunt doar niste cluburi romanesti? Vedem ca va inpotriviti chear si la: “30 de minute din program predica si-n limba engleza o data la saptamana, pentru a salva o generatie pentru cer”. Am vrea sa va intrebam: stiti cumva ce va cere Dumnezeu prin cuvant ca sa faceti pentru noi? Va spunem cu toate certitudinea ca bisericile romane nu sunt cluburi sora draga!!! Spre deosebire de cluburile din oras, biserica Lui Dumnezeu trebue sa aiba cu totul alte calitati, o alta motivatie si alte caracteristici. Aflam din cuvant, ca pe Dumnezeu nu-L intereseaza limba romana, nu-L intereseaza nici cultura poporului roman, nu-L intereseaza nici traditiile si nici obiceiurile nici unui popor.

  Ca sa intelegem ce ne cere Dumnezeu sa facem in biserici, haideti sa vedem ce-i Biserica:

  1. Definitia Bisericii lui Dumnezeu o gasim in. Mat. 16:18, 18:17; 1Cor. 1:2; 2 Cor. 1:1; Ap. 1-3.
  2. Biserica este un organism, nu o organizatie, iar noi suntem niste madulare in trupul Lui Hristos.
  3. Biserica nu este o institutie sociala si nici nu trebuie definita in termeni sociali ca “Biserica Romana”.
  4. In Hristos nu exista nici Iudeu, nici Grec; “nici Roman nici American”, nici biserica romana nici americana. Toti suntem una prin credinta in Hristos Isus. Galateni 3: 26, 28.
  5. Biserica ii apartine Lui Domnului si nu oamenilor, nu romanilor. Dumnezeu este cel care pune randuieli in biserica Lui si nu oameni.
  6. Biserica locala este o manifestare vizibila a celei universale: FA 9:31; Ef 1:22-23, 3:10,21,5:23,25,27.
  7. Biserica este unitatea celor din cer si de pe pamant, care s-au impacat cu Dumnezeu prin Isus Cristos.
  8. Biserica inseamna Poporul lui Dumnezeu: 2Cor 6:16; Tit 2:14; 1Pt 2:9; Ap 21:3.
  9. Biserica este Trupul lui Cristos: Ef 1:22-23; 4:11-12; Col 1:18; 1Cor 12:27.
  10. Biserica este Templul Duhului Sfant: 1Cor 3:16; 6:19. Ef 2:21-22. 2Pt 2:5.

  In concluzie sora draga! aceste cladiri in care o parte dintre dvs. ati investit o multime de bani, pentru faptul ca membri din ele reprezinta biserica vie a Lui Cristos, Dumnezeu nu va permite sa ne scoateti afara din aceste cladiri pentru singurul motiv ca nu va vorbim limba. Nu va da nici dreptul de-a ne pune conditii (sa invatam romaneste sau alte limbi) pentru a putea frecventa casa Lui Dumnezeu, dimpotriva va da dvs. sarcini si indatoriri cu privire la noi. In Luca 3:11 Mantuitorul va spune: “cine are doua haine, sa imparta cu cine n-are nici una”…. Stim ca in cele mai multe Biserici Romane din America si Canada se da program in limba romana 11 ore pe saptamana. In concluzie Dumnezeu va spune sora draga, ca sa ne da-ti si noua jumatate din program, adica 5 ore si jumatate. Nicidecum nu va spune sa ne trimeteti in alta parte. Va cere sa va ocupati dvs. de noi generatia mai invarsta. In prealabil va cere sa ne dati mult mai mult decat 30 de minute din program.

  Iar cat despre pastori nostri, daca ne v-om duce in Biblie in Fapte 2. 6 si 7, v-om afla din experienta de la ziua cincizecimi, ca nu intamplator ucenici vorbeau in limbi straine, (pe limba fiecaruia din popor), nu cei adunati. Apostolul Pavel aflam ca el marturisea Evanghelia iudeilor si neamurilor in limba: ebraica, greaca, latina si se crede ca si-n spaniola. Deasemenea in Ioan 10:11, scrie: “Pastorul cel bun isi da viata pentru oi”. In acest verset, Dumnezeu le cere pastorilor nostri ca sa dea totul, chiar si viata dansilor daca este nevoie pentru a salva generatia noastra pentru cer. In Ioan 21:15, scrie despre porunca data de Domnul Isus lui Petru: “Simone fiul lui Iona… paste melusei mei…” Asa-i ca nu ia spus nici lui Petru, nici pastorilor romani si nici dvs. sa ne alungati din bisericile romane. Apostolul Pavel ne spune in 1 Corinteni 10 cu 33: “Dupa cum ma silesc si eu in toate lucrurile sa plac tuturor, cautand nu folosul meu, ci al celor mai multi, ca sa fie mantuiti.” Si din aceste versete intelegem: ca Dumnezeu va spune sa cautati nu folosul si comfortul dvs, ci al celor mai multi, (care la ora actuala suntem noi) ca sa ajungem mantuiti.”

  Stimata sora Cecilia! Pentru faptul ca nu cunoasteti Scripturile, dati cu bata-n balta cum spune romanul. Observam ca va legati chear si de oameni Lui Dumnezeu nu numai de noi. Pe pastorul “Leonard Semenea” il faceti legalist, carismatic libertin, pentru faptul ca ajuta generatia tanara cu predica si-n limba engleza. Aveti mare grija, nu lasati ca sa va ia gura pe dinainte. Din Biblie aflam ca Dumnezu va va cere socoteala pentru orce cuvant nechibzuit (Matei 12:36). Va va cere socoteala pentru orce suflet pierdut din cauza dvs. (Marcu 9: 42). Ce bine ar fi daca v-ati gandi putin inainte de-a scrie. Ar fi pacat sa va pierdeti mantuirea si sa aduceti mania Lui Dumnezeu in casa dvs. pentru o idee fixista si niste cuvinte lipsite de intelepciune. Noi va sfatuim sa nu-L suparati pe Dumnezeu, condamnarea la moarte a generatiei nostre, este un pacat care nu se poate trece cu vederea. Ganditiva ca prorocul Balam sa dus sa blesteme copii lui Israel si era sa-l coste viata (Numeri 22 cu 12). Ne vom ruga pentru dvs. ca Dumnezeu sa va erte. Multa pace va dorim sora draga!
  31 octombrie 2010, 11:14

 11. Buna,
  Lucrez pentru o tabara crestina care are si un site si am vrea sa facem un link-exchange cu voi, daca sunteti interesati adresa site-ului nostru este: http://www.taberecrestine.com. Astept un raspuns iar in cazut in care e pozitiv va rog dati-mi si linkul vostru.
  Merci mult, o zi buna.
  5 noiembrie 2010, 07:13

 12. Stmati frati! Suntem o familie saraca din judetul Olt compusa din 6 membri, 2 adulti si 4 copii dintre care unul este bolnav, nu poate sa umble si nu vorbeste, bea apa cu biberonul si maninca pasat pentru faptul ca nu stie sa mestece. Sufera de paralizie cerebala care se numeste „roxana valentina”. Va rugam daca cineva cu suflet ne poate ajuta cu: alimente, haine, lemne de foc si ceva bani ca sa ne putem plati curentul. Sotia are un salariu de 480 de lei, iar eu nu lucrez ca nu gasesc de munca. Sunt un tata disperat care nu mai pot sa le ofer, mincarea de zi cu zi la acesti copii.

  Fata cea mare merge la liceu si nici abonamentul lunar care este de 85 de lei nu-l mai pot plati. Noi stam la tara, ea este o copila foarte destepta si nu as vrea sa abandoneze liceul ca mai are 2 ani si termina. Celelalte doua fete sant la sat la scoala, una este in clasa 7-a si cea mai mica in clasa a 5-a. Sper ca cineva sa nu ma judece, nu mai am ce sa fac. V-am spus pe larg durerea mea si va multumesc pentru timpul acordat. Va las numarul de telefon daca cineva doreste sa vorbeasca cu mine: 0249530915. Numele meu este „Stefan Constantin”.
  11 noiembrie 2010, 07:32

 13. Multumesc, din sufletul meu de om pacatos insa iubitor al Neamului crestin-romanesc, si desigur a celor ce prigoniti de vrasmasi traiesc in egzil! Sunt un tanar din Cluj/Romania, tanar desi am 68 de ani.

  Nu pot sa nu va inteleg dorinta consemnata in doleanta insa sincer cred ca daca as fi oriunde in lume nu as putea sa nu invat si vorbirea Neamului meu! Deoarece am prieteni, apropiati si cunostinte in cadrul Bisericilor crestine din Romania o sa le vorbesc despre doleanta Domniilor Voastre si nazuesc ca vor milita sa va ajute, cum este de fapt crestineste!

  Dee-va Dumnezeu Plinatate in viatza!!! Cu multa drasgoste pentru Fratii mei de departe, Petru Aros Borodi/Cluj

  P.S. nu stiu engleza si poate este singura data cand imi pare rau ca nu va pot scrie in aceasta vorbire deoarece imi sunteti FRATI, si inteleg ca nu sunteti epigoni!
  17 noiembrie 2010, 07:43

 14. Rog sa va rugati pentr-u mine!
  Am pastrat credinta si inca o mai pastrez!Sunt Disperat!!Vreau sa ma Casatoresc,si nu am gasit nici o fata ce sa se pastreze curata inaintea Domnului.Toate imvoca Bunatatea Domnului!Timpul trece si eu vreau ca Domnul sa lucreze la cauza mea!Oare chear nu mai exista decat o forma de evlavie?Oare chear toate Fetele din Biserici se manjesc si compromit cu lumea?Oare chear nu mai exista moral crestin?Timpul trece iar eu incep sa ma preocup pentr-u viitor!
  Doresc atat de mult sa ma casatoresc,ca incep sa disper.
  Nu doresc sa fiu doar casatorit!Vreau o casnicie in Domnul si pentru Domnul!Dar cum sa ma insor cu fete intinate?Doresc sa intalnesc una,nu ma intereseaza frumusetea,boatia sau sanatatea ei atat de mult ca Pocainta ei!Si cu cat caut mai mult,cu atat i-mi dau seama mai mult ca Surorile noastre se prefac in surori evlavioase.Si disper!Disper ca vreau sa intilnesc una si impreuna sa mostenesc Cerul.Sa pot zice eu si casa mea slujim Domnului!Dar nu o intalnesc!Rugativa ca Domnul sa mi-o scoata in fata! Bineinteles daca exista cineva sincer pentr-u cer!
  23 noiembrie 2010, 11:03

 15. Stimate frate „Eugen Miron”! Va rugam daca se poate sa ne trimeteti adresa dvs. de E-mail, si mai multe detalii despre dvs. Dorim sa va cunoastem in mai indeaproape, ca sa va putem ajuta. Va promitem ca n-o sa publicam pe internet absolut nimic legat de acest subiect si situatia dvs. Va multumim. Multa pace.
  23 noiembrie 2010, 18:05

 16. Cautand o biserica in St Louis ,am intalnit acest site .m-a imppresionat mult .mai ales ca fiul meu va srudia la universitate acolo din ianuarie ,noi locuim in Madrid deci diaspora ca si voi .Vreau sa va incurajez solutia problemelor noastre este Isus, liderii sunt doar instrumente si depinde in mana cui….nu uitati sunteti biserica de maine Am vizitat si cateva biserici in Usa ROMANE SI NU NUMAI .Pt americani am avut o intrebare unde le sunt tinerii?????? vb aceasi limba si totusi s-au pierdut!!!! FACETI TOTUL SA NU PIERDETI CE AVEM MAI DE PRET .Ma rog pt voi si pt fiul meu .chiar daca va pierde accentul rom sau limba ,el deja vb spaniola -sa nu piarda GPS-ul pt a ne vedea in cer…..un salut
  8 decembrie 2010, 04:11

 17. IUBITI TINERI! NU VREAU SA VA FAC SA VA SCHIMBA-TI IMPRESIA DESPRE MINE, DAR VA SPUN CA AM CITIT SI EU O MARE PARTE DIN CARTEA RASCUMPARAREA MEMORIEI. DUPA CUM STIM CU TOTII CEI MAI MULTI DINTRE CEI CARE AU FOST CAPII CULTULUI SI AU FOST IN SLUJBA FOSTEI SECURITATI AU PLECAT DINTRE NOI PENTRU TOTDEAUNA. CINEVA SPUNEA CA ATUNCI CAND VOM AJUNGE IN CER, DACA VOM AJUNGE, NE VOM MIRA DE TREI LUCRURI: CEI PE CARE NE ASTEPTAM SA FIE ACOLO NU VOR FI, CEI CARE NU CREDEAM CA VOR FI ACOLO VOR FI, SI NE VOM MIRA CUM AM AJUNS NOI ACOLO. EXISTA IN CERURI O CARTE DE ADUCERE AMINTE, IAR CEI CE SUNT AZI PASTORI IN CARE VOI CREDTI CA SUNT PASTORI ADEVARATI, AU ACOLO UN DOSAR FACUT NU DE SECURITATEA COMUNISTA CI DE DUMNEZEU SI POATE MULTI DINTRE EI VOR PLECA CAPUL IN JOS IN ZIUA JUDECATII PENTRU CA AU FOST IN SIMBRIA SECURITATII COMUNISTE SI NU IN SLUJBA LUI DUMNEZEU. IEREMIA 17–5-6-7-8-9-10. SUNT SI ASTAZI OAMENI DE GENUL LUI IUDA ISCARIOTEANUL, CARE SUNT GATA SA-SI VANDA FRATII CHIAR DINTRE ACTUALII ASA ZISI PASTORI ISI VAND DREPTUL DE INTAI NASCUTI PE UN BLID DE LINTE CA ESAU. SA NE RUGAM PENTRU EI RUGACIUNEA DOMNULUI ISUS DE PE CRUCE: DOAMNE IARTA-I CA NU STIU CE FAC!CU TOATE CA STIU BINE CEEA CE FAC. VOI TINERILOR CARE ZICETI CA STATI IN PICIOARE LUATI SEAMA SA NU CADETI SI MERGE-TI INAINTE CACI DUMNEZEU ESTE CU VOI DACA LUCRATI DINTR-O INIMA CURATA. CU DRAGOSTE FRATEASCA CORNEL D. MERCIONIU.
  9 decembrie 2010, 07:29

 18. Pentru Cecilia. Sa ma iertati,dar,scoli in limba romana nu le dati,gradinite nici atat, de licee si facultati nici nu am sa aduc vorba. Si atunci,stau si intreb, de unde sa invete astia romana?
  17 decembrie 2010, 02:44

 19. VA SCRIU DIN ARAD. NU VA LUATI DUPA ACEST SCRIITOR, EU CRED CA ESTE ACEASTA CARTE ESTE O MARE MINCIUNA. A FOST SCRISA PENTRU CA SA VA IA DOLARI ACEST; om; NU ESTE CORECT. NU MERITA TITLU DE PASTOR. ARE PLANURI MURDARE ACEST MOLDOVEAN.
  17 decembrie 2010, 10:20

 20. Noi nu ne luam dupa oameni frate draga! In ce priveste fratele pastror „Vasilica Croitoru”, credem ca suntem printre putini frati romani care intradevar il intelegem. Noi stim exact ce inseamna sa confrunte cineva pastori romani, care inca detin „garda veche” (o multime de frati ca dumneavoastra care le aparati cauzele). Adevarul este, ca au fost probleme cu pastori din trecut si sunt probleme foarte mari si cu pastori zilelor noastre. Cuvantului Lui Dumnezeu ne spune in Matei 7 cu 16: „ca pe adevarati lucratori in campul Evangheliei ii veti cunoaste dupa faptele lor”. Noi de patru ani cersim mila pastorilor romani din America si Canada, rugandu-i sa ne dea si noua „doar 30 de minute predica si-n limba engleza la serviciile divine, ca sa intelegem si noi cuvantul Lui Dumnezeu in bisericile romane, in felul acesta sa fim salvati pentru cer”. Regretabil va spunem, ca pe majoritatea dintre dumnealor nu-i intereseaza absolut de loc mantuirea oamenilor sau a tinerilor romani. Sus pusi nostri, cei mai multi sant purtati de propriile lor interese, propriile lor ambitii si realizari. Pentru faptul ca le este frica c-o sa le luam functiile si salarul, ne scot afara din bisericile romane. Noua celor care traim aceste momente si trecem zilnic prin aceste experiente, ne este foarte greu sa acceptam ideia dumneavoastra frate draga!!! „ca inaintasi pastorilor romani de azi au fost adevarati sfinti, si ca toate acuzatiile aduse la adresa dansilor nu sunt adevarate”.

  Credem ca gresala cea mai mare care o faceti dumneavoastra „frati romani din bisericile noastre”, este faptul ca va incredeti in oameni, va incredeti in pastori romani. Procedand in felul acesta, bisericile noastre cad sub blestemul Lui Dumnezeu care spune: „blestemat sa fie omul care se increde in om”…, (Ieremia 17:5). Datorita acestei slabiciuni a poporului roman si generatia noastra sufera pierderi mari si este condamnata la moarte, tocmai de acesti pastori carora le spune Dumnezeu sa-si dea chear si viata dansilor pentru salvarea noastra, (Ioan 10:11). Ne-ati spus: „EU CRED CA ACEASTA CARTE ESTE O MARE MINCIUNA”. Frate draga! cum puteti sa spuneti ca aceasta carte este o mare mincina, atata timp cat cei in cauza, „cei vinovati”, isi recunosc greselile, isi cer ertare si se pocaesc de pacatele facute??? Daca doriti sa va convingeti ca tot ceia ce scrie in aceasta carte este adevarat, din experienta nostra va dam o modalitate forte simpla prin care veti putea afla adevarul: „Intrebati frati care inca mai sunt in viata, care au suferit mult datorita pastorilor romani securisti, ce spun dumnealor despre aceasta carte”. Recent mai multi dintre noi, ne-am dus pana unde am gasit un asemenea frate, care cu mai bine de 30 de ani in urma a suferit pentru credinta mai multi ani inchisoare in puscariile din Romania. Acest frate, acum foarte in varsta, cu lacrimi in ochi ne-a spus: „ca atat ceia ce scrie in cartea Rascumpararea Memoriei, cat si multe alte lucruri stiute de dansul cu privire la pastori romani din acele vremuri, pentru dansul nu sunt doar povestirile unei carti, sunt niste scene tragice traite de dansul, foarte reale si foarte adevarate.

  Ne-ati mai spus ca aceasta carte: „A FOST SCRISA PENTRU CA SA VA IA DOLARI, ACEST; om; NU ESTE CORECT. NU MERITA TITLU DE PASTOR. ARE PLANURI MURDARE ACEST MOLDOVEAN”. Am vrea sa stirti, ca si noi cand am inceput sa scriem unele lucruri despre pastori romani, ne-au spus uni frati acelasi lucru, ca si noi avem „PLANURI MURDARE”, pentru ca ne luptam sa luam functiile si salariile pastorilor romani”. Deabia acum, dupa patru ani de lupta s-au mai potolit spiritele, vazand ca cu tote ca uni pastori (ai Lui Dumnezeu) ne-au dat predica si-n limba enleza, nici unul dintre dumnealor nu si-au pierdut posturile sau salarul. Asa ca cei mai multi au ajuns sa se convinga, ca intradevar nu bani si functiile pastorilor romani sunt motivatiea luptei tinerilor. Dupa valorile si caracteristicile unor pastori romani, atat din trecut cat si din prezent, intradevar aveti dreptate frate draga!!! Pastorul „Vasilica Croitoru” prin ceia ce face nu se califica de-a avea „TITLUL DE PASTOR ROMAN”, nu acestea au fost faptele inaintasilor dansului. Nu stim exact daca, „TITLUL DE PASTOR ROMAN” ar fi mantuit pe cineva vre-o data frate draga, dar stim ca in decursul anilor acest titlu „DE PASTOR ROMAN” si faptele acelor oameni care la obtinut, a adus mult chin, multa suferinta si chear moarte, atat pentu bunici si parinti nostri cat si pentru noi!!! Credem ca ar fi bine ca pastori sinceri pentru Dumnezeu, sa acoata acest TITLU de pe diplomele si din vocabularul dansilor pentru todeauna, pentru ca este un nume de groaza pentru cei mai multi dintre noi. Cat despre pastorul „Vasilica Croitoru” noi ne bucuram ca nu se califica de-a avea „TITLUL DE PASTOR ROMANI”, in schimb ne bucuram ca se califica a fi numit „un adevarat slujitor al Lui Dumnezeu”, care asa ca noi NU sufera compromisurile oamenilor Lui Dumnezeu cu slujitori unei ornaduiri demonice.
  Multa pace frate draga!!!
  22 decembrie 2010, 07:45

 21. IUBITI TINERI, ACEST DOMN, CA NU POT SA-I ZIC FRATE, ACEST ANONIM CRED, DUPA MODUL CUM SE EXPRIMA NU ARE PREA MULTE CLASE SI DACA MAI O FI SI PASTOR DAR NU CU ADEVARAT, MARIE SI LATRA CA UN VERITABIL CAINE CIOBANESC DIN CEI CE LINGEAU MANA CELOR DIN FOSTA SECURITATE. INTELEPTUL SOLOMON SPUNEA CA SI UN NEBUN TRECE DREPT INTELEPT DACA TACE. ASA CA DOMNULE ANONIM, DACA TACEAI FILOZOF RAMANEAI. DACA DORESTI SA APERI ADEVARUL SI ESTI UN OM CU CARACTER CUM PRETINZI CA ESTI SEMNEAZA-TI MESAJELE CU NUMELE ADEVARAT NU CU PSEUDONIME. UN POET CRESTIN SPUNEA; LASA-MI CUMPANA GANDIRII INAINTE DE-A VORBI. CORNEL D. MERCIONIU
  28 decembrie 2010, 07:33

 22. Intelept raspunsul de mai sus pentru un om care nu stie nici ce vrea si nici ce anume urmareste. Aceastai oaia care s-o ratacit pe blog si ca sa se bage singur in seama …..hai sa faca si el un comentariu la cartea R.M. Pacat de el…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s