A doua suta de mesaje primite la articolele noastre:

101. Mircea Tipei a spus…. Septembrie 6, 2008 at 00:24:48.. Pe data de 22 August 2008, am primit din partea celor ce isi spun „tinerii romani americani”, un comment la articolul intitulat „Tinerii Romani Americani”.M-am hotarit sa public acest comment ca pe o noua postare, fara prea multe observatii, sublinieri, sau comentarii, chiar daca am nelamuriri sau chiar unele rezerve fata de textul trimis de ei. Si fac acest lucru, deoarece problema supravietuirii tinerilor crescuti in context cultural american, in bisericile noastre dominate preponderent de valori culturale romanesti, este o problema cat se poate de serioasa. Este o problema de supravietuire, o problema de viata si moarte. Si nu este vorba de un moft, sau de lipsa de vointa a cuiva de a se adapta la valorile culturale romanesti, ci este problema imposibilitatii lor de a intelege la un nivel acceptabil comunicarea in limba romana.

Si nu este vorba de un caz izolat, o paticularitate nedorita a unui grup de tineri rebeli, care nu mai vor sa invete limba parintilor lor si nu sunt interesati de radacinile din care provin. Nu! Nu! Nu! Este vorba de un fenomen generalizat. Este o stare de fapt. Este o realitate pe care nu o putem ignora. Este o realitate de la care trebuie sa plecam, intrebandu-ne in cel maiserios mod cu putinta: Ce este de facut de aici incolo? Cum rezolvam aceasta problema? Nu ar fi oare mai normal ca in locul unui blog al unor tineri care cer cu disperare ajutorul, sa existe o strategie la nivel de biserica, de organizatii bisericesti, sau chiar la nivel de comunitate romaneasca, o strategie care sa incerce sa rezolve aceasta problema? Daca ar fi sa analizam de ce s-a ajuns aici, acesta ar fi un alt subiect. Oricum, nu li s-ar putea imputa numai lor faptul ca vorbesc foarte putin romaneste. Nu ar fi avut cum sa invete singuri. Mai sunt si alti factori implicati in aceasta ecuatie. Insa acesta este un alt subiect, pe care ar trebui sa-l tratatam separat, asa cum se cuvine.
______________________________________________________________

102.
„Mircea Tipei” a spus….
Saturday, September 6, 2008, 11:31 AM

Dragi tineri americani,Am postat comment-ul vostru, cu o mica introducere, deoarece nu am certitudinea ca cititorii blogului meu se vor opri totdeauna si la comments. Am corectat putin si din punct de vedere gramatical, mai putin ortografic si stilistic, articolul vostru, fara a afecta in nici un fel sensurile. Voi mai reveni cu un mesaj in care va voi spune ce imi place si ce nu imi place la blogul vostru.Toate cele bune! Fiti binecuvantati!
Mircea TipeiLiving Waters Romanian Church, Glendale, AZ
______________________________________________________________

103.
„Tinerii Romani Americani” a spus….
Date: Sunday, September 7, 2008, 4:49 PM

Va multumim frate Mircea, Domnul Isus sa va bine cuvinteze. Ne bucuram de ajutorul dvs. Noi nu stim prea bine romaneste, iar parinti nostri, nescriind de ani de zile, multi a-u uitat gramatica si ortografia romana. Daca aveti timp puteti lua orcare din articole noastre, ne spuneti ce nu va place, il corectati si ni-l trimeteti printrun emai. Noi il vom publica din nou, cu schimbarile facute. ______________________________________________________________

104.
„Daniel Lucescu” a spus….
Monday, September 8, 2008 10:27 PM

Daniel Lucescu a lăsat un nou comentariu pe articolul dvs. „Good News”: Cred ca trebuie sa actualzati lista cu bisericile care au activitati si in limba engleza.De exemplu Biserica penticostala romana Happy Valley,Phoenix.
______________________________________________________________

105.
„DANIEL LUCESCU” a spus….
Monday, September 8, 2008 10:46 PM

Nu cred ca folositi totdeauna un ton potrivit care sa arate respect fata de generatia in varsta.Unii din parintii vostrii au facut sacrificii mari sa vina in America, la o varsta inaintata cand este mai greu sa inveti o limba straina.Apoi au muncit peste masura ca sa va asigure si voua o bunastare materiala stiu care spuneti ca nu este asa importanta, dar va bucurati de aceasta.dar ca sa continui ideea astfel nu au avut timp pentru educatie..pe care incearca sa v-o asigure vouaSunt majoritatea cu frica lui Dumnezeu,puteti invata din exemplu lor. Apoi pentru educatia spirituala aveti foarte multe resurse in limba engleza,pe care eu de exemplu nu le-am avut cand am fost tanar..Predica de 30 minute nu rezolva problema in totalit,atci si angajarea voastra de a lucra in mod individual la cresterea spirituala..Am incercat intr-o biserica sa avem studiu de ucenicizare dupa ce tinerii s-au botezat,era in limba engleza dar din 10 cu citi am inceput au ramas 1 sau 2 pana am ajuns la jumatate. Trageti concluzia …
______________________________________________________________

106.
From: „Dan Lucescu” a spus….
Luni, Septembrie 8, 2008 at 20:20:41

Nu inteleg ce vrea sa spuna expresia „patrioti romani” Nu crezi ca se exagereaza cu expresia repetata ca „Diavolul vrea .. „enumerand opinia pastorilor asupra unor subiecte aflate in discutie? Am fost intotdeauna unul din cei care am crezut si cred in nevoia lucrarii cu tinerii,dar cred ca trebuie sa folosim un ton respectuos si decent. Si sa venim cu argumente pertinente.
______________________________________________________________

107
Daniel Lucescu a spus….
Thursday, September 11, 2008 7:14 PM

Scuze am vorbit in nume propriu privitor la biserica Happy Valley. Am fost pe acolo de cateva ori si am vazut predicand in limba engleza tineri. Nu am citit cu atentie cerinta voastra ca la fiecare program sa se intample acest lucru.
______________________________________________________________

108.
„Lucescu Daniel” a spus….
Thursday, September 11, 2008 7:32 PM

Sa stiti ca sunt de acord cu multe din criticile vostre la adresa pastorilor si celor din conducerile bisericilor din America. Dar am vrut sa va sugerez ca exista si alte modalitati prin care voi insiva puteti sa ajutati pe tinerii romani americani. probabil vor fi credinciosi maturi ,lucratori care sa se alature voua sa ajutati pe tineri sa creasca spiritual cu adevarat. Am vazut tineri care predica si nu sunt convins ca vor lucra serios la maturizarea lor spirituala, Ei au inceput sa predice ,folosesc mult din predicile auzite la radio sau televizor. este nevoie de oameni care vor studia serios vor avea o viata morala si etcAltfel se va dezvolta o generatie care crede ca stie tot mai ales daca predica si in viitor cand vor imbatrinii vor fi la fel ca cei de astazi.Sunt multe de spus dar probabil veti putea intelege din aceste randuri care este ideea mea…Ps v-am mai trimis un comentariu si nu sunt sigur daca la-m postat sau nu pe blogul vostru oricum nu mai conteazaMai vorbim daca, vreti Sunt cu cele mai bune intentii chiar mai bune decat a unor din cei care va aplauda. Nam nici un interes
______________________________________________________________

109.
Mircea Tipei a spus….
Vineri, septembrie 12, 2008 at 21:08:50

Draga Dane, ai vazut ca am scris in introducere ca voi publica acest comment. „chiar daca am nelamuriri, sau chiar unele rezerve fata de textul trimis de ei.” Expresia „patrioti romani” desi cred ca se vrea mai mult o simpla figura de stil, totusi, ilustraza destul de bine ideea ca unii pun accentul mai mult pe conservarea limbii romane decat pe salvarea de suflete, ceea ce este foarte grav. Teoretic, nimeni nu va recunoaste acest lucru, insa in mod practic, asta se intampla. Care este priortatea reala, in conditiile in care nu se poate acorda timp pentru predicarea evangheliei in limba inteleasa de tineri, acum, cand ei au cea mai mare nevoie sa asculte Cuvantul, sa il accepte, sa se pocaiasca in cel mai real mod si sa devina fapturi noi, adica credinciosi nascuti din nou. Pai cum sa se intample toate acestea fara sa inteleaga sensurile mai profunde ale Sfintelor Scripturi, adesea impregnate cu figuri de stil, nuante, si tot felul de subtilitati de limbaj?

Si inca ceva! Predicarea in limba engleza nu trebuie sa se faca doar asa, sa scapam de gura tinerilor si a unora din parintii lor. Aceasta trebuie sa fie o hrana consistenta, administrata constant in dozele necesare pentru a duce la nastere din nou, crestere si maturizare spirituala. In ceea ce priveste expresia „Diavolul vrea.”, in antiteza cu ceea ce spune si doreste Dumnezeu, iarasi cred ca nu e nimic exagerat. El chiar vrea sa strice lucrarea lui Dumnezeu. (Ioan 10:10 Hoţul nu vine decât să fure, să junghie şi să prăpădească.) Cred ca la asta se face referire in textul lor. Poate ca ai fi dorit o analiza mai argumentata. Haide sa le acordam circumstante! Haide sa nu fim prea exigenti!Multumesc pentru comment! Fii binecuvantat!
______________________________________________________________

110.
Chaos_and_Smiles a spus….
Sâmbătă, septembrie 20, 2008 at 04:50:23

„Sub anonimat ne-am ascuns de oameni, fara sa ne dam seama, caci de diavolul nu ne-am putut ascunde. Adevarul este ca el ne-a gasit, si-a aratat puterea, si ceea ce s-a petrecut, ne-a ingrozit. Am vrea sa va spunem, ca nu de frica vreunui om am oprit aceasta lucrare. Lupta cu pastorii romani-americani a fost destul de usoara” Suna ciudat. Foarte ezoteric formulat. Lupta cu pastorii, Hm.nici asta nu suna bine pentru ca lucrul impotriva caruia trebuie luptat nu sunt pastorii ci a ideilor, a mentalitatii.
______________________________________________________________

111.
Cllod a spus….
Sâmbătă, septembrie 20, 2008 at 09:05:42

M-ai salvat. Saptamana trecuta m-am uitat pe blogul http://tineriromaniamericani.blogspot.com/ mi-a placut foto , am salvat-o dar am uitat sa salvez adresa.Va apatea maine si pe blogul meu.Ce bine ca am regasit adresa.
______________________________________________________________

112.
Dan Lucescu a spus….
Sâmbătă, septembrie 20, 2008 at 15:47:26

Mircea sunt de acord cu tine privitor la predicarea in limba engleza sa fie de calitate etc si produsa de oameni de calitate morala. Imi doresc foarte mult ca acesti tineri sa lucreze intens si la maturizerea lor spirituala si sa creasca in cunoastere ca aceasta energie si dorinta a lor sa fie o sursa in prezent si in viitor la schimbarea dramei tinerilor romani americani intr-o victorie a Duhului O sa ma rog si eu pentru ei. Le acord din toata inima circumstante atenuante ,n-am uitat ca am fost tanar si nici acum nu m-am maturizat parese, uneori tot ca un tanar ma port.
______________________________________________________________

113.
Daniel Lucescu a spus….
Saturday, September 20, 2008 5:31 PM

Cittiti pe adresa de mai jos despre drama tinerilor rusi americani din care se poate invata ceva despre drama tinerilor romani americani. http://danlucescu.wordpress.com/ Cu respect , Daniel Lucescu.
______________________________________________________________

114.
Mircea Tipei a spus….
Duminică, septembrie 21, 2008 at 22:45:23

Pentru chaos_and_smiles:Ce parere ai de textul apostolului Pavel din epistola adresata credinciosilor din Efes: ” Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care Sunt în locurile cereşti.” (Efeseni 6:12) Suna cam ezoteric?! Poate, dar numai pentru ce „neiniţiaţi”. Cat despre lupta cu pastorii, intr-adevar, nu suna deloc bine! Dar trebuie sa acordam circumstante celui care primeste aer cu portia si se lupta pentru supravietuire. Se prea poate ca asta sa fie singura lui sansa!
______________________________________________________________

115.
Mircea Tipei a spus….
Duminică, septembrie 21, 2008 at 23:33:53

Draga danlucescu, Imi pare bine de ceea ce scrii: „n-am uitat ca am fost tanar si nici acum nu m-am maturizat pare-se, uneori tot ca un tanar ma port.”Imi pare bine, deoarece vad ca nu sunt singurul care se incapatineaza sa ramana tinar. Cel putin pe dinauntru!Si cata dreptate ai! Rugaciunea este, fara indoiala, cel mai bun lucru pe care il putem face pentru ei.
______________________________________________________________

116.
Sorin a spus….
Luni, septembrie 22, 2008 at 01:49:44

Pana la urma la ce atacuri se refera? La cel al blogului? S au mai intamplat si alte lucruri? Eu am publicat in primavara un articol de-a lor pe blogul meu, si consider ca ar trebui facute mai multe pentru acesti tineri americani.
______________________________________________________________

117.
Mircea Tipei a spus….
Marţi, septembrie 23, 2008 at 08:26:18

Pentru Sorin
Nu, nu este vorba de atacul blogului. Dupa ce povestesc despre acel atac, in fraza imediat urmatoare ei scriu:”Ceva mai grav decat atat s-a intaplat in perioada caeasta de timp: La una dintre intruniri s-a petrecut ceva iesit din comun, ceva la care noi nu ne-am asteptat. Am auzit despre asa ceva, dar nu am vazut nici o data in viata noastra. Suntem convisi si credem ca Dumnezeu a fost cu noi, pentru ca toti am scapat cu bine. Diavolul ne-a aratat totusi ca are putere asupra noastra, iar noi, nu suntem in masura de a ne putea lupta cu el.” Asa cum spunea intr-un comment anterior „chaos_and_smiles” totul suna cam ezoteric. Nu-mi dau prea bine seama la ce se refera ei in aceasta fraza. Nu pot decat sa las friu liber imaginatiei . Cel mult, pot sa fac presupuneri pe care insa, nu le voi exprima public.
______________________________________________________________

118.
Cristina a spus….
Septembrie 22, 2008 la 7:41 am

Daca biserica se numeste „Biserica Romaneasca.” inseamna ca se predica in romaneste. Cine e interesat sa inteleaga, sa invete limba. Ce e asa de greu de inteles? Daca li se ofera servicii in limba care o vor, nu vor mai invata limba romana. Si unde se ajunge? Daca nu inteleg romaneste sa se duca la biserica unde se vorbeste limba care o inteleg.
______________________________________________________________

119.
Mircea Tipei a spus….
Septembrie 22, 2008 la 9:06 am

Draga Cristina, De cand este mai importanta conservarea limbii romane decat salvarea de suflete? Este foarte simplu, rece si fara inima sa afirmi: „Daca nu inteleg romaneste sa se duca la biserica unde se vorbeste limba care o inteleg.” Si chiar asa se va si intampla, numai ca pe drum, intre biserica romaneasca unde au copilarit si biserica americana (sau oricare alta ar fi ea) s-ar prea putea sa se mai piarda cativa. Cine isi asuma aceste riscuri! Sa presupunem insa ca nu se pierde nimeni. Ce crezi ca se va alege de acea biserica romaneasca in 10-15 ani? Pierde tinerii, din Romania nu se mai vine in ritmul anilor ’80-90 si ne vom trezi cu biserici mari, goale si imbatranite, care vorbesc o limba romaneasca indoielnica si sunt pe cale de disparitie. Mare atentie! Daca nu intelegem mersul vremurilor, va fi vai de noi!Si o ultima intrebare: De cand biserica locala are rolul de a invata pe cineva limba romana? Parca stiam ca asta se face in familie si in scoala!
______________________________________________________________

120.
Mircea Tipei a spus….
septembrie 22, 2008 la 9:17 am

Draga Claudiu, nu stiu de unde ai luat aceasta „parabola” a pastorului cu 100 de oi, dar ea prezinta destul de bine ceea ce se intampla pe ici, pe colo. Bine ca nu este chiar un fenomen generalizat si mai sunt inca destui pastori carora le mai pasa de oi. Chiar daca sunt tot mai putini cei dispusi sa le lase pe cele 99 de oi de la turma si sa porneasca in cautarea celei pierdute.
______________________________________________________________

121.
Sorin a spus….
septembrie 22, 2008 la 11:36 am

Totusi, doar prin rugaciune si citirea Cuvantului putem reinvia dragostea peuntru sufletele pierdute, sau ratacite. Ca apoi sa mergem sa le cautam. Parca noi crestinii ne am pierdut credinta in puterea Cuvantului.
______________________________________________________________

122.
Cristina a spus….
septembrie 22, 2008 la 3:31 pm

Eu nu vorbesc de cultivarea limbii romane in schimbul pierderii de suflete. Si nici ca biserica trebuie sa invete pe cineva limba romana. Dar nu se numeste biserica romaneasca si sa se vorbeasca in alta limba. Ce facem cu oamenii mai in virsta care nu mai pot invata o alta limba? Daca tinerii sint seriosi si vor sa ramana in biserica, dar nu inteleg, si nici nu vor sa invete romaneste, pot sa se duca la bisericile care vorbesc limba care o inteleg. Daca merg acolo, nu sint pierduti, nu?
______________________________________________________________

123.
Cllod a spus….
septembrie 23, 2008 la 8:35 am

Draga Mircea, „parabola” pastorului cu 100 de oi, am scris-o pur si simplu.Nu stiu prea bine despre „conflictul” despre care vb. cu cristina. Eu asa am fost inspirat, asa am scris.Probabil ca se aplica multor oi si multor pastori.
______________________________________________________________

124.
Marcel a spus….
septembrie 23, 2008 la 9:10 am

Este tare fain mesajul transmis de ,,parabola” si ce bucurie mare as avea daca mesajul ar fi inteles si de unii lideri de biserici care pun accent mai mult pe ziduri decat pe oi si cum se vor justifica in fata lui Dumnezeu la fel ca in parabola?.:))
______________________________________________________________

125.
„Daniel Lucescu” a spus….
Friday, September 26, 2008 10:40 PM

Am trimis un comentariu mai de mult care nu a fost afisat pe site. Ati afisat un aomentariu care spuneam ca si biserica Happy Valley Phoenix accepta tinerii sa predica dupa care am corectat ca nu cred ca se inscrie in conditiile puse de voi. Dar am mai scrisun comentariu care nu a parut pe blog.Chiar daca a fost poate putin in contradictie cu linia pe care o abordati voi ced ca nu este „fair” sa nu postati comentariul. Poate acel comentaiu ducea la o discutie si sub alte aspecte care ar putea contribui la rezolvarea problemei puse in discutie. Va plangeti ca pastorii cenzureaza., dar vad ca dezvoltati deja aceleasi model.Nu vreau sa fiu critic sa desfiintez pe nimeni dar trebuie sa fi obiectivi
______________________________________________________________

126.
„Tinerii Romani Americani” a spus….
Sunday sept. 28. 2008 2.41 PM.

Frate Daniel!
Va multumim pentru mesajele dumneavoastra. Sa stiti, ca nu din rea vointa nu le-am publicat. Orcum noi ne cerem scuze si va va rugam sa ne ertati. Azi Dumnica Sept. 28, vi le-am publicat pe toate. Dumnezeu sa va binecuvinteze. Multa pace va dorim.
______________________________________________________________

127.
Neutru a spus….
Tuesday, October 7, 2008, 2:58 AM

La conventia din Phoenix 2006, fratele Lazar Gog nu a predicat… daca vreti sa aflati parerea lui despre tinerii de astazi, si despre limba engleza, contactati-l personal si apoi sper sa aveti curajul sa-i cereti iertare pe blog pentru dezinformare. In privinta fratelui Leonard Semenea, sper sa fi ascultat si predica de anul acesta de la conventia din Detroit, si apoi sa-l ridicati atit de sus.
______________________________________________________________

128.
Tinerii Romani Americani a spus….
Tuesday, October 7, 2008, 4:32 PM

Stimate Anonim! Va multumim pentru comentariul dvs. adus la articolul: „Drama Tinerilor Romani din America”. Domnul Isus sa va binecuvinteze. In legatura cu fratele pastor: „Lazar Gog”: intradevar noi l-am amintit in articolul nostru, atat pe dansul cat si alti pastori din Statele Unite si Canada. Din discutibile si corespondenta noastra, realizam tot mai mult, ca rezistenta si impotrivirile cele mai mari cu privire la dorinta si cererea tinerilor romani, le-avem din partea pastorilor romani-americani si nu din partea bisericilor. Chiar si la conventia amintita de dvs. din anul 2006, majoritatea pastorilor romani inpreuna cu pastorul dvs. au avut posibilitatea de-a ridica problema „Tinerilor Romani Americani” si a limbi engleze, in fata audientei la nivel de tara. Dar, dintr-un motiv sau altul, pe nici unul dintre dansi, nu ia interesat situatia trista a tinerilor romnai crescuti in Statele Unite si Canada. La acea cnventie sa vazut lipsa de interes a pastorilor romani fata de aceasta generatie tanara. Noi de multe ori ne-am bucura, daca pastori nostri s-ar gandi cel putin la proprii lor copii sa-i ajute, ajutandui pe eii in acelasi timp va ajuta si tineretul biserici. Am vrea sa va spunem ca la aceasta conventie, fratele „Lazar Gog” a fost invitat la anvonul Conventiei si a vorbit. Subiectul predici dansului a fost: „cunoasterea indentitati care ne-a dat-o Dumnezeu”. A vorbit putin din Luca: 12 cu 36. dupa care s-a limitat doar la aducerea saluturilor din parte biserici pe care o pastoreste. Este adevarat a vorbit foarte putin, dar aceasta nu este o scuza pentru faptul ca dansul, nu a ridicat si problema tinerilor romani din Statele Unite si Canada, care este atat de importanta.

Va dam un exemplu: La Conventia Bisericilor Penticostale care a avut loc anula acesta 2008 in Detroit, fratele „Teodor Luca” a fost rugat sa anunte urmatorul pastor, care va trece la cuvant. S-a sculat in picioare si inainte de-a face anutul care i s-a cerut, in cateva minute a spus situatia trista a tinerilor romani din America si Canada, cat si necesitatea urgenta de-a se face ceva pentru acesti tineri. Si-a exprimat dorinta dansului personala de a ajuta tinerii si in acelas timp, a aratat responsabilitatea care o au bisericile romane fata de noi. Noi ii multumim din inima si zicem ca Domnul Isus sa-l bine-cuvinteze cu intreaga sa familie. Desi nu a predicat, pentru noi acest pastor: „Teodor Luca” a facut mai mult, decat multi predicatori de la aceasta conventie. Tot asa putea s-o faca si pastorul dvs. Chear si la conventia di anul acesta, in loc sa predice despre „puterea bivolului de-a rabda si duce poveri”, putea sa predice despre: „situatia trista a tinerilor romani in bisericile noastre”.

Majoritatea pastorilor nostri la aceasta conventie, au transpirat ridicand problema evanghelizari lumi, mai presus de evanghelizarea tineretului din bisericile dansilor. Noi ii stim pe pastori nostri mari patrioti romani. Nu ne predica noua si-n limba engleza, pentru faptul ca nu vorbim prea bine romaneste. Ne intrebam: oare in ce limba vor evangheliza lumea si cu cine vor s-o faca? Oricum ramane de vazut. Noi avem colegi si prieteni de scoala, din aproape toate natiunile pamantului. V-om incerca sa-i aducem in bisericile romane sa vedem ce vor face. Acording cu angajamentul care si l-au luat pastori nostri la aceasta conventie, va trebui sa-i acomodeze pe acesti: africani, arabi, chineji si alte natiuni, cu predica in limba engleza. Speram s-a nu-le ceara si lor sa-nvete romaneste, asa cum o fac cu noi.

Este posibil ca, predicand acestor frati de alta natiune in limba engleza, ne v-om primi si noi: „Tinerii Romani Americani”, hrana necesara, de-a intelege cuvantul evangheliei si legea Lui Dumnezeu, ca sa putem supravetui spiritual. Faptul ca pastori nostri si bisericile romane vor accepta frati de alta culoare, pentru noi va fi o minune Dumnezeiasca. Ne iertati fratilor! dar noi nu credem ca asa ceva se va-ntampla vreodata in biserica romana. Nu se va intampla nici chiar in mia de ani, unde Biblia scrie: „ca lupul va paste inpreuna cu oaia”. Credem ca va veni o vreme, cand lupul va paste impreuna oaia. Dar nu credem ca va veni vremea, cand pastori nostri si biserica romana sa accepte aceste popoare de alta culoare, sa se hraneasca din cuvantul lui Dumnezeu impreuna cu eii.

Frate draga! acesti frati nu ne accepta pe noi, copii nascuti din poporul roman, cum va accepta oare tineri de alta natiune si culoare. Singura posibilitae este: daca o vor face prin afisari de poze cu aceste persoane, pe pereti bisericilor, asa cum a-u facut-o si la conventia din anul acesta.

Ne iertai frate draga! dar noi ne adresam pastorilor nostri, datorita faptului caci ei detin puterea si pot sa faca ceva pentru aceasta generatie tanara, numai sa vrea. Sa stiti, conform Bibliei Dumnezeu ne va judeca in ziua judecati, dupa faptele rele care le facem si in acelas timp ne va judca pentru faptele bune, care puteam sa le facem si nu le-am facut. In fata lui Dumnezeu, chiar si „ignoranta pastorilor romani, fata de aceasta generatie tanara” este pacat.

Cat despre fratele „Lazar Gog”: Din discutiile avute cu alti frati, cat si prin ceia ce face, se vede ca este inclinat sa ajute tineri in a intelege cuvantul evangheliei si legea Lui Dumnezeu. Ni se spune: „ca ori de cate ori are posibilitatea, ofera tinerilor predica si-n limba engleza”. Noi stim acestea. Stim si alti pastori care fac acelasi lucru, dar nici unul dintre pastori amintiti de noi nu au curajul sa stea in fata publicului, sa-si spuna punctul de vedere cu privire la tineri, asa cum a facut-o fratelele „Leonard Semenea” la conventia din anul 2006. si cum a facut-o si pastorul: „Luca Teodor” la conventia din anul acesta (2008). Sa stiti ca noua nu ne este greu si avem curajul sa venim si sa ne cerem iertare, daca considerati ca i-am gresit cu ceva pastorului dvs. Dar inainte de-a face aceasta, v-am ruga sa-l intrebati pe fratele „Lazar Gog”: „daca ne permite sa-l punem pe lista pastorilor, care ofera tinerilor 30 de minute predica si-n limba engleza la servicile divine, si-n special la serviciile de Duminica, cand sunt cei mai multi tineri in Biserica.

Daca va face aceasta, va promitem ca in raportul Tinerilor Romani Americani pe anul 2008.

1. Ne vom cere iertare public, pentru ceia ce-am scris in trecut despre dansul.
2. Il v-om da exemplu pozitiv pe fratele „Lazar Gog”, in toate bisericile romane din intreaga lume.
3. V-om publica biserica dvs. pe internet, faptul ca acceptati tineri si le oferiti predica si-n limba engleza.
4. Vom trimite prin e-mail la peste o mie de adrese de tineri si parinti, anuntandui de aceasta „veste buna”.
5. Ne v-om ruga pentru biserica dvs. ca Dumnezeu sa va ajute, sa progresati in lucrarea cu tineri.

Sa stit frate draga, noi nu suntem partinitori. Nu uitati ca tot in acelasi articol in care l-am amintit pe fratele „Lazar Gog”, intr-un mod pozitiv, l-am amintit si pe fratele „Crinisor Stefan”, pastorul asistent din biserica dvs. Noi ne bucuram de toti pastori romani care acepta tinerii si ofera predica si-n limba engleza in bisericile romane. V-om scrie numai lucruri frumoase despre asemenea oameni ai Lui Dumnezeu”. Am facut acesta si cu alti pastori romani si v-om continua s-o facem.

Ne-ati spus ca l-am ridicat pe fratele „Leonard Semenea” in slavi. Haideti sa fim corecti, dansul a fost primul pastor roman in istoria conventiilor romane-americane, care a avut curajul sa ridice problema Tinerilor Romani din America la nivel de Conventie. Noi ne-am bucurat mult de suportul dansului si-i multumim. Va spunem din inima ca este si va ramane pastorul nostru preferat. Suntem convinsi ca, daca dansul nu ridica problema tinerilor si a limbi engleze la conventia din anul 2006, mai mult ca sigur ca inca 20 de ani, la conventiile romane din America si Canada, s-ar fi predicat doar in romaneste. Cat despre noi, fratrle „Leonard Semenea” la acea conventie s-a calificat in a casiga cel mai mare premiu . Acest frate a facut ceva, ce n-a reusit sa faca toti pastori romani-americani in 40 de ani. „Sa introduca si limba engleza in conventiile romane”. Cu privire la predica de la conventia din anul acesta 2008, nu stim la ce va referiti si ce nu v-a placut din predica dansului. Noua ne-a placut foarte mult. Toti tineri cu care am discutat, nu au avut nimic de comentat, dimpotriva i s-au adus doar cuvinte de lauda. Pentru majoritatea tinerilor, predica dansului a fost toata hrana spirituala, care au primit-o la aceasta conventie.

Va multumim pentru comentariu: Multa pace va dorim.
Din dragoste si mult respect: „Tinerii Romani Americani”.
______________________________________________________________

129.
„Elena Velcota” a spus….
15 Octombrie 2008 7:50 am

f.f.f frumoasa poezia si reala „Pastorul Stapanul si Melusei pierduti” si eu am prin alianta nepoti in america si stiu ca asa este cum se publica aici de acesti tineri americani.in viata mea de zi cu zi am constatat un lucru ca cei mai buni actori in ce priveste crestinismul sunt neoprotestantii,pe ei ii vezi intr-un fel la fata si altfel sunt inlauntrul lor asta este constatarea mes si nimeni nu mi-o poate schimba am experienta vietii crestine in jur de 22 de ani cu bune si rele si experinte placute si triste din pacate……..ca cele mai mari probleme ti le fac cei care cunosc Cuvantul lui D-zeu si nu-l implinesc,,,,,,caci ortodocsii saracii nu au acces la BIBLIE asa cum avem noi asa ca fratilor genunchii jos la rugaciune haideti sa lasam filozofia mileniului trei si sa ne incarcam bateriile cu 1Corinteni cap.13,sa lasam toate problemele in mana D-lui si “EL” va lucra,,,,,,,,,,,,,,asa sa ne ajute D-zeu si “EL” sa va binecuvinteze pe toti ………..AMIN
______________________________________________________________

130.
„Gabriel Rus” a spus….
Sat, 18 Oct 2008 12:51:21

Comment: > PACE TUTUROR!
IN LEGATURA CU ARTICOLUL DE MAI SUS, EU CRED CA PRIMA PROBLEMA ESTE A PARINTIILOR SI ASTA ESET FOARTE ADEVARAT (REAL) PENTRU CA NUMAI ROMANII AM OBSERVAT VOR SA-SI PIARDA CULTURA SI LIMBA MATERNA. IN COMPARATIE CU ALTE CULTURI (TARI) PENTRU CA PARINTII SI VORBESC ACUM DE ACEI CARE AU VENIT DIN TARA SI DUPA UN TIMP SCURT PETRCUT AICI IN STATE VOR SA VORBEASCA ENGLEZA SI SA INVETE PE ALTII. FRATII SI SURORI SA FIM REALISTI SUNTEM ROAMANI SI ESTE DATORIA NOASTRA SA INVATAM PE COPII NOSTRII SI O ALTA LIMBA SI ANUME ESTE BINE CA COPIII SA INVETE IN PRIMUL RAND LIMBA ROMANA PT CA LIMBA ENGLEZA SE INVATA MULT MAI REPEDE LA SCOALA.ASA CA NU VA MAI PIERDETI TIMPUL CU ASA CEVA PT CA VOI CAUTATI DOAR O PORTITA DE SCAPARE SI INTARATATI SI PE ALTII(PUNTETI CEARTA INTRE FRATI)SI DACA AM PRIMIT CREDINTA SA O PASTRAM ASA CUM AM PRIMIT PENTRU CA EA A FOST DATA SFINTIILOR ODATA PENTRU TOTDEAUNA.SI AS SPUNE SA NE POCAIM SI SA CEREM INTELEPCIUNE DE LA DOMNUL SI NU MOTIVE DE CEARTA ASA CUM SE URMARESTE PRIN ACEST ARTICOL. DOMNUL SA FIE CU NOI TOTI AMIN > > GABI (ATLANTA)
______________________________________________________________

131.
Tinerii Romani Americani a spus….
Sat, 20 Oct 2008 12:51:21

Stimate frate: „Gabriel Rus”! Va multumim pentru comentariul dvs. adus la articolul nostru. Domnul Isus sa va binecuvinteze.Sa stiti ca noi nu argumentam faptul ca n-ar fi bine, ca toti tinerii romani din America sau Canada, sa cunoasca perfect si limba romana. Noi credem ca tineri care cunosc mai multe limbi pe acest pamant, n-au decat de castigat. Am vrea totusi sa va spunem: ca pentru un tanar nascut s-au crescut intr-o tara straina, fara a merge la o scoala de limba romana in cazul nostru si ne-avand contact zilnic cu cei care vorbesc romaneste, este foarte greu de-a invata aceasta limba. Am vrea sa stiti: ca nu numai tinerii nacuti din poporul roman avem aceasta problema. Aici in America sau Canada toti tinerii emigranti, prieteni si colegi de scoala cu care a-m discutat, ne spun: „ca au aceiasi problema ca si noi”. Nu reusesc sa invete si limba parintilor lor, la un nivel acceptabil de conversare. Daca doriti sa va convingeti ca ceia ce spunem noi este adevarat, aceasta puteti s-o aflati si-n librariile americane. Cautand veti gasi o multime de carti, scrise de oameni mari, care-au studiat si explicat in amanunte, aceasta situatie trista a tinerilor emigranti. Adevarul este, ca sunt o multime de factori si motive, pentru care tinerii crescuti s-au nascuti intr-o tara straina, nu reusesc sa invete suficient limba parintilor lor. Multe dintre aceste motive noi deja le-am amintit in articolele noastre si nu le vom repeta.

Asa cum spuneti si dvs. cele mai cunoscute agumente care le primim, din partea celor ce se inpotrivesc cerintei noastre sunt:

1. Fr. Gabriel: Pierderea tinerilor este problema parintilor.
Tinerii: Pastori si Biserica chear nu au nici o obligatie frate draga??? Cititi Ezechiel cap. 34, s-au: Ioan 10:11 unde: „Pastorul cel bun isi da viata pentru oile lui.”
2. Fr. Gabriel: Numai Romani isi pierde limba si cultura.
Tinerii: Toate natiunile de emigranti din lume au aceiasi problema. Mergeti in librariile americane si veti afla carti srise cu privire la aceasta.
3. Fr. Gabriel: Suntem romani si trebue sa-nvatam romaneste.
Tinerii: Este parerea dvs. v-o respectam si credem ca-r fi bine, dar aceasta nu este neaparat porunca si dorinta Lui Dumnezeu.
4. Fr. Gabriel: Salvarea tinerilor este pierdere de timp.
Tinerii: Toate trezirile spirituale din lume s-au facut prin tineri si cu tineri. Procentajul crestinilor intorsi la Dumnezeu din tinerete este de peste 80%. Oare salvarea tinerilor este o pierdere de timp, Ce ziceti???
5. Fr. Gabriel: Limba engleza este doar o poarta de scapare si motiv de-a intarata frati.
Tinerii: Predica-n limba engleza in cazul nostru, este poarta de-a intra-n vejnicii frate draga. Iar cei care se intarata la cerinta noastra, dupa Biblie „nu sunt frati”.
6. Fr. Gabriel: Asa cum am primit credinta asa trebue s-o pastram.
Tinerii: Sa stiti ca credinta a fost data prima data poporului Isdrael si-n limba ebraica. Credinta nu a fost data neaparat romanilor si-n limba romana, ca s-o pastram asa cum am primit-o. Iar daca va referiti la doctrina, limba vorbita nu va schimba niciodata doctrina Bisericilor de nici un fel.
7. Fr. Gabriel: Credinta a fost data sfintilor o data si pentru todeauna.
Tinerii: Foarte adevarat , dar aceasta nu se refera la limba romana s-au romani. Prin Biblie credinta a fost data pentru toate popoarele lumi, si-a fost tradusa-n toate limbile.
8. Fr. Gabriel: Sa ne pocaim si s-a cerem intelepciune de la Domnul.
Tinerii: Si noi spunem acelas lucru frate draga, „sa ne dea Dumnezeu intelepciune, sa folosim invatatura Bibliei, asa cum este scrisa”.
Biblia dvs. frate Gabriel, suna mai mult ca o, „Biblie de patriot roman” si nu are nici o legatura cu-nvatatura data sfintilor. Aveti mare grija frade draga. Dumnezeu nu are nimic de-a face cu „patriotismul oamenilor” si ne va judeca dupa Biblia lasata de el, si nu dupa o Biblie facuta de noi din interese personale.
Ceia ce-am vrea noi sa va intrebam, „biblic vorbind”, este:

1. Ce ne cere Dumnezeu sa facem pentru acesti tineri: ca sa inteleaga cuvantul Evangheliei si legea Lui Dumnezeu?
2. Ne permite oare Dumnezeu s-a scoatem tineri din Biserici, pe motivul ca nu inteleg prea bine o limba straina s-au alta?
3. Ce ziceti sa facem cu generatia a treia, care deja s-a nascut din acesta generatie tanara? Acesti copii nu inteleg de loc limba romana.
4. De cand, in calitate de crestin: conservarea limbi, este mai importanta decat salvarea sufletelor pentru cer?
5. Care este trimeterea si obligatia noastra cmform Bibliei: de-a invata tineri romaneste, ori de-ai aduce la mantuire?
6. Ce-nseamna pentru dvs. in trimeterea ucenicilor „de-a propovadui evanghelia la orice faptura”? Inseamna aceasta oare, sa se predice doar in romaneste?
7. Care este motivul pentr care Domnul Isus a acceptat sa fie rastignit? Sa faca din noi niste patrioti romani, or patrioti ai cerului?
8. V-ati itrebat vre-o data: ce a cuzat si care a fost motivul pentru care Dumnezeu a lasat sa se vorbesca mai multe limbi pe pamant?

Frate Gabriel! Incercati s-a raspundeti acestor intrebari prin cuvantul Lui Dumnezeu. Noi credem ca daca sunteti un adevarat crestin, si studiati Biblia va veti convinge de realitate, si nu va veti mai impotrivi cerintelor noastre.

Majoritatea oamenilor trateaza limba mostenita ca o bine cuvantare de la Dumnezeu. Daca ne vom duce-n Biblie sa aflam motivatiea pentru care in lumea noastra se vorbeste mai multe limbi, vom afla ca inmultirea limbilor, nu a fost alceva decat o pedeapsa lasata de Dumnezeu peste omenire. N-a fost deloc o binecuvantare. Cand Dumnezeu a creiat omul, n-a avut in planul Lui, ca noi sa vorbim mai multe limbi. N-a dorit s-a faca din noi patrioti a nici unei tari de pe pamant. Comform Bibliei dorinta Lui Dumnezeu a fost: „ca noi sa devenim patrioti ai Cerului si sa vorbim o singura limba”. Neascultarea oamenilor si dorinta lor de-a se ridica pana la Cer prin construirea turnului Babel l-a suparat pe Dumnezeu. Dorinta oamenilor de-a ajunge-n Rai fara fapte, a fost motivul pentru care Dumnezeu ne-a incurcat limba. Oameni de stiinta in studierea Bibliei spun: „dupa caderea omului in pacat, inmultirea limbilor a fost cel mai mare castig al diavolului in distrugerea omeniri”. Este si va ramane ca un blestem in lumea noastra, pana-n ziua cand va veni Domnului Isus. Inmultirea limbilor a format toate natiunile pamantului. Prin formarea lor s-a produs: ura dintre natiuni, invidia succesului dintre tari, ura de rasa de culare si altele.

In acelasi timp, in inima fiecarui om s-a nascut dragostea: de tara, de natiunea din care a provenit, de poprul din care s-a nascut, de limba materna s. a. m. d. Asa a luat fiinta patriotismul, care a starnit cele mai mari razoaie din lume. Milioane de oameni au murit si cntinua sa moara, luptand din patriotism pentru tara sa. Patriotismul a omorat si omara mii de crestini. Din patriotism cei din: India, Afganistan, Iran, Nord Coreea, Africa si altele tari, omoara un numar destul de mare de crestini in fiecare an, pe motivul: ca sunt de-o alta religie, nu arata ca ei, nu le vorbesc prea bine limba si sunt nascuti dintr-un popor strain. Datorita patriotismului aceste popoare au ajuns niste popoare distruse: de imperialism si religia in care s-au nascut. Ura dintre natiuni a fost si va ramane cea mai mare problema a omeniri. Noi nu ne miram pentru faptul ca multi dintre dvs. ne urati, datorita faptului ca ne-am nascut pe un pamant strain si nu va vorbim limba. De ce ne miram noi este: ca Diavolul se foloseste chiar de alesi lui Dumnezeu, oameni care cunosc cuvantul si-au studiat Biblia din tinerete, sunt orbiti si nu vad realitatea. Nu vor sa inteleaga ca cuvantul „patriot” nu este alceva, decat o unealta a diavolului. Prin aceasta unealta, deavolul se foloseste de frati nostri romani din America si Canada, ca sa ne alunge si sa ne scoate afara din bisericile romane. Din patriotism o generatie intreaga de „Tineri Romani Americani” ne-ati condamnat la o moarte spirituala. Pentru ce??? Pentru singurul motiv ca nu va vorbim limba. Noua ne pare foarte rau fratilor, ca nu vedeti realitatea si nu realizati: „ca deavolul distrugandune pe noi, va distruge si pe dvs.” Intr-o zi va trebui sa dati socoteala, in fata Lui Dumnezeu pentru sufletele noastre. In ziua judecati patriotismul dvs. folosit ca scuza pentru care ne-ati alungat din Biserici, nu va v-a salva, dinpotriva va v-a condamna.

Ne rugam s-a dea Dumnezeu la toti intelepciune si sa nu ne lase sa peirdem, din lipsa de cunostinta.
Multa pace va dorim:
Din dragoste si mult respect: „Tinerii Romani Americani”.
______________________________________________________________

132.
„V. D.” a spus….
Tuesday, October 21, 2008 12:55 PM

Despre poeziea: „Pastorul, Stapanul si Mieluseii pierduti”
Stimati tineri !Cu profunda consternare pt strigatul vostru in pustie imi plange sufletul in mine. Nu are rost sa-mi prezint inca numele. Cautand dupa numele unui pastor, am dat de acest site. Este extraordinara poezia cu pastorul. As fi dorit din suflet sa pot veni cu o veste imbucuratoare care sa va sustina si sa va ridice moralul. Din pacate nu este asa. Din pacate, pot spune ca si aici pustiul si arsita e mai mare. Nu pot decat sa afirm ca pastori care nu pot fi decat exemplul din poezie, stapanul parca ii rasplateste, ducandu-i la vanatoare in alt pustiu unde sa nimiceasca pe unde apuca din oile pe care le-a numit razvratite. Si acolo le merge bine unor asemenea pastori care aici si-au obtinut o diploma de pastor, in paralel cu numele de fii risipitori care au participat la risipiri de turme. Si cand ajung in America acesti fii risipitori, sunt primiti imparateste, atat ei cat si familiile lor, se fac donatii grele pt adaptarea lor acolo si supravietuirea lor in puf, pe cand aici au cheltuit mult din ce nu a fost al lor doar ca sa faca rau, sa apara staule cat mai mari si incapatoare, dar sa ramana goale, desi membri pe liste si in condici sunt cu nemiluita.

Si acesti frati blanzi si buni pastori care s-au ingrasat bine aici, au suficiente resurse, sa-si pastreze si sa-si mareasca bogatiile din Romania odata ajunsi acolo in America, pe cand alte oite razvratite de-abia isi duc traiul de azi pe maine. Traiul material. Ce sa mai spun de cel spiritual, fiindca a ramas in urma pastorilor plecati mult parjol. Are rost sa amintesc si sa intru in amanunte de conexiunile lor din Romania cu aparatul politic, cu fostii….carora nu le-a scapat nimic de sub lup-a, nici un suflet macar, ca iti vine sa spui ca muscatura de vampir si de varcolac nu are leac. Decat daca privim (ca pastor) la Hristos, asa cum a trebuit sa priveasca poporul evreu la sarpele inaltat de Moise in pustie. Dar cine sa priveasca ? Ca cei ce sunt cu ochii atintiti la cruce sunt exterminati atat de finut si nu numai in Romania. Exterminati spiritual, iar daca nu merge asa, apoi sunt exterminatio definitiv. Si asta sub atenta si inteligenta observare a americanilor. Si nu numai a lor fiindca obiectivele lor sunt foarte marete. Nu pot sa va incurajez decat cu un loc din Apocalipsa unde spune ca Duhul si mireasa zic: Vino Doamne Isuse. Au motive serioase pt aceasta. In biserici, se aud oare aceste strigate si rugaciuni ? Nu prea. Cam raman oi consternate si impietrite, iar cele ce lipsesc, cine stie daca mai misca pe unde sunt?Va doresc ca pacea Lui Dumnezeu care intrece orice pricepere sa va pazeasca si sa va ocroteasca in Domnul nostru Isus Hristos, amin !
______________________________________________________________

133.
„George W. Galis” a spus….
Saturday, October 18, 2008 3:48 PM

Iubiti frati tineri ma adresez voua in primul rind si in al doilea rind tuturor celor ce neurmariti pe micul ecran. Astazi sintem in 18 Octombrie2008. Am fost surprins cind am vazut acest articol dinnou pe site-ul acesta. Cred caci lucrurile cerute nu s-au schimbat. Personal cred caci acelea biserici care nu au un tinar pregatit, CAPABIL sa predice in L. Engleza, refuza sa acorde un mesaj in engleza. A predica intr-oalta limba nu este totuna cu a te descurca la serviciul, lamagazin, la doctor. O nu. Si alte bisericii, fratii mai in virstacari nu inteleg o predica in engleza, se opun. Vei gasi aiciin USA, jumatate din membrii bisericilor caci nu inteleg opredica in engleza. Cei de facut? Multe bisericii au rezolvatproblema; se predica in ambele limbii, si orele de tineretse tin in engleza. Rominii au facut o mare greseala. Lainceput cind au sosit in USA ,au cautat sa lucreze cu romini. Iar acuma multe dintre aceste firme mici nu mai au de lucru. Dar ca acuma sa te angajezi la o firma americana trebuiesa sti engleza. Cunosc pe cineva care cu ani in urma cinda sosit aici, s-a angajat la o firma americana, a lucratpeste 25 de ani, si acum la pensie are un venit de 2500$/lu-nar. Sau tineri cari s-au educat aici, ocupa posturi foartebine platite.Acetia vor predici in limba lor, sint doarcetateni americani. Multi dintre fratii mai in virsta, nui-si pot lua cetatenia caci nu pot sa converseze inengleza. Cine traieste aici poate sa inteleaga ce seintimpla aici.
______________________________________________________________

134.
„Ilie Pop” a spus….
Tuesday, October 21, 2008 7:49 AM

Dragii nostri, Mai sunt cateva zile pana la intalnirea de post si rugaciune de la Arad. Chair daca nu v-ati anuntat participarea pana in prezent, nu este prea tarziu sa o faceti chiar acum. Mai este loc la post si rugaciune pentru oricine doreste sa participe. Este asteptata generatia de pana la 40 de ani (Generatia lui Iosua care a intrat in Tara Canaanului) dar este binevenit oricine si din alta generatie. Nu este limita de varsta pentru a participa la aceasta intalnire deoarece are loc predarea stafetei din partea ”generatiei de razboi si pustie” catre tanara generatie care primeste viziunea si mandatul intrarii in focul trezirilor spirituale.In fisierele atasate sunt invitatiile la intalnirea de post si rugaciune din Arad si Bucuresti. Fiecare intalnire are semnificatia ei. Domnul ne asteapta la intalnirea cu El.In acest sens va rugam sa trimiteti mai departe tuturor prietenilor acest mesaj impreuna cu ambele invitatii. De asemenea va rugam sa petreceti timp impreuna cu pastorul bisericii locale si sa invitati intreaga biserica la post si rugaciune pentru trezire spirituala.Pentru cei dornici sa se implice in lucrarea de post si rugaciune va oferim cartea ”Asteptata Trezire” de Bill Bright. Va rugam sa ne contactati.Dumnezeu sa va binecuvanteze din belsug!

slujba Domnului,Familia Ilie si Lidia PopaStr. Centurii nr. 7; Bloc 113A; Sc.1; Ap.9; Sector 6BUCURESTI cod postal 061182tel acasa 031-404.16.64mobil: 0744-283.718 (Ilie Popa); 0744-252.982 (Lidia Popa)email: ilielidia@gmail.com; ilie_popa2005@yahoo.com
______________________________________________________________

135.
„Stefan Seuleanu” a spus….
Saturday, November 1, 2008 3:48 AM,

Preiubitilor Dumnezeu sa va binecuvinteze in lucrarea incredintata, in drum spre Patria cereasca. El sa va dea biruinta in tot cei bun.Am luat cu bucurie la cunostinta de staruinta voastra in credinta data sfintilor odata si pentru totdeauna si ma rog ca Tatal Domnului nostru Isus Hristos sa va intareasca in nadejdea slavei pastrate pentru voi in ceruri la care ati fost chemati, dragostea si credinta voastra sa sporeasca tot mai mult prin cunoasterea Celui ce va mintuit in Golgota, sa va umple de puterea invierii Lui si-n orce fel de intelepciune si pricepere, ca sa ramineti statornici pina la venirea Lui. Fratii si surorile din Ministerul Internelor si Reformei Administrative din Romania continuam sa ne rugam pentru voi si cred ca o veti face si voi la fel pentru noi. Informatii suplimentare despre noi aveti pe http://www.CPAro.ro. Dumnezeu ne-a ajutat sa ne constituim intr-o Asociatie a Politistilor Crestini si sa ducem cuvintul Evangheliei in MIRA in Armata Romina si celelalte structuri de autoritate. Domnul sa fie slavit si binecuvintat in veci!
Fiti binecuvintati de DomnulIn slujba lui Hristosfr.
Stefan Seuleanu Presedinte A. P. C. Romania.
Poze conf APC 2008 034.jpg (1507KB)
______________________________________________________________

136.
From: „Claudiu Nitisor” a spus….
14 noiembrie 2008 11:11

cllod spunea… O alta varianta, a poeziei „Pastorul, Stapanul si Mielusei pierduti” o puteti citi aici: http://cllodvl.wordpress.com/2008/09/22/un-pastor-avea-100-de-oi/
______________________________________________________________

137.
Dorin Pele a spus….
Friday, November 28, 2008, 5:03 PM

Fiti binecuvantati voi si initiativa voastra. Am mai corespondat cu voi in legatuta cu acest subiect. Doream doar sa va anunt ca si la Biserica Betezda din Troy Michigan se predica in fiecare duminica seara si in limba engleza.

In alta ordine de idei, vreau sa promovez Apelul vostru pe site-ul http://www.christ4ro.com Daca exista si altceva ce doriti sa promova-ti sau sa aduce-ti la cunostinta vizitatorilor nostri, o vom face cu placere. Ne rugam pentru reforma in Bisericile romanesti din America si nu numai.

Fiti binecuvantati!
Cu stima si consideratie,
„Dorin Pele”
______________________________________________________________

138.
„Tinerii Romani Americani” a spus….
Saturday, November 29, 2008 5:41:20 PM

Va multumim frate Dorin. Domnul Isus s-a va binecuvinteze si sa va rasplateasca tot ceia ce faceti pentru noi cu viata vejnica. O sa publicam si noi biserica dumneavoastra pe intenet si prin email-uri, faptul ca acceptati tinerii si le oferiti predica si-n limba engleza. Facem aceasta ca toti tinerii din statul Michigan si din inprejurimi, sa afle aceasta veste buna si s-a va viziteze intrun numar tot mai mare.
Multa pace
„Tinerii Romani Americani”
______________________________________________________________

139.
Deuta a spus….
Date: 12-03-2008, 09:27 AM .

E bine sa tineti o parte din slujbele voastre si in engleza, astfel e mai usor sa invitati collegi si oameni care nu inteleg romana. Poate ar fi bine sa se amplice metoda asta si aici in Austria, cu tradusul e mai greu si nu multi sunt dispusi sa traduca in timpul programului fiindca cere foarte mult efort… e mai usor pentru ambele parti sa se faca exercitii de servivi divin si in limba tarii unde se afla adunarea. Good Job .
______________________________________________________________

140.
Lucescu Daniel a spus….
Saturday, December 20, 2008, 10:09 AM

Subject: CE FACETI DE CRACIUN?
Va sugereaz cu tot respectul sa vizionati partea 1 din Filmul ISUS realizat dupa Evanghelia dupa Luca. Poate fi un act de inchinare. Nu este nevoie decat de cel mult 10minute. apasati pe adresa http://danlucescu.wordpress.com/
Binecuvantari ceresti DL.
PS vezi de ce nu dau bani la biserica
http://danlucescu.wordpress.com/2008/08/25/un-punct-de-vedere-asupra-organizarii-finantelor-in-biserica-locala/
______________________________________________________________

141.
Tinerii Romani Americani a spus….
December 20, 2008,

Stimate frate Daniel! Va multumim pentru email-lul dumneavoastra, Domnul Isus s-a va bine cuvinteze. Va promitem, c-o s-a ne uitam la filmul sugerat: „Isus”. Ne-ati intrebat: „ce facem de Craciun”. Sa stiti ca nu ne-am planificat prea multe. O parte dintre noi, in seara de craciun ne vom duce cu colinda, iar in ziua de Craciun toti vom merge la biserica. Dimineata ne-am hotarat sa cautam mai multi tinerii romani si s-a mergem cu eii la bisericile americane, iar dupa masa vom mergem cu parinti, „musafiri nepoftiti” la bisericile romane si cam atat. Deasemenea am primit mai multe Biblii si brosuri de la o biserica americana, care le vom distribui gratuit la coturi de strada. Ne bucuram ca nu ne-ati uitat. Cu ocazia sarbatorilor de iarna, v-a transmitem intregi dumneavoastra familii: „sarbatori fericite”, „traditionala urare La Multi Ani”, „si-un an nou si fericit in Cristos”. Domnul Isus s-a faca, ca anul 2009 sa ne aduca la toti, un mai mare succes in lucrarea Sa. Faca Dumnezeu ca-n anul acesta in care v-om intra, s-a gasim si noi o mai mare dragoste si intelegere la fratii nostri romani, ca sa ne putem bucura inpreuna. „Multa Pace”. Din dragoste si mult respect: „Tinerii Romani Americani”.
______________________________________________________________

142.
Lucescu Daniel a spus….
Tuesday, December 23, 2008, 9:53 AM

Subject: Revista „Love Matters”
Multumesc de raspuns. Daca nu sunt prea cicalitor. Am distributi gratuit mai demult o revista Love Matters .care este buna pentru tineri si adolescenti. Puteti citi revista „online” la http://www.lovematters.com/
Ei pot sa trimita gratuit exemplare ale revistei pentru distribuire. Poate o faceti
cunoscut pe blogul vostru care este viiztat de tineri. Va doresc si eu suces in
lucrarea de impacare a oamenilor cu Dumnezeu. Asa sa ne ajute Dumnezeu!
. DL
______________________________________________________________

143.
Ardeu Aurel a spus….
Date: Dec. 24, 2008, 11:10 AM

Subject: Corect Am intrat pe internet din curiozitate sa caut ceva…
Am dat peste acest site-ne-intentionat, Ce am citit m-a bucurat,din pacate aveti dreptate,este corect ce scrieti- pastorii romani din diaspora nu vad „bine” cred ca mai degraba le este teama de batrani,ca nu vor mai fi acceptati. Am avut ocazia -locuind in Australia timp de 2 ani si jumatate,in Melbourne, am lucrat cu tinerii si adolescentii,m-a surprins faptul ca nu mai puteau citi si scrie romaneste. Mi-a fost greu sa dialogam in romaneste. Am propus Pastorilor sa se faca si programe in limba englez,dar nu,asa ne-am nascut!!! ziceau unii batrani. Da, tierii se duc la englezi. Am stat de vorba cu multi dintre ei,la romani nu inteleg mare lucru.
Va felicit pentru ceea ce a-ti scris
Dumnezeu sa va binecuvanteze
Pastor Aurel Ardeu.
______________________________________________________________

144.
Ilie si Lidia Popa a spus….
Tuesday, December 30, 2008, 12:01 PM

Dragii nostri prieteni,
La cumpana dintre anii 2008-2009 ne indreptam gandurile catre voi cu multa recunostinta si dragoste multumindu-va pentru toata dragostea si sustinerea ce o aratati fata de noi. Dorim ca in noul an 2009, in care vom pasi cat de curand, binecuvantarea din Evrei cap.13, versetele 20-21 sa fie revarsata peste fiecare dintre noi. „Dumnezeul pacii, care, prin sangele legamantului celui vecinic, a sculat din morti pe Domnul nostru Isus, marele Pastor al oilor, sa va facă desăvarsiti in orice lucru bun, ca sa faceti voia Lui, si sa lucreze in noi ce-I este placut, prin Isus Hristos. A Lui sa fie slava in vecii vecilor! Amin.”

Va invitam ca sa continuam saptamana Mondiala de Rugaciune 2009 cu un timp de 3 zile de post si rugaciune pentru Trezire Spirituala care va avea loc in perioada 15-17 ianuarie 2009 la Baile Felix. Cu toata dragostea noastra,
______________________________________________________________

145.
Pisica Rea a spus….
Tuesday, January 6, 2009, 1:38 AM

Subject: o posibila rezolvare…
AM CITIT ARTICOLUL DUMNEAVOASTRA , SI POT SPUNE , CA M-AM INTRISTAT DUPA CE AM CITIT SI CUNOSCUT , PRIN INTERMEDIUL DUMNEAVOASTRA , CE ANUME SE INTAMPLA CU TINERII . VA SPUNE , F. SCURT , NUMAI DUMNEZEU , SI LA INDEMNUL DUHULUI SFANT , SE POATE AJUNGE LA O REZOLVARE FAVORABILA . PAREREA MEA ESTE , CA AR FI INDICAT , SA EXISTE UN PROGRAM DOAR PT. EI , CARE SA INCEAPA LA 11 DIMINEATA , SI CARE PRIN PROGRAMUL DE LAUDA , INCHINARE SI PREDICA , SA LI SE ADRESEZE , CU PREDILECTIE , TINERILOR . ACEST MOD , AJUTA LA O MAI MARE IMPLICARE A LOR IN LUCRARE . AM INTELES , CA CEI CARE SUNT DEJA ACOLO , NU POT VORBI FF. BINE TINERILOR , DAR EU CUNOSC PE CINEVA , CARE AR PUTEA FI DE AJUTOR .
ESTE VORBA DESPRE , DANIEL BOTOROGA (BUCURESTI) , care este sotul meu , si care a studiat teologia timp de 3 ani , a fost implicat in lucrari misionare , organizand tabere crestine cu tinrii , si CUNOASTE 3 LIMBI STRAINE F. BINE : ENGLEZA , GERMANA , FRANCEZA , MAI ALES , AVAND IN VEDERE FAPTUL , ESTE NEVOIT SA VORBEASCA ZILNIC IN ENGLEZA , DEOARECE , PRIN NATURA SERVICIULUI , TIMP DE CCA. 20 ANI A LUCRAT CU PATRONI STRAINI .UN LUCRU IMPORTANT , ESTE , CA EL A FOST OBISNUIT CU VIATA DE PASTOR DE MIC, , TATAL LUI FIIND PASTOR INTR-O BISERICA DIN BUZAU. NU VREAU SA SPUN PREA MULTE , DEJA MI SE PARE , CA AM SPUS PREA MULTE …, DAR NU VREAU SA ADAUG DECIT , CA EU , SOTIA LUI , PROVIN DIN BISERICA BAPTISTA GOLGOTA , BUCURESTI , BISERICA UNDE NE-AM SI CASATORIT…IN 1999. IDEI DESPRE MODUL DE IMPLICARE AL TINERILOR , PUTEM VORBI , IN CAZUL IN CARE SUNTETI INTERESATI …, SI DUMNEZEU SA NE CALAUZEASCA PE FIECARE IN DIRECTIA TRASATA DE DUMNEZEU PT. VIATA LUI .
PACEA , BINECUVANTAREA SI PAHARUL IZBAVIRILOR , SA FIE PLIN DE DA PESTE EL ….!!!!!!!
______________________________________________________________

146.
Emy a spus….
6 Ianuarie 2009 2:09 am

Harul si pacea Domnului sa fie cu fiecare sufletsi Domnulsa va tamaduiasca fiecare rana pe care o aveti, caci EL este marele vindecator. VA salut si ma bucur sa am ocazia de a impartasi si de a discuta cu d-vs.VA incurajez sa cititi cu mare atentie EZECHIEL 34 SI PUTETI CITI SI CAP.20. IN PRIVINTA PASTORILOR AVETI DREPTATE,, este o problema mondialea si ocriza mondiala a bisericilor neo-protestante. DAR Domnul ne avertizeaza,si putem observa in ezechiel, mesajul lui D-ZEU catre conducatorii poporului. VA inteleg durerea, dar credeti-ma ca solutia este in alta parte. cu disperare incercam sa resuscitam o generatie de tineri , vorbesc pe plan mondial, care nu mai are limite care este bombardata din toate partile de informatii eronate, contorsion Ate despre viata, standarde si notiunea de DUMNEZEU. Cu intristare si intr-un fel neajutorati vedem cum sub ochii nostri se stinge o civilizatie. Doresc ca DUHUL DOMNULUI sa lumineze pe cei sinceri in hrisos,sa trezeasaca pe cei ai sai si sa le descopere Adevarul in toata splendoarea si frumusetea LUI.DOMNUL INSISTA, ca un pastor bland ,CARE ISI DA VIATA PENTU OILE LUI , CARE STA SI ZABOVESTE DE MULT TIMP LA USA INIMII NOASTRE ZAVORATE,SI BATE.. SI BATE..SI BATE ,APOI MA CHEAMA PE NUME-LINISTE.MACHEAMA DE MULT,INSISTA-SI BATE DIN NOU.ISI RIDICA GLASUL SI INCEPE SA URLE LA UASA INIMII MELE,POATE MA VOI TREZI DIN SOMNUL CE MA DUCE LA PIEIRE…. SI DUPA ANI SI ANI DE PACAT,CU RUSINE ,CU ESECURI CU MULTA MIZERIE SI PACAT ADUNAT IN SUFLET,,PARCA AUD O VOCE -AFARA STRIGA CINEVA ,CHIAR ZBIARA CINEVA LA USA MEA.. MA RIDIC, SI CU RUSINE DE TOT CE ESTE IN CAMARUTA INIMII MELE DE DEZORDINEA DE PESTE ANI ,DE GRAMADA DE NELEGIUIRE SI DE MORMANUL DE GUNOIDIN FATA USII,ADORMIT SI BEAT DE SOMNUL DINAINTEA MORTII.MA INDREPT SPRE USA. NU mai stiu nimic,ma doare sufletul si simt si-un tremurat mi-o fi frig ,DAR TOTUSI SUNT CURIOS,SI PARCA AM SI O SPERANTA .DE CE MA CHEAMA CINEVA TOCMAI PE MINE? INCEP SA DAU LA O PARTE CATE CEVA DIN FATA USII SI PE MASURA CE MA APLEC SI MARIDIC INCEP SA PRIND CURAJ SI IN MINTEA MEA SE NASTE–..O SPERANTA -E CINEVA CARE MA CAUTA ,CHIAR PE MINE!
______________________________________________________________

147.
Stănuş Ghib Mircea a spus….
Tuesday, January 6, 2009, 4:59 PM

Subject: Domnul va; iubeste si va; însoteste
Pacea Domnului să vă însoţească în tot timpul. Îmi cer iertare frate dragă pentru intervenţia mea în această discuţie, însă am simţit nevoia să vă transmit o încurajare. Domnul a promis căci pe ai Săi nu îi va lăsa nicicând. Ba mai mult, a promis că îi va ajuta, şi va fi cu ei în toate zilele. Chiar dacă realitatea este căci mulţi tineri s-au îndepărtat de Dumnezeu, El a promis că „Trestia frântă n-o va zdrobi, şi mucul care mai arde încă, nu-l va stinge….” (Isaia 42:3). Niciodată nu trebuie să ajungem în stare de disperare, pentru că Dumnezeu poate face totul. El dă poruncă şi din nimic ia fiinţă. Simt durerea în suflet la fel ca şi dumneavoastră, pentru că şi eu am 6 nepoţi în Statele Unite la Seattle, de la un frate de-al meu care a decedat în 1994. Dar să ştiţi că speranţa noastră este întotdeauna la Dumnezeu. Noi ne rugăm pentru ei şi suntem încredinţaţi că, potrivit cu Cuvântul lui Dumnezeu, rugăciunile noastre vor fi ascultate. Am avut experienţe minunate cu răspunsuri la rugăciune, în special cu Biserica. Facem la fiecare program o rugăciune cu întreaga Biserică pentru persoane bolnave, pentru cauze speciale, pentru familii cu probleme, pentru copii Bisericii care au părăsit pe Domnul, şi multe alte cereri care se aduc înaintea Domnului prin dorinţe scrise pe bilete care se duc la amvonul Bisericii.

Trebuie să aducem laude lui Dumnezeu căci multe din aceste rugăciuni au fost ascultate. Anul acesta 2009, am decis în Biserica Domnului unde suntem noi (Verona, Italia), ca să fie un an de rugăciuni şi cereri înaintea lui Dumnezeu pentru toate sufletele care au părăsit Biserica din loc şi nu numai, pentru fraţi de-ai noştrii, surori, părinţi, copii, neamuri şi chiar pentru alte suflete din alte Biserici. Credem că Domnul îşi va ţine promisiunile în ce priveşte răspunsul. Încurajarea mea se ţine doar de Cuvântul Domnului, pentru că eu sunt slab şi neputincios, însă Dumnezeu este Cel ce dă putere. De aceea frate dragă încredete în Dumnezeu şi nu în om (cu toate că El lucrează prin oameni), căci de la El vin toate, şi credinţa şi înfăptuirea. Este nevoie de multă rugăciune, credinţă şi devotament absolut pentru Dumnezeu. Domnul nu va rămânea niciodată dator. Vă invit să vizitaţi Biserica Dommnului din Verona, Italia (Biserica Penticostală Română „Maranata”) o Biserică formată din un procent de 95% tineri care slujesc Domnului cu dragoste. Vă las dacă doriţi şi adresa mea, telefonul şi numele :
Stănuş Ghib Mircea
______________________________________________________________

148.
Pipe_Zamfir@yahoo.com a spus….
Date: Tuesday, January 6, 2009

Subject: un an binecuvantat
Domnul sa va dea odihna la umbra Sa, sa va acopere cu aripile Lui (Ps. 91), sa va inconjoare cu zidul Lui de foc (Zaharia 2:5), sa va umple paharul binecuvantarilor pana la revarsare (Ps.23) si potrivit cu bogăţia slavei Sale, să vă facă să vă întăriţi în putere, prin Duhul Lui, în omul dinăuntru (Efeseni 3:16), astfel incat, in loc sa va fie frica de criza, sa-i fie ei frica de voi (Iov 5:22), bolile si duhurile rele sa tremure inaintea voastra, pentru ca El le-a dat copiilor Sai aceasta autoritate (Luca 10:19)! Amin!
Va iubim!
Mrian & Lidia Zamfir
______________________________________________________________

149.
George M. a spus….
19 ianuarie 2009 10:03

Dragi tineri,ma bucura foarte mult initiativa voastra si o sustin din toata inima mea. Sunt co-pastor al unei Biserici Baptiste Americano-Romane. Ca Biserica Baptista Romana ne-am unit anul trecut cu o Biserica Baptista Americana si avem servicii in engleza si romana. Privim exact ca si voi viitorul tinerilor din America. Ma refer la cei cu „radacini” romanesti. Imi pare rau pentru cei care au venit in America si traiesc in trecut fara perspectiva viitorului. Domnul sa se indure de toti. Daca va pot fi de folos vreau cu toata dragostea sa o fac.George Motoc,Foothill Baptist Church, Castro Valley, CA.
______________________________________________________________

150.
Anonim a spus….
19 ianuarie 2009 12:04

Anonim spunea…
Framantarile acestea sunt in cadrul bisericilor pentecostale romane, dar nu se deosebesc prea mult de ceea ce exista in adunarile baptiste sau crestin dupa evanghelie.
______________________________________________________________

151.
Gheorghe Bordeianu a spus….
19 ianuarie 2009 17:25

Stimati tineri,
Nu incetati sa cereti, a spus Domnul Isus Hristos, nu incetati sa bateti. Sa nu va temeti chiar de larma pe care o veti creia. Mai degraba accepta Domnul Dumnezeu asta decat lenea si nepasarea.EL are nevoie de oameni care vor asuda muncind din rasputeri, care nu se vor da batuti nici chiar atunci cand se vor poticni, cand vor simtii ca nu mai pot. Pavel si Barnaba strabatea tinuturile Listrei, Antiohiei, „intarind sufletele ucenicilor si indemnand-i sa staruie in credinta si spunand ca in imparatia lui Dumnezeu trebuie sa intram prin multe necazuri…”Sa nu uitam ca avem un vrajmas, care se numeste Satana. Una din tacticile sale predilecte in efortul lui neobosit de a-i face pe copii Domnului sa se poticneasca si sa cada este sa aduca peste ei DESCURAJARE si DEPRIMARE. Satana toarna mereu in urechi minciuni de tot felul…”nimic nu o sa se aleaga de fagaduintele acelea care credeai ca sunt de la Dumnezeu, …nu esti bun de nimic..”Stimati tineri, Dumnezeu are nevoie de stejari, nu de ciuperci,..fiti tari in credinta, nu descurajati, Mergeti la tinerii si oamenii invinsi de satana, RIDICATII, punetile ulei pe rani, ducetii la „hanuri”, Luptati-va cu hoardele Satanei, Atata timp cat mai exista suflare de viata intr-un om, mai exista speranta de; salvare, mantuire, vindecare.SALVATI pe cei pierduti. Nu va pierdeti timpul. Domnul Dumnezeu are nevoie de dumneavoastra, pentru a lega rani, aii sili pe oamenii sa intre in Imparatia Sa………………..Dragi tinerii, Dumnezeu se foloseste de stejari, nu de ciuperci.Fiti binecuvantati,
Cu stima si dragoste frateasca in Isus Hristos,
Gheorghe Bordeianu
______________________________________________________________

152.
Pastor „Costea Iulian” a spus….
19 ianuarie 2009 17:29

Fiti binecuvantati!Salutam cu bucurie provocarea voastra. Credem ca este timpul sa facem „CEEA CE TREBUIE”. Dumnezeu sa foloseasca zelul vostru bun si energia voastra pentru implinirea mandatului misionar incredintat. in ce priveste incurajarea predicatorilor nostri vorbitori de limba engleza ne soctim binecuvantati. Prin Harul Domnului avem un program pe saptamana bilingual si un program pe luna 95% in limba engleza. Speram la un program pe saptamana 100% in limba engleza. pe langa aceasta inchinarea prin lauda imbina cele doua limbi pentru a fi cat se poate de eficienta. sa ne rugam pentru un timp de tranzitie sub privirile si calauzirea Domnului. E mai putin important in ce limba vorbim comaparat cu nevoia unui mesaj autentic care sa transforme vietile oamenilor. DUMNEZEU SA VA BINCUVINTEZE!!!!!!Iulian CosteaSenior Pastor – Bethel Romanian Church of GodNashville, TN
______________________________________________________________

153.
Anonim a spus….
19 ianuarie 2009 17:31

Dragi frati care luptati pentru introducerea limbii engleze in bisericile romanesti,sau pentru transformarea bisericilor romanesti in biserici romanesti de limba engleza sub pretextul ca asta este singura solutie pentru salvarea tinerilor. Tocmai ati incununat cu succes doi ani de lupta pentru tinerii pierduti. Cati tineri ati adus inapoi? Se pierd tinerii in biserica romaneasca…? de ce…? oare nu din cauza „influentei bisericilor americane pe care ei le frecventeaza si unde ei inteleg mesajul foarte bine? Ei nu inteleg limba romaneasca in biserica… si totusi multi dintre ei vorbesc spaniola sau o alta limba straina invatata in liceele si universitatile americane in care sunt printre primii. Ma scuzati va rog dar lupta tinerilor pentru transformarea bisericilor romanesti in biserici vorbitoare de limba engleza pentru mine suna a transforma bisericile noastre in salile acelea de concete de muzica Rock sau salile acelea de „SHOW” in care cantartul sau predicatorul are rol de bufon si este la curent cu cele mai noi glume. Personal nu am nimic inpotriva predicilor in limba engleza ………. dar experienta din biserica de unde fac parte mi-a aratat ca nici atunci tinerii nu sunt interesati sau prezenti in unanimitate. Continuu ne intreaba de ce la americani se poate si la noi nu. Cunoasteti tineri din famili crestine evanghelice care sa nu stie ce este pacat si ce alta cere Domnul de la ei? Eu ma indoiesc. Cum sta biserica americana vorbitoare de limba engleza la capitolul „pierderea tinerilor din biserici”? Ca o solutie ce zice-ti de invatarea tinerilor romani-americani a limbii romane.
______________________________________________________________

154.
Pastor „Luca Cretan” a spus….
19 ianuarie 2009 17:35

O idee, oricat de nobila ar fi, are nevoie de o exprimare inteligenta, clara, scurta. Daca pledoaria este decenta, logica si patrunsa de bun simt, interlocutorul intelege ca este tratat cu consideratie si e mai inclinat sa-si schimbe opinia, sau cel putin sa faca loc si opiniei celorlalti.Eu va doresc mult succes!
______________________________________________________________

155.
Gabriel Goaga Subject a spus….
19 ianuarie 2009 17:39

Un email mai scurt si cuprinzator ar fi fost mai eficient ::))Asta va intra in cartea recordurilor ca cel mai lung email pe care am vrut sa-l citesc.
______________________________________________________________

156.
„Tinerii Romani Americani a spus….
19 ianuarie 2009 17:43

 Iubiti frati romani! Sa stiti ca aveti perfecta dreptate in ce priveste lungimea articolului, ne cerem suze si va rugam sa ne iertati. Noi apreciam mult faptul ca ne ati acordat din timpul dumneavoastra pentru citirea raportului nostru pe anul 2008, si zicem ca Domnul Isus sa va binecuvinteze. Vom incerca pe viitor sa-l scriem cat mai simplu si pe cat se poate de scurt. Nu ne-a fost deloc usor sa scriem zece pagini in limba romana, am facut acest efort in dorinta de-a raspunde fratilor nostri romani pe cat se poate de detailat intrebarilor dansilor. In acelasi timp am dorit ca toti frati si surorile sa inteleaga exact motivele acestei miscari crestine care are un singur obiectiv: „salvarea tinerilor pentru cer”. Deasemenea am dorit ca poporul roman si bisericile noastre sa afle, care sunt nevoile si cerintele „Tinerilor Romani Americani” ca sa putem supravetui spiritual impreuna,Inca o data va multumim din inima, Domnul Isus sa va rasplateasca eforturilor facute cu viata vesnica. Multa pace va dorim.
Din dragoste si mult respect:
Tinerii Romani Americani
______________________________________________________________

157.
Dana Dupu a spus….
19 ianuarie 2009 17:46

Hi, I am not sure how I got on your email-ing list-but I am glad I did.I forwarded this message to all the contacts in my address book that would be interested in supporting this movement. Please feel free to add them to your mailing list.THIS IS SUCH GOOD WORK THAT YOU ALL ARE DOING!!and I just now heard about it for the first time…..this is a subject near and dear to my hear…i teach high school sunday school at our church…and we debated the language issues in the Sunday school department…English won.i have to say that I am glad you all came up with the idea to have a sermon at each service. That is an excellent idea.Our church also offers Monday night services exclusively for the youth and in English.It is working out great and the young’uns love it.May GOD HELP US ALL.Dana Dupu from Houston TEXAS biserica Fr. Vasile StreangoDana Dupu, „God has judged it better to bring good out of evil, than not to permit any evil to exist.”Augustine
______________________________________________________________

158.
George R. a spus….
19 ianuarie 2009 17:50 .

Aveti dreptate in mare la ceea ce spuneti. Cateva observatii – sunt si biserici baptiste in care sunt servicii in engleza. Daca va numitii tinerii romnani americani, ar fi bine sa-i mentionati si pe baptisti. Totodata – daca nu sunteti asa de patrioti sa tineti limba romana (and I think that is perfectly fine) – then why do you want to go to a Romanian Church? Why not just go to an English speaking church and worship/minister there? The fact is that Romanian churches have no real business existing in the USA (at least at the moment when immigration is close to 0 and most know English)…I do not see the youth who go to English churches as ‘lost’ – I rather see them as more open to be useful to the people around them (Romanians are, after all, less than 1% of the population – another reason why I would never limit my church to Romanians only)!!!.Blessings,George R.
______________________________________________________________

159.
Tinerii Romani Americani a spus….
19 ianuarie 2009 17:58

Iubite frate George! Va multumim din inima pentru email-ul dumneavoastra, Domnul Isus sa va binecuvinteze. Sa stiti caci chiar daca suntem penticostali, cu noi avem tineri atat din bisericile baptiste cat si din celelalte biserici de alte denominati crestine. Problema tinerilor romani americani este aceiasi in toate bisericile romane crestine, indiferent de confesiune. Noi suntem uniti in aceasta lucrare si cererea noastra de: „30 de minute prediuca si-n limba engleza la serviciile divine, este valabila pentru toate bisericile evanghelice romane din Statele Unite si Canada si de orice fel. Daca stiti vreo biserica romana baptista s-au oricare alta denominatie crestina care accepta cererea noastra: „oferind tinerilor romani americani 30 de minute predica si-n limba engleza la serviciile divine”, va rugam sa ne scrieti si noi o vom publica cu toata dragostea pe internet si o vom publica prin email-uri la mii de frati, ca toti tinerii sa afle aceasta veste buna.
Va multumim, multa pace.
Din dragoste si mult respect:
„Tinerii Romani Americani”.
______________________________________________________________

160.
Pedros a spus….
19 ianuarie 2009 18:02

Sint total de acord cu (cineva din diaspora) ai perfecta dreptate. Iar tot ce se intimpla e din cauza lipsei de studiu bibliei. Oameni care sau bazat pe legile cultului nu pe cuvintul lui D_zeu. Traesc de foarte multi ani in diaspora si te inteleg foarte bine,stiu f. bine cum functioneaza cultul penticostal aici. E totu un tam tam.Vin penticostalii din ro. pe bani si nu putini ca sa evanghelizeze pe penticostalii din diaspora. Nu stiu daca peste tot e asa dar va pot spune, ca aici se practica sistemul asta. Nu inteleg ce treaba avem noi cu cultul penticostal din romania cind noi traim de ani de zile aici. Si inca mai mult, adera la niste aberatii care nu au nimc in comun cu biblia. In loc sa aiba o relatie mai strinsa cu biserica locala si sa se uneasca mai mult, mai degraba ii desconsidera. Se vad atit de sfinti, atit de curati ,atit de spirituali, atit de plini de duh sfint ect. Va spun sincer sintem tot cei care eram si in ro. doar cu eticheta. Ar fi necesar sa se faca macar odata pe saptamina programu in limba locala.

Este atita popor in jurul lor care are nevoe de D_zeu,si noi ne evanghelizam intre noi. Este atit de multa nevoe dar daca tu predici in romaneste nu te intelege nimeni, Stim doar sa tinem la traditie, sa ne intilnim marti joi simbata si duminica citeva ore, ne rupem in figuri, care mai decare cu masini de lux, cu haine firmate, carei om de afaceri si tot asa. Mai asculti pe unu, altu ca ca face cite o uratura si numai critica, predica clasica romaneasca si asa trece timpul penticostalilor. Nu te poti astepta la mai mult cind noi avem ca lider si comitet unii care nu stiu nici sa citeasca si sa vorbeasca bine romaneste. Ooo cite lipsuri avem noi care ne credem cei mai si mai. Copii nu mai vorbim, lasa de dorit cum cresc. Avem atita credinta ca D_nul se ocupa de totul, noi e deajuns cai facem, aduc fratii o surioara din ro. o sechestreaza in casa, adica ii face un favor o aduce la un trai mai bun, ii da 100-200 de euro la luna si sora cu D_nul inainte. Trebue sa mii cresti sai educi tu ca noi, ori muncim cite 10 ore in fabrica si nu avem timp, ori sintem prea ocupati cu slujba bisericii. Si asa, spun ei, ca se ingrijeste D_nul de toate.Important e cind mergi la biserica sati pui baticul, specifica dea casa nu pe drum si fusta ai grija sati acopere genunchii cind te asezi. Doamne cita ipocrizie. Sincer va spun mam scirbit de atita fals. Sa fiti iubiti.
______________________________________________________________

161.
Daniel Firiza a spus….
19 ianuarie 2009 18:05

Subject: Tinerii din Vest-Europa (Italia) Fiti binecuvintati de Domnul Isus Christos,Ce ce va incepe judecata cu berbecii!Acelas lucru incepe sa se-ntiple si-n Europa de vest,cel putin in Italia riscul este mare, istoria se repeta, parca a devenit ceva ciclic! Oricum eu le-am cumparat fiilor mei Biblii in limba italiana si carti cu caracter crestin si-n italiana si-n romaneste! Multi nu-nteleg ca tinerii nu reprezinta doar viitorul ci si prezentul Biericii!Salutari sfinte din Roma!Evrei 13:20,21-24,25Daniel Firiza-responsabil Mision Avanti Italy http://www.avantiministries.com,

link-urile unde se poate vedea ,,lucrarea” din Roma!http://www.rtbromania.it/ro/2008/05/10/david-wilkerson-la-roma-pe-20-mai-2008/http://www.rtbromania.it/ro/2008/01/21/dincolo-de-poarta-frumoasa/http://www.rtbromania.it/ro/2008/07/15/report-tony-anthony-roma-iulie-2008/   
______________________________________________________________

162.
Daniel Burtic a spus….
19 ianuarie 2009 18:06

Dragii nostri, Apreciez mult intrersul pentru copii si tineri pe care-l manifestati. Cred cu tarie ca este important sa ne apropiem de fiecare persoana, in functie de particularitatile individuale pe care le are. Am lucrat 7 ani pastor intr-o Biserica romaneasca din alta tara. Cunosc destul de bine din interior problematica. Am vazut experimente si rezultatele celor care au spus ca schimbarea limbii de predicare va rezolva problema tinerilor. Cu respect, nu ced ca schimbarea limbii de predicare va rezolva problema. Mai degraba va genera alte probleme, la care deocamdata nu va ganditi. Probleme atat de mari ca vor inchide bisericile. Sugestia mea este, nu sa inchidem ci sa deschidem Biserici. In sensul acesta, in loc sa va investiti in lupata pe care o duceti, mai bine ati deschide o biserica in care sa se predice in engheza. Sa nu luati membri din bisericile actuale ci sa faceti convertiri din randul tinerilor care nu inteleg romaneste. Cred ca ar fi un demers foarte bun, si bine venit.Cu deosebita stima,Daniel BurticP.S. Precizez ca am raspuns la acest mesaj cu respect si cu cele mai bune intentii. Precizez de asemenea ca nu doresc sa fac nici o polemica pe aceasta tema.
______________________________________________________________

163.
Pastor: „Pavel Burlacu” a spus….
19 ianuarie 2009 18:08

Dragilor, Domnul sa va binecuvanteze si sa va intareasca pentru orice lucru bun si folositor… Probabil ca nu am fost unul dintre principalii destinatarii ai acestui interesant raport, dar va marturisesc ca m-am bucurat sa-l primesc si ca tare mi-a prins bine… asa ca multumesc din suflet cui mi-a agatat si adresa mea pentru a primi acest raport… De ce? Fiindca sunt pastor si ma intereseaza in mod sincer (Domnul ma vede) tot ce tine de prezentul si mai ales viitorul bisericii crestine… Cand spun viitorul bisericii crestine ma gandesc la mai multe aspecte, dar in mare masura si la tinerii bisericii… Slujesc in tara, intr-o biserica cu foarte multi tineri (peste 200 dintre ei sunt studenti… asa ca totdeauna am o ureche atenta la modul de intelegere a credintei de catre tanara generatie)… )… Ingaduiti-ma deci cu cateva ganduri pe care le pun in scris… (Din capul locului trebuie sa va spun ca sustin teza ridicata de voi si o gasesc indreptatita, dar as dori daca se poate sa largim un pic orizontul… problemelor tinerei generatii)1. Regula nescrisa, este ca toti cei care pleaca in diaspora, dupa a treia generatie sunt absorbiti de noua cultura a tarii in care traiesc… Deci la un moment dat, ar fi ridicol sa nu te inchini in si sa nu te rogi in limba tarii in care traiesti zilnic. La a treia generatie mai ramanem romani numai la origine… O origine de care pomenim tot mai rar…

Deci problema ridicata de voi este indreptatita, si in cele din urma in mod natural, va avea succes… 2. Deci, daca tot veti avea succes, cautati sa lucrati cu intelepciune si atentie si sa nu indurerati pe niste oameni care au sacrificat mult pentru voi… si care chiar si atunci cand va spun niste cuvinte mai nepotrivite, ei tot va iubesc foarte mult… Dragostea intotdeauna gaseste calea ingaduintei dupa invatatura Domnului Hristos (Col.3:12-17 si nu uitati versetul 20) 3. Cu tot respectul va rog in smerenie sa ma lasati sa va dau un sfat: Nu laudati pe omul muritor… indiferent cine ar fi… si mai ales pe vreun pastor… il puneti in cursa diavolului pe veci… Pastorii care sustin cauza voastra (indreptatita, parerea mea) nu sunt (la general vorbind) mai credinciosi si mai doritori de bine, ca cei care poate inca nu reusesc sa va inteleaga… Omul muritor nu trebuie ridicat in slavi… fiindca vrajmasul e pe aproape… Cu totii, daca suntem ceva … suntem si trebuie sa ramanem… numai si numai prin Harul Domnului Hristos… altfel degeaba am crezut. 4. Daca e ceva de spus pentru corijare, chiar si unui pastor, sa folosim regula biblica (Matei 18:15-17 etc). Aprecierile facute public ca la decernarea premiilor lumesti, nu dau roade spirituale si nu va ajuta nici cauza voastra si nici activitatea celor pe care-i laudati… ba, pe acestia ii expuneti atacurilor celor care au o alta parere. 5. Avem foarte multe motive sa consideram ca vrajmasul nostru al tuturor, ne inconjoara tot mai strans din toate partile, ca sa ne distruga, asa ca sa nu ne trezim ca folosim „tunurile, pentru a impusca niste biete muste”… Zelul si potentialul bisericii nu trebuie deturnat de la CAUZA CEA MARE A DOMNULUI ISUS!… (Matei 28:19-20 sau Tit 2:14)… Altfel… adio, mantuire… indiferent ce alte cauze fie ele si bune, sustinem! 6. Va propun spre exemplu sa folosim potentialul de mare calitate pe care l-a dat Dumnezeu tinerilor Sai, spre a cerceta cu dor de mantuire, daca biserica mai merge cu adevarat dupa Scriptura (Fapte 17:11). Tinerii au de indeplinit o lucrare profetica cu adevarat vrednica de lauda din partea Domnului.

Spre exemplu: Isaia 58:12-14, legat de schimbarea zilei de odihna poruncita de Dumnezeu. Profetia din Isaia 56 arata ca aceasta profetie trebuie sa se implinasca cu toate neamurile… Nu este corect ca imparatul pagan Constantin sa porunceasca o alta zi de inchinare si noi crestinii sa ascultam mai mult de el, decat de Dumnezeu… Caci apostolul Iacov este foarte categoric in aceasta privinta 2:10-13… iar in toata Biblia nu exista nici cea mai mica dovada despre schimbarea zilei a saptea randuita de Domnul Hristos pentru odihna si inchinare… si care este un semn intre Dumnezeu si noi, conform cu Ezechiel 20:19-21. 7. Dupa ce asezam toata invatatura Domnului Hristos intr-un cadru corect, … sunt convins ca ne putem inchina si lauda pe Dumnezeu, fiecare in limba in care ne simtim mai confortabil. Daca NU acceptam corect toata invatatura Domnului Hristos, NU suntem lasati in necunostinta cu privire la consecintele asumate… ne-o spune clar, chiar Domnul Hristos in Matei 7:21-27 si foarte important Ioan 13:13-17.Cu dragoste si aleasa pretuire fata de voi si ravna voastra pentru o cauza buna si indreptatita,===pastor, Pavel Burlacu===P.S. Sa nu ma judecati prea aspru fiindca mi-e martor Domnul, ca v-am scris in temere de EL!
______________________________________________________________

164.
Pastor: „Cristian Barbosu” a spus….
19 ianuarie 2009 18:09

Dragi mei! Va impartasesc inima si cu tristete recunosc si eu aceasta tragedie, fiind unul care pentru 10 ani am trait in SUA. Ce ar fi interesant este sa provocati niste tineri care au niste „tools” in teologie si exegeza sa faca un studiu intre biserica si sinagoga. Eu cred ca vor vedea cat de diferit este scopul (rolul si chemarea) bisericii de scopul sinagogii. Va deschid un pic apetitul – sinagogile fiind constituite pentru diaspora evreiasca erau in mare parte centre cultural-religioase evreiesti, in care se cauta mentinerea culturii, obiceiurilor, limbii si religiei evreiesti asa cum era ea in Ierusalim. Desi Pavel si-a inceput lucrarea in sinagogi, el n-a ramas in sinagoga ci a constituit biserici care, mai apoi, stim tot din Scripturi, au avut impotriviri din partea sinagogilor, unul din motive fiind chiar primirea unora dintre Neamuri in cadrul lor.

Tocmai actul si procesul contextualizarii, care face diferenta dintre biserica si sinagoga, il apara Pavel si in Antiohia (Gal.1) si in Conciliul de la Ierusalim (Fapte 15), contextualizare care a fost mereu atacata de curentul legalisto-nationalist din Ierusalim, prezent din pacate in biserica lui Iacov (nu se stie insa, daca a avut acordul lui sau nu). Fara a da vina pe nimeni, si generalizand la nivelul oricarei natiuni, eu cred ca tendinta etno-centrica a bisericilor de imigranti din diaspora, a adus mai multe probleme decat roade, pierzand cred eu, chemarea de a se contextualiza (nu de a deveni lumesti) tocmai pentru a castiga cat mai multi pentru Hristos. Un studiu asupra diferentelor intre sinagoga si biserica este binevenit in acest sens, fiindca el va aduce lumina cu privire la scopul pe care-l urmarim – de a ne „preserve” our culture and religion or „transform” the culture and its people for Christ. O alta carte buna in acest sens este „Christ and Culture” de Neibuhr, un „classic” in problema interactiunii dintre biserica si cultura, modelul lui Hristos fiind cel about transforming the culture not anti-culture asa cum din pacate, se intalneste in multe biserici si in Romania si in strainatate.Nu uitati insa, pasiunea voastra poate incita si firea nu doar Duhul si extrem de important sa luptati in duh si nu in fire, adica sa mentineti un ton de blandete, respect si self-control.Domnul cu voi!Cristian Barbosu
______________________________________________________________

165.
Pastor „Viorel Clintoc” a spus….
19 ianuarie 2009 18:11

Dragi tineri, Dumnezeu sa va binecuvanteze !Am citit cu o deosebita atentie raportul vostru pe anul 2008. Am ramas profund indurerat pe de o parte, de acest raport. Pe de alta parte m-am bucurat nespus de mult, de dragostea si interesul vostru pentru cei nemantuiti, pentru ai aduce la Domnul Isus Hristos. Consider insa ca pastorii si parintii dumneavoastra va iubesc si se roaga pentru voi si va sunt si prieteni. Cei pe care i-ati amintit, ca nu va inteleg, nu va iubesc si nu va sunt prieteni, sunt exceptii, si nu suntem de acord cu atitudinile ce le-au luat fata de d-stra. In Biserica pe care o pastoresc avem un tineret binecuvantat de Domnul, cu care avem relatii de dragoste frateasca si de prietenie. Nu avem nici un tanar care sa fi parasit Biserica si sa mearga in lume, desi se predica in limba romana. In relatiile noastre de prietenie cu ei, am cautat sa intelegem nevoile lor, dorintele lor si problemele cu care se confrunta. Le-am dat posibilitatea sa ne spuna in ce masura doreste sa li se prezinte Evanghelia in limba engleza.

Ei vorbesc in general ambele limbi si se bucura cand merg in misiune in Romania, Moldova si pot sa se inteleaga cu cei de acolo. Ii incurajam insa sa misioneze printre americani, romani si alte natiuni. Tineri romani au adus in biserica tineri americani. Marturia unui tinar american care a venit la noi in biserca a fost deosebita . Ne-a spus ca nu a inteles tot mesajul, desi i s-a tradus, a ramas impresionat de dragostea ce a simtit-o din partea membrilor bisericii, vazand pe fetele credinciosilor dragostea Domnului Isus. Un alt tanar roman din Biserica noastra, care a cunoscut o tanara americanca s-au casatorit, si au decis sa fie membri in Biserica romana. Ea a simtit mult dragostea Domnului Isus, care nu depinde de limba ci de inima. Tinerii din Bisericile noastre din Asociatie au frumoasa partasie. Este loc si de mai bine. Dar cautam sa le dam o deosebita atentie. Ei au conferinta misionara in fiecare an la Cleveland Ohio. De fiecare data avem invitat un vorbitor care sa fie folosit de Dumnezeu pentru nevoile lor. Sunt invitati si vorbitori americani si romani. Este al saptelea an aceasta conferinta. Participa sute de tineri din toata America, romani americani. Numarul lor este in crestere in fiecare an. La congresul ce-l avem in fiecare an, tinerii au un deosebit aport, prezentand misiunile ce le-au facut in timpul anului, proiectele lor, taberele lor, la care sunt invitati si tineri care nu-l cunosc pe Domnul,romani si americani.

Am retinut dorinta voastra arzatoare pentru a ne apropia de voi, pentru a va intelege mai mult si a conlucra impreuna pentr mantuirea in primul rand a tinerilor din neamul nostru. Misiunea trebie inceputa din Ierusalim si pana la marginile lumi si nu invers. Daca nu ingrijeste cineva in primul rand de cei din casa lui este mai rau de cat un necredincios spune apostolul Pavel. Cred ca in viitor este bine sa gasim modalitati in care sa se poata discuta orice probleme cu care ne confruntam, in relatia dintre generatii, in relatia tineri-pastori, pentru a nu se mai pierde nici un tanar si ai castiga pe cei pierduti. Internetul este citit de toti. Ce vor zice cei care nu-l cunosc pe Domnul despre toti pastorii, de orice confesiune? Intreb : toti pastorii sunt asa cum i-ati descris? Cu acesti pastori care sunt in prezent, cu neajunsurile fiecaruia, Dumnezeu si-a dus lucrarea pana acum. Am vrea sa ne pocaim de tot ce trebuie sa ne pocaim si noi si d-stra pentru a lasa loc Duhului Sfant sa lucreze. Va iubesc mult, sunt alaturi de voi in rugaciune zilnic, as vrea sa ne intalnim si aici pe pamant, daca Domnul va voi, iar daca nu sa ne intalnim acola sus la Domnul. Vedeti sa nu lipsim nici unul de acola.Va salut cu Tefania 3:17Sa-l facem pe Dumnezeu sa nu mai paota de bucurie. E cel mai frumos program nin viata. Cu multa dragoste in Domnul Isus Hristos, „Viorel Clintoc” Pastorul „Bisericii Baptiste Akron” Ohio;
______________________________________________________________

166.
Youth Pastor „Aaron Floarea” a spus….
19 ianuarie 2009 18:13

We Accept Your Challenge: Bethesda Romanian Church of God in Denver North Carolina offers the younger generation an in-depth bible study/sermon during their Sunday evening services. As pastor Beni Bora leads many young people to follow their God-given dreams and be radical in faith, Bethesda Church of God hosts youth conferences as well. Their church website is http://www.robethesda.com, Bethesda Church of God in North Carolina is proud of „Tinerii Romani Americani” and is blesses to be a part of the inter-generational challenge. In His Service, Aaron Floarea (Youth Pastor at Bethesda)
______________________________________________________________

167.
Tinerii Romani Americani a spus….
19 ianuarie 2009 18:16

We thank you and God Bless you, Youth Pastor „Aaron Floarea”, and pastor: „Beni Bora”. We will publish your church on the web and we will email it to thousands of our brothers and sisters.
______________________________________________________________

168.
Stelica Malos a spus….
19 ianuarie 2009 18:19

I understand your frustration. You are right and I am on your side and agree with you 100%. That was exactly my observation and I was talking about your concerns long time ago (Approx 5-6 years ago when you did not exist as an org.). What you need to do is to send a few young boys to the Bible school here in US to become Pastors in the US and then have them come back in Romanian Church to preach in English. It is extremely difficult to have Romanian Pastors (who are preaching in Romanian language for so long time) to satisfy the needs of the younger generation. We must admit that the younger generation has high standards due to their high education and exposure to the English preacher in the US and many other resources (books, internet, TV, conventions, conferences, concerts with the most powerful men of God in US, etc) that you use to feed your soul.

You also can develop Bible Studies in small groups to grow and meetings/retreats and invite powerful English speakers to feed your soul. Develop Bible Marathons monthly or Reading christian books club and share your experience with God so other can learn from you. Do not wait for your old pastors to develop strategies to teach you the Bible. They do not understand your needs. Stay awake, stay strong, be on fire, influence others, listen worship songs, listens sermons in English on CDs in your car, read your Bible daily, spend time in prayers JESUS IS COMING. Do not waste your time waiting for a big change suddenly. That will not happen soon. We must change our priorities and evn pray for tghose who are sleeping and not aware of losing the younger generation.More laterBlessings more and more.fam MalosShalom
______________________________________________________________

169.
„Peter Bodea” a spus….
20 ianuarie 2009 17:31

Intradevar, munca dumneavoastra este enorma, si se vede ca ati facut „a lot of research” si chiar efortul de a cauta pe cei pierduti. Personal va apreciez, si ca si unul care vede lucrurile ca si voi, fiind tanar si eu si incercand sa fac o diferenta pozitiva in biserica Emanuel din Anaheim impartasind viziunea voastra, va spun totusi ca unele lucruri care le-ati scris ar putea sa aiba efecte secundare, mai ales asupra unor tineri care fiind pe „muchie” ajung sa citeasca mesajul dumneavoastra vor intelege doar partea amara a lucrurilor si vor decide sa nici nu incerce sa intre intr-o biserica. Ma refer la unele analogii( „Osama…..crestini arsi pe rug de alti crestini….etc”). Inca o data, va rog sa nu ma intelegeti gresit, si daca considerati ca sfatul sau observatia mea nu sunt valabile, lasati-le si nu le considerati. P.S. In biserica Emanuel sa predica atat dimineata cat si seara in limba engleza… probabil ati putea mentiona aceasta, fiind unele biserici care ar urma exemplul. With Love, Petrisor Bodea.
______________________________________________________________

170.
„Tinerii Romani Americani” a spus….
20 ianuarie 2009 18:24

Draga Peter! Iti multumim mult pentru mesajul tau, Domnul Isus sa te binecuvinteze. Cu privire la continutul articolului, sa sti ca ne-am gandit mult la ceia ce spui tu, ne-am consultat si cu frati mai in varsta si nu ne-a fost usor sa-l publicam asa cum este scris. Dar uni din frati nostri care ne-au scris tote cele amintite de tine, nu ni le-au scris noua prin email ci le-au afisat direct pe internet, asa ca oricine le poate gasi si citi la orice ora. Daca vei pune „Tinerii Romani Americani” in Google le vei afla pe site-urile crestine, daca doresti sa le citesti. Un alt motiv pentru care nu scriem tot ceia ce scriem si in limba engleza este: nu dorim ca toti tinerii sa inteleaga exact tot ceia ce se petrece, ca nu cumva fratii nostri romani sa devina o pricina de poticnire pentru tineri si sa-i pierdem. Pentru prima data in viata noastra ne bucuram ca nu toti tinerii inteleg romaneste.

Avantajul nostru este: majoritatea tinerilor chiar daca stiu ceva romaneste, nu inteleg exact sensul cuvintelor in limba romana. Cat despre noi cei care stim romaneste, sa stii ca nu ne cruta nimeni. Sunt asa zis frati romani, care nu ca nu au o intelepciune de la Dumnezeu, nu au nici cel putin cei sapte ani de acacsa. Nu odata am lasat totul si-am abandonat aceasta lucrarea din cauza dansilor, pentru faptul ca nu am mai rezistat insultelor aduse. Multe din argumentele dansilor trimese noua, nu le vom publica niciodata. „Nu zidesc ci doar darama”.Faca Dumnezeu ca totul sa decurga cu bine si sa rezolvam problema acestei tinere generatiei cat mai repede si iti promitem ca vom evita pe cat posibil confruntarile. Suntem constienti ca nu sunt deloc bune, ne raneste pe noi sufleteste, raneste parinti nostri si-n acelasi timp stim ca nu la toti cititori nostri le place aceasta.Iti multumim din inima „Multa pace.”Tinerii Romani Americani.
______________________________________________________________

171.
„ALIN PADUREANU” a spus….
21 ianuarie 2009 07:25

Catre grupul de initiativa a miscarii din randurile tinerilor romani din America,Ma rog Domnului sa va dea tot mai multa trecere in initiativa voastra de a sluji semenilor vostri si de a va face acceptati in bisericile locale si de a trage un semnal de alarma pastorilor actuali. Motto-ul Asociatiei Barbatilor Crestini este Schimbarea in bine incepe cu tine! Va felicit ca ati inceput aceasta schimbare si va doresc sa perseverati in aceasta buna initiative.Prin harul lui Dumnezeu eu sunt in Romania si slujesc aici bisericile locale prin promovarea lucrarii cu barbatii care pana in present a dat rezultate foarte bune in bisericile evanghelice in care exista grupe de barbati. Daca si dvs. considerati ca va poate fi de folos o astfel de lucrare in randul barbatilor tineri din America va trimit atasat pliantul nostru sa-l analizati si daca gasiti interesanta si de folos lucrarea pe care o facem si daca Domnul vă va calauzi in directia aceasta va stam la dispozitie cu materialele pe care le avem in lb romana sau engleza. Una din maximele pe care le promovam in randul barbatilor spune ca „a fi de parte barbateasca tine de nastere, a fi barbat tine de alegere”. Alegeti mai departe sa slujiti Domnului si semenilor vostri si cu siguranta osteneala voastra nu va fi in zadar.
______________________________________________________________

172.
Andrew Dragos a spus….
21 ianuarie 2009 13:19

There are many young, english-speaking youth workers and volunteers highly involved in Romanian-American churches already.Many of us who were born and/or raised here and are curious what your movement is would benefit from more English content on your blog. An „about” „vision/mission” section would help too.Whoever you are, wherever you’re from, whatever you’re doing- God bless any effort that strives to make His Word communicated more effectively.
______________________________________________________________

173.
„Lucian Nica” a spus….
22 ianuarie 2009 05:03

In my opinion, the best thing you can do with older brothers and sisters, you should vote on introducing English in the Church, because you are 80%, and I do not think it will create the split of the church. And if it does, let the unrepentant and those who love Romanian language so much, let them go. Because you do not need idolaters in your church.Remember your mission is limited in time, the later you introduce English, the more young will be leaving.Use the law as soon as possible, because it is good and acceptable before God, that the young might understand the Gospel.This is not your imposing on them the law, but it is God’s will for them. Please solve this in this way, because it would be worse if the church remains with 2 members – the pastor and the cleaning lady.God bless you!Lucian Nica
______________________________________________________________

174.
Pastor Samy Tutac a spus….
22 ianuarie 2009 07:12

Pace si har la toti, Am citit raportul vostru pe 2008 si sunt impresionat de devotamentul vostru pt. Imparatia lui Dumnezeu si profund afectat de drama prin care treceti.Din pacate,drama voastra este si drama a mii de tineri romani evanghelici din tara,pt. ca nu doar limba este o piedica in comunicarea cu tinerii ci si limbajul si mai ales spiritul lipsit de dragoste si acceptare de care tinerii au atata nevoie.Continuati ceea ce ati inceput,dar ramaneti in spiritul dragostei lui Cristos si cred ca Dumnezeu,care iubeste tinerii si se bucura de ei,va va da victorie!We pray for you! God blees you and your ministry!Pastor Samy Tutac-Biserica Baptista Betel TimisoaraCoordonatorul deparatamentului de tineret al Uniunii Baptiste din Romania
______________________________________________________________

175.
Pastor „Vasile Cinpean” a spus….
22 ianuarie 2009 07:27

Dragi Tineri Romani – Americani!
Am citit cu mare interes articolul vostru despre activitatea din cursul anului 2008. Ca si parinte si pastor, sant preocupat de problemele de care se lovesc tinerii din bisericile noastre. Multumesc sponsorilor acestui site, pentru initiativa de a crea acest forum de comunicare. Personal, eu caut sa invat cat mai mult despre nevoile tinerilor si consider acest site ca fiind o resursa valoroasa. Sper deasemenea ca tinerii care folosesc acest site sa recunoasca dragostea si aprecierea pe care o au din partea pastorilor si a parintilor lor si sa continue acest dialog intr-un mod constructiv.

Voi a-ti declarat urmatoarele:
“Singurul lucrul pe care il cerem noi, sunt doar 30 de minute predica in limba engleza la serviciile divine. Cerem aceasta, pentru ca aceasta generatie tanara sa intelega Cuvantul Evangheliei si Legea Lui Dumnezeu in bisericile romane. In felul acesta sa-i salvam pentru cer.”

Credeti ca acest lucru este sufficient pentru a salva tinerii “pentru cer”? Eu cred ca nu! Daca am interba pe cei patru pastori ai bisericilor evidentiate de voi daca tinerii lor mai au probleme, cu siguranta ca ar raspunde afirmativ. Vreau sa va indem sa cereti mai mult decat 30 de minute de predica in Engleza. In Evanghelia dupa Matei, capitolul 7 si versetul 7 Domnul Isus a spus urmatoarele cuvinte: “Cereti, si vi se va da; cautati, si veti gasi; bateti, si vi se va deschide.” Domnul Isus nu ne spune aici cat sa cerem. Deci noi putem cere atat cat ne ajuta nivelul de intelegere a problemei (sau viziunea pe care o avem).

Aici sant doar cateva sugestii pentru bisericile romano-americane “concerned with the salvation of their youth”:

1. Sa ofere invatatura Biblica si predici relevante la problemele cu care se confrunta tinerii, in limba pe care Tinerii Romani Americani o inteleg.
2. Sa investeasca in echiparea pastorilor si liderilor de tineret pentru a raspunde la nevoile actuale ale Tinerilor Romani Americani.
3. Sa angajeze suficient personal calificat, care sa se ocupe de tineri nu doar de la amvon
4. Sa ofere claritate cu privire la viziunea de viitor a bisericii
5. Sa involveze tinerii in conducerea bisericilor
6. ……Domnul sa va Binecuvinteze cu succes in lucrare si cu cele mai bune intentii de viitor. Fratii pastori (chiar si cei ce nu va inteleg) si parintii vostrii se roaga pentru voi.
Pastor „Vasile Cinpean”.
Portland, OR
______________________________________________________________

176.
David Location: QLD Australia a spus….
23 ianuarie 2009 07:34

„How great is our God”, This sounds really interesting and I think its something good that should be supported. I was just wondering. Is this just for romanian youth in America????
„We need changes too”.
David Australia.
______________________________________________________________

177.
Deuta Austria a spus….
23 ianuarie 2008

E bine sa tineti o parte din slujbele voastre si in engleza, astfel e mai usor sa invitati collegi si oameni care nu inteleg romana. Poate ar fi bine sa se amplice metoda asta si aici in Austria, Cu tradusul e mai greu si nu multi sunt dispusi sa traduca in timpul programului fiindca cere foarte mult efort…e mai usor pentru ambele parti sa se faca exercitii de servivi divin si in limba tarii unde se afla adunarea.”Good job”
Deuta Austria.
______________________________________________________________

178.
Pastor: „V.B. Muresan” a spus….
23 ianuarie 2009 17:29

Pace tinerilor! O incurajare pentru toti romanii americani si canadieni. Domnul Isus care ne foloseste in lucrarea cu romanii, ne poate folosi si la mintuirea americanilor si canadienilor. Cu ajutorul Domnului si prin harul Lui, eu un umil pastor roman, am adus la Domnul un numar frumos de canadieni. I-am botezat in apa si continuu ucenicizarea la diferite nivele. Mat. 28:19 Pastor: V.B. Muresan
______________________________________________________________

179.
From: Pastor: „V.B. Muresan” a spus….
23 ianuarie 2009 17:34

Pace tinerilor! Sint pastor roman cu multi ani de experienta. Am slujit ca tinar predicator in Romania si Austria. Am slujit ca pastor roman in biserica romana in Canada 15 ani. Acum slujesc ca pastor in biserica penticostala canadiana, in limba engleza de peste 7 ani. Am obtinut doctoratul in 2006. Daca aveti nevoie de slujitor in limba engleza, v-as servi cu placere. Duminica seara nu avem adunare la biserica canadiana. Sint tata a 9 copii intre 15 – 24 de ani. 8 copii sint implicati in slujire in diferite slujirii, iar un fiu este in militarie full time. Ma bucur de voi si va doresc mult succes. Biserica Domnului Isus este chemata sa :- Inalte pe MIntuitorul- Echipeze pe sfintii- Evanghelizeze pe pacatosi. Fie Domnul desfatarea inimii voastre. Cu adinca pretuire,
Pastor „V.B. Muresan”.
______________________________________________________________

180.
Anonim a spus….
27 ianuarie 2009 07:24

Nu as dori sa discut pe aceasta tema. Ma surprins insă nepasarea fratelui „Vasile Hozan” fata de problema destul de grava a tinerilor romani americani. Cu toate ca nu sunt ei de vina pentru ca nu vorbesc bine limba romana, ci parintii lor.
Se ridica insa o intrebare: cand, unde si de cine a fost ordinat fratele Vasile Hozan ca pastor?
______________________________________________________________

181.
Alina S. a spus….
30 ianuarie 2009 07:40

Va rog respectuoa sa nu-mi mai trimiteti articolele dvs. Eu traiesc in Spania, nu am nici un interes sa citesc articolele dvs. Nu aveti dreptate sa pierdeti timpul argumentand o cerinta. Mai bine ati sluji, decat sa scrieti ceea ce scrieti. Cine vrea sa se pocaiasca primeste Cuvantul si daca este predicat in chineza. Asta este o aiureala. Si noi traim in diaspora. Domnul sa va deschida mintea si ochii, ca sa vedeti adevaratele nevoi din jurul vostru.Sper sa nu mai primesc articole si sa-mi respectati cererea.Cu stima
______________________________________________________________

182.
„Tinerii Romani Americani” a spus….
30 ianuarie 2009 07:45

Ce ziceti fratilor de dragostea care o are sora Alina fata de noi frati eii in Domnul??? Doamne Isuse ai mila de noi de toti si de sora Alina.Multa pace.
______________________________________________________________

183.
„Gheorghe Bordeianu” a spus….
30 ianuarie 2009 17:27

From: Fr. Gheorghe Bordeianu. „Studiu biblic”:

Mesajul 1.
Stimati tineri crestini!
HAIDEM, sa mergem, sa ducem natura Imparatiei Domnului Dumnezeu, in toata lumea. „….Precum in cer asa si pe pamant…” Imparatia Domnului Dumnezeu este privita ca domnia Domnului Dumnezeu care vine in lume sa afirme puterea, gloria, ordinea Sa impotriva dominatiei Satanei. Imparatia Domnului Dumnezeu este mai mult decat mantuire sau Biserica; ea este DUMNEZEU exprimandu-Se cu putere pe Sine Insusi in toate lucrarile Sale. Domnul Dumnezeu incepe guvernarea Sa spirituala asupra pamantului, in inimile si in mijlocul poporului Sau. El vine in lume cu putere. Noi nu trebuie sa sa ne imaginam aceasta putere ca fiind de natura materiala sau politica, ci una spirituala. Imparatia nu trebuie privita ca o teocratie religios-politica; ea nu este o problema de guvernare sociala sau politica asupra natiunilor sau imparatiilor acestei lumi. Domnul Dumnezeu nu intentioneaza, in aceasta vreme, sa rascumpere si sa reformeze lumea prin activitati sociale, politice, prin forta sau actiuni violente. Deoarece Domnul Dumnezeu Se afirma pe Sine Insusi cu putere, lumea intra intr-o criza. Aceasta umple imperiul diavolului de panica, si fiecare este confruntat cu decizia daca se supune sau nu guvernarii Domnului Dumnezeu. Conditia necesara si fundamentala a intrarii in Imparatia Domnului Dumnezeu este concentata in porunca, „POCAITI-VA, si CREDETI IN EVANGHELIE”

Inceputul, patrunderi Domnului Dumnezeu in lumea noastra, cu putere implica:

1. putere spirituala asupra guvernarii si dominatiei Satanei, venirea Imparatiei Domnului Dumnezeu fiind inceputul distrugerii guvernarii Satanei si al eliberarii omenirii de sub puterea demonica si cea a pacatului.
2. puterea de a savarsi minuni si de a vindeca;
3. predicarea evangheliei, dovedind vinovatia in ceea ce priveste pacatul, neprihanirea si judecata;
4. mantuirea si sfintirea acelora care se pocaiesc si cred in Evanghelie;
5. botezul cu Duhul Sfant pentru puterea de a fi vestitor viu al Domnului Isus Hristos;

Imparatia Domnului Dumnezeu nu este pentru aceia care se roaga putin, fac compromis cu lumea, neglijeaza Cuvantul si nu tanjesc dupa cele duhovnicesti, acestia sunt cei care sunt ciuperci. EA , IMPARATIA DOMNULUI DUMNEZEU, este pentru Stejari, pentru oameni ca” IOSIF, NATAN, ILIE, DANIEL si cei TREI PRIETENI AI SAI, MARDOHEU, PETRU SI IOAN, STEFAN, PAVEL, DEBORA, RUT, ESTERA, MARIA, ANA , LIDIA……….

Imparatia Domnului Dumnezeu este a acelora care dau navala, care sunt hotarati sa se desprinda de practicile pacatoase si imorale ale neamului omenesc si care se intorc la Domnul Isus Hristos, la Cuvantul Sau si la caile neprihaniri Sale. Experimentarea Imparatiei Cerurilor si toate binecuvantarile ei solicita staruinta serioasa si efort constant, o lupta a credintei insotita de o puternica vointa de a rezista Satanei, pacatului si oricarei tovarasii pacatoase. O dovada de netagaduit a faptului ca cineva experimenteaza Imparatia Domnului Dumnezeu este trairea unei vieti, a neprihanirii, a pacii si bucuriei in Duhul Sfant. Sfanta Scriptura invata cu claritate ca dorinta Domnului Isus Hristos pentru ucenicii Sai este sa faca lucrari miraculoase in timp ce propovaduiesc Evanghelia Imparatiei Domnului Dumnezeu.Domnul Isus Hristos a promis ca autoritatea, puterea si prezenta Sa ne vor insotii astfel incat sa luptam impotriva imparatiei Satanei.

NOI, trebuie sa eliberam oamenii din robia in care se afla, – prin predicarea Evangheliei, – prin trairea unei vieti neprihanite, si – prin savarsirea semnelor si minunilor prin puterea DUHULUI SFANT.Duhul Sfant se manifesta printr-o varietate de daruri spirituale date credinciosilor, pe care DOMNUL DUMNEZEU lea randuit in Biserica;- Manifestari ale Duhului Sfant prin credinciosi individuali.- Darurile pentru slujire in Biserica.Cu dragoste in Isus Hristos

Mesajul 2:
Dragii mei tineri,
In cartea Galateni 5; 16 -26, sunt scrise un contrast intre felul de viata al crestinului calauzit de Duhul Sfant si acela al naturii umane pacatoase. Sfantul Pavel care a scris aceasta carte nu numai ca dezvolta subiectul general al diferentei dintre cele doua feluri de viata, prin sublinierea ca Duhul Sfant si firea pamanteasca sant in razboi unul cu alta, dar el include o lista specifica atat a faptelor firii pamantesti cat si roade ale Duhului Sfant. Aceste lucruri care sunt legate de faptele firi pamantesti, trebuiesc abandonate, alungate, din viata fiecarui om, iar in locul lor trebuiesc puse roadele Duhului Sfant.

A. FAPTELE FIRII PAMANTESTI. Firea pamanteasca, este elementul pacatos al naturii umane cu dorintele ei corupte. Ea ramane in crestin dupa convertirea sa si reprezinta un inamic de moarte pentru el, Romani 8;6-8,13, Galateni 5;17-21. Aceia care savarsesc faptele firii pamantesti nu pot fi in Imparatia Domnului Dumnezeu. De aceia crestinul trebuie sa reziste faptelor firii pamantesti si sa le nimiceasca printr-o continua lupta dusa prin puterea Duhului Sfant.
FAPTELE FIRII PAMANTESTI includ:

1. PREACURVIA, adica relatii sexuale ale unei persoane casatorite cu altcineva decat sotul sau sotia sa Exod 20;14, Matei 5; 31-32
2. CURVIA, adica comportament si relatii sexuale imorale, aceasta mai presupune a gasi placere in ilustratii, filme sau scrieri pornografice Fapte 15; 20,29, 1 Corinteni 5;1
3. NECURATIA, adica pacate sexuale, fapte rele si vicii incluzand ganduri si pofteale inimii Efeseni 5;3, Coloseni 3;5,
4. DESFRANAREA, adica senzualitate, urmarirea unor pasiuni si dorinte pana la limita la care nu mai exista rusine sau decenta publica 2 Corinteni 12;21,
5. INCHINAREA LA IDOLI, asdica venerarea duhurilor, persoanelor sau chipurilor cioplite,de asemenea incredere in vreo persoana, vreo institutie sau vreun lucru ca avand autoritate egala sau mai mare decat cea a lui Dumnezeu si a cuvantului Sau Coloseni 3;5.
6. VRAJITORIA, adica farmece, spiritism, magie neagra, venerarea demonilor si folosirea drogurilor, Exod 7;11-22, Apocalipsa 9;21; 1Apoc.8;23
7. VRAJBA, adica intentii si fapte ostile, antipatie sau dusmanie duse la limita.
8. CEARTA, adica neintelegere, adversitate, o lupta pentru intaitate, Romani 1;9,
9. ZAVISTIA, adica resentiment, invidie pentru succesul altuia Romani 13;13.
10, MANIA, adica furie sau manie exploziva care se manifesta, se transforma in cuvinte si fapte violente, Coloseni 3;8,
11. NEINTELEGEREA, adica ambitie egoista si urmarirea puteri, Filipeni 1;16-17,
12. DEZBINARILE, adica introducerea de invataturi amagitoare, Romani 16;17,
13. CERTURILE DE PARTIDE, adica divizare in interiorul adunarii in grupuri egoiste sau partide care distrug unitatea Biserici, a familiei, 1 Corinteni 11;9
14. PIZMELE, adica aversiune,ranchiuna,fata de o persoana care are ceva, la care ravneste cel care pizmuieste,
15. UCIDERILE. adica omorarea unei persoane,
16. BETIILE, adica slabirea controlului mental sau fizic prin consumarea alcolului,
17. IMBUIBARILE, adica ospete excesive, chefurile, petrecerile la care se consuma alcol, droguri si altele asemanatoare.Comentariul lui Pavel asupra faptelor firi pamantesti este aspru si viguros, oricare din asa numitii crestini care se angajeaza in asemenea activitati si practici, isi impiedica intrarea la Domnul Dumnezeu, adica el nu poate sa aiba parte de mantuirea vesnica.Dragi mei, in mailul urmator voi trimite opusul firii pamantesti adica ROADA DUHULUI, Roade, care trebuie sa aiva orice crestin, sau om care zice ca iubeste pe DOMNUL DUMNEZEU.Fiti binecuvantati,

Mesajul 3:
Dragii mei,
In al doilea mesaj, va trimisesem fata hidoasa a pacatului, a oamenilor care traiesc fara Dumnezeu, departe de Dumnezeu.. Astfel de oamenii au ajuns plini de orice fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lacomie, de rautate, plini de pizma, de ucjdere, de inselaciune, de porniri rautacioase, sant soptitori, birfitori,, uratori de Dumnezeu, obraznici, trufasi, laudarosi, nascocitori de rele, neascultatori de parinti, fara pricepere, calcatori de cuvant, fara dragoste fireasca,

NEINDUPLECATI, fara mila. Si, macar ca stiu hotararea lui Dumnezeu, ca cei ce fac astfel de lucrurii, sant vrednici de moarte, totusi, ei nu numai ca le fac, dar si gasesc de buni pe cei care le fac.Opusul acestei hidosenii a pacatului, a faptelor firii pamantesti, este;

ROADA DUHULUI, Roada frumusetii oamenilor care traiesc cu Dumnezeu si pentru Dumnezeu. Aceasta roada apare in crestini, cand ingaduie Duhului Sfant sa calauzeasca si sa influenteze vietile lor intr-o asemenea masura incat distrug puterea pacatului, in special faptele firii pamantesti si umbla in
PARTASIE CU DUMNEZEU, Romani 8;5-14, 2 Petru 1;4-11B.

ROADA DUHULUI CUPRINDE;

1. DRAGOSTEA, adica urmarirea celui mai mare bine pentru o persoana, fara motivatia unui castig personal. 1 Corinteni 13,
2. PACEA, adica linistea inimii si a mintii bazata pe cunostinta ca totul este bine intre credincios si Tatal sau ceresc, Romani 15;33, Evrei 13;20
3. INDELUNGA RABDARE, adica suportare, ingaduinta, fiind incet la manie sau disperare, Efeseni 4;2, Evrei 12;1,
4. BUNATATEA, adica lipsa dorintei de a face rau cuiva sau de ai priduce suferinta, suparare, Efeseni 4;32 , Coloseni 3;12,
5. BUCURIA, adica sentimentul de multumire deplina bazat pe dragostea, indurarea, binecuvantarea, promisiunile si prietenia lui Dumnezeu care apartin acelora care cred in Hristos, Psalmul 119;16
6. FACEREA DE BINE, adica o actiune plina de rivna pentru adevar si dreptate, precum si o ura pentru rau Matei 21;12-13,
7. CREDINCIOSIA, adica fidelitate, loialitate, adeziune statornica fata de o persoana, de care cineva este unit prin fagaduinta, incredintare, corectitudine si sinceritate, Matei 23;23, Tit 2;10
8. BLANDETEA, adica abtinerea insotita de putere si curaj 1Petru 3;15, Matei 23,
9. INFRANAREA POFTELOR, adica a avea control sau autoritate asupra propriilor dorinte si pasiuni, inclusiv fidelitate fata de legamantul casatoriei, de asemenea aceasta virtute presupune curatie, castitate, 1Corinteni 7;9, Tit 1;8, CRESTINII pot, de fapt trebuie, sa practice aceste virtuti neincetat; ei nu vor descoperii niciodata o lege care sa le interzica trairea in conformitate cu aceste principii. Nu exista nici o participare la salvarea sufletelor si Gloria Domnului Dumnezeu, fara parasirea placerilor pamantesti care atrag inimile departe de Domnul Isus Hristos si de intimitatea SA. Domnul Dumnezeu are o dragoste adinca, plina de afectiune pentru voi, are o profunda compasiune pentru voi, Domnul Dumnezeu doreste, sa fiti ai Lui, dar trebuie sa intrati si sa ajungeti la El, la Domnul Dumnezeu, prin usa care se cheama; ISUS HRISTOS.
Fiti Binecuvantati,
Pe curand
Cu dragoste, „Gheorghe Bordeianu”.
______________________________________________________________

184.
„Adina” a spus….
30 ianuarie 2009 17:33

………. nu stiu ce sa zic… dar totusi zic …. Domnul sa dea lumina… sa ne deschidem ochi sa vedem lucrurile asa cum sunt……. Domnul va cere socoteala fiecaruia pentru ceea ce facem,…. deci noi fiecare in parte trebuie sa veghiem asupra cai noastre……. si mai ceva… hrana spirituala trebuie sa fie zilnic nu numai duminica… Dumnezeu nu are nevoie de credinciosi „de duminica” deci cu o jumatate de ora duminica nu poti iesi biruitor in lupta de zi cu zi pe care o avem de dus, nu cu frati pentru ca noi nu avem de luptat imporiva carnii si sangelui ci impotriva capeteniilor, impotriva domniilor, impotriva stapanirilor intunericului acestui veac, impotriva duhurilor rautatii care sunt in locurile ceresti.(efeseni 6:16)deci trebuie sa traim zi de zi in partasie cu Dumnezeu (in camaruta). E adevarat ca e importanta partasia cu frati dar daca noi ne facem partea noastra Dumnezeu cu siguranta va lucra. Cercetati Scriptura (biblia) caci ea are si astazi putere ca e cuvantul lui Duneeu si de aici poti lua hrana pentru suflet tu oricare ai fi, tanar sau batran. Inaintea lui Dumnezeu nu te vei putea dzvinovati ca fratele cutare sau cutare nu tia spus in nu stiu ce limba Cuvantul. Cine il cauta pe Isus cu adevarat Il gaseste…. Cautati si veti gasi bateti si vi se va deschide……………. Domnul sa dea lumina amin. Eu sunt o tanara si nu prea am avut posibilitatea sa merg la adunre dar acasa in camaruta am crescut in credinta Domnul a vazut totul si acum a prilejul sa merg la adunare s sa I-L pot cunoaste mai de aproape EL a lucrat eu doar am persistat in rugaciune si credinta……. DOMNUL SA LUCREZE MULTA PACE
______________________________________________________________

185.
„Tinerii Romani Americani” a spus….
30 ianuarie 2009 17:33

Stimata sora Adina!
Iti multumum pentru mesjul tau, Domnul Isus sa te binecuvinteze. Am dori sa clarificam cateva nelamuriri care le-am observat in mesajul tau: In ce priveste cerea noastra de-a se predica si-n limba engleza, sa stii ca noi nu cerem aceasta pentru noi cei care stim romaneste si scriem aceste articole. Predica si-n limba engleza cerem pentru generatia noastra. Pentru miile de tinerii romani-americani si canadieni care se pierd din lipasa de cunostinta, datorita faptului ca frecventeaza bisericile noastre si nu inteleg mesajul Evangheliei in limba romana. Majoritatea au auzit de Dumnezeu, dar nu au ajuns la nivelul ca intradevar sa-L cunoasca pe Dumnezeu. Multi frati cred: ca daca te-ai nascut in familie de pocaiti esti pocait. Sa stii ca cine a crescut in familii de pocaiti, nu este neaparat pocait!!! Cine a mers de mic la adunare nu face parte neaparat din Biserica!!! Pocainta nu se mosteneste si nici nu e transmisibila ca o boala!!! Credinta vine in urma auzirii cuvantului! (Romani: 10 cu 17). Deci daca auzirea cuvantului se face intr-o limba neinteleasa de tineri, cu siguranta nici unul nu se va intorce la Dumnezeu. Este ceva logic, nu??? In concluzie acesti tineri nu vor ajunge niciodata la nivelul tau, „spuneai mai sus ca nu ai avut posibilitaea sa mergi la biserica si totusi ai ramas linga Dumnezeu studiind Biblia in camaruta ta”.

Traind in America sau Canada noi credem ca ar fi normal sa se vestesca Evanghelia si in limba Engleza, ca toti tinerii sa inteleaga cuvantul si sa-l primeasca in inima! Noi stim ca 30 de minute pe saptamana nu este suficient, dar ne-am bucura daca ne-ar da cel putin atat, nu-i prea mult, dar este totusi mai mult decat nimic. Daca ve-i ctii cele peste 180 de mesaje primite la articolele noastre, http://www.tineriiromaniamericani.blogspot.com/ vei afla cat taraboi s-a format pentru aceste 30 de minute cerute de noi. Ne intrebam ce se va intampla daca vom cere pastorilor nostri 35 de minute sau chear mai mult. Cu siguranata ca ne vor scote afara din bisericile romane pe toti tinerii, inclusiv cei care stim romaneste. Sa stii ca versetul din Luca 3 cu 11 „Cine are doua haine, sa imparta cu cine n’are nici una”…. nu este valabil pentru generatia de crestini a secolului XXI. In secolul nostru crestini care au doua haine vor trei si cei ce au 11 ore la saptamana mesaj in limba romana, vor 12 ore tot in limba romana. Cat despre tinerii, pentru noi frati nostri au un alt veset: Luca 19 cu 26:… „Va spun ca celui ce are, i se va da, iar celui care nu are i se va lua chiar și ce are”! Ce interesanti suntem noi oameni, interpretam Biblia in favoarea noastra, ne pretindem crediciosi si credem ca toti v-om mosteni raiul. Ce mare inselaciune……..
Iti multumim din inima Adina, multa pace.
______________________________________________________________

186.
Gheorghe Bordeianu a spus….
05 februarie 2009 07:38

Mesaj 4. Continuare: Stimati tineri, DUHUL SFANT, Se manifesta printr-o varietate de daruri spirituale date credinciosilor, Randuiala si slujbele din Biserica, nu este formata doar din; preoti, pastori, aplaudaci, raspandaci, enoriasi…DOMNUL DUMNEZEU a randuit in Biserica, madulare, slujbe pentru desavarsirea sfintilor, putere de a sfarama, de a infrange puterea domeniului lui Satana si restabilirea puterii Imparatiei Domnului Dumnezeu,Stimati tinerii,TREBUIE, CERETI, INSISTATI, CAUTATI, sa fiti echipati, de DOMNUL DUMNEZEU cu ceia ce EL, DOMNUL DUMNEZEU a randuit in BISERICA; 1 CORINTENI 12- APOSTOLI, PROOROCI, INVATATORI, cei care au DARUL MINUNILOR, VINDECARILOR, AJUTORARILOR, CARMUIRILOR, VORBIRII IN FELURITE LIMBI.- MANIFESTARI ALE DUHULUI SFANTAlergati, si doriti sa fie in Bisericile dumneavoastra, sa fiti imputerniciti de Duhul Sfant si sa slujiti Biserica, IMPARATIA DOMNULUI DUMNEZEU intr-un mod deosebit. Prin a fi:- APOSTOL, astazi mesager insarcinat sa fie misionar sau pentru alte responsabilitati speciale, ca; Barnaba, Tit, Epafrodit, Iacov fratele Domnului Isus Hristos………..- PROROC, adica cel care vorbeste sub inspiratia Duhului Sfant, aducand Bisericii un mesaj de la Dumnezeu, si a caror motivatie si preocupare este viata spirituala si puritatea Bisericii; exemplu lui:
Ilie, Elisei, Petru, Agab, Luciu, Iuda si Sila……………..- EVANGHELIST, cei inzestrati de Dumnezeu sa vesteasca celor nemantuiti Evanghelia,uitativa la; Filip, Pavel……….- INVATATOR, cei inzestrati sa explice si sa lamureasca Cuvantul lui Dumnezeu pentru zidirea Bisericii, exemplu; Pavel, Apolo, Timotei…………….- PASTOR (batran sau supravegheator) cei alesi si inzestrati sa supravegheze Biserica si sa ingrijeasca de nevoile ei spirituale; exemplu, Tit, Gaiu, Ioan, Timotei…………….- MANGAITOR, cei inzestrati sa dea mangaiere prin fapte milostive, oamenilor suferinzi,exemplu lui Pavel, Dorca…………….- DARUITOR, cei inzestrati ca sa dea gratuit resursele lor pentru nevoile oamenilor lui Dumnezeu, exemplu lui Barnaba, Crestinii din Macedonia sau Ahaia………-

SFATUITOR, cei inzestrati ca sa indemne pe alti crestini la o credinta si la o dedicare mai profunda pentru Hristos, la o mai deplina manifestare a Duhului Sfant si a raoadei Lui, si la o mai completa separare de lume, ca; Timotei, Tit, Petru, Pavel,…………….- AJUTATOR, cei inzestrati pentru diverse fapte de ajutorare, exemplu, Lidia, GaiuPRIN:
Manifestari ale Duhului Sfant prin credinciosi individuali, Trebuie sa aveti in Biserica, trebuie sa fie in dumneavoastra, astfel de manifestari ale Duhului Sfant;- VORBIREA DESPRE INTELEPCIUNE, o rostire de la Duhul Sfant care aplica Cuvantul sau intelepciunea lui Dumnezeu la o situatie specifica, Ea nu este, insa, ceva asemanator cu insusirea de a avea, in trairea zilnica, intelepciunea Domnului Dumnezeu. Aceasta este obtinuta prin studiu staruitor si meditatie asupra cailor lui Dumnezeu si a Cuvantului, si prin rugaciune, Iacov 1;5-6, exemplu lui Stefan, Iacov……..- VORBIREA DESPRE CUNOSTINTA, o rostire de la Duhul Sfant care descopera cunostinta despre oameni, imprejurari sau adevarul biblic, exemplu lui Petru cu Anania..- CREDINTA, credinta supranaturala impartasita de Duhul Sfant, facand pe un crestin in stare sa creada ca Dumnezeu savarseste minuni, ex. femeia cananeanca………- VINDECAREA, restaurarea sanatatii fizice a cuiva, prin mijloace divine, supranaturale,exemplu, minunile Domnului Isus Hristos, sau ale apostolilor……….- MINUNILE, putere supranaturala divina de a schimba cursul naturii, inclusiv scoaterea demonilor, Ele includ acte divine in care Imparatia Domnului Dumnezeu este manifestata impotriva Satanei si a duhurilor rele,Exemplu minunile Domnului Isus Hristos……………..-

PROFETIA, o aptitudine temporara speciala de a prezenta un cuvant, o avertizare, un indemn sau o descoperire din partea Domnului Dumnezeu, sub calauzirea Duhului Sfant, Prorocia este un dar special care imputerniceste un credincios sa aduca un cuvant sau o descoperire in mod direct de la Domnul Dumnezeu sub indemnul Duhului Sfant exemplu lui; Elizabeta, Zaharia, Petru, cele 4 fice ale lui Filip, Agab………….- DEOSEBIREA DUHURILOR, abilitatea speciala data de Duhul Sfant,de a judeca si discerne daca profetiile si indemnurile sant sau nu de la Duhul Sfant, Spre sfarsitul vremurilor cand invatatorii mincinosi se vor inmulti si denaturarea Crestinismului Biblic se va accentua, acest dar va fi extrem de important pentru Biserica.exemplu lui Petru, Pavel……………- VORBIREA IN LIMBI, exprimarea cuiva, la nivelul duhului ca o manifestare supranaturala sub calauzirea Duhului Sfant, intr-o limba care n-a fost invatata sau cunoscuta, exprimarea se poate face, fie intr-o limba vorbita existenta, fie intr-o limba necunoscuta pe pamant, exemplu limbi ingeresti, exemplu lui Corneliu si familia sa…….- TALMACIREA LIMBILOR,, aptitudinea si interpretarea vorbirii in limbi, 1 Cor.14.5………..

Dorinta Domnului Isus Hristos pentru crestini autentici, pentru ucenicii Sai este sa faca lucrari miraculoase in timp ce propovaduiesc Evanghelia Imparatiei Domnului Dumnezeu”ADEVARAT, ADEVARAT, va spun ca, cine crede in Mine, va face si el lucrarile pe cari le fac EU; ba inca va face altele si mai mari decat acestea; pentruca Eu ma duc la Tatal, si orice veti cere in Numele Meu voi face, pentruca Tatal sa fie Proslavit in Fiul. Daca veti cere ceva in Numele Meu, VOI FACE”Deci:Dorinta si scopul Domnului Isus Hristos sant ca aceia care IL urmeaza sa faca si ei lucrarile pe care le-a savarsit EL, Domnul Isus Hristos,Duhul Sfant este Duhul Adevarului, findca El este Duhul lui Isus care este adevarul.Duhul Sfant nu va fi Mangaitorul celor care sunt indiferenti sau sovaelnici in consacrarea adevarului.Fiti binecuvantati, stimati tineri;” oi, mei, melusei”, ai Domnului Isus Hristos,Cu stima, in Dragostea Domnului Dumnezeu,Gheorghe BordeianuBacau-Romania
______________________________________________________________

187.
Ilie si Lidia Popa a spus….
05 februarie 2009 07:41

Dragii nostri tineri,In fisierele atasate gasiti doua invitatii la Conferinta Nationala de Post si Rugaciune de la Baile Felix – Oradea, 13-15 Martie 2009 si Conferinta de Post si Rugaciune pentru Vestul Tarii de la Timisoara, 2-4 Aprilie 2009 impreuna cu scrisoarea noastra periodica pe care o trimitem lucratorilor din intreaga tara care colaboreaza cu Misiunea Alege Viata. In afara de adresele e-mail pregatim in jur de 3500 de plicuri cu aceste materiale si ne rugam ca Duhul Sfant sa lucreze pretutindeni in tara noastra. Va trimit aceste informatii in speranta ca si voi veti organiza intalniri de post si rugaciune cu tinerii. La noi am avut in toamna anului trecut o asemena intalnire si a fost deosebit de minunat.Fiti binecuvanti,Familia Ilie si Lidia Popa
______________________________________________________________

188.
„Nelu Ciobota” a spus….
05 februarie 2009 07:51

V-as ruga sa ma inscreieti in grup cu adresa: ––––Multumesc frumos.”Nelu Ciobota”
______________________________________________________________

189.
„IRINA” a spus….
06 februarie 2009 07:36

Daca intr-adevar puteti ajuta de ce nu a-ti facut-o cand v-am rugat sa gasesc acea persoana ?V-am trimis atatea mesaje incat cred ca o faceti intentionat.Daca voi credeti ca mai am o speranta spuneti-mi.Este sora pastorului MILUTA LABAU din SACRAMENTO PE CARE O CHEAMA ALICE.Numele dupa casatorie nu il mai cunosc.Nu ne_am vazut de 20 ani si i-am cerut ajutorul fratelui sau dar nici nu a vrut sa vorbeasca romaneste.Daca ma poate ajuta cineva astept totusi raspuns.Sunt IRINA din ROMANIA ORAS ROMAN.MULTUMESC.
______________________________________________________________

190.
Tinerii Romani Americani a spus….
07 februarie 2009 07:16

Stimata sora „Irina Elena”!
Noi asa stim ca v-am trimes prin email adresa si telefonul fratelui Pastor: „Miluta Labau”. Va rugam sa ne iertati dar noi nu am stiut ca fratele dansei, nu a vrut sa vorbeasca cu dumneavoastra in romaneste. Se vede ca dumneavoastra aveti probleme cu pastori din America ca nu vor sa vorbeasca romaneste, noi avem probleme cu eii ca nu vo sa vorbeasca in limba engleza. Ce putem face sora draga sunt zilele de pe urma, ne asteptam la orice. Va rugam sa ne mai dati putin timp si va promitem ca o sa ne straduim sa-i aflam si numele dupa castorie a sorei si pretenei dumneavoastra din copilarie sora „Alice”. Vom publica mesajul de mai jos prin email si pe internet, mii de romani din America il vor citi, suntem siguri ca exista cineva care o cunoaste pe aceasta sora. Va mulrumim

Iubiti frati si surori romani care cititi acest mesaj!!! Va rugam sa ne ajutati in a afla aceasta sora „Alice”, sora de corp cu Pastorul: „Miluta Labau”, „Biserica Penticostala Romana Maranatha”, 6120 Lemon Hill Sacramento, CA 95824, Tel: 916-991-5442, or: „Metanola Romanian Open Bible Church” 7736 Sunset Ave. Sacramento, CA 95628. Tel: 916-275-4333. Cei care va aflati in relatii bune cu fratelele pastor: „Miluta Labau” v-am ruga sa-i dati un telefon si s-a incercati sa optineti: telefonul, adresa, or email-ul sorei dansului „ALICE”. Va rugam s-a ne trimeteti un email cu aceste informatii ca sa putem ajuta aceasta sora.Va multumim din inima, Domnul Isus sa va binecuvinteze. Multa pace.
______________________________________________________________

191.
„Nufar” a spus….
07 februarie 2009 07:19

Am citit parte din articolul de mai sus….si m-am gandit ca …de ce nu se folosesc translatori?…nu cred ca ar fi greu de gasit in fiecare biserica 2-3 persoane care cunosc bine si limba engleza si limba romana…astfel s-ar putea predica in continuare in limba romana si s-ar putea traduce in engleza pentru ca Evanghelia sa ajunga la fiecare om…cred ca ar fi folositor si pentru ca tinerii sa poata sa invete limba romana aceasta sa nu se piarda chiar daca sunteti departe de tara.
______________________________________________________________

192.
Tinerii Romani Americani a spus….
07 februarie 2009 07:27

Stimate frate „Nufar”!
Va multumim pentru email-ul dvs. Domul Isus sa va binecuvinteze. Aflam ca in bisericile din Romania se foloseste foarte des metoda amintita de dumneavoastra: „de-a traduce predicile in timpul programului”. Sincer sa fim, nu ne-am supara daca s-ar folosi si aici. Chear si tradusul mesajului ar fi mai bine decat nimic. In ultimi ani in America si Canada traducerile s-au abandonat aproape in totalitate, se foloseste doar in cazul cand intamplator avem un frate american musafir care predica in limba engleza. De obicei pastorul din loc traduce predica acestui frate in romaneste, pentru ca toti frati batrani sa inteleaga ceia ce spune. Cand pastori romani, atat musfiri cat si cei din loc ajung la amvon, dansi predica doar in romaneste pentru ca le este mai usor. Nu accepta traducator pentru ca le ia din timp. Ni se spune ca predica cu traducator reduce aprximativ 50% din tot ce are de spus si-n acelasi timp mesajul isi pierde efectul care l-ar avea asupra ascultatorilor romani. Ce vedem noi este: ca se pune baza salvari sufletelor pentru cer pe generatia mai in varsta. Nu cumva frati batrani dupa 60 sau 70 de ani la credinta sa se piarda din lipsa de cunostinta. Cat despre tineri nu se pune aceasta problema, chear daca se pierd sunt inca tineri si au suficient timp pana vor ajunge batrani sa se intoarca la Dumnezeu.

Ce se mai obsearva in ultima vreme este ceva ingrozitor: nu toti, dar sunt pastori romani-americani bolnavi de-a evangheliza Romania si Europa, din America. Se cheltuieste mii de dolari si se fac eforturi foarte mari pentru transmiterea programelor din bisericile romane-americane in Romania sau Europa prin statii de: radio, televiziune, compiuter si satelit. Se face aceasta pe motivul ca romani din Romania, sa poata sa asculte pastori americani predicand romaneste. Nu demult am avut ocazia sa stam de vorba, cu un frate foarte suparat de la o statie crestina romana. Acest frate ne-a spus: „nu stiu ce sa ma mai fac cu pastori vostri, ma suna in fiecare saptamana, imi trimete CD-urile cu predicile dansilor si-mi cer sa-i pun in program”. Am facut aceasta o data, am facut-o de doua ori, am facut-o de mai multe ori, dar nu mai pot s-o fac si-mi este foarte greu sa le-o spun. Sa stiti ca avem si noi aici pastori nostri care ar dori sa predice si sa le dam loc in program, dar nu o putem face din cauza pastorilor vostri. Va rugam, spunetile cumva sa nu se supere, dar nu-i mai putem pune in program. Cu alte cuvinte, frati de la statii cere: „sa fie lasati in pace”.

Datorita dorintei pastorilor romani-amricani de-a evangheliza Romania si Europa, multe biserici romane din America si Canada au suspendat, atat traducerile cat si programele in limba engleza. Deasemenea au anulat in totalitate invitatiile fratilor americani de-a predica evanghelia in bisericile romane. Fac aceasta pe motivul ca predicile dansilor transmise prin satelit s-au internet in Romania, sa nu fie stirbite cu mesaje in limba engleza, neintelese de frati romani. In bisericile noastre (care au inceput sa se goleasca) ni se spune adesea: „sa ocupam tot mai mult scaunele din jurul amvonului, ca nu cumva cei din Romania si Europa sa vada sala gola”. Iar celor care filmeaza li se trage atentia sa nu filmeze pe cat posibil scaunele goale, ca se vede pe internet. Cu tehnlogia de azi credem ca in curand vom suprapune doua sau chear mai multe filmari filmate in zile diferite si le vom reda in acelas timp, ca sa parem mai multi in ochi fratilor din Romania. Asa ca, sa nu va mirati cand ne veti vedea pe multi dintre noi gemeni. Observam: ca pentru pastori nostri este foarte inportant, ceia ce cred cei din Romania despre noi. Satisfactia dansilor este: cand o batranica din Brasov sau Iasi trimete pastorului un email, spunandui ca la vazut pe compiuter sau la televizor predicand frumos. Aceasta sora dupa aceia este amintita cu numele in predicile dansilor, pentru a se justifica, ca sa meritat cheltuelile si oboseala.

Frate draga! in America si Canada se pierde o generatie intreaga de tinerii, viitorul bisericilor romane de aici si pe pastori nostri ii intereseaza daca nea Marin sau nana Floare din Romania, poate sau nu sa-i vada in compiuter s-au la televizor si sa le asculte mesajul. Ne intrebam: oare cei din Romania sau Europa sunt lipsiti de biserici si pastori romani care sa predice Evanghelia in limba romana? Este oare atat de necesar s-o faca pastori romani din America, inpedicand prin aceasta predicile in limba engleza in bisericile noastre, o hrana spirituala atat de necesara pentru aceasta generatie tanara? Cat despre misiune, Bibliea ne spune: „ca evanghelizarea a fost inceputa din Ierusalim si pana la marginile lumi si nu invers. In 1 Timotei 5 cu 8, apostolul Pavel ne spune: „Daca nu poarta cineva grija de ai lui, si mai ales de cei din casa lui, s-a lepadat de credinta, si este mai rau decat un necredincios”. Noi nu ne suparam ca pastori nostri vor sa evangelizeze Romania si Europa. Ne-am bucura daca ar face aceasta lucrare dupa ce si-ar rezolba problema tinerilor din bisericile dansilor. O sa ne rugam: sa ne dea Dumnezeu la toti intelepciune, in special pastorilor nostri. S-a obesrvat ca daca un membru doi s-au chear zece dintr-o biserica nu au intelepciune, nu afecteaza prea mult biserica, majoritate nu-i baga in seama, dar cand un pastor este lipsit de intelepciunea Lui Dumnezeu, este un dezastru pentru acea biserica.
Multa pace frate Nufar!
Din dragoste si mult respect: „Tinerii Romani Americani”.
______________________________________________________________

193.
Florin Plesa a spus….
08 februarie 2009 09:51

Hi Youth, Ma bucur sa aud de initiativa voastra, si in acelasi timp imi pare foarte rau de situatia in care va aflati:-((, este nedrept ceea ce se intimpla in bisericile romane din diaspora in ce priveste generatiile de tineri, adolescenti si copii. Si daca conducerea bisericii din diaspora nu vrea sa faca aceasta schimbare foarte importanta de a vorbi si pe intelesul acestor generatii, din nefericire aceste biserici nu vor mai avea viitor. Si mai grav este ca aceste generatii se indreapta spre alte biserici sau si mai grav se indreapta spre pierzare. Va inteleg durerea si noi am trecut cu biserica noastra din Austria prin aceeasi situatie, si cu ajutorul lui Dumnezeu si multa munca de lamurire tot serviciul de duminica se desfasoara in limba romana si se traduce in limba germana. A fost un pas greu si foarte dureros la inceput, dar de 4 ani functioneaza asa si spre surprinderea noastra si spre slava Domnului tineretul poate sa inteleaga Evangelia si ramane in biserica si mai mult de atit au inceput sa vina la biserica si Austrieci HALELUJA!!! Ginditi-va si la variata aceasta sa fie tradus din romaneste in engleza ca sa intelega amandoua generatiile. Va doresc mult succes si calauzirea Domnului, dar un lucru va spun:
DON’T GIVE UP, IT’S WORTHY!!!!
______________________________________________________________

194.
Grigor a spus….
12 februarie 2009 17:18

Nu stiu decat din acest an, sau mai precis de ceva zile de aceste discutii despre solutii in miscarea penticostala pentru situatia in care am ajuns din cauza conducerii C.B. . Este adevarat ! va rog nu spuneti :Amin! Ei nu recunosc nimic pentru ca … respecta scricpturile. Cum le-am putea deschide ochii? Cum sa le aratam ca se poate altfel? Nimic mai simplu: Sa facem ce a facut Domnul Isus! Amin!Adica sa spunem adevarul care ne doare, ne mistue pentru Cuvantul Lui Dumnezeu! Si aici este problema, ca cei mai multi mananca doar ce primesc de la pastori si le inghit toate ideile , in loc sa stea ei de vorba cu Dumnezeu si vada daca e adevarat ce au auzit , sa verifice in Cuvant daca nu cumva ideea este iesita din context sau apara anumite interese sau scaunul propriu cu perne cu tot.Am iesit anul acesta in fata fratilor mei si am zis doar cateva idei grasite care se vehiculeaza de la anvon de parca ar fi aurul scripturii. Priviti din fata , majoritatea erau desfigurati de frica si muti. N-am sa uit aceasta imagine decat daca am sa-i vad ca niste luptatori ai adevarului cu Sabia Duhului in mana si cu toata armatura Duhului Sfant stand drepti si fara teama in fata duhurilor rautatii cari sunt in locurile ceresti.Bineinteles ca am fost chemat la comitet.,dar nu am dat inapoi. Lupta a fost cat se poate de inegala. Sa nu va para rau ca luptati. Vai de cei care nu lupta si nu sunt gata de lupta si nu asculta de Duhul Sfant. Daca vrem pace trebuie sa luptam ca sa o avem! cine crede ca acuma este pace se inseala. Adevarul doar te face liber! Amin!
______________________________________________________________

195.
Anonim a spus….
15 februarie 2009 07:38

Ce este mai important pentru tine ETICHETA de pe produs sau produsul în sine? Nu oricine are o diplomă de pastor se şi ocupă cu îngrijirea oilor.De fapt la mulţi nu le mai place să se numească păstori ci le place să le zică oameni pastori.Ori lui Isus nu ia fost ruşine să se numească păstorul cel bun,adică un om care poartă de grijă la oi.Cel care a dat fratelui Hozan harul să aducă multe oi în staulul Domului i-a dat şi harul de a le ingriji.”Si El a dat pe unii apostoli, pe altii profeti,pe altii evanghelisti ,pe alti păstori şi învăţători, pentru perfectionarea sfintilor, in vederea lucrării de slujire, pentru edificarea corpului Unsului, pană vom ajunge toţi la unirea credinţei şi a cunoştinţei Fiului lui Dumnezeu, la starea de om mare la înălţimea staturii plinătăţii Unsului ca să nu mai fim prunci, plutind încoace şi încolo, purtaţi de orice vânt de învăţătură ,prin viclenia oamenilor şi prin şiretenia lor în mijloacele de amăgire ; ci credincioşi adevărului în dragoste ,să creştem în toate privinţele ,ca să ajungem la Cel ce este Capul ,Unsul.” Efeseni 3:11-15 Deci frate drag păstor nu este cel care strigă mai tare că e păstor, ci cel care, chiar se ocupă efectiv cu îngrijirea oilor.
______________________________________________________________

196.
Anonim a spus….
16 februarie 2009 07:07

Va salut din Romania, sint pastor in romania si am citit despre durerea pe care o aveti .Ne rugam pentru voi ca D-zeu sa va binecuvinteze.
______________________________________________________________

197.
„Tinerii Romani Americani” a spus….
16 februarie 2009 07:07

Va multumim din inima frate draga! Am vrea sa stiti ca noi va iubim mult si veti ramanea in inimile noastre pentru todeauna. No sa uitam niciodata suportul si dragostea care s-au aratat si continua sa-si arate pastori si bisericile din Romania fata de noi, cu toate ca nu ne cunoasteti. Domnul Isus sa va bine cuvinteze si sa va rasplateasca tot ceia ce faceti pentru noi, cu viata vejnica.
Mult har si pace va dorim intregi biserici.
Din dragoste si mult respect „Tinerii Romani Americani”.
______________________________________________________________

198.
BENIAMIN a spus….
februarie 15, 2009

Este nevoie de oameni integri si de oameni cu sufletul curat pt a putea scrie si vorbi despre DUMNEZEU.
______________________________________________________________

199.
„Peter Ginga” a spus….
19 februarie 2009 07:36

Din gresala am ca inaintat in virstra pentru-ca nu am avut destula grija sa ramin tinar. Am 6o, dar ma simt de 20. Daca credeti ca nu stric compozitiia grupului, sint fericit sa ramin cu grupul tinerilor. Si intr-un caz si in altul, va multumesc pentu bunavointa.Vesnic tinar si ferice,”Peter Ginga”.
______________________________________________________________

200.
Tinerii Romani Americani a spus….
19 februarie 2009 07:40

Draga frate „Peter Ginga”!Am dori sa va spunem: „ca nu stricati deloc compozitia grupului nostru, dinpotriva o infrumuseteti”. Suntem mandri sa avem cat mai multi frati ca dumneavoastra sau chear mai in varsta, intre noi. Noi va iubim si v-a spunem din toata inima ca sunteti „bine venit frate draga”. Faca Dumnezeu ca toti frati mai in varsta, sa se inroleze in aceasta lucrare. Avem nevoe de: experientele sfaturile intelepte, dragostea si rugacinile dumneavoastra. Domnul Isus sa va bine cuvinteze cu multa sanatate si sa va dea la toti: „daca nu mai mult, cel putin inca 60 de ani in lucrarea Sa”. Din dragoste si mult respect: „Tinerii Romani Americani”.
______________________________________________________________

201.
Anonim a spus….
Wed, Feb 3, 2010 at 4:11 AM

Eu cred ca nu cer prea mult acesti tineri, care desi nu mai cunosc foarte bine limba romana, fiid romani vor sa aiba partasie cu fratii din Biserica romaneasca. Oare de ce Dumnezeu nu a facut ca in ziua Cincizecimii, multimea sa invete limba evreilor si nu apostolii si ucenicii limbile Partilor Mezinilor, Egiptenilor ,Cretanilor s.a.m.d. As atentiona pe cei ce se opun cerintelor tinerilor romani-americani, sa nu cada in capcana in care a cazut clerul ortodox cand a acceptat ca inteaga leturghie sa se desfasoare numai in limba slavona, si rezultatele se simt dureros si astazi. Sa ne rugam Domnului si Mantuitorului nostru Isus sa dea intelpciune si pricepere celor chemati sa rezolve aceasta problema. Apropo, as sugera o solutie: foarte multi tineri din Romania si-au facut studiile teologice in America, deci cunosc la perfectie limba engleza. Ce ar fi daca acestia ar fi trimisi de bisericile neoprotestante din Romania ca misionari in America si Canada unde ar avea o dubla misiune: sa predice in limba romana si engleza si sa faca cursuri de perfectionare in limba romana cu tinerii care nu au avut posibilitatea ca in familie sa invete bine limba materna. De ce misionari americani in Romania si nu si invers.Problema este daca cei ce detin functii in bisericile din cele doua state, accepta sa imparta cascavalul.
______________________________________________________________

202.
Ionut a spus….
Wed, Feb 3, 2010 at 4:11 PM

Sugestia adusa nu este rea. Dar sa stiti ca problema nu este, ca in America nu sar gasi persoane care ar putea sa predice in limba engleza pentru tineri. Marea problema care o au acesti copii este, „ca nu se gasec prea multi pastori romani, care sunt gata sa dea tinerilor ceva din cascavalul dansilor”. Nu conteaza cine sar gasi sa-i ajute frate draga! Pastori nostri nu-si vor inparte cascavalul cu nimeni. Cititi intamplarea din comentariul # 363.
______________________________________________________________

Un gând despre &8222;A doua suta de mesaje primite la articolele noastre:&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s