Strigatul de ajutor al tinerilor romani din America, Canada si Australia:

Vino Duhule SfantIubiti frati romani, asa cum multi dintre dumneavoastra deja stiti, bisericile romane (din toate denominatiile crestine) din: America, Canada si Australia, isi pierd de la credinta generatia tanara. Aceasta se datoreaza faptului, ca desi frecventam bisericile
romane, cei mai multi dintre noi nu intelegem mesajul Evangheliei predicat in limba romana. Neintelegand aceste mesaje, desigur ca majoritatea tinerilor nu mai ajung niciodata ca sa-L cunoasca pe Dumnezeu. Asa cum stiti, credinta nu se mosteneste din parinti, ea vine in urma auziri si intelegeri Cuvantului Lui Dumnezeu” (Romani 10:17, Efeseni 1:13). In realitate toti acesti tinerii, eii se afla prin bisericile romane doar din respect fata de parinti lor, nu pentru ca ar simti ceva pentru Dumnezeu si Lucrarea Lui. Odata plecati sau scosi afara din aceste biserici, istoria tineriilor proveniti din parinti emigranti ne spune: “ca cei mai multi dintre acestia, nu vor mai frecventa niciodata nici o alta biserica”. Pentru ca acesti tineri sa ajunga ca sa-L cunoasca pe Dumnezeu, exista doar o singura solutie: “predicarea Evangheliei pe intelesul lor, pe toata perioada cat eii inca se mai afla prin bisericile romane”. Problema noastra mare la oara actuala, sunt majoritatea pastorilor romani din: America, Canada si Australia. Acesti oameni, pentru faptului ca dansi nu pot ca sa predice si-n limba engleza, de frica ca noi tinerii le vom lua functiile si salarul, opresc in totul o asemenea lucrare.
Cu exceptia celor 21 de lucratori din bisericile care dau predica si-n limba engeza de pe “lista noastra„, toti ceilalti pastori care se impotrivesc, au ajuns sa fie „un adevarat blestem” pentru toate generatiile de tinerii romani, din tote celelalte biserici. Ca sa intelegeti tot mai mult tot ceia ce fac si pun la cale, v-am ruga ca faceti un click si pe mesajele: Mesajul #1 si Mesajul# 2. In realitate in ultimi 40 de ani, pastori nostri romani au distrus generatii intregi de tinerii din bisericile dansilor. Daca nu ne v-eti ajuta in aceasta lucrare, negresit ca vor distruge atat generatia noastra, cat si toate generatiile de tinerii care vor urma dupa noi. Aceasta asa cum stiti, va cauza pirderea pentru todeauna a tinerilor romani si inchiderea a celor mai multe dintre bisericile noastre din: America, Canada si Australia. Dupa cinci ani de lupta cu acesti oameni, noi simtim nevoia ca sa va solicitam din nou ajutorul. Daca in poporul roman mai exista si oameni ai Lui Dumnezeu, care doriti salvarea generatiei noastre pentru Cer, va rugam insistent sa ne ajutati atat prin post si rugacine, cat si prin contactarea directa acestor pastori romani. Noi am dori mult, ca atat in particular cat si in public, sa le cereti socoteala “pentru distrugerea generatiei noastre si a bisericilor romane din America, Canada si Australia”. Noi va multumim in numele Domnului Isus, pentru suportul si implicarea dumneavoastra in aceasta lucrare. God Bless.

 

Reclame

40 de gânduri despre &8222;Strigatul de ajutor al tinerilor romani din America, Canada si Australia:&8221;

 1. DUPA CUM APOSTOLUL PAVEL NE SCRIA, CU IUDEUL M-AM FACUT IUDEU IAR CU GRECUL M-AM FACUT GREC, CA SA-I CISTIG PENTRU DOMNUL.

  REALITATEA ESTE, CA IN INIMILE CELOR NEPRIHANITI ARDE DORUL DRAGOSTEI, CA SA CISTIGE CIT MAI MULTE SUFLETE PENTRU CER. ACEASTA ESTE LUCRAREA DE GLORII LA CARE NE-A CHEMAT DUMNEZEU. ACESTA ESTE LEGAMINTUL CARE NI LA FACUT DOMNUL ISUS PRIN JERTFA SA, SCRISA IN PSALMUL 50.

  DIN PACATE UNII DINTRE FRATI NOSTRI, AU AJUNS PASTORI DICTATORI; ALTI AU DEVENIT PASTORI STAPANITORI, CARE PRIN DIFERITE SIRETLICURI AU AJUNS SA FIE PROPRIETARII CLADIRILOR BISERICESTI. IAR O PARTE DINTRE EII SUNT CU ADEVARAT PASTORI/ZEI. NUMAI STATUIILE LE MAI LIPSESC, CA SA FIE CU ADEVARAT ZEIFICATI IN INPETRIREA INIMI LOR.

  IN LOC SA PREGATEASCA GENERATIA TINARA PENTRU A FI BUNI LUCRATORI IN CAMPUL EVANGHELIEI, NU STIU CUM SA PONEGREASCA SI SA DISTRUGA ACEASTE GENERATII DE TINERI ROMANI, DE GROAZA CA-SI VOR PIERDE SCAUNELE DE DUPA AMVON.

  IN BRUXELLES DE UNDE VA SCRIU, UN PASTOR A DEPASIT ORICE LIMITE NEGATIVE SI DICTATORIALE, DESFIINTIND BISERICA PENTICOSTALA SI TRECIND-O LA CATOLICII REFORMATI, PENTRU CA SA POATA DA CURS DESTRABALARII INIMII RATACITE, SI DUHULUI MINTII LEPADAT DE DUMNEZEU.

  ASTFEL DE PASTORI, AU FOST SI UNI INCA MAI SUNT, AGENTI AI SECURITATI DIN ROMANIA, PUSI IN SERVICIILE DE URMARIRE A ROMANILOR DIN DIASPORA. ACESTI OAMENI SUNT MAI CREDINCIOSI GRADULUI DE: LOCOTENENT, CAPITAN, MAEOR SAU COLONEL, CARE LI S-AU DAT SUB ACOPERIRE, DECIT LUI DUMNEZEU. CAND UNI FRATI I-AU DESCOPERIT CA SUNT SECURISTI, AU CAUTAT SA LE IA VIATA ACESTOR OAMENI, SI SA-I DISTRUGA PRIN TOATE MIJLOACELE POSIBILE.

  FABRICA DE CADRE COMUNISTE, PE ACESTI ASA ZISI PASTORI I-A INZESTRAT CU GRADE IN SECURITATEA COMUNISTA SI NEOCOMUNISTA, CARE SA EXTINS PINA IN ZILELE DE AZI. APOI, ACESTOR OAMENI MORTI SPIRITUAL CU RENUME DE PASTORI, LI S-AU DAT IN MINA LUCRAREA SATANISTA, CA PE ASCUNS SA DISTRUG LA MAXIMUM CIT POT DE MULT LUCRAREA EVANGHELIEI.

  DUMNEZEU ALEGE OAMENI PLINI DE DRAGOSTE SI MILOSI, NU BRUTI SI PLINE DE CRUZIME, CARE FARA MILA ISI DISTRUG CHEAR SI PROPRII LOR FII SI FICE. ASTFEL DE PASTORI… SUNT FIII LUI BALAAM CARE TRAIESC DIN PLATA FARADELEGII. DUPA CUVINTUL SCRIS IN 1 CORINTENI CAP 5 SI 6, EII TREBUIE SCOSI AFARA DIN CASA LUI DUMNEZEU. MA ROG LUI DUMNEZEU, CA SA INLATURE ACEASTA URICIUNE A PUSTIIRII DIN LOCURILE PREA SFINTE, SI SA SE INDURE DE NOI.

  UNDE NU LUCREAZA „DRAGOSTEA” CARE ESTE DIN DUMNEZEU SI ESTE DUMNEZEU”, LUCREAZA URA CARE VINE DE LA SATANA, IAR O ASFEL DE PASTORATIE ESTE DUPA VOIA SATANEI, NU A LUI DUMNEZEU.

  CIND DUMNEZEU A STRAMUTAT ROMANII IN USA, A DECIS SA-I FACA AMERICANI. OBLIGATIA LOR ACUM ESTE CA SA VORBEASCA ENGLEZA, LIMBA OFICIALA A TARI IN CARE SE AFLA. ADICA: SA SE INTEGREZE IN CIVILIZATIA STATELOR UNITE. IN CAZUL ACEASTA, DESIGUR CA NU MAI CIRCULI CU BICIGLETA LA SERVICIU, NU MAI CULTIVI NICI 5 ARII DE GRADINA, CA SA TE HRANEASTI DIN EA. NU MAI ARUNCI NICI GUNOAIE CA LA COMUNISTI PESTE TOT, NU MAI PORTI NICI JUGUL TACERII DE GROAZA REGIMULUI CRIMINAL COMUNIST. EI SI? AICI NU MAI MERGI PE CARARI ASCUNSE LA RUGACIUNE, SI NU TE MAI DERANJEAZA NIMENI CIND TE INCHINI LUI DUMNEZEU.

  ATUNCI : CE AVEM DE FACUT?

  1. INVATAM LIMBA STATULUI IN CARE TRAIM.

  2. PREDICAM EVANGHELIA MINTUIRII NATIUNII IN CARE TRAIM, IN CARE MUNCIM SI NE BUCURAM DE BINECUVINTARILE LUI DUMNEZEU.

  3. UITAM PENTRU TODEAUNA LAGARUL COMUNIST, SI NU-L MAI DORIM IN VIATA NOASTRA.

  4. PLINI DE DRAGOSTE V-OM DARUI GENERATIEI VIITOARE, HARUL CARE NE – A FOST DARUIT DE DUMNEZEU.

  5. FIIND SI CETATENI AI ALTOR STATE IN AFARA ROMANIEI, SI TRAIND IN ACESTE STATE, DESIGUR CA V-OM VORBI LIMBA POPOARELOR LA CARE NE-A TRIMIS DUMNEZEU SA LE DUCEM MESAJUL EVANGHELIEI PACII SI MINTUIREA SUFLETELOR PRIN HAR.

  XENOFOBISMUL CU SERVICII OBLIGATORII ADUS DIN ROMANA, ESTE CEA MAI MARE CRIMA SPIRITUALA IMPOTRIVA URMASILOR NOSTRI.

  MINTUIREA NU-I ROMANEASCA CI-I INTERNATIONALA, PENTRU CA ASA NE-A PORUNCIT-O DOMNUL ISUS CIND A SPUS:

  1. MERGE – TI IN TOATA LUMEA!

  2. PROPOVADUITI EVANGHELIA LA ORICE FAPTURA SAU CREATURA, CARE ESTE DUPA CHIPUL SI ASEMANAREA LUI DUMNEZEU.

  3. SI INVATA-TI-I SA PAZEASCA TOT CE V-AM PORUNCIT „EU”.

  DOMUL ISUS SA LUPTE PENTRU GENERATIA TINARA SI SA O DEZROBEASCA DE ACEST JUG NEDREPT.

  HARUL SI PACEA DOMNULUI ISUS SA FIE CU CU VOI TOTI AMIN !

  • sunt foarte de acord cu tot ce este scris , e bine si acest mesaj dar mai mult haideti sa-l suplicam pe DUMNEZEU SA schimbe EL asa zisa destrabalare a diavolului, ca sa avem biruinta prin acel care a fost trimis pe pamint ptr salvarea omenirii si a tuturor cel accepta in viata lor pe DOMNUL ISUS

  • Mi-este mila de voi bieti razvratiti si dezradacinati.Desi va intitulati ROMANI multi dintre voi nu stiti romaneste,si unii nici macar n-au vazut Romania.Vorbiti de comunism dar nu cunoasteti ce a fost comunismul.Romania este o tara binecuvantata de Dumnezeu binecuvantare de care se bucura si parintii vostrii.Multumiti Domnului pentru ei si pentru tot ce v-a daruit. Traiti un an in Romania si nu ve-ti mai vorbi asa.Va stept in Romania sa va bucurati de ce nu aveti acolo unde v-a arunct soarta.Domnul sa va binecuvanteze!!

   • Foarte adevarat! O frustrare fara margni se citeste printre randuri la acesti tineri.
    De mentionat si frumusetea ortodoxiei unde te intilnesti cu adevaratul Dumnezeu.
    Raspunsul,de fapt, la toata nefericirea voastra aici este. Cind va este sufletul amar de „roscovele” ereticilor faceti-va curaj si mergrti la Sfinta Liturghie unde veti primi adevarata Lumina. Doamne ajuta. (Un fost evanghelic)

  • – A propovadui Evangehelia la orice faptura – inseamna sa cunosti mai multe limbi sa vorbesti, nu numai engleza.
   – In Biserica Penticostala unde frecventez, ( chiar daca se si predica in engleza) tiinerii care s-au devotat cu adevarat lui Dumnezeu, desi nascuti in USA , AU INVATAT DE LA PARINTI – limba romana acasa, si la Biserica, chiar daca nu au stiut bine romaneste cind au crescut, s-au dus in misiune in Romania in timpul vacantei de vara – grupuri de tineri care au propovaduit Evanghelia la orfani si la vaduve ajutindu-i, au venit inapoi cunoscind si intelegind romaneste mult mai bine si chiar au ajuns sa predice in limba romana acesti tinerii nascuti in USA.
   – Totul depinde pentru cine traiesti si ce vrei sa traiesti .
   UN SINGUR LUCRU LA CARE TREBUIE SA FIM FOARTE ATENTI:
   – A NU JUDECA SI VORBI DE RAU DECIZIA UNOR BISERICI DE UN FEL SAU ALTUL – mai ales cind nu calca Cuvintul lui Dumnezeu – BIBLIA, – caci nu aceasta este voia lui Dumnezeu pentru copii lui .

   – SI A SPUNE CA ” DUMNEZEU A DECIS SA NE FACA AMERICANI ” – ESTE O OPINIE PERSONALA, EXTREMISTA, NU UNA BIBLICA .

   „” CUVINTUL LUI DUMNEZEU SA DOMNEASCA IN INIMILE NOASTRE””””
   SI cei ce fac parte din TRUPUL LUI CHRISTOS – sint UNA IN DUHUL, PRIN LEGATURA PACII.

   • Stimata sora Angelica! Daca ne v-om duce in Biblie in Marcu 16 cu 15 unde scrie: „Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură”. Aici Domnul Isus le spune ucenicilor aceste cuvinte nu poporului. In cazul nostru se adreseaza pastorilor nostri romani, nu tinerilor care inca nu au ajuns sa-L cunoasca pe Dumnezeu.

    Iar in cazul frazei: „- A NU JUDECA SI VORBI DE RAU DECIZIA UNOR BISERICI DE UN FEL SAU ALTUL – mai ales cand nu calca Cuvintul lui Dumnezeu – BIBLIA, — caci nu aceasta este voia lui Dumnezeu pentru copii lui”. Adevarul este, ca in realitate se calca Cuvintul lui Dumnezeu si BIBLIA, tocmai in versetul amintit mai sus care spune: „Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură”. Aceast verset ne spune exact ca aceasta este porunca si voia lui Dumnezeu pentru copii Lui, sora draga!!!”

    In ce priveste fraza: „- SI A SPUNE CA ” DUMNEZEU A DECIS SA NE FACA AMERICANI ”– ESTE O OPINIE PERSONALA, EXTREMISTA, NU UNA BIBLICA”. Daca v-om merge in 1Cor.9:20 si v-om citi fraza: „CU IUDEUL M-AM FACUT IUDEU IAR CU GRECUL M-AM FACUT GREC, CA SA-I CISTIG PENTRU DOMNUL”. Aici putem intelege, asa cum apostolul Pavel a fost trimes de Dumnezeu, ca sa se faca iudeu cu iudeii si grec cu greci pentru a-i castiga pentru Cer, tot asa si lucratori nostri au fost trimesi de Dumnezeu aici in America, ca sa se faca americani cu americani pentru a-i catiga pentru Dumnezeu. In concluzie, ceia ce a scris acest frate nu este o opinie personala EXTREMISTA, dimpotriva este Biblic sora draga. Totul depinde de cum interpretai sau intelegeti dumneavoastra Scripturile. Multa pace.

 2. Dragii nostri Tineri Romani – Americani,
  Va trimitem atasat ultima noastra scrisoare pe care am trmis-o in cursul lunii mai 2012, prin posta, tuturor partenerilor nostri de lucrare: suporteri financiari si sustinatori in rugaciune. In viata noastra de slujire au intervenit schimbari majore in sensul ca prin mutarea noastra in Viena am incetat orice colaborare cu Misiunea Alege Viata din Romania.
  Suntem in Austria o familie de slujitori, misionari, asa cum sunt si alti misionari romani plecati in alte tari din lume precum India, China, Nepal, etc.
  Pe viitor dorim sa va trimitem periodic, cu acceptul dumneavoastra, informatii atat despre intalnirile periodice de post si rugaciune din tara noastra cat si despre slujirea noastra aici in Austria.
  Noi ne aducem aminte in rugaciunile noastre despre voi toti si dorim ca harul si indurarea lui Dumnezeu sa va fie inmultite tot mai mult astfel incat sa va bucurati de adevarata viata din belsug mentionata de Domnul Isus Hristos in Ioan 10.10b.

  Sunteti o armata de tineri sfinti, curati, imbracati in pooabe sfinte care iubiti pe Domnul. Eu am o intrebae la voi: „Ce va impiedica sa incepeti o lucrare de lauda si inchinare, rugaciune de mijlocire si inchinare profetica 24 de ore zilnic, 7 zile pe saptamana?”
  Noi suntem doar o mana de oameni si flacara pe altarul rugaciunii si inchinarii arde cate 8 ore zilnic. Daca am avea cel putin 10-15 tineri care sa cante la instrumente…daca am avea cel putin 30-40 de tineri….in fiecare zi am acoperi in slujire cel putin 18-20 de ore sau chiar 24 de ore.
  Ma rog pentru voi in acest sens si ne face placere sa tinem legatura. Noi va sustinem si va incurajam sa va ganditi la aceasta lucrare……

  Rugaminte:
  In caz că doriti sa nu mai primiti aceste mesaje de la noi, trimite-ti un mesaj cu subiectul „DEZABONARE”.

  Familia,
  Ilie si Lidia Popa
  tel: 0043-650.35.25.195
  http://www.bisericapeniel.at

 3. Doamne Dumnezeule! oare cu ce ți-am greșit de-ai îngăduit asemenea oameni, in fruntea poporului tău ca să ne conducă? Pîna nu demult acești asa ziși lucrători ai tăi domane, fară rușine ne-au rupt mai toate bisericile române, pentru singurul motiv dea obține niște funcții de păstori plătiți. Acum cînd nu mai au ce rupe, de frică ca sa nu-si piardă aceste posturi cîștigate prin vicleșug, ne scot copii afară din biserici. Până când, Stăpâne sfinte şi adevărate, nu-i vei judeca şi nu vei răzbuna sângele copiilor noștri alungați si sacrificați, asupra acestui soi de oameni netăiați împrejur?

 4. Iubita familie Popa! Noi va multumim in numele Domnului Isus pentru frumoasele cuvinete. Am vrea sa stiti, cu toate ca nu v-am mai scris de mult, iar la adunarile de rugaciune organizate de dumneavoastra, nu am putut sa participam, noi nu v-am uitat si va pastram in inimile noastre pentru todeauna. Va iubim si va multumim in numele Domnului Isus, pentru rugaciunile duse in fata Lui Dumnezeu, pentru cauza Evangheliei si salvarea generatiei noastre pentru cer. Suntem convinsi, ca cele 17 biserici romane din America si Canada, care la ora actuala dau predica si-n limba engleza in scopul salvari tinerilor pentru Cer, este si rodul munici dumneavoastra. Pentru aceasta noi ne ducem in fata Lui Dumnezeu cu rugaminti insistente, ca sa va rasplataeasca toate eforturile facute in directia aceasta, cu viata vejnica. In ce priveste misiunea dumneavoastra de viitor din Austria si Europa, noi va dorim mult succes si va promitem ca ne v-om ruga, ca Domnul Isus sa va caluzeasca si in acesta lucrare mare de mantuire a oamneilor.

  In continuare ne v-om stradui ca sa rspunedem intrebari dumneavoastra: „Ce va impiedica ca sa incepeti o lucrare de lauda si inchinare, rugaciune de mijlocire si inchinare profetica 24 de ore zilnic, 7 zile pe saptamana?” La ora actuala iubiti frati, tot ceia ce ne impedica ca sa facem o asemenea lucrare, si sa ne adunam intrun numar atat mare, sunt majoritatea pastorilor nostri romani din America si Canada. Daca veti citi mesajul de la adresa aceasta: http://tineriiromaniamericani.blogspot.com/2010/01/raportul-tinerilor-romani-americani-pe.html?showComment=1264275278564#c3363527087296399020 , va veti putea da seama in ce panica au intrat un grup de pastori romani penticostali din Chicago, de frica ca tinerii adolescenti din bisericile dansilor, fiind adunati mai multi la numar din mai multe biserici, ar fii inclinati ca sa deschida o biserica romano-americana, cu programe si-n limba engleza in orasul dansilor. Deasemenea va veti putea da seama si de consecintele si motivele pentru care acesti oameni, i-au scos afara din bisericile dansilor, pe toti cei care s-au implicat sau au organizat o asemenea lucrare, care ar putea duce la salvarea tinerilor romani pentru Cer.

  Am vrea sa stiti iubiti frati, ca nu din rea vointa nu pornim o asemenea activitate. Pana in prezent, nu ne impedica nici statul American sau Canadian si nici deavolul sau puterea intunericului ca sa ne adunam si sa ne inchinam Lui Dumnezeu. Singurii care intradevar ne-au oprit si continua ca sa ne opreasca, sunt pastorii nostri romani. Acesti oameni, pentru faptului ca dansi nu pot ca sa predice si-n limba engleza, de frica ca noi tinerii le vom lua functiile si salarul, opresc in totul o asemenea lucrare. Ceia ce ne cere cei mai multi dintre dumnealor este: ca orce strangere frateasca a tinerilor, sa se faca intrun numar cat mai restrans, de preferinta fiecare tanar in biserca din care face parte, pentru a putea fi controlati si suparvegheati de conducerile acestor biserici”. Pentru a realiza aceasta, majoritatea dintre dumnealor au infintat „serile de tineret”. Acestea in general au loc, intr-o zi lucratoare din saptamana, de obicei joia, vinerea sau sambata seara, dupa alegerea fiecarei biserici. In majoritatea bisericilor romane, cei care participam la aceste seri de tineret, suntem intrun numar foarte mic. La unele intruniri, procentul celor prezenti este de sub 10% din totalul tinerilor adolescenti din bisericile noastre.

  Aceasta se datoreaza faptului, ca in cele mai multe cazuri, nu are cine ca sa ne predice cuvantul Evangheliei si-n limba engleza. Asa ca, toata hrana nostra spirituala care o primim la aceste intruniri, se limiteaza la: un langos, o felie de pizza si un suc racoritor. Deasemenea, asa cum am mentioant si-n scrierile noastre, foarte multi tinerii, pentru faptul ca eii nu au inteles mesajul Evangheliei in limba romana din aceste biserici, nu au ajuns niciodata ca sa-l cunoasca pe Dumnezeu. Datorita acestui fapt, pe acesti tinerii nu-i motiveaza absolut nimic ca sa vina cu noi la rugaciune, sau la aceste seri de tineret. Adevarul este, ca aceste intruniri de peste saptamana ale tinerilor, sunt infintate de pastori nostri din motive personale, care nu au absolut nimic de-a face cu salvarea tinerilor pentru Cer:

  1. Au infintat aceste seri de tineret, pentru ca noi tinerii sa nu mai fim adunati intrun numar prea mare din mai multe biserici, ca nu cumva sa fim ispititi sa deschidem biserici noi romano-americane, in care sa se predice si-n limba engleza.
  2. Un alt motiv este, ca sa nu le mai stirbim programele in limba romana de duminica, din bisericile dansilor. In cele mai multe biserici romane, avem cate 8, 10 sau chear 12 pastori romani, care din cauza programelor in limba engleza, nu mai pot ca sa ajunga pe la amvon decat foarte rar.
  3. Deasemenea, prin infintarea acestor serii de tineret, acesti frati au reusit ca sa inchida gura multor frati si a parintilor nostri, care mai strigau din cand in cand pe la sedinte: „ca pastori romani nu se ocupa de noi, si nu fac absolut nimic pentru generatia tanara”.
  4. Iar ultimul este: Ca sa nu mai avem nici un motiv, ca sa parasim bisericile romane. In realitate pastori nostri, eii ne vor in fiecare duminica in bisericile dansilor, pentru entertainment-ul fratilor mai in varsta, si pentru infrumusetarea sali si a programelor in limba romana.

  Citind mesajul dumneavostra, am ajuns la fraza prin care ne spuneti: „Daca am avea cel putin 10-15 tineri care sa ne cante la instrumente” ar fi mult mai bine. Studiind aceasta fraza, noi vedem in inimile dumneavoastra o durere profunda. Din cate realizam noi, lipsa tinerilor din biserica din care faceti parte nu va implineste, dimpotriva va tulbura si va face sa va simtiti incomfortabili. Cu regret va spunem iubiti frati, ca in realitate in aceasta adunare crestina, lipsesc unele madulare din trupul Lui Cristos care definesc biserica, iar aceste madulare suntem noi tinerii (Efeseni 1:22-23). Asa cum un trup fara madulare arata foarte urat, tot asa si bisericile romane fara noi generatia tanara, arata foarte neplacut? Noi ne-am bucura iubiti frati, daca in lucrarea de slujire pe care o duceti prin Austria si Europa, v-ati manifesta deschis durerea cauzata de „lipsa tinerilor din biserici”. Noi va rugam in numele Domnului Isus, ca pe unde merge, sa suportati lucrarea cu tinerii din bisericile romane din Diaspora, pentru ca cei care inca mai au tinerii prin bisericile dansilor, sa nu-i mai alunge.

  Din corespondenta noastra avuta cu tinerii adolescenti din Europa aflam, ca si eii sufera si au aceliasi nevoi si aceleasi slabiciuni ca si noi, cei mai multi nu inteleg mesajul Evangheliei predicat in limba romana din bisericile dansilor. Neintelegand aceste mesaje, desigur ca multi dintre eii, nu mai ajung niciodata ca sa-L cunoasca pe Dumnezeu. Aceasta asa cum stiti, duce la parasirea bisericilor Lui Dumnezeu pentru todeauna. Dupa cum realizati iubita familie, luptele pentru salavarea generatiei noastre pentr cer inca continua. Aceasta ne facae, ca sa va solicitam din nou ajutorul, pentru a ne purta in rugaciunile dumneavoastra peste tot pe unde veti ajunge, ca Domnul Isus sa se indure si de noi generatia tanara, ca sa nu ne pierdem. Dintr-o dragoste sincera si cu tot respectul, Tinerii Romani Americani va transmite salutari sfinte si pline de dragoste in numele Domnului Isus, atat familiei dumneavoastra cat si bisericilor prin care veti ajunge. Multa pace va dorim.

 5. Esti gata sa mori pentru credinta ta?

  Typical Romanian Pastors,
  „I am ready to die for God!”
  Are you really ready to put your faith to a test?

 6. Stimati frati tineri crestini lupta voastra este cruciala si grea fiinca sinteti parte din o noua generatie ce se formeaza din natiunea romana si nu trebuie sa ajungeti in viata cu semne de intrebare fiinca unii in partea spirituala nu va ajuta in modul corect pentru cresterea spirituala.Lupta voastra nu este usoara si se vede ca intelegeti cauzele fiinca subiectele astfel apar ;
  http://popaspentrusuflet.wordpress.com/2012/05/27/scrisoare-deschisa-catre-tineretul-evanghelic-post-partizan/#comment-20082
  „cristianionescu Răspunde 19 iunie 2012 la 3:54 AM
  Stimate Eugen,
  Acest website de unde ați preluat ceea ce ați scris este ”opera” unor anonimi cărora nu le-am făcut pe plac acceptând să mă temenesc în fața lor. ..”
  El nu doreste sa se smereasca si sa se aplece asupra adevarului fiinca interesul este doar pentru a proteja pe unii si a-si atinge interesele meschine pentru a beneficia de confort si lux;
  http://filipsinvestigation.blogspot.com/2011/04/e-la-moda-sa-nu-ti-platesti-datoriile.html
  http://izvoarecodrene.blogspot.com/2012/03/ziarul-necenzurat-al-lui-ioan-romeo.html
  Iar cand aceste lucruri sint descoperite si pe paginile virtuale expuse in puterea conversatiilor care le putem citi ;
  http://christ4ro.com/2010/11/04/popas-pentru-suflet-blogul-pastorului-cristian-ionescu/
  Se scrie :”Stii frate Chis ca acuzatiile pe care mi le aduci sunt nefondate
  Poate ar fi timpul sa te opresti
  Multumesc”
  Eu nu doresc sa aduc acuzatii nefondate ,ci doar dau spre accesare adevarul care azi exzista si putini il cunosc.Deci fratilor lupta voastra in slujirea DOMNULUI ISUS HRISTOS este importanta si nu va lasati intimidati de persoane care se prezinta in o postura duplicitara si pentru scopul lor firesc .Nu uitati mesajul din Faptele apostolilor cap20;”28. Luati seama, dar, la voi insiva si la toata turma peste care v-a pus Duhul Sfant episcopi, ca sa pastoriti Biserica Domnului, pe care a castigat-o cu insusi sangele Sau.
  29. Stiu bine ca, dupa plecarea mea, se vor vari intre voi lupi rapitori, care nu vor cruta turma; …”Deci intelegeti bine mesajul si desosebiti adevaratii pastori adevarati de cei falsi fiinca este scris in Matei cap7 mesajul DOMNULUI ISUS HRISTOS ;”..15. Paziti-va de prorocii mincinosi! Ei vin la voi imbracati in haine de oi, dar pe dinauntru sunt niste lupi rapitori.
  16. Ii veti cunoaste dupa roadele lor. Culeg oamenii struguri din spini sau smochine din maracini?
  17. Tot asa, orice pom bun face roade bune, dar pomul rau face roade rele.
  18. Pomul bun nu poate face roade rele, nici pomul rau nu poate face roade bune.
  19. Orice pom care nu face roade bune este taiat si aruncat in foc.
  20. Asa ca, dupa roadele lor ii veti cunoaste.
  21. Nu oricine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra in Imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri.
  22. Multi Imi vor zice in ziua aceea: „Doamne, Doamne! N-am prorocit noi in Numele Tau? N-am scos noi draci in Numele Tau? Si n-am facut noi multe minuni in Numele Tau?”
  23. Atunci le voi spune curat: „Niciodata nu v-am cunoscut; departati-va de la Mine, voi toti care lucrati faradelege.”
  Deci toti care practica in viata lor faradelegea ;ce fel de persoane sint ? Si de ce apar astfel la anvoane?
  http://filipsinvestigation.blogspot.com/2010/07/stefan-tohatan-investitorul-misionar.html
  Si nu numai ,dar si in actiuni de evanghelizare;
  „…Turneu de evanghelizare 2012 – Imnul Iubirii din Calvar”
  http://stiri.resursecrestine.ro/90574/the-messengers-turneu-de-evanghelizare-2012-imnul-iubirii-din-calvar
  „Evanghlistul Stefan Tohatan, Phoenix Arizona – Brasov, Galati, Ploiesti, Bucuresti”
  Toate acestea le am dat spre accesare pentru a se intelege cine ajunge azi la anvoane si in ce scop firesc se expun atit in Biserici ,cat si pe paginile virtuale.Dragii mei intelegeti mesajul Scripturii si va doresc putere de a lupta pentru ADEVAR si implinirii poruncii si invataturii DOMNULUI ISUS fiinca este scris;”9. Oricine o ia inainte, si nu ramane in invatatura lui Hristos, n-are pe Dumnezeu. Cine ramane in invatatura aceasta are pe Tatal si pe Fiul. …..8. Paziti-va bine sa nu pierdeti rodul muncii voastre, ci sa primiti o rasplata deplina. ..”

  • Draga frate Viorel Chis! Va rugam daca se poate, ca sa publicati dumneavoastra acest mesaj pe bog-ul fratelui pastor Cristian Ionescu, ca raspuns la argumenul dansului. Suntem siguri, ca daca ii v-om cere noi aceasta, n-o sa ni-l publice. Va multumim. Domnul Isus sa va binecuvinteze.

   Stimate frate pastor Cristian Ionescu!
   Zilele acestea, printrun e-mail trimes de fratele Viorel Chis, am primit un comentariu scris de dumneavoastra,( http://popaspentrusuflet.wordpress.com/2012/05/27/scrisoare-deschisa-catre-tineretul-evanghelic-post-partizan/#comment-20079 ) prin care indirect v-ati adresat noua tinerilor romani-americai. Desigur citind aceste fraze forte dure pentru cei mai multi dintre noi, pentru moment spiritele s-au agitat si-am inceput sa va scriem cateva pagini, raspunzand cuvant cu cuvant si fraza cu fraza la toate argumentele aduse. Inainte de-a publica acest raspuns, ca de obieci am contactat tinerii si parinti din biserica in cauza (biserica Elim in cazul acesta), pentru a le cere si dumnealor parerea cu privire la citatul dumneavoastra si raspunsurile nostre. Spre surpriza noastra, dupa citirea acestor mesaje, reactia atat a tinerilor cat si a parintilor din biserica Elim, a fost o reactie foarte calma. Am realizat foarte repede, ca pentru dansi mesajul dumneavoastra a fos totusi un mesaj mult asteptat si bine venit. Parinti ne-au spus: „daca pastorul nostru Cristian Ionescu prin marturia facuta public, si-a luat angajamentul ca ne va da 4 predici în limba engleză in fiecare lună la serviciile de duminica, noi suntem foarte satisfacuti si-i multumim Lui Dumnezeu pentru aceasta.

   Din cate ne spun acesti frati, pentru dansi aceste 4 predici pe luna oferite de dumneavoastra, inseamna predica si-n limba engleza aproape in fiecare duminica pentru copii dansilor. Printre altele eii ne-au mai spus: „ca predicile in limba engleza a fost singurul lucru care vi-lau cerut si l-au dorit de ani de zile, pentru a-si putea salva copii pentru Cer. In ce priveste reactia tinerilor, aceasta a fost una foarte haslie si amuzanta, care ne-a ridicat putin moralul, si-a pus un zambet pe fetele noastre. Am inteles de la acesti tineri, ca daca va veti tine de cuvant si le veti da predica si-n limba engleza in fiecare duminica, „vor merge pana acolo, ca vor veni cu batic la biserica atat baieti cat si fetele”. Desi eram foarte tulburati si agitati, la raspunsul acestor frati ne-am linistit, si daca dor cu cateva ore inainte eram gata sa va scriem un alt roman (public de data aceasta), in momentul de fata suntem speechless si nu mai gasim cuvinte de exprimare. Din cate am inteles noi pastore draga! acesti oameni nu mai vor absolut nimic de la dumneavoastra pentru dansi, „decat ca sa-i ajutati, ca sa-si salveze copii pentru cer”. Desi nu acesta a fost rspunsul pregatit de noi pentru dumneavoastra, noi v-om respecta decizia acesor frati din biserica Elim si-n tacere ne v-om retrage, urmarind de la distanta activitatea de viitor cu tinerii. Totusi inainte de-a face acesta, pe cat se poate de scurt, am vrea ca sa clarificam doar doua puncte din mesajul Dumneavoastra.

   Ne-ati spus ca in general majoritatea pastorilor romani, nu ne baga in seama. Am vrea sa stiti pastore draga, ca aceasta nu este ceva nou pentru noi. Din cate ne spun fratii, cei mai multi dintr pastori romani din America si Canada, n-au bagat niciodata in seama generatia tanara, doar atunci cand au avut nevoe de eii ca sa le slujeasca prin biserici si pe la conventiile anuale. Din nefericire, motivul esential pentru care azi noi ne aflam in lupta cu lideri bisericilor romane este: „ca in toti acesti ani, cei mai multi dintre dumnealor au neglijat generatia tanara si le-au ignorat nevoile”. Tot in acest mesaj, am inteles ca v-ati legat de rezultatele activitati noastre. Pastore draga! haideti sa fim realisti si sa urmarim atenti tot ceia ce sa intamplat in ultimi 5 ani, de cand am pornit aceasta lucrare. In primul rand pastori securisti au fost dati pe fata. Uni dintre pastori nostri care au facut pacate mai grele, au fost decoperiti si eliminati si inca se continua aceasta. Nici chear cei care sau ascuns pe lista noastra, n-au fost scutiti sau iertati. Deasemenea, atat la conventiile anuale cat si prin bisericile romane, sa inceput sa se dea predica si-n limba engleza in fiecare duminica. Daca ati citit articolele noastre v-eti putea realiza, ca tocmai aceasta este ceia ce i-am cerut Lui Dumnezeu: „in primul rand ca sa iasa la judecata cu pastori romani indaratnici, iar apoi sa ne dea si noua programe si-n limba engleza, pentru a putea fii salvari pentru Cer. Prin tot ceia ce se intampla la ora actuala, noi intelegem ca Dumnezeu ne-a ascultat si si-a inceput lucrarea, si-i multumim pentru aceasta. Tot ceia ce ne mai ramane de facut este, ca sa fim vigilenti si sa stam in asteptare.

   Iar acum, pentru faptul ca observam ca sa-au produs unele schimbari in ce priveste atitudinea fratilor din biserica dumneavoastra, noi in umilinta ne v-om retrage, dand posibilitatea acestor oameni ca sa-si culeaga roadele munici dansilor. In acelasi timp am dori ca sa va cerem si dumneavoastra iertare, pentru metodele noastre agresive si uneori unorthodox-se, care le mai folosim din cand in cand cu uni pastori, pentru a salva tinerii romani pentru Cer. Am vrea sa va spunem pastore draga, ca in realitate noi iubim mult oameni Lui Dumnezeu care implinesc ce-i scris, iar problemele care le avem nu sunt cu eii, sunt cu fratii lui Iuda. In continuare noi va dorim mult suces in lucrarea cu tinerii, Domunl Isus sa va binecuvinteze atat familia cat si biserica, cu binecuvantari ceresti.

   P.S. Am vrea sa stiti frate Cristian, ca nu-i neaparat nevoe ca sa va treceti pe lista noastra. In ce priveste lucrarea, aceasta este a Lui Dumnezeu si-o facem la porunca Lui, cat despre lista va putem spune ca nu este atat de importanta, aceasta a fost infintata de noi pentru a arata tinerilor care sunt bisericile romane care dau predica si-n limba engleza in orasul dansilor. Singurul lucru care vi-l cerem pastore draga, atat noi cat si tinerii din biserica dumneavoastra este: „ca sa va tineti promisiunea si sa le dati acestor tinerii predica si-n limba engleza in fiecare duminica, de preferinta la serviciile de duminica seara cand sunt cei mai multi tinerii in biserica, pentru ca sa inteleaga cuvantul Evangheliei predicat in biserica Elim”. Va multumim anticipat. Sa auzim de bine.

   • Stimati si dragi Tineri Romani Americani, stiu care este siutatia in care va aflati in state, dar eu va sfatuesc sa nu-l utati pe Dumnezeu. Pretuiti-l pe El in toata viata voatra. Incercati sa-i iubiti chear si pe vramasi vostri, asa cum Isue va iubeste pe voi. Unitiva cu toiti in rugaciune, pentru ca Dumnezeu sa lucreze in bisercile din America, Canada si Australia. Eu cred ca El va lucr, daca v-eti sta tari in credinta. Dumnezeu sa va binecunvteze pe totii.

 7. Exemplu graitor la care am fost martor ocular. S-a intimplat in Alabama, orasul Montgomery in timpul Camp Open Heaven 2010. Au fost prezenti aproximativ 200 tineri din partea de Sud-Estul americii. Specific campului respectiv, una dintre cerinte a fost ca mesajul evangheliei sa fie in exclusivitate in engleza, dat fiind faptul caci COH se adresa in mod specific tinerilor romani care nu mai stapanesc limba romana la un nivel care sa permita Duhului Sfant sa strapunga bariera lingvistica. Stim caci pacainta vine in urma auziri (si intelegeri) Cuvantului lui Dumnezeu. Fratele Luca (Atlanta) dintr-un motiv pe care organizatori are yet to unveil, a fost invitat sa predice la un program de dimineata. Dupa un display total neadevcat calitatii de slujitor, fratele a refuzat in plen oferta de a fii tradus in engleza, oferta facuta cu deosebit de mult bun simt de unul dintre tinerii de la Atlanta.

  In timpul predicii, fratele Luca incercand sa acapareze o audienta deziteresata, a facut o chemare publica: toti copii care provin din familii necrestine sa ridice mina sus. Si fiindca nimeni nu a inteles intrebarea, crezind ca este vorba de o chemare la predare sau ceva de genul acesta, (si sperand caci printr-o ridicare de mana vor ajunge la finalul predicii) mai intai vre-o doi trei, apoi la repetarea intrebarii, toti copii din camp au ridicat mina (declarand caci provin din familii necrestine) punindu-l pe experimentatul frate in incurcatura. Printr-un sarcasm caracteristic a reusit sa treaca peste aceasta situatie jenanta si si-a continuat predica pina la ora stabilita.
  Am cateva alte exemple absolut tipice confuziei generale in care tineretul romano-american se zbate.

  “Lasati copilasii sa vina la mine si nu-i opriti” nu se refera la numarul de copii pe care penticostalii trebuie sa-i produca, ci se refera la faptul caci parintii pot sa opreasca copii de la cunoasterea lui Dumnezeu prin satisfacerea poftelor lor nesabuite de putere. Si toate acestea in lieu of our children. And that’s a shame!

 8. Ma adresez lui Gavril Nichitean. Daca mama sa este Doina Nichitean il rog sa ma contacteze. Sunt un fost coleg de liceu.din Radauti-Romania.

 9. Dragi tineri,

  Miscarile politice din Romania, dincolo de sentimentele sau resentimentele pe care ni le provoaca, ar trebui sa ne motiveze sa ne concentram mai mult asupra Imparatiei lui Dumnezeu, singurul regat care nu se clatina niciodata.

  In sprijinul acestei idei, Fundatia Peniel va organiza in aceasta vara o tabara care va dezbate tema trairii cu scopul, principiile si practicile Imparatiei lui Dumnezeu.

  Alte detalii:

  Perioada: 11-18 august

  Titlul: clanDESTIN

  Motto: Apoc. 20.12.

  Loc: comuna Lunca Bradului, sat SALARD (pe Valea Salardului, la aprox. 2 km mai sus de Tabara Integro – http://www.integro.org).

  Ne vor conduce in inchinare: PENIEL Band Jr., MILO si altii.

  Predicatori: Laurentiu BALCAN (Onesti), Francesco BASILE (Roma), Ionut BENEA (Cluj), George GAVRUS (Cluj), Nelu MURESAN (Dej), Lucian ONIGA (Bistrita), Gabi ZAGREAN (Beclean) etc.

  Vor sustine seminarii pe diverse teme: Ana BANC, Ionut BENEA, Addy FISCA, Florin & Natalia IOSIF, Ruben MIHAI etc.

  Pe langa acestea, nu vor lipsi activitatile recreative (tiroliana, arcuri, curse cu obstacole, etc.) si nici competitiile sportive (fotbal, volei, sah, etc.)

  Daca doresti sa participi la aceasta tabera, va trebui sa indeplinesti urmatoarele CONDITII:

  1. Inscrie-te pe internet la http://www.peniel.ro pana la DATA LIMITA de 8 AUGUST; avem doar 800 de locuri disponibile!

  2. Achita in avans contributia pentru participare (30 lei) in contul Fundatiei Peniel – RO40BRDE445SV75185024450 deschis la BRD, sucursala Stefan cel Mare, Bucuresti (validarea inscrierii pentru tabara se va face dupa achitarea contributiei)!

  3. Respecta regulamentul de ordine interioara (vezi regulamentul pe site)!

  4. Asigura-ti cazarea si masa pe toata perioada taberei (la locul taberei vor fi si chioscuri ambulante cu diverse produse alimentare)!

  Nu uitati sa aduceti cu voi: cort, folie de cort, sac de dormit, pelerina de ploaie, haine groase, lanterna, Biblie, caiet de notite, etc.

  Va rugam sa fiti alaturi de noi in rugaciune pentru aceasta tabara ca Dumnezeu sa mantuiasca si sa pregateasca toti participantii pentru a trai cu scopul, principiile si practicile Imparatiei lui Dumnezeu. Pe cei care doresc ii invitam sa si posteasca in fiecare zi de marti pana la inceperea taberei.

  Va multumim si va asteptam cu drag!

  Echipa Peniel
  http://www.facebook.com/peniel.ro
  http://www.peniel.ro

  PS. 1. Conferinta familiilor tinere va avea loc pe 21-23 septembrie la Valea Draganului. Vor conferentia fam. Gigi si Adriana Cosman. Pentru detalii, nu ezitati sa ne contactati!

  PS. 2. Puteti comanda inregistrarea Conferintei Peniel 2012 de la Sibiu pe http://www.alfaomega.tv

 10. Lucrând cu tinerii, aud adeseori despre provocările la care sunt supuşi în şcolile seculare şi realizez că nu este chiar uşor să fii creştin autentic într-o societate care te etichetează ca „nebun” dacă vrei să-ţi trăieşti viaţa pe baza principiilor biblice. De fapt, din perspectiva lumii, este lipsit de cea mai elementară logică să vezi un tânăr care are posibilitatea să se descurce mai uşor într-o situaţie dificilă, făcând un mic compromis, şi alege să nu-l facă. Cine nu ar gândi aşa în astfel de situaţii? Gândiţivă cât de ciudat trebuie să fi sunat pentru urechea evreului din secolul întâi, care-L asculta pe Cristos vorbind despre uriaşa discrepanţa dintre între pseudo-valorile lumii şi valorile Împărăţiei Sale şi cât de ciudat sună pentru urechea omului super-sofisticat din postmodernism să audă astăzi învăţături precum:

  – Oricui te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i-l şi pe celălalt (Mat. 5:39)
  – Oricui vrea să se judece cu tine şi să-ţi ia haina, lasă-i şi cămaşa (Mat 5:40)
  – Dacă te sileşte cineva să mergi cu el o milă de loc, mergi cu el două (Mat. 5:41)
  – Celui ce-ţi cere, dă-i şi nu întoarce spatele celui ce vrea să se împrumute de la tine (Mat. 5:42)
  – Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi-i pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc (Mat. 5:44)
  Pentru generaţia tânără, sfătuită prin orice mijloace posibile „să fie tare”, „să nu se lase călcată în picioare” , să „dea din coate” ca să răzbată în viaţă, învăţătura biblică sună a curată nebunie. Numai un nebun, spune lumea, ar proceda aşa cum zice Biblia, când ar avea posibilitatea să se descurce mult mai uşor în schimbul unor mici compromisuri.
  – Cum să-ţi faci timp să slujeşti când toţi cei din jur îţi spun că trebuie „să calci pe capete” dacă vrei să ajungi mare?
  – Cum să renunţi la drepturile tale când prietenii îţi spun că „eşti bleg dacă te laşi”?

  Confruntat cu întrebări similare celor amintite mai sus, apostolul Pavel încadrează acest tip de gândire într-un adevărat sistem filozofic, pe care-l defineşte ca „nebunie pentru Cristos”. De exemplu, el spune: „… fraţilor, uitaţi-vă la voi care aţi fost chemaţi: printre voi nu sunt mulţi înţelepţi în felul lumii, nici mulţi puternici, nici mulţi de neam ales. Dar Dumnezeu a ales lucrurile nebune ale lumii ca să facă de ruşine pe cele înţelepte. Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii ca să facă de ruşine pe cele tari. Dumnezeu a ales lucrurile josnice ale lumii şi lucrurile dispreţuite, ba încă lucrurile care nu sunt, ca să nimicească pe cele ce sunt pentru ca nimeni să nu se laude înaintea lui Dumnezeu” (1 Cor. 26-29). De asemenea, puţin mai târziu, încercând să-şi apere slujba de apostol, Pavel spune: „Căci parcă Dumnezeu a făcut din noi, apostolii, oamenii cei mai de pe urmă, nişte osândiţi la moarte, fiindcă am ajuns o privelişte pentru lume, îngeri şi oameni. Noi suntem nebuni pentru Cristos, voi, înţelepţi în Cristos! Noi, slabi, voi, tari! Voi, puşi în cinste, noi, dispreţuiţi! Până în clipa aceasta suferim de foame şi de sete, suntem goi, chinuiţi, umblăm din loc în loc, ne ostenim şi lucrăm cu mâinile noastre; când suntem ocărâţi, binecuvântăm; când suntem prigoniţi, răbdăm; când suntem vorbiţi de rău, ne rugăm. Până în ziua de azi am ajuns ca gunoiul lumii acesteia, ca lepădătura tuturor” (1 Cor. 4:9-13).

  Din perspectivă paulină, „nebunia pentru Cristos”, sau aşa cum spun verişorii noştri ortodocşi „întru Cristos”, presupune un act volitiv de renunţare la „înţelepciunea” lumii şi la pseudo-valorile ei. A lua o notă mai mică la un extemporal sau la un examen important pentru că nu ai copiat, în timp ce colegii tăi au luat o notă mai mare pentru că au copiat, înseamnă nebunie pentru Cristos. A aştepta să ajungi în funcţia dorită la serviciu prin muncă asiduă şi sacrificiu, fără şpagă, relaţii şi alte cele, în timp ce alţii se vor folosi de toate tertipurile posibile să ţi-o ia înainte, este nebunie pentru Cristos. A renunţa la o poziţie bună şi un salariu mare pentru că te-ai săturat de mediul infect din punct de vedere moral în care ai lucrat şi a merge să lucrezi în asistenţă socială, este nebunie pentru Cristos. Şi puteţi să continuaţi voi exemplele, poate unele inspirate din propriile experienţe.

  Dar, mare grijă, a fi „nebun pentru Cristos”nu presupune să fii „idiot pentru oricine”. A fi „nebun pentru Cristos” înseamnă să ai principii şi valori sănătoase, a fi „idiot pentru oricine” înseamnă să renunţi la principii şi valori pentru a fi la fel ca ceilalţi, înseamnă să laşi deoparte mărturia frumoasă de creştin autentic pentru a fi acceptat de colegii tăi. Mai întâi te vor lăsa să crezi că vei deveni „unul de-al lor” dacă faci ce fac ei, iar apoi după ce te vei murdări, vor râde de tine. Şi, astfel, dintr-un „nebun pentru Cristos” vei devenit un „idiot pentru oricine”.

  Pentru apostolul Pavel, „nebunia pentru Cristos” însemna pasiune pentru El şi pentru Evanghelie, puritate morală, integritate, un caracter sfânt şi, în cele din urmă, o mărturie frumoasă în mijlocul unei societăţi fără repere morale. Urmează-i exemplul şi chiar dacă unii vor spune că eşti nebun, crede-mă, este infinit mai bine să fii „nebun pentru Cristos” decât „idiot pentru oricine”.

 11. Un tanar iesea intr-o zi din Biserica, iar Pastorul statea ca de obicei la usa, pentru a da mana cu enoriasii.
  La un moment dat, pastorul il apuca pe tanar de brat si il trase deoparte spunandui:
  – Tinere, trebuie sa te alaturi si tu Armatei Lui Cristos!
  – Dar sunt deja in Armata Domnului!, ii raspunse tanarul.
  Pastorul il intreba:
  – Cum se face atunci ca nu te vad decat la Craciun si la Pasti?, la care tanarul ii sopti:
  – Eu sunt unul dintre cei in serviciul secret. Ati uitata, ca pe mine m-ati insarcinat cu urmarirea tinerilor romani, pe care i-ati trimes la americani?
  Si ce vesti imi aduci, il intreba din nou pastorul:
  – Sefule, cred ca acestia au deschis din nou biserici secrete supterane, pentru ca nu-i mai gasim nici la americani.
  La care pastorul foarte suparat exclama:
  – Hmmm!!!!!!!! presimteam eu, ca iar au pus ceva la cale nemernici.

 12. Imaginea Păstorului celui bun sugerează îngăduinţa, toleranţa, bunătatea, răbdare, daruire, aşteptare, deplina libertate responsabilă în a-L urma sau respinge pe El. În epoca profetului Ieremia, acesta constată cu durere că pe lângă păstorii cei buni s-au strecurat şi păstori nedemni, care pierd şi distrug oile turmei. “Vai de păstorii care pierd şi împrăştie oile turmei, de aceea aşa zice Domnul Dumnezeul lui Israel către păstorii care pasc pe poporul Lui: “aţi risipit oile turmei Mele, le-aţi împrăştiat şi nu le-aţi păzit; de aceea, vă voi pedepsi pentru faptele voastre cele rele”” (Ieremia 23, 1-2).

 13. Biserica Dvs. este un cuib primitor, sau un cuibar egoist?
  Cuibul Porumbitei Penticostale transformat in cuibar al rautatii si al egoismului
  Cuibul si cuibarul

  Editorial de prof.dr. Nicolae Geanta

  Cuibul, este un locşor cald, pufos, unde te simţi tare bine. Pregătit tot timpul să găzduiască, aici, oricine e acasă. Când intră e bine primit, felicitat, îmbrăţişat, sărutat. Nimeni nu joacă rolul de fratele fiului risipitor, nimeni nu e „hoţ de bucurii”. În cuib nu simţim gerul invidiei, nu mai rămânem lupi singuratici, nici în bătaia calamităţilor vieţii. În cuib hrana nu-i doar dulce sirop, care să nu ţină de foame. Masa e din belşug. Şi săţioasă.

  Marele dezavantaj al cuibului este când se transformă în cuibar. Atunci, oricine se apropie, e 100% inamic. Nimeni nu se mai poate aşeza să răsufle, nimeni nu mai poate ciugului o grăunţă, nimeni nu mai are viză de intrare. „Nu eşti din cuibar, stai pe bară, stai afară, sau du-te unde vezi cu ochii. Aici, nu-i loc pentru dumneata, şi nici pentru alţii ca voi”, e logo-ul de la intrare.

  Unele biserici – dacă-s multe nu spun, dacă-s de vreo confesiune anume nu spun – germinate pentru a fi cuibul lui Hristos au devenit cuibare autentice. „Pe-aici nu se trece”, e deviza nu a Mărăşeştiului, ci-a creştinilor de cuibar! Nu e de-al nostru, n-are învăţătura noastră, la noi nu se procedează aşa – nici la cină, nici la predică, nici la rugăciune, nu se îmbracă aşa, nici altminteri. „Dacă zici ceva ce nu-i potrivit cu doctrina, îţi tăiem microfonul”! „Ori, ne ridicăm la final 15 minute, şi te facem franjuri”!

  Cuibarul nu e o strategie de luptă împotriva păcatului. E pur şi simplu izolare, automulţumire, autosatisfacţie. Pentru el, Marea Trimitere a devenit Marea Omitere. Căci, cuibarul nu trimite în misiune. Misiunea primordială a sa este să acopere ce-a acumulat, să apere istoria. Dar nici nu vrea să facă istorie, să lase măcar dâre. Bisericile de cuibar nu fac evanghelizări, nu duc broşuri din poartă în poartă, nu-şi vizitează vecinii din bloc. Dar nici sudalme nu primesc. Şi nici bătaie de la potrivnicii Crucii. Deviza lor e simplă: „noi, şi-ai noştrii”. În rest e linişte. „Apres nous, le deluge”, spunea Josef Toman.

  Cuibarul nu aduce musafiri – nici la evanghelizare, nici la predicare, nu lasă tinerii să predice, să viziteze alte biserici, nu le permite să se şcolească. Nu colaborează decât rar cu celelalte comunităţi, şi-aproape deloc cu ierarhia. Nu-şi plăteşte decât somat cotizaţiile, nu donează pentru noi sanctuare, nu trimit ajutoare, nu ajunge în satul vecin. Iar impactul în localitate e…, aţi ghicit: cvasinul! Viaţa la eclozionator n-aduce nici o schimbare. Nici o naştere din nou. Nici o reformă. Dacă în cuib e dragoste, în cuibar lipseşte. Dacă în cuib e bunătate, în cuibar e răutate. Dacă în cuib e simbioză, în cuibar e egoism. Dacă în Cuib conduce Duhul Sfânt, în cuibar e rege Teologia. În cuibar aripile nu-s folosite, iar zborul nu mai e o pasiune!

  Fugiţi de bisericile de cuibar: ele vegetează indivizi cu vederi înguste. Pentru cuibarişti, cerul e cât gaura de la gura fântânii. Dar când aţi ieşit afară, când aţi sărit dincolo de ghizduri, Cerul este incomensurabil. O să rămâneţi şocaţi de-ntinderea lui. Hristos a plecat să ne facă cuiburi. Într-o zi, vom zbura spre noua Casă! Să fâlfâim din aripi, fraţilor! Dacă cumva nu mai putem, să ne întrebăm serios: n-am rămas cumva pe cuibare?

  Nicolae Geantă

 14. Dear beloved children of God,
  Let’s pray together for God’s priorities for the Kingdom – be disciples and make disciples. See attached August Prayer.

  Also we need to keep on praying for the Church to be ready for the season ahead of us. See our Grand Prayer from January 2012.
  If the Holy Spirit impressed upon your heart a specific prayer related to the Great Commission or the Church please let me know so I can join you in that prayer as well.

  As always, we deeply thank you for your support in prayers, fasting and for your financial donations.

  With LOVE in HIS Service,
  Valy Vaduva

  Fr. Valy Vaduva
  Spiritual Mentor

  PS: We would like to inform you that we are opening up the ENROLLMENT for our NEW ADT CLASS which will start (God’s willing) in January 2013. Please let us know if you have people who know in mind for this life transforming online training.

  3 Attached files| 1.9MBIN THE LIGHT OF THE CROSS AUGUST 2012.pdfURFM – 2012 GRAND PRAYER – JANUARY 2012.pdfADT – FLYER

  PS: Let’s pray this prayer, throughout the year, as often as possible. Thank you!
  46993 Manhattan Cir., NOVI, MI 48374, USA, http://WWW.URFM.ORG, valy@urfm.org, (734) 972-5717

 15. „Cele mai mari pericole care ne asteapta in secolul care urmeaza sunt urmatoarele:

  – o religie fara Duhul Sfant
  – o crestinatate fara Cristos
  – o iertare fara pocainta
  – o mantuire fara nastere din nou
  – un pastor fara chemare
  – o biserica de forma
  – o politica fara Dumnezeu si
  – un Cer fara iad”

 16. Da, am venit în America, împinşi de necazurile pe cari ni le-au produs comuniştii.
  Numai cei ce au trăit sub acest regim cunosc cauzele pentru cari mulți credincioşi şi-au părăsit țara.
  Din aceste motive au venit aici şi unii păstori.
  Mulți frați şi surori mai în vîrstă, nu pot învăța limba engleză şi acest lucru îi privează de multe
  satisfacții în acestă țară străină.
  Staul American îşi dă seama de acest lucru şi ca urmare dă libertatea tuturor emigranților din toate țările lumii, să aibă servicii religioase în limbile lor.
  Dacă vezi afară inscripția : Biserica Baptistă Română, desigur, atunci cînd intri înlăuntru, te aştepti să auzi Cuvîntul predicat, cîntat şi recitat în limba română şi nu în limba engleză.
  Tinerii noştri nu înțeleg limba tatălui şi mamei lor? E o ruşine, în primul rînd pentru părinți.
  Acuzele aduse la adresa păstorilor, datorită faptului că unii tineri nu mai vin la bisericile româ-neşti şi că se pierd din cauza limbii române vorbite în bisericile noastre româneşti, este nejus-tificată.
  Credința trebuie învățată în primul rînd în casa părintească; aşa că nu putem pune vina pe pători, pentru faptul că se pierd copiii noştri. N-ar trebui ca Evanghelia să fie înțeleasă mai bine într-o altă limbă, decît limba dulce româneascâ.
  Iar dacă tinerii înțeleg mai bine Cuvîntul în limba engleză, nu trebue să-I oprim a frecventa unele biserici americane duhovniceşti. Ei însă nu trebuie să abandoneze limba română.
  Oricum, bisericile române au fost înființate pentru cei ce nu înțeleg bine, – sau aproape deloc – limba engleză. A vorbi limba engleză într-o biserică românească, este o contradicție de termeni.
  Limbajul plin de revoltă al unora cari susțin vorbirea limbii engleze în bisericile româneşti, dă la iveală un duh de revoltă împotriva noastră, – a celor mai în vîrstă – şi a păsorilor cari ne slujesc.
  Voi, tinerii de origine romînă, ar trebui să fiți supuşi celor bătrîni, îngăduind ca în bisericile româneşti, să se vorbască limba română; să se cînte cîntările liniştite ale Evangheliei şi Sionului, aşa cum le-am moştenit de la părinții noştri, cari au pus un preț pentru a deveni creştini evan-ghelici.
  Muzicile pe cari tinerii vor să le introducă în bisericile noastre, se aseamănă cu cele cari se cîntă pe la cluburile de noapte: zgomotoate şi de nesuportat pentru noi, cei mai în vîrstă. Şi nu numai atît, dar sînt cîntate cu luminile stinse în sala bisericii, în semi întunerec; aşa că cei necredincioşi au un support în acuzația pe care o aduceau pocăiților, pe cînd eram în România, zicînd: “ Pocă-iții cînd se adună, sting luminile şi fac lucruri nelegiute.”
  Cînd ap. Pavel vestea Evanghelia, în sală erau multe lumini. Totuş, un tînăr a ales să stea pe fereastră, între lumină şi întunericul deafară; dar a căzut jos şi a murit.
  Numai harul lui Dumnezeu l-a adus din nou la viață.
  E inutil să spun mai multe, fiindcă unii tineri nu vor accepta ceeace spun, oricum.
  Cei ce-L caută pe Dumnezeu cu adevărat, Îl găsesc; chiar dacă păstorii noştri vorbesc LIMBA ROMĂNĂ.
  Unii din voi numiți păstorii dictatori, fiindcă nu vă place smerenia şi supunerea.
  Pocăința voastră reală, poate rezolva problema.

 17. Stimate frate Mihai, suntem foarte surprinsi de mesajul dumneavoastra. Am vrea sa stiti, ca singurul lucru pe care noi il cerem pastorilor si bisericilor romane, sunt doar 30 de minute din program predica si-n limba engleza o data pe saptamana, pentru a putea fi salvati pentru Cer si nimic mai mult. Chear ca foarte rar am intalnit frati mai in varsta ca dumneavoastra, care sa nu vrea sa inteleaga nevoia generatiei tinere, si sa se impotriveasca atat de mult cerintei noastre. Am vrea sa va intrebam frate draga, cati dintere dumneavoastra cei care nu intelegeti si limba engleza, mai sunteti prin bisericile romane? In majoritatea bisericilor din care facem noi parte, numarul fratilor care intradevar nu inteleg deloc si limba engleza, sunt intrun procent foarte mic. In cele mai multe biserici, acesti frati chear ca pot fi numarati pe degetele de la o singura mana, in schimb numarul tinerilor nascuti sau crescuti in America si Canada, se ridica la ordinul suteleor in fiecare biserica. Ce ziceti, nu va simtiti rusinati in fata oamenilor si a lui Dumnezeu, ca sa veniti la noi cu-n asemenea argument, luptanduva ca sa opriti mesajele si-n limba engleza din bisericile romane, o hrana spirituala atat de necesara pentru noi generatia tanara? Chear credeti ca Dumnezeu va permite dumneavoastra o mana de frati, ca sa ne luati totul, iar noua miilor de tinerii romani sa nu ni se dea absolut nimic? In Luca 3:11 Domnul Isus va spune: „Cine are doua haine, sa imparta cu cine n-are nici una”.

  Pentru comfortul a 3 sau 4 batranei egoisti din bisericile romane, care sunteti de-o viata la credinta si cunoasteti Scripturile, este necsar oare sa se predice doar in limba romana, sacrificand prin aceasta generatii intregi de tinerii romani? Pentru dumneavoastra, chear daca nu va v-ar mai predica nimeni niciodata, dupa atatia ani la credinta si atatea predici in limba romana, nu mai aveti nici un motiv ca sa cadeti de la credinta. Aflam „ca pana si deavolul in mare parte a abandonat fati batrani, pentru ca nu prea are cu ce sa-i mai ispitesca, in schimb se lupta tot mai mult dupa noi generatia tanara”. Suntem foarte socati si chear ca nu stim ce sa va scriem frate draga, pentru a nu va insulta si injosi in fata cititorilor nostri. Daca ati fi citit Biblia, cu siguranta ca noi nu ar mai fi fost nevoe ca sa va mai scriem absolut nimic, pentru faptul ca Cuvantul Lui Dumnezeu va da raspunsuri concrete fiecarui argument adus de dumneata si condamna o asemenea gandire. De ce credeti dumneavoastra ca nici un pastor roman, cu toate ca este in interesul dansilor, nu se grabeste ca sa vina cu asemenea argumente? Dumnealor au citit Scripturile si stiu, ca asemenea argumente nu sunt fondate biblic, si nu fac parte din principiile si randuiala Lui Dumnezeu, data bisericilor prin cuvant. Dumneavoastra in calitate de crestin, pentru a aduce argumente cerintei noastre, in primul rand trebue ca sa cunoasteti Scripturile, trebue ca sa va intelegeti chemarea si care este menirea si rostul predestinat de Dumnezeu crestinilor pe pamant. Deasemenea trebue sa stiti care este definitia si rolul unei Biserici, orcare ar fi ea.

  Ce este biserica:
  1) Definitia Bisericii lui Dumnezeu o gasim in. Mat. 16:18, 18:17; 1 Cor. 1:2; 2 Cor. 1:1; Apoc. 1:3.
  2. Biserica este un organism, nu o organizatie, iar noi suntem niste madulare in trupul Lui Hristos.
  3. Biserica nu este o institutie sociala, si nici nu trebuie definita in termeni sociali ca “Biserica Romana”.
  4. Asa cum in Hristos nu exista nici Iudeu, nici Grec; tot asa nu exista nici Roman nici American, nici biserica romana nici americana. Toti suntem una prin credinta in Hristos Isus. Galateni 3: 26.
  5. In primul rand Biserica ii apartine Lui Domnului si nu oamenilor, (nu pastorilor si nu romanilor). Dumnezeu este cel care pune randuieli in casa Lui, nu oameni nu dumneavoastra.
  6. Biserica locala este o manifestare vizibila a celei universale: Fapte. 9:31; Efeseni 1:22-23, 3:10,21,5:23,25,27.
  7. Biserica este unitatea celor din cer si de pe pamant, care s-au impacat cu Dumnezeu prin Isus Hristos.
  8. Biserica inseamna Poporul lui Dumnezeu: 2 Cor. 6:16; Tit 2:14; 1Pt 2:9; Apoc. 21:3.
  9. Biserica este Trupul lui Cristos: Ef. 1:22-23; 4:11-12; Col. 1:18; 1 Cor. 12:27.
  10. Biserica este Templul Duhului Sfant: 1 Cor. 3:16; 6:19. Ef. 2:21-22. 2 Pt. 2:5.

  Am vrea sa va intrebam: ce intelegeti dumneavoastra prin trimiterea care le-a dat-o Domnul Isus ucenicilor cand spune: “Mergeti in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la orice faptura” (Marcu 16:15)? Oare va spune Dumnezeu prin acest verset, ca-n tarile prin care v-eti ajunge, acei: chineji, indieni, africani, americani s.a.m.d. trebue sa invete in primul rand romaneste, ca sa poata fi evanghelizati de romani? Oare nu dumneavoastra trebuia ca sa invatati limba dansilor, pentru a le putea transmite mesajul Evangheliei pe intelesul lor? Si pentru ca acum ati gasit o scuza, “ca parinti sunt vinovati, nu pastori romani”, am vrea sa va puneti intrebarea: de ce Domnul Isus ii spune lui Petru: Simone fiul Lui Iona… “paste melusei mei…” (Ioan 21:15)? De ce nu le-a spus-o doar parintilor ca sa-si hraneasca copii spiritual, daca numai dansilor li se va cere socoteala? Iar daca si pastori sunt responsabili pentru sufletele noastre, in ce priveste hranirea si pasterea meluseilor, oare acestia nu trebuesc hraniti cu-o hrana sufleteasca adegvata nevoilor pe care le au, fie ea chear si predica in limba engleza? Dupa gandirea dumneavoastra, chear credeti ca Dumnezeu va va permite sa trimeteti aceasta generatie tanara in iad, pentru singurul motiv ca parintii dansilor nu i-au invatat roamneste? Oare a impus Dumnezeu vreodata parintilor sa-si invete copii vre-o limba straina? Deasemenea am dori sa va intrevam, daca a obligat Dumnezeu pe cineva sa invete vre-o limba straina, pentru a ajunge mantuit?

  Ce credeti, care-i trimeterea dumneavoastra si ce va cere Dumnezeu mai mult, pastrarea unei limbi romane care a provenit dintrun blestem lasat de Dumnezeu pe pamant, (Genesa 11, 9), sau salvarea tinerilor pentru Cer? Pentru cine credeti dumneavoastra c-a murit Cristos, pentru limba romana sau pentru sufletele oamenilor??? In ce priveste Bisericile noastre, am vrea sa stiti ca acestea nu sunt cluburi romanesti frate draga, in care dumneavoastra inpreuna cu alti membri mai vechi din club, puteti pune reguli si randueli dupa placere, ca sa va simtiti bine. Aceste cladiri nu sunt nici sali de teatru care sa va amuzeze sau sa va distreze, cu toate ca au: orchestre, coruri si famfare romanesti. Aceste biserici sunt casa Lui Dumnezeu si sunt construite in scopul de-a salva suflete pentru cer, iar programele din ele, il onoreaza pe Dumnezeu nu pe dumneavoastra. Daca v-eti citi Biblia va veti putea da seama, ca Dumnezeu va vrea si pe dumneavoastra slujitori, nu dor niste ascultatoti inganfati cu pretentii. Pentru a fii niste adevarati crestini vi se cere si dumneavoastra fapte de pocainta: dragoste, daruire, pace, indelunga rabdare, facerea de bine, credinciosie, blandete si infranarea poftelor si placerilor personale. In realitae vi se cere ca sa dati mult mai mult, decat 30 de minute din program cerute de noi. Pastorilor de exemplu li se cere ca sa dea totul, chear si viata dansilor daca va fi nevoe, pentru a ne salva pentru cer (Ioan 10:11).

  In ce priveste statul american, am vrea sa stiti ca nici acestea nu va dau dreptate. In nici un caz, dumnealor nu v-au acceptat in aceasta tara, ca sa le distrugeti generatia tanara. Sitemul dansilor este foarte clar si simplu: „minoritatea trbue sa se supuna majoritai in orce domeniu”. Ceia ce-ati implimentat dumneavoastra prin bisericile romane, (atat la alegerile de pastori cat si la randuelile de prin biserici) este un sistem comunist, urat atat de americani cat si de Dumnezeu. Ce dureros, prin argumentul dumneavoastra ne-ati cerut supunere, pentru a ne putea distruge spiritual sufletele. Am vrea sa stiti ca noi nu suntem deloc naivi, si stim ca nu aceasta-i supunerea pe care ne-o cere Dumnezeu in 1 Petru 5:5. Din cate realizam noi, multi dintre dumneavoastra cei veniti din Romania va asemanati foarte mult cu poporul Israel, dupa iesirea din Egipt. Uni intrdevar ati avut de suferit sub Egipteni Comunisti din tara, iar acum pentru faptul ca nu va intelegeti chemarea si adevarata rasplatire, va luptati ca si poporul israel in pustie, ca sa fiti recompensati cu detoate aici pe pamant, suparandu-l pe Dumnezeu. Ce pacat!!!! la un pas de Canaanul Ceresc va veti pierde totul, si nu veti mai ajunge niciodata ca sa va bucurati de adevarata rasplatire, si de tot ce v-a pregatit Dumnezeu. In incheere dorim sa va spunem, ca regretam ca-am fost putin mai duri cu dumneavoastra. Am vrea totusi a stiti ca comentariul dumneavoastra ne-a ranit mult, si nu ne este totuna cand uni dintre frati batrani nu vreti sa ne intelegeti, si din motive personale scoateti afara din bisericile romane generatia tanara. Dumnezeu sa ne dea la toti intelepciune, ca dupa o viata de necaz si suferinta, sa nu ajungem si noi la adanci batranete niste condamnati, inselandune singuri crezand ca mergem spre Cer. Multa pace va dorim.

 18. It’s against the religious freedom to forbid preaching in english in romanian church,for those people, who needs to hear in a language that they understand, a message.
  Thank you Lidia Leahu

 19. Iubiți tineri, urmăresc foarte atent convenția și se pare că iar v-au exclus pastorii romăni și de la această convenție. Din câte imi spus uni frați, nu se va predica și-n limba engleză pentru voi generația tânară.
  ionuț.

 20. „God Help Us!!!!!!!!!” Frate Ionut, am vrea sa stiti ca nimic nu ne mai surprinde la pastori romani. Tot ceia ce mai putem face la ora actula este, sa ne rugam Lui Dumnezeu si sa asteptam cu rabdare urmatoarele 3 ore de program. Multa pace.

 21. Shalom from Portland,
  Let’s make the month of September a period in which to seek God’s face and meditate more on the Word of God. „Spiritual Christian Meditation should be an important holy habit for Christ’s disciples. God told Joshua that if he desires success he must meditate day and night on His precepts. Can we expect anything different? I don’t think so.” (URFM’s September’s Newsletter).
  PLEASE PRAY for VALY:
  •Mission TRIP: (Aug — Sept 2012) = Seattle, WA & Portland, OR.
  •Please PRAY for protection, provisions, blessings, and NEW OPEN DOORS.

  Have a blessed time with the Lord and God’s Word.
  Blessing!!! Valy Vaduva, Fr. Valy Spiritual Mentor.

 22. Raman surprinsa de tot ceea ce citesc aici.Inteleg dorinta tinerilor de a avea mesaje in limba engleza, dar fratilor hai sa fim seriosi, nu putem pune nepocainta unora pe baza faptului ca nu au ascultat mesajul in limba engleza.
  M-am nascut in Romania,si am locuit acolo pt o perioada de timp, dupa cativa ani ne-am mutat cu familia in alte tari europene, si de aproape un an de zile m-am mutat singura in America.
  Am locuit departe de Romania de ani buni de zile,atat cu parintii cat si singura,si sunt perfect deacord cu fratele Mihai,pocainta in primul rand se invata acasa,atat cat si limba romana. Am nepoti care sau nascut in strainatate si acesta nu e un impediment pt a vorbi limba romana,vorbesc fluent atat limba romana cat si a tarii in care locuiesc.
  Domiciliez aproape de Manhattan ,NYC ,si chiar daca inca nu am gasit nici o biserica romana, datorita faptului ca sunt atatea americane care inca mai predica adevartul mesaj,eu frecventez biserica.
  Am 24 de ani, nu sunt cu parintii aicea, dar acesta nu e un impediment pt al cauta pe Domnul.
  Vreti un vinovat?Se prea poate sa fie si vina unor pastori doritori de scaune si avutii, dar cred ca fiecare ar trebui sa se uite in cortul sau, la educatia si exemplul primit de la parinti.
  Strainatatea pe unii tineri i-a apropiat mai mult de Domnul, iar pe altii ia pierdut de tot.Eu sunt unul din aceste cazuri.Indiferent in ce circumstanta m-am aflat, si la cate mii de km distanta de tara si de familie, invataturile primite de la parinti m-au urmarit la tot pasul.
  Cred ca e timpul sa ne intoarcem la adevarata pocainta.
  Desi locuim intr-o cultura atat de diferita de cea romana, Dumnezeu e acelasi atat in Romania, cat si in Canada, Australia, America sau chiar China.Problema e ca unii au uitat acest detaliu.
  Hai sa nu mai dam atat vina pe unul si pe altul, si fiecare sa se cerceteze pe sine insusi si sa ia noi hotarari pe calea Domnului.Eu sunt o fire mai rebela, dar multumiri fie aduse Domnului, care m-a facut sa realizez cat de importante sunt sfaturile si invataurile parintilor si ale batranilor bisericii .Nu ar strica sa incercati si voi lucrul acesta.
  God bless,
  Lolo

  • Stimata Lolo, daca ai citit articolul de mai sus, cat si raspunsul nostru adus la comentariul fratelui Mihai, chear ca noi nu mai stim ce sa-ti mai scriem in plus, ca sa ne intelegi. V-om incerca totusi pe cat se poate de scurt, ca sa ti-L descoperim pe Dumnezeu in viata ta. Noi suntem ferm convinsi de faptul, ca-n momentul in care ajungi ca sa-L cunosti pe Dumnezeu cu adevarat, nu te vei mai opune niciodata lucrari Lui de salvare a oamenilor, sau a tinerilor in cazul nostru. Am vrea sa stii sora draga ca din pacate, credinta nu inseamna doar mersul la o biserica oarecare. In calitate de crestini Dumnezeu ne cere mult mai mult, ni se cre fapte de pocainta fiecaruia dintre noi (1 Cor.12:1-11). In realitate ti se cere si tie: dragoste, pace, rabdare, facere de bine, credinceosie, blandete, daruire, s.a.m.d.

   1). Dragostea inseana: suferinta, sacrificiu, lepadare de sine, chear si-n cazul acestor tinerii care necersita un ajutor urgent.
   2). Pacea inseamna: intelegere, iubire si respect reciproc, pentru Dumnezeu si valorile Lui, care sunt maifestate in mantuirea oamenilor sau a tinerilor romani pentru Cer.
   3). Rabdarea inseamna, abandonarea vointei tale personale in fata vointei Divine a Lui Dumnezeu de salvarea a omenilor, sau a tinerilor in cazul nostru.
   4). Facerea de bine inseamna, ca noi crestini sa avem grija de cei din jurul nostru, in special de cei din bisericile noastre. In 1 Timotei 5:8 Cuvantul Lui Dumnezeu ne spune: Daca nu poarta cineva grija de ai lui, si mai ales de cei din casa lui, s-a lepadat de credinta, si este mai rau decat un necredincios. Deasemenea iti sugeram ca sa citesti “Pilda samariteanului milos” (Luca 10:25).
   5). Facerea de bine inseamna, sa te daruesti pe tine insuti, pentru salvarea oamenilor sau a tinerilor neajutorati si alungati de toti.
   6). Credinciosia inseamna, umblare cu Dumnezeu, incredere si determinare prin cuvant sau traiul tau, in scopul salvari oamenilor sau a tinerilor pentru Cer.
   7). Blandetea inseamna, putere, inteligenta si intelepciune, care se manifesta pritr-o bunatate launtrica si-o infranare exterioara, cand ai de-a face cu persoane neajutorate sau lipsite de sprijinul celor mai multi.
   8). Daruirea in cazul acestor tinerii inseamna, renuntare la confortul tau personal si aceptarea nevoilor lor, fie ele chear si predici in limba englezea in bisericile romane.

   Acesta-i Dumnezeu si aceasta-i ceia ce ne cere El noua, stimata Lolo. Fara aceste fapte Biblia ne spune ca credinta noastra este o credinta moarta, si cu toate ca fregventam o biserica oarecare, nu ne va folosi la nimic (Iacov 2:14). In realitate, in cazul salvari tinerilor pentru Cer, pe Dumnezeu nu-L intereseaza absolut de loc parerile noastre personale despre oameni sau tineri. El si-a dat viata pentru eii, si ne porunceste noua crestinilor ca sa facem absolut totul ca sa-i salvam pentru Cer. In cazul acesta, nu tinerilor le cere Dumnezeu ca sa invete limba romana, noua crstinilor ne cere Dumnezeu ca sa invatam limba tari in care ne aflam, pentru a-i putea aduce pe acesti oameni La Cristos. Am vrea sa stii, ca limba pe care tu si fratele Mihai o aparati cu atata inversunare, nu este o binecuvantare, dimpotriva ea a fost lasata de Dumnezeu ca un blestem peste oameni, pentru neascultatre (Genesa 11:1). In ce priveste fraza ta: “nu putem pune nepocainta unora pe baza faptului ca nu au ascultat mesajul in limba engleza”. Noi am vrea sa te intrebam Lolo draga: “de ce nu” atata timp cat acesti tinerii nu inteleg decat limba engleza??? Referitor la nepoti tai care cunosc mai multe limbi, am vrea sa stii ca Dumnezu nu-i foloseste absolut de loc ca exemplu vrednic de urmat, pentru nici unul dintre noi. Noi cei care-ti scriem aceste randuri de exemplu, stim si limba romana, cu toate acestea Dumnezeu nu ne permite ca sa le impunem celorlati tinerii ca sa invete si eii limba romana ca si noi, numai pentru faptul ca noi in diferite imprejurari am realizat aceasta. Noi te-am sfatui Lolo draga ca pe viitor, in cazul salvari oamenilor pentru Dumnezeu, sa nu-ti dai niciodata parerea personala, daca aceasta este in contradictie cu Cuvantul Lui Dumnezeu, pentru ca risti ca sa-L superi pe Dumnezeu si sa te pedepseasca sau sa te paraseasca lasandute in voia sorti. In cazul tau, o tanara singra printr-o lume necunoscuta iti va fi foarte greu fara Dumnezeu, iar noi nu-ti dorm aceasta. Domnul Isus sa te binecuvinteze. Multa pace-ti dorim. P.S. Daca doresti o biserica romana in zona ta, si-un anturaj fratesc cu tinerii romani din America, te rugam scriene, si-ti v-om da cateva adrese. God Bless.

   • Dear beloved child of God,

    (You received this e-mail because you expressed interests in growing up spiritually.)

    Reading the messages that go back and forth I sense in my spirit that you still hungry for the Word of God. You realized that for so many years you did not grow spiritually as you hoped for.

    You can breath easy now. God answered your prayer and heard your cry! Upper Room Fellowship Ministry (URFM, http://urfm.org/), offers Ascendanced Disciplined Training (ADT) in ENGLISH and ROMANIAN. So you you can grow too.

    I sense that now you ready to pay the price and let the Holy Spirit make you and mold you more and more into the likeness of Christ. Finally you want to follow in the footsteps of those who followed Jesus. The desire of the Holy Spirit for you is to become all that God intends you to be. The key question is: Are you passionate to let Christ make a difference in you and around you? Do you sense the Spirit’s fire inside your heart for more of God in your life? If your answer is “Yes!” then you are the ideal candidate for the Advanced Discipleship Training (ADT) offered ONLINE by URFM.
    Whoever and whe
    ever you are we are ready to receive you into the New ADT Family of Students who are ready to embark into this amazing and life transforming two-year-journey. I can assure you that you will have deep spiritual experience together with many other hungry-for-the-Word-of-God people like yourself. We have a seat reserved just for you, therefore hurry up!!!

    We will begin the New ADT Class with Module I on January 5, 2013. We have extended the registration process until November 30, 2012. To refresh your memory about ADT watch this video clip https://www.youtube.com/watch?v=Z9UjAxja0ak.

    With this in mind, I strongly recommend that you will take time to complete the registration package comprising of following documents: (1) the disciple’s personal application, (2) the disciple’s covenant, (3) the disciple’s promissory pledge, (4) the personal essay, (5) three letters of recommendations, (6) personal learning style assessment test. (Please visit: http://urfm.org/forms/ to download all these forms. Print out, fill out, scan them in and, when complete, email them to valy@urfm.org. Also, please start getting the required teaching materials so you can be ready to start Module I in January 2013. Check the website for the required bibliography. God bless your decision!

    With LOVE in HIS Service,

    Valy Vaduva

    Valy Vaduva
    URFM / President / Director of ADT ONLINE Training,

 23. Nu pot sa va inteleg nemultumirea va ti nascut din parintii romanii.vina nu o aveti voi ca nu stiti vorbi scrie sau citi romaneste vina toata o au parintii .Si eu am copii si cresc in alta tara din europa dar stiu vorbii si scrie si sa citeasca.Uitativa la poporul musulman isi duc dredinta asa cum au primito in limba lor fara sa le fie frica ca copii nu inteleg sau nu pot transmite mai departe credinta care au primito.Noi sintem un popor fudul cind ajungem in alta tara sau continent uitam de unde am plecat sau de unde ne tragem si avem radacini ;Nu puneti tot timpul vina pe pastorii ,conducatori …lideri e vremea sa va treziti sa intindeti un deget spre voi si sa spuneti vina este si a noastra ca nu am invatat sau nu am vrut sa invatam limba poporului din care ne tragem..Daca un americam vine in Europa tot timpul cauta o biserica in limba engleza si nu una in limba poporului si a tarii in care se gaseste…deci ar fi cazul sa va trezitii sa vedeti singuri realitatea,Doresc ca Domnul isus sa va binecuvinteze si sa va dea in continuare multa intelepciune

  • Stimata sora Elena, motivele pentru care atat dumneavoastra cat si pastorii romani nu puteti ca sa ne intelegeti, aceasta se datoreaza faptului ca-n realitate, nu vreti ca sa ne intelegeti sora draga. Daca intradevar sunteti o sora credincioasa, in calitate de crestini noi credem ca ar fi bine ca raspunsul potrivit la intrebarile dumneavoastra, sa-l cautati in Sfintele Scripturi. Studiind Biblia cu siguranta ca veti afla exact, ce ne spune Dumnezeu prin Cuvant ca este de facut, in asemenea situatii si inprejurari in care ne gasim noi. Din experienta va putem spune, ca ne indoim ca v-eti gasi undeva scris in Scriptura, ca invatarea limbi romane ar fi solutia finala, pentru generatia tanara din bisericile romane.

   Haideti sa fim realisti:
   1) In realitate, dumneavoastra chear credeti ca limba pe care o vorbim, ar avea ceva de-a face cu trimeterea pe care ne-a facut-o Domnul Isus cand a spus: „Mergeti in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la orice faptura (Marcu 16:15-16)? Chear credeti ca prin acest verset, Domnul Isus ne cere ca sa mergem in toata lumea si sa propovaduim Evanghelia doar in limba romana si numai romanilor?
   2) In cazul tinerilor care nu inteleg si limba romana, dumneavoastra chear credeti ca Dumnezeu ne permite ca sa-i trimetem pe acesti tinerii adolescenti in iad, numai pentru faptul ca atat noi cat si copii dumneavoastra, in diferite imprejurari ale vieti intradevar am reusit ca sa invatam si limba romana, iar eii n-au putut s-o faca?
   3) In cazul parintilor, am dori sa va intrebam: „daca ati gasit undeva scris in Biblia dumneavoastra, ca Dumnezeu ar fi obligat vre-o data vre-un parinte, ca sa-si invete copii vre-o limba straina, pentru a ajunge mantuit? Daca NU de ce-i condamnati sora draga? Comform Scripturilor parinti nostri si-au facut datoria de parainte, noi ne aflam azi in Casa Lui Dumnezeu, tocmai datorita dansilorlor. Odata aflati in biserica este de datoria bisericilor in care ne gasim, in a ne asigura o hrana adegvata nevoilor pe care le avem.
   4) In ce priveste popoarele musulmane amintite de dumneavoastra va putem spune, ca sacrificiile si sumele de dollari pe care le investesc acesti oameni in a construi scoli pentru a-si educa si creste generatia tanara, toate acestea nu le va face poporul roman niciodata. Daca v-eti studia atenta istoria poporului nostru veti putea afla, ca-n cresterea copiilor romani se deosebesc mult de restul lumi. Din cate am reusit noi ca sa realizam, pentru generatia mai in varsta noi copii suntem niste persoane de sacrificiu, care trebue sa satisfacem in totul, nevoile celor mai in varsta.

   Va v-om da cateva exemple:
   1) In razboae de exemplu aflam, ca tinerii romani au fost primi trimesi pe campul de lupta si intodeauna s-au aflat pe linia intai. Ni se spune ca-n multe cazuri, acestia au fost jerfiti cu sutele, numai pentru a salva si apara niste batrani care se aflau la putere.
   2) Din scrierile unor frati de pe blogul nostru aflam, in vremea razboaelor din Romania cu turci, batrani din conducerea poporului roman si-au dat fetele fecioare ca sa fie prostituate soldatilor turci, numai ca dumnealor sa-si scape viata.
   3) Dupa caderea comunismului aflam, ca la greu romanul si-a alungat propii sai copii din casa, numai ca sa nu le mai poarte de grija si sa-i hraneasca. Procedand in felul acesta, au umplut canale subterane si strazile oraselor cu copii strazi.
   4) Aici in America si Canada de exemplu, batrani crestini din poporul roman in frunte cu pastori dansilor, si-au sacrificat toata generatia tanara, numai ca dumnealor sa aiba un confort cat mai bun in biserica si niste servicii cat mai de calitate in limba romana.

   Noi credem ca ar fi bine sora draga, ca sa nu mai comparati poporul nostru roman, cu nici o alta natiune de pe pamant, pentru ca ne deosebim mult de restul lumi. Reclamele pe care ni le-au facut acesti oameni in decursul anilor, lasa de dorit. Or unde mergem, celor care le spunem ca suntem romani, prima intrebare pe care ne-o pune este: „daca nu suntem cumva si tigani”. Uitandune la frati romani si faptele dansilor am ajuns ca sa credem, ca pana la urma noi toti suntem tigani, nu numai cei de-o culoare mai inchisa a pieli. Daca ceva se va schimba vreodata in viata noastra a celor nascuti aici, desigur ca nu va fi sangele de roman, va fi o crestere si-o formare sanatoasa, intr-o scola buna si-o societate inteleapta.

   Ne-ati spus, „ca sa nu tot punem vina pe pastorii sau pe conducatori bisericilor, pentru ca nu-i vina dansilor, este vina noastra, pentru ca nu am invatat sau nu am vrut ca sa invatam si limba poporului din care ne tragem”. Sora draga, de unde ati scos acest verset si cin vi la inspirat? Unde ati gasit scris, ca noi cei nascuti sau crescuti in afara granitilor Romaniei, suntem obligati ca sa invatam vre-o limba straina, fie ea chear limba parintilor nostri. Noi cei care va scriem aceste randuri, cu toate ca credem ca ar fi bine ca toti tinerii nascuti din parinti romani sa stie romaneste, nu ne putem permite ca sa le impunem tinerilor acest lucru, pentru faptul ca nu este Biblic, iar Dumnezeu nu le cere aceasta.

   In cazul condamnari pastorilor va putem spune, ca mai mult decat noi pe acesti oameni ii condamna Dumnezeu prin Cuvant. In Ioan 21:15 prima porunca pe care i-a dat-o Domul Isus lui Petru si apoi pastorilor romani a fost: „paste-ti melusei mei” (desigur cu-o hrana necesara nevoilor pe care le au, altfel nu le-ar folosi la nimic). In 1 Timotei 5:8 apostolul Pavel le spune: „Dacă nu poartă cineva grijă de ai lui, şi mai ales de cei din casa lui, s-a lepădat de credinţă şi este mai rău decât un necredincios”. In Osea 4:6 Dumnezeu le sune pastorilor romani: „Poporul Meu piere din lipsă de cunoştinţă. Fiindcă ai lepădat cunoştinţa, şi Eu te voi lepăda şi nu-Mi vei mai fi preot. In cazul ucenicilor, in special a apostolului Pavel aflam, ca acestia pentru a putea propovadui Evanghelia la orce faptura, s-au sacrificat eii insusi in a invata mai multe limbi straine, pentru a salva suflete pentru Cer. In nici un caz nu le-a impus ascultatotilor ca sa faca acest lucru, numai pentru a-i acomoda pe dansi. Tota asa ar trebui ca sa fie si-n cazul pastorilor nostri. Dansi sunt cei care ar trebui ca sa invete mai multe limbi. In nici un caz nu li se cere tinerilor ca sa invete romaneste, numai pentru a-i putea acomoda pastori roamni. Pastorii nostri cei mai multi dintre dumnealor, se afla aici inainte de-a ne naste noi, si cu toate acestea inca nu au reusit ca sa invete si limba engleza.

   Ne-ati spus ca: „ar fi cazul sa ne trezim la realitae”. Sora draga, am vrea sa stiti ca in ce priveste invatatura Lui Dumnezeu si respectarea legilor Lui, noi suntem foarte vigilenti si treji, si facem aceasta lucrare cu-o multa responsabilitate si frica de Dumnezeu. Cu toate acestea va putem spune, ca nu v-om tacea in fata unor oameni lipsiti de intelepciunea Lui Dumnezeu, care din interese personale calca in piciore generatia tanara. Nu va suparati sora draga, dar atat dumneavoastra cat si pastori romani, va poticniti in niste lucruri de nimic, „va poticniti in generatia tanara pentru ca nu am invatat si limba romana”. Din nefericire, aceasta nu are nimic de-a face cu mantuirea oamenilor, sau invatatura Lui Dumnezeu. In ce-L priveste pe Dumnezeu, limba dumneavoastra romana pe care o aparati c-o asa mare ardoare, El ne spune ca aceasta NU a fost si NU este o binecuvantare, ea a fost lasata de Dumnezeu pe pamant ca o pedeapsa si-un blestem peste oameni (Genesa 11:1). Datorita acestui fapt, s-au dat atatea razboe intre natiuni. Datorita limbi diferite pe care o vorbim, ne uraste de moarte generatia mai in varsta din bisericile romane.

   Daca intradevar doriti ca generatia tanara sa invete si limba romana, responsabilitatile si obligatia este a dumneavoastra a generatiei mai in varsta sora draga, nu a tinerilor. Dumneavoastra sunteti cei care detineti forta financiara si ati putea infinta scoli de limba romana, nu tinerii. Sunt multe de spus, dar ne v-om opri aici. Multa pace va dorim.

 24. Am citit cu interes toate comentarile de mai sus. Traiesc de 4 ani in Canada am slujit ca si lider de tineret intr-o biserica asa ca am putut sa-mi fac o imagine despre situatia bisericilor si in special a tinerilor din Canada. Eu probabil o sa fiu putin mai radical decat ceea ce gasiti in comentarile tinerilor din America cu privire la limba engleza…….
  Dragi frati romani din America si Canada cat mai repede posibil treceti la servicii doar in limba engleza. Si daca nu faceti asta de dragul Domnului Isus sau de dragul sufletelor pierdute care traiesc langa voi ( pentru ca menirea bisericii o cunoasteti foarte bine dar capcana confortului e prea puternica ) faceti-o de dragul copiilor si tinerilor vostri.
  Eu nu mai sunt din categoria tinerilor …am trei copii si incep ei sa faca parte din aceasta categorie.Dragi tineri fiti o lumina acolo unde Domnul va asezat si nu va temeti de nimic. cu Domnul veti avea izbanda……..si inca ceva nu uitati ca ultima autoritate a lui Dumnezeu pe pamant nu este omul ci BIBLIA.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s