Excluderea programelor de tineret, de la Conventiile Bisericilor Penticostale:

Pana cand Isuse draga, vei ingadui acestor pastori romani ca sa ne vanda, pentru un blid de linte.Iubiti frati romani, in decursul anilor sa observat, ca foarte multi dintre dumneavoastra ati avut unele retineri si suspiciuni, cu privire la noi si lucrarea pe care o facem. In realitate, unora va venit foarte greu ca sa credeti, ca da intradevr avem probleme mari cu ceimai multi dintre pastorii romani, din bisericile noastre din America si Canada. Multi ne-ati spus: “ca este imposibil ca acesti oameni ai Lui Dumnezeu sa ne urasca atat de mult, si din motive personale sa se lupte sa ne scoata afara din bisericile dansilor”. In ce ne-a privit pe noi, datorita tacticilor ingenioase folosite de dumnealor, ne-a fost foarte greu ca sa va aducem dovezi concrete din care sa realizati, ca da intradevar tot ceia ce va spunem noi este adevarat. Anul acesta ca fapt concret va vom aduce, cea dea 44 conventie a bisericilor penticostale romane, care a avut loc in Seattle Washington. La aceasta conventie asa cum cei mai multi deja stiti, pastori nostri romani, din dragostea dumnealor nemarginita care o au fata de noi generatia tanara, au luat decizia ca sa ne anuleze in totul programul tinerilor si a predicilor si-n limba engleza, o hrana sufeteasca atat de necesara pentru generatia tanara. Aceste programe asa cum stiti, au luat fiinta in urma cu cinci ani, la insistentele a mai multor tinerii si parinti. Acesti frati au dorit mult, ca tinerii sa nu mai fie folositi doar ca un entertainment pentru frati romani. Sa cerut ca sa fim si noi inclusi in programele conventiilor anuale, satisfacandune in felul acesta si nevoile generatiei tinere. Bucuria a fost nespus de mare, cand dupa 40 de ani de la infintarea primelor biserici romane si a conventiilor anuale, sa reusit ca sa se introduca atat programele tinerilor, cat si limba engleza la aceste intruniri.

In toti acesti cinci ani, de cand am fost si noi inclusi in programele convetiilor romane; in fiecare an la aceste intrunirii, zeci sau chear sute de tinerii romani, in fata miilor de martori si-au predat viata Lui Dumnezeu. In ciuda succeselor vizibile din toti acesti ani, spre surpriza celor mai multi, pastori nostri romani au luat decizia, ca din nou sa excluda programul tinerilor si predicile si-n limba engleza, din programele anuale ale conventiilor romane. Regretabil aflam, ca dupa 10 predici in limba roamana, acest ”Consiliu Pastoral al Conventiei” au constatat, ca a fost absolut necesar ca sa se mai dea inca o predica tot in limba romana, ca nu cumva acei 1% dintre frati batrani prezenti, care intradevar nu inteleg si limba engleza, sa plece spre casa cu lectia neinvatata. Prin anularea acestor programe de catre pastorii nostri, desigur ca sa starnit o tulburare mare, atat in randul tinerilor cat si in randul fratilor romani si a parintilor nostri. Ceia ce-au facut acest oameni, a fost cu adevarat o insulta adusa atat la adresa generatiei tinere, cat si la adresa Lui Dumnezeu si a poruncilor Lui, date cu privire la noi. In prealabil, noi nu credem ca decizia dansilor ar fi avut ceva de-a face cu mantuirea fratilor batrani. In ce-a privit salvarea acestor frati mai in varsta, care sunt de-o viata la credinta si cunosc Scripturile, noi credem ca aceste 30 de minute din program in plus sau in minus, nu au insemnat absolut nimic pentru mantuirea a nici unuia dintre dumnealor; in schimb pentru multi tinerii romani, putea sa insemne salvarea si mantuirea sufletelor lor. Din cate am invatat din cuvantul Lui Dumnezeu, razbunarea si pedepsirea generatiei tinere din motive personale este un pacat mare, care pentru cei in cauza poate sa aiba repercusiuni grave, chear si-n viata aceasta pe pamant. Daca ne v-om duce in Biblie in Numeri 22:22 il gasim pe prorocul Balaam, care asa ca si pastori romani, dintrun interes personal a plecat ca sa se razbune pe copii lui Israel. Datorita actiuni dansului negandita, Dumnezeu se hotarase sa-i ia viata.

Uni frati ne spun: „ca este posibil ca pastori romani au pedepsit generatia tanara ca sa se razbune pe noi, cei care mai scriem din cand in cand pe internet unele lucruri despre dumnealor”. Daca acesta este adevarul, am vrea sa va spunem iubiti frati, ca noi regretam aceasta si ne pare foarte rau. In ce priveste retragerea noastra din lucrare va putem spune, ca pastori nostri romani detin cheile si pot opri aceasta lucrare foarte repede. Noi le promitem in fata lui Dumnezeu, ca v-om disparea pentru todeuna de pe internet si din viata dumnealor, in momentul in care cei mai multi dintre eii, se vor hotara ca sa respecte legile Lui Dumnezeu date cu privire la noi. Tot ceie ce noi le cerem este, o hrana spirituala adegvata nevoilor pe care le avem. Aceasta hrana spirituala consta, in ”30 de minute din program o data pe saptamana, predica si-n limba engleza la serviciile divine, ca sa intelegem si noi legile si cuvantul Lui Dumnezeu predicat in bisericile romane. Am vrea sa stiti iubiti frati, ca in ceia ce ne priveste pe noi, in general ne ferim ca sa-i intaratam la manie pe acesti oameni. In acesti cinci ani de activitate am realizat, ca orce miscare de-a noastra mai putin placuta dansilor, intrdevar a dus la pedepsirea in masa a tinerilor din bisericile romane, care multi dintre eii au fost nevinovati. Chear si-n cazul acesta, prin suspendarea predicilor si-n limba engleza de la conventiile anuale, pastori nostri au pedepsit si foarte multi tinerii, care n-au avut absolut nimic de-a face cu noi si lucrarea pe care o facem. Va dam un exemplu: in acesti 5 ani de activitate am aflat, ca in mai multe familii de crestini romani din bisericile noastre, sunt foarte multi tinerii care sunt obligati de parinti dansilor, ca sa mearga duminica de duminica cu dumnealor in bisericile romane, cu toate ca in aceste biserici frecventate de dansi nu se predica si-n limba engleza, iar acesti tinerii nu inteleg mai nimic din mesajul Evangheliei transmis in limba romana. Bucuria mare a acestor adolescenti a fost, cand o data pe an li sa dat si lor posibilitatea, ca sa mearga cu parinti dansilor la conventiile anuale. La aceste intruniri, era singurul lor loc unde sub supravegherea parintilor, acesti tinerii puteau ca sa asculte mesajul Evangheliei predicat in limba inteleasa de eii. Ca rezultat, in ultimi cinci ani la aceste conventii, prin mesajul in limba engleza transmis prin pastorul “Leonard Semenea”, foarte multi dintre acesti tinerii si-au predat viata Lui Dumnezeu.

Aceasta ne-a facut sa realizam, ca chear si-o singura predica in limba engleza o data la an, in cazul acestor tinerii a dat randamente mari si pentru multi dintre eii a insemnat, chear mantuirea sufletelor lor. Noi nu vom intelege niciodata, de ce acesti oameni asa zisi “ai Lui Dumnezeu”, la aceste intruniri (unde 99% din popor inteleg si limba engleza), n-au putut ca sa ne dea si noua cel putin 30 de minute o predica pe limba noastra, pentru a salva acesti tinerii romani pentru Cer. Ce durere si ce pacat!!!!! Biblia ne spune, ca nu este o mai mare sarbatoare in cer, decat intoarcerea unui singur pacatos la Cristos. Daca este asa, de ce oare pastori nostri romani, n-au gasit de bine ca sarbatorea dansilor sa se continue si-n Cer? Multi dintre noi zile intregi pe strazile orselor, le spunem oamenilor despre Cristos si nu se intoarce nimeni. In mai multe cazuri am mers pe la barurile de noapte si pe la cluburile din oras, in cautarea tinerilor pierduti din poporul roman, ca sa-i aducem din nou in casa Lui Dumnezeu, iar rezultatele in cele mai multe cazuri, au fost doar un disappointment si-o pierdere de vreme. Fapt concret este, ca in ultimi cinci ani la aceste convetii anuale ale bisericilor romane, in cele 30 de minute de predica si-n limba engleza, zeci sau chear sute de tinerii romani s-au intors la Dumnezeu. Daca pastori nostri romani au considerat, ca cererea noastra de 30 de minute din program predica si-n limba engleza o data pe saptamana, a fost ceva prea exagerat, noi credem ca 30 de minute o data la an, nu era de loc prea mult. De ce oare, acesti oameni trebue ca sa fie atat de inraiti si de egoisti si dintr-o ura personala trebue ca sa ne iau totul, chear si farmiturile care cad de pe mesele dansilor incarcate. De ce? De ce? De ce oare, acesti oameni ne urasc atat de mult si ne condamna pentru iad, cand Raiul este atat de mare si incapator si toti v-om avea loc in el? Domnul Isus ne-a spus: “In casa Tatalui Meu sunt multe locasiuri” (Ioan 14, 2). Daca este asa, inseamna ca nu mai trebue sa le fie frica, ca noi tinerii le v-om lua pana si scaunele din Rai. Martor ne este Dumnezeu, ca nu ne luptam ca sa le luam scaunele, nici din Cer si nici de pe pamant. Singura noastra dorinta este, ca prin misiunea care ni sa incredintat, sa salvam acesti tinerii romani pentru Imparatia Lui Dumnezeu.

Iubiti frati, noi suntem copii din bisericile romane din America si Canada. Tot ceia ce noi am gresit in lumea aceasta este, ca ne-am nascut din poporul roman pe acest pamant strain, si multi dintre noi nu am avut posibilitatea ca sa invatam si limba romana. Datorita acestui fapt, (asa cum puteti realiza si din incidentul de la conventiile anuale), multi dintre pastori romani cat si uni dintre frati nostri, ne urasc de moarte si ne vor cu orce pret afara din bisericile romane si de la intrunirile dansilor. Aceasta ne tulbura foarte mult, pentru faptul ca noi nu in felul aceasta am ajuns ca sa-L cunoastem pe Dumnezeu. Din experientele noastre va putem spune, ca tinerii odata scosi afara din anturajul fratilor romani si din bisericile noastre, cei mai multi dintre eii nu vor mai frecventa niciodata nici o alta biserica”. Atitudinea deplorabila din ultimile zile a celor mai multi dintre pastori romani, ne-a ranit mult sufletele. Ca rezultat foarte multi tinerii sunt distrusi spiritual, dezorientati si dezamagiti si uni chear ne-au parasit, atat pe noi cat si bisericile romane. Urmarind de ani de zile, tot ceia ce sa intamplat si continua sa se intample cu generatia tanara din bisericile noastre, am ajuns sa realizam: „ca orcat ne-am lupta noi, singuri nu v-om putea darama niciodata zidurile Erihonului din bisericile romane din America si Canada”. Aceasta ne face ca sa apelam din nou la ajutorul dumneavoastra, a fratilor romani de pretutindeni. Lista noastra cu adresele dumneavoastra a depasit deja 8000 de email-luri. In numarul acesta mare de frati, noi suntem convisi ca cei mai multi dintre dumneavoastra ”sunteti cu adevarat oameni ai Lui Dumnezeu, care intradevar simtiti cu generatia tanara si ne doriti salvarea sufletelor noastre pentru Cer”. Singurul lucru pe care vi-l cerem este, ca sa ne amintiti in rugaciunile dumneavoastra, ca Dumnezeu sa se indure si de noi. El sa linisteasca spiritele si sa potoleasca furtunile, care s-au pornit impotriva generatiei noastre. Deasemenea va rugam, ca prin bisericile pe unde veti ajunge, sa spuneti fratilor nostri romani despre situatia tinerilor din bisericile din America si Canada, ca sa ne vina in ajutor. Noi rugam toate bisericile romane de pretutindeni, ca sa ne puna pe listele dumnealor de rugaciune, ca cauza generatiei tinere din bisericile romane, sa fie adusa in Fata Lui Dumnezeu in timpul cel mai scurt. In incheiere, noi va multumim anticipat in numele Domnului Isus, pentru rugaciunile, suportul si implicarea dumneavoastra in aceasta lucrare mare, de salvare a tinerilor romani americani. God Bless.

Biserica este un locas de rugaciune

83 de gânduri despre &8222;Excluderea programelor de tineret, de la Conventiile Bisericilor Penticostale:&8221;

 1. Este foarte dureros, ca la o convenție atât de mare și cu-o așa mulțime mare de tinerii, pastori noștri români din America și Canada au luat hotărârea, ca să nu dea nici cel puțin o predică și-n limba engleză generației tinere. Din punct de vedere spiritual, comportamentul danșilor abuziv și dictatorial fața de tineri, este cu adevărat o tragedie și o pierdere enorma, atât pentru generația tânără cât și pentru bisericile române. Această acțiune abuzivă de putere din partea dumnealor, este in contradicție cu tot ceia ce le cere Dumnezeu prin Cuvânt. Știm din experiențele avute, că incăpăținarea pastorilor români de-a nu ajuta generația tânară, întodeauna a forțat si forțeaza plecarea tinerilor, această indirect va cauza închiderea a celor mai multe dintre bisericile române. Eu personal mă întreb, dacă acești oameni iși permit ca să facă un așa mare abuz de putere, ignorând nevoile generației tinere in fața miilor de creștini români care le-au urmărit programul convenției, ce fac dumnealor cu această generație tânără, când sunt numai eii de eii prin bisericile române? Parcă nu aș vrea să vă aflu răspunsul, acesta m-ar face să mă simt vinovat in fața Lui Dumnezeu, pentru că nu am făcut mai nimic pentru voi.

  Eu cred că vina cea mai mare o avem noi, majoritatea creștinilor români din bisericile noastre. Atâta timp cât le dăm pastorilor români o atenție atât de mare, le dam dollarii noștri, și-i onoram și cu prezența pe la toate întâlnirile dânșilor, facem din eii adevărați dumnezei. Prin această dragoste necondiționată din partea noastra, acești oameni ajung să-și împlineasca toate visele si să-și satisfacă toate nevoile si dorințele, ignorând poruncile Lui Dumnezeu date cu privire la slujire. Dacă noi frați români din aceste biserici, nu ne v-om opri in a-i ridica in slavi pe acești oameni si nu le vom condamna faptele urâte și abuzurile de putere, oricât ați striga voi tinerii nu se va face nimic, pentru faptul că nu voi sunteți cei pentru care se luptă eii ca să le satisfacă nevoile. In ce privește convenția, cred că ați realizat că tactica pusă la cale de acești pastorii, de-a nu se mai anunța pe internet sau in sală, programul tinerilor de la aceasta convenție, a fost o idee extraordinară care și-a atins scopul. In ce-a privit predica in limba engleză, i-au ținut in suspens atât pe părinți cât și pe tineri, până in ultimul minut. Pe când aceștiea s-au dezmeticit și-au realizat că nu se va mai da nici o predică si-n limba engleză, programul a fost pe sfârșite și nu sa mai putut face nici o schimbare.

  Reușita acestei tactici, le-a dat posibilitatea acestor pastori, ca să adune cați mai mulți bani chear si de la părinți voștri, fără ca să mai facă absolut nimic in schimb, pentru generația tânără. Nu mă indoesc că in viitorul apropiat, asemenea tactici vor fi mult mai frecvente si mult mai tragice. Eu cred că la ora actuală, viitorul genearției tinere din bisericile române, va depinde foarte mult de reacțiea parinților și a creștinilor români. Dacă acești oameni vor tăcea, alungarea si eliminarea generației tinere din aceste biserici, va continua pe o schela mult mai mare. In cazul in care creștini romani se vor răscula si le vor condamna faptele urate, lucrurile se vor schimba foarte repede. Pastorii noștri știu că pana la urma, dacă frați români din bisericile danșilor intradevăr vor să se scape de eii, eii pot fi eliminați chiar și prin sistemul acesta nenorocit de vot, implimentat de dânși. Aș vrea să vă pun o întrebare personală, știți cumva motivul pentru care pastori români s-au răzbunat pe tineri, și ca pedeapsă v-au eliminat predicile și-n limba engleză de la convențiile anuale? Mă gândesc că până la urmă, răzbunarea dânșilor ar fi avut ceva de-a face cu activitatea voastră.

   • este foarte dureros sa stii ca partea de munca a tinerilor se spulbera mai ales in zilele noastre cind totul se face dupa voia drogurilor ,si atunci cind altii tineri se lupta sa se straduiasca cu dorinta de a schimba si alte inimi distruse , ma doare sa spun ca foarte multi dintre pastori se incuie intrun verset si se bazeaza pe porunci omenesti si nu implinesc partea DOMNULUI se destrama biserici ,se aproba pina si divorturi si asta ne dat de vorbit cuvintul lui DUMNEZEU in lume si luat in deridere .cu toata inima tinerilor sunt de acord cu voi si va sustin , cu DOMNUL inainte , EL sa va fie sprijinul in tot ceea ce faceti

 2. Dragi tineri Romani Americani,
  Inteleg frustrarea voastra si pe undeva aveti dreptate, dar nu inteleg de ce nu va identificati si de ce nu mergeti la dioalog direct si personal cu pastori vostri. Stiu ca veti argumenta ca nu sunteti luati in seama, etc. Va propun sa va schimbati strategia de comunicare, si in loc sa trimiteti mesaje interminabile pastorilor Romani din America si Canada, mai bine ati vorbi cu Dumnezeu, pe genunchi in camaruta voastra. Acolo se vor produce schibari adevarate! Pe blog si prin email sub anonimat, nu cred ca veti rezolva ceva. Asta e parerea mea si sper sa ma intelegeti. Va iubesc si va doresc si fiti tot atat de activi in biserica locala, cat sunteti pe internet. Culmea ca aici stiti sa scrieti in limba Romana! 🙂 Daca sunteti sau ajungeti la Chicago, va invit la dialog in emisiunea „Fata in Fata” sa vorbim mai multe, cu o singura conditie; sa vorbiti romaneste. 🙂 Poate reusesc sa conving un pastor sau doi sa participe la emisiune. Va astept la dialog!

  • Frate Petru Amarei, va multumim pentru mesajul dumneavoastra, Domnul Isus sa va binecuvinteze. Chear ca de multe ori ne-am intrebat: unde ne sunt reporteri nostri crestini, de radio si televiziune? De ce oare la intalnirile pe care le au eii cu pastori romani, in fata camerei de luat vederi, nu indraznesc ca sa puna in discutie un subiect atat de important, cum ar fii: Ce se intampla ca generatia tanara din bisericile romane di America si Canada?” Nu intelegem de ce le este frica, ca sa-i intrebe pe pastori nostri: „Iubiti oameni ai Lui Dumnezeu, unde v-au plecat tinerii din biserici”? „Care este motivul plecari”? „Ce credeti, inteleg acesti copii prdicile dumneavoastra in limba romana”? Ce faceti cu tinerii care dintrun motiv sau altul, nu au reusit ca sa invete romaneste? De ce nu le dati predica si-n limba engleza, ca sa-i salvati pentru Cer? s.a.m.d.

   Oare reporteri romani de la Chicago chear sa nu vada, ca tineri crestini din orasul dansilor le-au parasit bisericile, si-au plecat cu sutele la „Harvest Bible Chapel”, ca sa se hraneasca sufleteste dintr-o predica proectata pe un screen??? Oare chear sa nu le pese ca bisericile noastre se golesc vazand cu ochi. Sar putea sa nu-i intereseze ca tinerii romani in multe biserici din Chicago, au ajuns sa fie „endangered species”? Daca da frate Petru, de ce nu puneti in discuti asemenea subiecte? De ce nu doriti ca sa ne ajutati ca sa salvam acesti tinerii pentru imparatia Lui Dumnezeu? In Chicago de exemplu, aveti o multime de biserici care s-au golit dea binelea, atat de la frati penticostali cat si de la frati baptisti. De ce nu-i intebati pe acesti oameni: „Unde va sunt membri oameni buni? Unde va sunt oile , oitele si meluseii pastorilor? Afland ca aveti copii, noi nu credem ca nu va intereseaza soarta generatiei tanere din bisericile romane.

   Frate Amarei, va rugam sa ne iertati, dar de la dumneavoastra in caliate de reporter crestin, noi ne asteptam ca sa ne puneti niste intrebari legate de subiect, cum ar fii: De ce oare pastori romani ne-au anulat toate programele si-n limba engleza de la conventiile anuale? Din ce cauza au ajuns ca sa urasca generatia tanara atat de mult? De ce numai un singur pastor roman (pe nume „Florin Campean”) a ajus ca sa realizeze, ca da intradevar generatia tanara are nevoe de un ajutor urgent? De ce majoritate celorlati lucratori de la aceasta conventie, in predicile dansilor, au dat doar in generatia tanara si parinti nostri, si n-au hranit de loc si generatia tanara? s.a.m.d.

   Da frate Amarei avem si noi o multime de intrebari la care nu le gasim raspunsul. Datorita faptului, ca cei mai multi dintre pastori nostri romani din America si Canada, pe noi nu ne baga in seama; dumneavoastra sunteti unul dintre putini frati romani, care ne-ati putea ajuta in sensul acesta. Ne-ati putea aduce raspunsuri, multelor noastre intrebari. Nu ne indoim, ca prin pozitia dumneavoastra, ati putea aduce rezolvare urgenta a problemelor noastre. Ne-ati putea ajuta ca sa salvam acesti tinerii pentru Dumnezeu. Va rugam in numele Domnului Isus, ca sa nu ne luatai in nume de rau frustarea si raspunsul nostru. Am vrea sa stiti, ca noi nu avem nimic personal cu dumneavoastra, va iubim si va dorim mult suces in lucrarea pe care o faceti. Domnul Isus sa va binecuvinteze atat familia cat si biserica pe care o frecventati. God Bless.

   P.S. In ce priveste intrebarile dumneavoastra, noi le-am raspuns acestea de-o multime de ori, pe blogul nostru. Daca nu aveti timp sa le cautati, va rugam sa ne spuneti si vi le v-om repeta din nou.

   • Multumesc pentru raspuns! DIn pacate eu nu-mi amintesc sa fi vazut numele unei persoane reale care trimite aceste comunicate. Primesc mesajele voastre de ceva timp si chiar am abordat subiectul tinerilor din bisericile romanesti in cateva emisiuni TV „Faţă in Faţă”. Va rog sa iesiti din anonimat si veniti la dialog dechis. Te rog sa-mi spuni cum te numesti? Din ce biserica faci parte? …si sa-mi spui deschis daca ai vorbit cu pastorul tau si ce ti-a spus. Eu vreau sa va ajut si in masura in care gasesc sinceritate si transparenta din partea voastra. Ne rugam pentru voi, si putem aduce punctul vostru de vedere si dorintele voastre in fata pastorilor, dar si inaintea publicului larg. Curaj dragi tineri! Noi va iubim si avem nevoie de voi in bisericile romanesti.

   • Stimate frate Petru Amarei, ne bucuram ca v-am trezit interes in lucrarea noastra, Domnul Isus sa va bine cuvinteze. Ne-ati spus ca ati abordat subiectul nostru la unele dintre emisiuni. Am vrea sa stiti ca noi ne bucuram pentru aceasta si va multumim in numele Domnului Isus, pentru tot ce faceti pentru noi. In ce-a privit mesajul nostru anterior, va rugam ca sa ne iertati ca-m fost putini mai duri cu dumneavoastra. Pentru faptul ca ne-ati luat putin cam tare, v-am raspun si noi cam cu aceiasi duritate. Aceasta nu inseamna ca noi nu va iubim, si ca nu va intelegem situatia in care va aflati in comunitatea romana. Am vrea sa stiti, ca in decursul acestor cinci ani de activitate, am avut ocazia ca sa discutam cu mai multi reporteri romani de: televiziune, radio, ziare si reviste din mai multe state ale Americi. Cei mai multi au fost foarte draguti cu noi, si-au dorit mult ca sa ne ajute. Si pentru faptul ca s-au oferit sa se implice in lucrare, asa cum v-am cerut si dumneavoastra le-am cerut si dansilor: „ca-n discutiile cu pastori romani in fata camerei de luat vederi, sa le puna intrebari directe acestor oameni, legate de situatia generatiei tinere din bisericile romane”.

    Acesti frati ne-au spus-o fara nici o retinere: „ca aceasta pentru eii si agentiile dansilor ar insemna suicide”. Ne-au explicat ca-n realitate, in fiecare an redactiile dumnealor trec prin niste crize financiare foarte mari. „In multe cazuri, reclamele si donatiile fratilor romani, nu le acopere nici chear cheltuelile de operare”. In cazul acesta, cei mai multi sunt obligati ca sa apeleze din cand in cand, la pastori romani si bisericile noastre. Datorita acestui fapt, eii sunt foarte precauti si nu se grabesc in a-i supara pe acesti oameni. Orce gresala facuta, poate sa insemne inchiderea agentiilor danslor. Desigur cand am realizat cat de mari sunt riscurile, nu am mai insistat ca sa ne mai publice absolut nimic, in schimb i-am rugat ca sa ne ajutate cu rapoartele anuale, la corectarea greselilor de ortografie si de exprimare. Dupa parerea noastra, in ce priveste ajutorul dansilor au facut un job extraordinar, le suntem foarte recunoscatori si le multumim in numele Domnului Isus pentru tot ce-au facut. In ce priveste identitatea tinerilor romani americani, am vrea sa va spunem frate draga, ca anonimatul nu a fost ideia noastra. Parinti a mai multora dintre noi, cand au aflat de lucrarea care ni sa incredintat, s-au ingrozit. Repede ne-au rugat, ca sa nu facem gresala ca sa ne publicam numele, inainte de-a vedea reactia pastorilor si a fratiolr romani din bisericile noastre. La auzul acestor cuvinte noi le-am spus: „ca dumnealor au trait prea multi ani sub sistemul comunist si le este frica chear si de umbra dansilor”. Mai tarziu am ajuns sa realizam, ca da intradevar dumnealor stiau totusi ceva, ceia ce noi nu experimentasem inca. Dupa cinci ani de activitate va putem spune, ca ne bucuram ca i-am ascultat. Acum suntem ferm convinsi, ca daca nu eram sub anonimat nu rezitam nici cel putin 5 luni de zile, cu atat mai putin 5 ani.

    Ne-ati rugat ca sa ne dam numele tinerilor implicati in lucrare. Haideti sa fim realisti frate Petru, la ce var ajuta lista cu numele Tinerilor Romani Americani, atata timp cat problema noastra este o problema comnuna, la nivel de comunitate? In realitate este problema fiecarui tanar si a fiecarui parinte roman din America si Canada. In prealabil numele copiilor dumneavoastra, inseamna Tinerii Romani Americani. Din cate am realizat, atat comunitatea din bisericile romane cat si pastori nostri, stiu de nevoile pe care le avem si nu le disputa nimeni. In toti acesti 5 ani de activitate, inca nu am gasit nici cel putin un pastor roman care sa ne spuna: „ca copii romani din biserica dansului intradevar inteleg romaneste si nu au nevoe de predici si-n limba engleza”. In realitate toti recunosc ca este nevoie. Problema mare este, ca din motive personale foarte putini dintre dumnealor, intradevar si-au propus ca sa faca ceva pentru salvarea tinerilor. Am vrea sa stiti, ca noi le intelegem motivele pentru care cei mai multi nu vor sa ne ajute, asa cum le-am inteles si pe ale reporterilor romani. Problema mare la dansi este, ca slujirea nu este (sau mai bine spus, nu ar trebui sa fie) considerata ca o functie sau o afacere personala. Comform cuvantului Lui Dumnezeu, slujirea este o chemare Dumnezeiasca neconditionata, care in unele cazuri le cere jertfa si sacrificiu. Indiferent care le-ar fi pierderile dansilor (daca intradeva sunt pierderi), salvarea generatiei tinere „nu are voe sa sufere si nu poate fie stopata” din motivele dumnealor personale.

    Problema mare care am vazut-o noi la pastori romani este, ca cei mai multi dintre dumnealor dupa o viata deplorabila din Romania, din mai multe puncte de vedere au ajuns s-o duca foarte bine in America. De frica ca-si vor pierde aceste pozitii si wealth, majoritatea au ajuns paranoid, asa ca si Irod imparatul Iudeii dupa nasterea Lui Isus. Orce schimbare ii ingrozeste, iar aparitia nostra pe mosiile dansilor le produce o neliniste sufleteasca, cu toate ca noi asa ca si Domnul Isus, nu suntem interesati absolut de loc, in nimic din tot ceia ce au. Haideti sa fim realisti, cei mai multi dintre noi am terminat facultatea, si asa ca si fratele Leonard Semenea nu suntem absolut deloc interesati in pozitiile dansilor de pastori. Singurul lucru care-l dorim este, doar sa ajutam lucrarea, pentru ca este o porunca Dumnezeiasca. In ce priveste invitatia dumneavoastra la programul, „fata in fata cu pastori romani”, aceasta se aseamana foarte mult cu situatia Domnului Isus cand i sa oferit ca sa stea fata in fata cu Irod imparatul Iudeiilor, la dor cateva ore dupa nastere”. Imaginativa, noi niste infants care suparvetuim prin ajutorarea altora in ce priveste limba romana, aflati in fata unor goliati care o viata intreaga numai aceasta au facut. Ne pare rau frate Amarei, dar ceia ce ne cereti dumneavoastra inseamna „suicide”, atat pentru lucrarea pe care o facem cat si pentru noi. In cazul acesta, asa precum Domnul Isus a refuzat oferta Lui Irod, tot asa si noi trebue ca sa va refuzam oferta dumneavoastra. Multa pace va dorim.

 3. Hello, I came across you blog today… I attend Bethel Romanian Pentecostal Church, Stanton, CA. We have 5 English preachers in my church who rotate to deliver one 30min sermon per Sunday. Our Friday youth night services are also in English.

 4. un sfat prietenesc de la cineva care nu are nici un interes „one way or the other” cum zic americanii. Dacă la biserica îi zice ,,Romanian” atunci să se predice pe Româneşte. Cine nu înţelege să meargă la Americani. Ar trebui să fie clar pentru toţi, că dacă mai bine înţelegi englezeşte, eşti mai mult American decât Român. „the writting on the wall” should be clear to decifer.. În felul ăsta nu vă mai certaţi cu nimeni.
  Cei care sunt sub 18 ani să-ş întrebe părinţii acasă. Dar tare mi- frică că nici tinerii nu întreabă, nici părinţii nu au timp de ei (nu interesează nici pe unul nici pe altul).
  În final, accentul în bisericile penticostale nu este pe „înţeles” ci pe altceva. Înţelesul este secundar. Zidirea sufletească o realizează Duhul Sfânt, şi El este liber să lucreze cum voieşte. Nu este obligat să folosească întotdeauna raţiunea(înţelesul).

  • Frate draga, in primul rand noi trebue sa intelegem care-i definitia biserici si cui ii apartine. Pentru faptul ca ne numim crestini, in justificarile noastre trebue sa ne duce la Biblie. Din pacate, formula dumneavoastra: „Dacă la biserica îi zice ,,Romanian” atunci să se predice pe Româneşte”, nu am gasit-o scrisa nicaeri in Cuvantul Lui Dumnezeu, dimpotriva Biblia ne spune ca: biserica este Casa Lui Dumnezeu, este Templul Duhului Sfant, este Trupul Lui Cristos, s.a.m.d. Asa cum puteti realiza frate draga, Dumnezeu n-o numeste „biserica romana”. In ce priveste limba care trebue sa se vorbeasca in aceste biserici, Domnul Isus ne spune foarte clar in Marcu 16:15, cand le spune ucenicilor: „Mergeti in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la orice faptura”. In nici un caz Mantuitorul nu le-a spus apostolilor care erau de origine evrei, ca sa mearga in toata lumea si sa cladeasca biserici evreesti, ca apoi sa propovaduiasca in ele cuvantul, in limba ebraica.

   Apostolul Pavel deasemenea ne spune: „cu iudeul m-am facut iudeu si cu grecul m-am facut grec, ca sa-i castig pentru Domnul”. In cazul aceasta apostolul Pavel este cel care a invatat liba acestor oameni, nu invers. Asa cum puteti realiza, Pavel nu iau trimes pe greci la greci si nici pe iudei la idei cum faceti dumneavoastra noi, cand ne spuneti sa mergem la americani. In cazul lui Pavel sa ocupat el de eii. Deasemenea se pune problema, sunt foarte multi tinerii in bisericile noastre, care neintelegand mesajele in limba romana, nu au ajuns ca sa-L cunoasca pe Dumnezeu. Asa cum stiti, credinta nu se mosteneste din parinti, „ea vine in urma auziri si intelegeri Cuvantului Lui Dumnezeu” (Romani 0::7,, Efeseni ::3). Acesti tinerii eii se afla prin bisericile romane doar din respect fata de parinti lor, nu pentru ca ar simti ceva pentru Dumnezeu si Lucrarea Lui. Odata scosi afara din aceste biserici, „cei mai multi dintre eii, nu vor mai frecventa niciodata nici o alta biserica”. Am vrea sa va punem intrbarea, ce faceti cu acesti tinerii? Sunt multe de spus frate draga, dar ne v-om opri aici. Multa pace va dorim.

 5. Tineri romani americanizati: „Limba voastra” cum va exprimati, este limba romana si nu limba engleza! Ori sunteti ignoranti, ori fatarnici, ori lenesi! (probabil ca ignoranti datorita parintilor care v-au tratat intr-un mod egoist din dorinta ca ei insisi sa invete limba engleza; lenea va apartine) Vorbiti limba romana! Vi se pare ca sunteti mai cool daca vorbiti limba engleza? (Sunt constient ca totul pleaca de la parintii care au vrut sa invete ei mai degraba limba engleza si nu au tinut la limba romana vorbita in cadrul familiei). Uitati-va de exemplu la unguri: oriunde in lumea asta ei vorbesc ungureste si acasa si in public, pastrandu-si identitatea nationala si chiar culturala. Si in Romania se preda in limba romana, se fac afaceri in limba romana, se vorbeste la serviciu in limba romana, dar limba ungureasca e litera de lege in cadrul familiei!

  Ceea ce faceti voi nu este biblic. Biblia vorbeste clar despre toate popoarele (natiunile) care intr-o zi vor fi fata in fata cu Dumnezeu: fiecare natiune sau neam luati separat ca identitate specifica si ca intreg ca un trup! Fiecare dintre noi apartinem unui arbore genealogic specific pe linie de familie dar si unuia general ce tine de natiune. Ar fi absurd sa credem ca Moise s-a considerat sau eventual sa transformat in egiptean, chiar daca pe acte chiar asa se era!

  • Frate Aurelian, am vrea sa va spunem ca noi nu suntem deloc ignoranti si nici fatarnici sau lenesi. Lucrarea noastra am inceput-o cu mai bine de 5 ani in urma. In primi 2 ani pentru a scrie romaneste, am fost ajutati foarte mult de parinti si de uni frati din bisericile romane. Desigur dupa 5 ani si dupa atatea articole scrise, uni dintre noi cu timp mai mult, am reusit sa invatam si limba romana. Problema noastra mare este, ca atat cei mai multi dintre tinerii care sunt cu noi, cat si majoritatea celorlati tinerii de prin bisericile romane, nu inteleg limba romana decat foarte putin. Am vrea sa stiti ca pentru acesti tinerii ne luptam noi frate draga, nu pentru noi.

   Ne-ati spus: „ca sa-i luam ca exemplu pe unguri din Romania”. Din pacate frate Aurelian, Dumnezeu nu ni-l da ca exemplu pe poporul maghiar, iar circumstantele vietii reale, sunt diferite pentru fiecare dintre noi. In acelasi timp, Dumnezeu nu ne pune conditia ca sa invatam nici o limba straina, pentru a ajunge mantuiti. In cazul acesta, noua celor care vorbim romaneste, Dumnezeu nu ne permite ca sa impunem tinerilor care nu cunosc aceasta limba sau o cunosc mai putin, ca sa invete si eii limba romana, numai pentru faptul ca noi sau unguri din Romania am facut-o.

   Ne-ati mai spus: „Ceea ce faceti voi nu este biblic. Biblia vorbeste clar despre toate popoarele (natiunile) care intr-o zi vor fi fata in fata cu Dumnezeu: fiecare natiune sau neam luati separat ca identitate specifica si ca intreg ca un trup!” Nu va suparati, dar nu am inteles mai nimic din tot ceia ce-ati doriti sa ne spuneti. Noi in general ne luptam ca sa-i ducem pe acesti tinerii in rai, indiferent ca stiu sau nu si limba romana. Nu intelegem ce are aceasta de-a face, cu toate natiunile care intr-o zi vor fi fata in fata cu Dumnezeu, probabil la judecata. Hideti sa fim realisti, limbi romane a provenit dintrun blestem lasat de Dumnezeu pe pamant, (Genesa 11, 9). Frate draga, daca nu v-om face fapte de pocainta, aceasta limba romana n-o sa ne mantue pe nici unul dintre noi, numai pentru faptul c-am invatat-o.

   • Nu m-am referit la administratorii site-lui ci la tinerii din America in general. Ignoranti (am explicat); fatarnici, adică pot sa învețe limba romana, o inteleg dar se prefac ca nu pot sa o invete si ca nu o inteleg (nu toti); iar lenesi, adică comozi.

    Apoc. 7:9 „semintie” provine de la sămânță. Dacă sămânța este românească ea va produce romani! […] Nu intru in amănunte ca nu doresc sa țin o predica. Fiti binecuvantati.

  • Frate Aurelian, sunt un tânăr din România (chiar dacă mă apropii de 40 de ani), care le dau perfecta dreptate acestor tineri din bisericile române din America. Nu sunt ignoranţi, sau făţarnici, probabil ştiu să comunice in română, sau înţeleg unele 30-40% dintr-un mesaj dar numai atât. Vă spun din experientă, în anul 2000 am petrecut câteva luni în Chicago, mi-am făcut prieteni din rândul tinerilor, într-o seara la serviciul divin când s-a citit Scriptura un tânăr de lângă mine mă tot întreba „asta ce înseamnă, cuvântul acesta nu l-am înţeles”
   Cu tot respectul vă rog înţelegeţi aceste „oiţe şi mieluşei” din bisericile române din America.
   Să auzim numai de bine!
   Ps. Pentru administratorii blogului începând de astâzi am sa va promovez în lista mea de bloguri. Dumnezeu să vă binecuvinteze!

   • Va multumim frate draga, pentru suportul si dragostea dumneavoastra. Domnul Isus sa va binecuvanteze, atat lucrarea pe care o faceti cat si familia, cu binecuvantarii ceresti. Multa pace va dorim.
    Cu mult respect
    Tinerii Romani Americani

 6. Wow. Ce tragedie. Asta se intanpla din cauza ca mentalitatea multorii pastorii si leaders romanii gandesc ne-biblic cu privire la gerratia tanara. So sad. You can hear the pain in this persons heart. Not only pain but great disappointment and frustration with those who supposedly are more spiritually mature.

 7. NOUA PARINTILOR NI SE RUPE SUFLETUL PENTRU GENERATIA DE MIINE. LUPTELE LOR VOR FI MAI MARI, CACI VREMURILE ASA NE SPUN. DACA EI NU SINT UMPLUTI CU PUTERE DE LA DUHUL SFINT ACUM, CUM VOR PUTEA ORE SA STEA IN PICIOARE IN ZIUA INCERCARILOR. SINTEM PENTRU VOI TINERI SCUMPI, VREM CA DOMNUL SA V-A DE-A BIRUINTA PE CALE SI SA VA LUPTATI LUPTA CE-A BUNA A CREDINTEI. DOMNUL SA VA DE-A BIRUINTA SI SA VA AJUTE SA MERGETI INAINTA PE CALEA LUI. SA LUCREZE LA INIMA CELOR CARE SE IMPOTRIVESC VOUA SI SA II LUMINEZE DUMNEZEU CA ALTFEL DEGEABA AU SLUJIT. NU CRED CA VA URASC DAR CRED UN SINGUR LUCRU CA CEI BATRINI NU SE POT DA UN PIC LA O PARTE SA VA DE-A LOC SI VOUA.CITEODATA SINT ORBITI DE MINDREA DE A FI IN FATA . NE RUGAM NEINCETAT PENTRU VOI TINERII CA DOMNUL SA VA UMPLE CU DUHUL LUI CEL SFINT SI SA VA AJUTE SA MERGETI INAINTE PE CALEA DOMNULUI .

 8. Nu inteleg de ce raspinditi gunoae pe net sa va expuneti sa stie si alti frati in cazul meu un pastor baptist ( moldovean), cred eu ca e exagerat ce ziceti voi despre pastorii vostri (1 Sam 26-9), ce priveste comparatia din Numeri 22-22 pot sa va spun ca ati ratat tinta si nici pe departe nu se potriveste. Si inca cava ce e si mai grav: daca voi socotiti ca sint „asa zisi ai Lu( lipseste i) Dumnezeu”, atinci nu mai aveti nici o credibilitate. Cred eu personal ca ce faceti voi este vorba de o gresala mai dinainte, atinci cind parintii va spuneau sa nu renuntati la limba mamei, si acuma va zbateti ca disperatii. Unde erati cind va invatau si limba romina pe linga biserica? Va sfatuesc eu un neinsemnat pastor sa va smeriti daca vreti ca Dumnezeu sa va auda, mai reduceti tonul si mai plecati urechea ce zic batrinii ca mult nu-i veti mai avea si atinci va veti trezi din somn.

  • Amice Nicolae Dragomir
   Cuvintele birjaresti au ramas in Moldova. In Statele Unite vorbim civilizat, inteligibil, ne exprimam corect, si aratam bun simt si curtoazie participantilor la blog. Batranii si-au spus cuvantul demult. Nu a fost un cuvant de ridicare ci unul de servitudine si slujire celor care ne asupreau. Cu parere de rau, congregatia care a conduceti (care sper sa fie minima la numar) are nevoie de un om care sa inteleaga Scriptura inainte de a o cota. Cele doua texte interpretate in contextul lor, dau castig de cauza „Tinerilor Romani Americani”
   Cu respect
   George Beck
   Dallas, Texas

   • fr George,ca unul care te cunosc credca N.Dragomir ce a scris mai sus inainte de a fi „amic” e frate in Hristos si pe de-asupra e totusi un copil a Lui Dumnezeu si UN SLUJITOR a Lui nu un „moldovean birjar”..cu toate acestea scrise de dvs mai sus ma indoiesc ca ajuns „civilizatia in „Sua” dar mai pocainta ..dar nu e tirziu cum spunea fr de mai sus sa va smeriti cu totii si sa nu uitati generatia de azi are probleme la capitolul as ultare de Dumnezeu si de parinti (poAte chiar si dvs)… cu drag pastor Mihai F

   • Frate George,
    Va inteleg frustrarea. Ca si unul care am avut harul de a conoaste cateva civilizatii; unele antice si de demult, altele relativ noi, recunosc limitele poporului roman la capitolul civilizatie. Injuraturile care se aud pe strazile Romaniei, cuvintele de blestem la adresa lui Dumnezeu, hula si dispret pentru aproapele nu au corespondent in nici o alta limba straina. Poporul Roman are nevoie de un „extreme makeover-language edition” Personal am copii pe care nu am intentia de ai invata limba romana din cauza vrajbiilor din biserica si din cauza mizeriei nationale a Romaniei. Copii mei vor creste fara a gusta din pelinul bisericii romane, pe nedrept numite Biserica.
    Cat despre fratele Nicolae Dragomir, nu il cunosc si nu ma pot pronunta asupra calitatilor dinsului. Insa folosirea cuvintelor pe care dansul le-a folosit pe blog denota lipsa de intelepciune. Tineri Romani din America traiesc drama vietii lor. Cel Preainalt se v-a razboi cu liderii bisericilor romane din diaspora anilor 2000-2015.
    Nu am postat inainte pe acest blog, dar il apreciez enorm. Daca noi vom tacea, pietrele vor striga

   • stop dissing people for their grammer. like you or your parents don’t have an accent. you speak of acceptance but you do the opposite.

  • Frate Dragomir, daca dumneavoastra considrati toate acestea gunoae, inseamna ca n-o sa intelegeti nimic niciodata.

  • Frate dragomir,vad ca nici matale nu stii limba romana.Ai tone de greseli de ortografie si ai facut scoala in tara,banuiesc…..Cit despre trezitul di somn…parca-ti aud sforaitul.Ratat tinta?Cine?

 9. Tinerilor ROMANI din America,
  Am citit mesajul vostru si concluzia mea este ca daca ar fi o comunicare, un dialog corect acolo, solutia cea buna s ar gasi. Adica altfel spus, sa existe slujbele vorbite in ambele limbi, de exemplu…detaliile pot fi discutate atunci cind exista dorinta adevarata de dialog!!!
  Eu nu cred ca limba este bariera intre crestinii adevarati!!!! …altele sunt cauzele..
  Stiu asta din experienta proprie… Va doresc sa fiti frumosi si buni in viata voastra de toate zilele, indiferent in ce limba ginditi sau vorbiti!!!
  Un om, vorbitor de limba romana.

 10. Sint de acord cu programele in limba engleza ,pe.ntelesul copiilor nostri.Iata ca am venit intr.o tara in care beneficiem de toate drepturile unui cetatean american,cu copii care merg la scoala aicea si se bucura de toate drepturile din scoala.Trebuie sa avem in vedere ca limba de baza e engleza si nu ro.Trebuie sa ne acomodom cu viitorul bisericilor romane,care va fi in curind Cu limba de vorbire in engleza.Asta e realitatea si ar trebui s.o vedem.Incurajez tinerii sa ramina in biserica,pentruca ei sint viitorul bisericilor romane.D.l sa va sfinteasca.

 11. there was translation provided at the convention. If you did not understand and was there to hear the message then you should have asked for the service. Plus the message was about families and I believe only the older generation who have gone through so many expierences are qualified to preach on the subject.

 12. Draga blogger,
  Wow, ce trist! Sortim tinerii la moarte sigura in timp ce nu biruim a ne da onoruri peste onoruri si a ne bate cu palma prietenos pe spate pentru un job bine facut. In ziua cea mare, Cuvantul spune caci s-au scos niste carti, „si o alta carte s-a deschis”…nu ma indoiesc caci acest blog (care btw este aur curat) va fii citit in ziua de apoi. Prelatii penticostali vor pali! Pai Doamne, noi nu am stiut ca si blogurile se vor citi, Tu nu ai spus asta! „Plecati de la mine caci ati lucrat faradelegea” va fii raspunsul.
  Ce nimicnicie aud aici si ce timpuri sumbre traim. Ne trimitem copii la moarte sigura aidoma lui Avraam sperand ca Dumnezeu sa intervina. Apoi nu contenim a ne ruga lui Dumnezeu ca sa-i intoarca de pe caile lor! Pedeapsa parintilor va fi mult mai mare decat cea a copiilor neintorsi.
  In ce priveste Conferintele, am participat la doua dintre ele dar nu am fost impresionat de nici una. Aceeasi slava desarta acordata oamenilor. Este un fel de trecere in revista a ce au facut pastorii in ultimul an, dar de data aceasta cu spectatori.
  La Seattle, daca intr-adevar au refuzat sa dea cavintul si generatiei tinere, rusine sa le fie. Ma indoiesc caci toti pastorii sunt asa de xenofobici. Personal am vizitat „Enclava Romana” din Portland luna trecata cu prilejul botezului. Am fost surprins sa descoper un pastor instruit, politicos, cu bun simt, si care stapaneste limba engleza la nivelul corespunzator. Este vorba de Fratele Vasile Cinpean care s-a prezentat peste asteptari. De obicei cind vizitam Enclava, plecam bucuros caci nu fac parte din ea.
  Celor care lasa comments pe acest blog si au curajul sa se erijeze in aparatori ai limbii mioritice, le dau un sfat prietenos: Studiati Scripura inainte de a deschide gura. Ignoranta dumneavoastra este sora cu prostia. Desi limitele dintre cele doua sunt cetoase, inclin sa cred caci ceea de a doua este prevalenta! Pavel a vorbit in greaca adresandu-se grecilor. Ebraica evreilor. S.A.M.D.
  A.
  Un sfat Tinerilor Romani Americani: Limbajul neadecvat ca si cel al „bietului pastor moldovean” trebuia blocat. Limbajul de birjar ramana in patria mama Romania. In America discutiile se poarta civilizat si pe un ton adecvat. „Disagree without being disagreeable”
  Cu respect fratesc,
  George Beck
  Dallas, Texas

 13. eu cred ca originea acestui subiect este din partea deavolului care intodeauna a dorit fragmentari in biserica si nu unitate.si eu am fost tanar si sant inca,cu toate ca am copii intre 18 si 22 ani.va da-ti seama ca sant foarte interesat de subiect. vreau sa va intreb unde sant tinerii joi seara s-au mai rau dumineca dimineata.este atata loc pt cantat si pt poezie si ce doriti.aveti vinerea seara SEARA TINERETULUI”dar joia a cui seara e????.ar fi multe de spus dar off-ul nostru al parintilor este mare din cauza gandirii infantile pe care o aveti.miei nu se separa de turma numai cand sant dusi la taiat in rest este imperios necesar sa intelegeti ca trebuie sa traim impreuna..exemplul cu Harvest church nu este de loc ajutator.cunosc sai eu cateva famili tinere care frecventeaza acolo si este foarte vizibila scaderea lor pe linie spirituala.ei au cautat mai mult libertatea de a se asemana cu lumea .multumesc Domnului ca la noi biserica betania din niles inca nu sant probleme de”emigrare” si tineretul este foarte activ nu stau la umbra visand cum sa dea cu batranii jos sa ajunga ei lideri.astfel de tineri vor fi ridicati de Dumnezeu si vor duce lucrarea mai departe cand ei vor fi maturi si altii vor fi tineri.numai asa Biserica poate avea continuitate.multa pace si har.dorin

  ps.ar fi onorabil sa va si semnati sa va cunoastem.lucrurile bune se fac la lumina cele rele la intunerec

 14. SCUMPII NOSTRI TINERI ROMANI, AMERICANI, sau de ORICE alta NATIONALITATE ati fi voi!

  Am si eu o fiica de 24 de ani, adica asa tanara si frumoasa ca voi si care doreste sa-i fie credincioasa DOMNULUI,
  cum am inteles ca doriti si voi! DOMNUL v-a dat cele doua calitati ( tinerete si frumusete ); cea de-a 3-a calitate e cea mai
  IMPORTANTA si depinde de VOI! De ce e cea mai importanta? Pentru ca are repercursiuni (urmari) pe Pamant, dar si
  VESNICE!
  Eu iubesc mult tinerii pentru ca:
  – asa cum am spus, am si eu o scumpa tanara
  – ma simt si eu mai bine si chiar mai tanar in mijlocul lor
  – ei aduc un suflu nou de entuziasm, de bucurie, de optimism
  – ei sunt viitorul Bisericii, dupa plecarea noastra, a parintilor
  – sa fie impreuna cu noi parintii la partasie in aceeasi Biserica locala
  – DOMNUL ii iubeste mai mult decat noi parintii si le doreste SALVAREA,
  asteptand de la ei GLORIA care i se cuvine numai LUI!

  Dragi PARINTI si BUNICI, indiferent de rolul pe care-l aveti in Biserica DOMNULUI ISUS, nu trebuie sa facem reguli care
  sa ne separe unii de altii, indiferent de limba, nationalitate,etc., ci la UNITATE SFANTA in jurul DOMNULUI ISUS! De ce?
  Pentru ca DUMNEZEU a dat pe DOMNUL ISUS si pentru SALVAREA Copiilor NOSTRI, chiar daca nu ar sti nici un cuvant
  in limba romana. Desigur ca si ei trebuie sa se straduiasca sa invete mai bine romana, asa cum ne chinuim noi cu … engleza!
  Noi trebuie sa dam dovada de mai multa intelegere pentru dragii nostri tineri, copii, nepoti, etc.
  CEL MAI IMPORTANT Lucru este sa facem tot ce depinde NOI sa ajugem in CER la DOMNUL Impreuna cu toti ai NOSTRI,
  COPII, NEPOTI, GINERI, NURORI, PARINTI, SOCRI, RUDENII, etc.
  NU este altceva mai IMPORTANT decat SALVAREA OMULUI de la IAD!!!
  Pentru asta DUMNEZEU a facut TOTUL, dandu-Si SINGURUL SAU FIU sa moara pe cruce!!!
  Si NOI trebuie sa facem TOTUL atat pentru NOI, cat si pentru EI, indiferent de limba sau alte inconveniente!!!
  Ioan 3:16 – SALVAREA; I Corinteni 13 – IUBIREA
  Dorinta mea, dar si a DOMNULUI, e sa ne vedem cu TOTII in locurile descrise in Apocalipsa 21:1-5 – RAIUL !!!
  Pentru TOTI COPIII, TINERII si … MAI PUTIN TINERII!
  Cu toata DRAGOSTEA in HRISTOS DOMNUL,
  Ioan Burca – Atlanta

  TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT – Toata GLORIA in VECI !!! AMIN !!!

 15. Daca pina la urma nici nu ma socotiti ca un pastor, cit de mica nu ar fi turma,va rog frumos sa nu-mi mai trimiteti emailuri. Mai bine sa nu fi stiut batjocurile astea. Ma rog Domnului sa va ierte de lucrurile slabe si de expresii dure.(asta da curtuazie…)

 16. dupa ce am citit plangerea voastra am un sentiment ca doar o parte isi pune punctul de vedere, bine ar fi sa cunosc si parerea cealalta pentru a trage o concluzie, nu uitati: ca fiecare dintre voi sunteti speciali pentru Dumnezeu, iar lucrurile care vi se intampla sunt doar pentru formarea voastra in vederea a ceia ce urmeaza – luati exemplul lui David.
  Dumnezeu sa va binecuvanteze

  • Frate Nelu, noi suntem foarte deacord, ca si pastori romani „in special cei in cauza” ca sa ne scrie, ca toti sa aflam care este si explicatia si motivele dansilor, pentru care au excls prediceile si-n limba engleza si programele tinerilor, de la conventiile anuale. Deasemenea am dori mult ca sa stim, ce s-au hatarat ca sa faca cu tinerii din bisericile dansilor, in viitorul apropiat. Le v-or da cele 30 de minute cerute, predica si-n limba engleza la serviciile divine o data pe saptamana, sau nu?

   La urmatoarea conventie de exemplu, am vrea sa stim daca v-or instaura din nou programele tinerilor si a predicilor si-n limba englleza, in scopul salvari generatiei noastre pentr Cer. I-am ruga ca raspunsul dansilor sa fie afirmative si la subiect. Nu am vrea ca sa procedeze cum obijnuesc uni, sa ne spuna toata istoria dumnealor din viata de credinta si toate faptele bune care le-au facut pentru generatia tanara, in cei 40 sa 50 de ani de cand s-au intors la Dumnezeu. Anyway, daca ne vor scrie, va promitem ca le v-om publica toate raspunsurile, indiferent care va fi continutul lor. Asteptam……….

 17. Iubiti frati romani, observam ca uni dintre dumneavoastra sunteti foarte tulburati, pentru faptul ca mai pubilcam si unele dintre mesajele primite, care sunt „insultatoare” si de “prost gust” cum spune romanul. Am vrea sa stiti, ca in toti acesti cinci ani de activitate in general le-am blocat, pentru faptul ca sunt o pricina de poticnire pentru cei mai multi dintre noi. De data aceasta ne-am hotarat ca sa mai publicam o parte dintre ele, ca sa realizati si dumneavoastra, cine sunt in realitate suportori pastorilor nostri. Am vrea sa fiti linistiti, ca ca nu le v-om afisa chear pe toate. In afara de acestea, noi am mai primit si multe alte mesaje, pe care nu vi le v-om putea publica datorita limbajului foarte urat si muldar pe care-l folosesc uni dintre frati nostri romani, pentru a stopa lucrarea Lui Dumnezeu de mantuire a generatiei tinere. V-o spunem in fata Lui Dumnezeu, ca chear si la acest articol am primit mesaje care contin in ele the “F” word.

  Imaginativa iubiti frati, ca toate acestea noi le suferim pentru un singur motiv: “c-am indraznit ca sa le cerem pastorilor romani si fratilor nostri, ca sa „NU” ne anuleze pana si cele 30 de minute de predica si-n limba engleza o data la an, de la conventiile romane”. Da fratilor, toate aceste insulte sunt aduse la adresa generatiei noastre, doar pentru 30 de minute de predica si-n limba engleza o data la an cerute de noi. Am vrea sa stiti iubiti frati, ca ceia ce ne raneste mult de tot, nu sunt neaparat aceste insulte si vorbe urate ale fratilor romani, este faptul ca cei care ne insulta (chear si-n cazul mesajeleor de mai sus), sunt tocmai pastori nostri romani, carora le porunceste Dumnezeu in Ioan 21:15, „sa-i pasca meluseii”. Iar in Ioan 10:11: „li se cere ca sa dea totul, chear si viata dansilor dac-i nevove pentru salvarea turmei”. Noi suntem foarte ingroziti si uimiti, afland cata ura poate sa existe in uni oameni si cat de departe se duc o parte dintre dumnealor, ca sa-si spuna punctul de vedere si sa blocheze lucrarea Lui Dumnezeu de salvare a tinerilor romani din America si Canada.

  Multi dintre dumneavoastra adesea ne intrebati: “de ce stam sub anonimat si nu ne publicam si numele”. Iubiti frati, noi credem ca daca acesti oameni ar afla cine suntem, sar duce pana acolo “ca ne-ar mutila in numele Lui Cristos”, cum obijnuesc sa faca cu crestini cei din tarile arabae. Stim tinerii care au fost luati pe sus din biserica romana si aruncati in strada, pentru singurul motiv ca si-au spus si eii puntul lor de vedere. Va rugam in numele Domnului Isus, ca sa va rugati pentru generatia tanara. Noi am ajuns sa credem, ca numai Dumnezeu ne mai poate pazi de categoria aceasta de oameni, „asa zisi ai Lui Dumnezeu”. Va multumim.

 18. Stati tari …Sporiti in lucrurile Domnului si nu va va mutila nimeni
  si chiar daca ar fi asa(vorba lui Daniel in fata cuptorului aprins de 7 ori mai tare …numele voastre sint scrise in Ceruri (Matei 5:11-12)
  Anonimatul nu ajuta si nu rezolva…David recunoste in fata lui Natan ca despre el era vb in ilustratia prorocului …si ca el comisese un pacat care necesita pocainta ..noi asta citim asta predicam si asta TREBUIE sa traim ..
  ca unul care va viziteaz de ceva ani la rind(ma refer la SUA) va inteleg offurile dar nu uitati solutia intre GENERATI este smerenia ca Dumnezeu sa inalte prin voi in generatia voastra OAMENI precum Moise care sa smerit saracul la oi si la tara, David care vb fr VALENTIN POPOVICI de la CHICAGO (de la stina la palat=poate fi tradus de la Romania la SUA)ILIE care minca de la corbii de la piriul cherit si de la o vaduva..si alti pe care Dumnezeu i-a folosit nu neaparat prin tehnici intelectuale sau internet ci prin PUTEREA DRAGOSTEI SI A RUGACIUNII…
  OBSERVATIE:daca i-ati iubi pe ai fostri pastori nu i-ati publica pe internet…iar acest fapt nu A REZOLVAT SAU NU O VA REZOLVA ci o va ADINCI MAI MULT…
  Dumnezeu sa va lumineze si sa nu cadeti in descrierea lui Pavel din 2 Tim 3:1-5 „neasculatori de parinti (chiar si parinti spirituali)..obraznici (scriind pe internet)..iubitori mai mult de placeri (Biserici liberale din SUA)..etc

  cu stima pastor Mihai F
  Timisoara

 19. Pacea Domnului sa va insoteasca in tot locul.
  Iubiti frati si mult pretuite surori in Domnul Isus, vreau in putine cuvinte sa
  aduc si eu un contribut la discutiile dumneavoastra.Mi-as dori mult sa va fie de folos.
  Traiesc si eu de multi ani in Italia (22), iar pe langa aceasta am si nepoti in America.
  Imi dau seama de dificultatile cu care va confruntati, insa as vrea sa va spun caci nu
  sunt de nerezolvat. Noi aici am realizat in cadrul bisericii scoala duminicala unde copii
  nostrii sunt invatati in limba romana. Deasemeenea ne straduim ca si acasa sa vorbim
  in limba romana(nu toti desigur).Probabil pe viitor ne vom confrunta cu aceleasi probleme
  ca si dumneavoastra, nu as dorii, dar ne rugam Domnului pentru aceasta sa nuu se intample.
  O solutie polauzibila pentru situatia in care s-a ajuns in America(+Canada),ar fi ca in
  bisericile unde frecventati sa se predice si in limba engleza cu traducere simultana in limba romana, si invers, adica sa se predice in limba romana si sa se traduca in limba engleza.
  In felul acesta intr-un timp relativ scurt, probabil un an sau doi, multi dintre cei care nu reusesc sa inteleaga una dintre limbi, pot sa invete foarte usor. Desigur este un sacrificiu la care trebuie sa se ajunga de comun acord, pentru binele tuturor.
  Acum dati-mi voie sa motivez ceea ce am propus: in primul rand faptul caci multi dintre dumneavoastra nu inteleg limba romana, este rezultatul neglijentei parintilor, iar in felul in care eu am propus ei ar trebui sa fie de acord, in felul acesta s-ar repara din greselile lor.
  In al doilea rand, motivatia mea pentru ca dumneavoastra sa invatati limba romana, pe langa faptul caci este o datorie morala a dumneavoastra, si faptul caci a-ti avea avantaje in aspectul cotidian, dar mai mult motivez aceasta prin faptul caci ascultand Evanghelia si predicand-o in limba romana are o profunzime si o conotatie mult mai spirituala. Este un adevarat Har si o
  adevarata binecuvantare sa poti sa primesti si sa intelegi Cuvantul Sfant in limba romana.
  Cred ca cu adevarat fratele Cornilescu (traducatorul Bibliei in limba romana)a fost binecuvantat de Domnul cand a facut lucrarea aceasta.Ma gandesc ca toate necazurile si greutatile cu care s-a confruntat poporul roman de-a lungul secolelor (ma refer desigur la cei cu adevarat credinciosi) nu poate fi pus alaturi de a putea auzi si intelege Biblia, Cuvantul lui Dumnezeu in limba romana. Dumnezeu sa va auda dorinta si sa infaptuiasca cea ce este mai bine pentru problema dumnavoastra. Domnul sa va binecuvinteze.

 20. Intoarceti-va la dreapta credinta-ortodoxia-nu mai bajbaiti prin intuneric. Domnul IIsus ne iubeste, dar mergeti si-l cautati, nu veti regreta.Sunt multe biserici ortodoxe acolo.Doamne ajuta!

  • Religea adevarata nu e nici Ortodox nici penticostal. Isus Nea spus Clar care este credinta adevarata. Trajedia este ca si multe biserici orthodoxe cat si biserici penticostale sau abatut rau de tot dela religiunea adevarata.

 21. The irony of this is that the assistant pastor of the host church for the Seattle convention is solicited so frequently to speak in English at churches other than his own. Why is it that he thinks he’s doing a great service to the out of town youth to preach in English but when it came to his own hometown he chose not to or was prohibited from doing so?
  The tragic thing about this is that church politics will be the cause for some of our Romanian youth to despise their church and kick the door behind them as the leave for good.

 22. Pentru cei din Chicago si din imprejurimi, va invitam impreuna cu noi, duminica aceasta seara, 23 Septembrie, de la ora 6:00 pm, la First Romanian Baptist Church of Chicago, la o seara speciala de tineret.

  O seara dedicata pentru tineri la First Romanian Baptist Church of Chicago, the main speaker is ELIAS JINAR, un vorbitor cu o carisma deosebita.
  Tot serviciul de tineret va fi in engleza, atat cantarile cat si mesajul. Rugati-va pentru acest eveniment. Va invitam pe toti si va asteptam cu drag.
  Se poate parca in parcarea scolii de langa bisercia, Wrightwood colt cu Ashland.
  Adresa: 2622 N Ashland Ave., Chciago, Il 60614

  Aici aveti si linkul de pe facebook cu anuntul facut
  http://www.facebook.com/events/446709122034259/

 23. Interesant, unde sunt toti pastori nostri romani care au pus la cale acest taraboi mare? Unde este acest mare consiliu pastoral al comventiilor romine, care se luptat sa ne scoata copii afara de pe listele lui Dumnezeu de mantuire a oamenilor. Chear c-am vrea sa stam de vorba cu eii. Am vrea sa stim si noi care Dumnezeu le-a cerut ca sa puna la cale un eveniment atat de tragic? De ce oare se ascund si nu vor ca sa ne spuna si motivele dansilor, pentru care ne ranesc atat de mult sufletele? Din cate realizez eu fratilor, aici nu mai este vorba de limba romina, aceasta-i doar o derutare de la subiect. Tot ceia ce se intampla la ora actuala, este un plan demonic bine calculat, pentru a ne distruge atat pe noi cat si copii nostri. Doamne ai mila de noi. Iubiti tinerii, mi se rupe inima pentru voi. Cu lacrimi in ochi va spun sa stati tari, asa ca si cei trei tineri in fata cutorului aprins. Nu descurajati, izbavirea voastra este aproape. Domnul sa va ajute. Am sa ma rog mult pentru voi.

 24. Stimati tineri americani!
  Din comentariile dumneavoastra, reusesc sa vad un foc, care arde si nu se stinge in interiorul vostru. Daca e focul lui Dumnezeu care nu va lasa sa stati nepasatori, (adica sa leneviti in biserici si nu numai) atunci ma intreb?…Oare chiar aveti atata nevoie de ajutorul pastorilor de limba romana?
  Oare Dumnezeu nu este de partea voastra? Oare chiar El nu vede nevoile voastre?
  Oare nu este El in stare sa-si calauzeasca noua generatie?
  Voi sunteti copiii lui Isus, (nu prin merite , ci prin credinta voastra in Sangele Lui), sunteti o valoare in ochii lui Dumnezeu.
  Ridicati-va ochii spre cer, aveti nevoie de viziune!
  Porniti la drum, fara sa tot asteptati sa fiti bagati in seama de altii.
  Formati grupuri puternice, Hristos sa fie tinta si sprijinul vostru. Incetati sa mai cersiti mila de la altii…, sunteti copii de Rege!!!
  Dumnezeu sa va ajute sa fiti o binecuvantare unii pt altii, dar in mod special pt colegii vostri de scoala si de munca „americani”.

  Daniel, Udine

 25. Frate Daniel, motivele pentru care intradevar avem nevoe de pastori romani se datoreaza faptului, ca atat noi cat si tinerii pe care dorim sa-i ajutam, suntem la ora actuala in bisericile romane, iar pastori nostri sunt cei care opresc predicile si-n limba engleza. Pentru faptul, ca asa cum stiti “credinta nu se mosteneste din parinti, ci vine in urma auziri si intelegeri Cuvantului Lui Dumnezeu”, este absolut esential ca sa se predice si-n limba engleza, pentru ca cei mai multi dintre noi care nu intelegem romaneste, sa ne putem hrani spiritual in bisericile romane. Referitor la frazele: “Oare Dumnezeu nu este de partea voastra? Oare chiar El nu vede nevoile voastre? Este foarte adevarat, ca El este cu noi si ne vede nevoile. Problema mare este, ca Dumnezeul nostru nu vrea ca sa faca aceasta lucrare de unul singur. In cazul acesta ne trimete pe noi, ca sa ne luptam pentru salvarea tinerilor romani din America si Canada. Odata ajunsi pe campul de lupta, asa cum puteti realiza, tot infernul este pornit impotriva nostra. Spre deosebire de pastori noastri, deavolul a investit foarte mult in generatia tanara. Pe motivul acesta, prin oameni lui face absolut totul, ca tinerii sa “NU” inteleaga predicile din bisericile romane, pentru ca risca sa-i piarda pentru todeauna.

  In Matei 17:21 Domnul Isus ne spune: “ca unele soiuri de draci, nu iese decat cu post si rugaciune”. In Fapte 1:14 Biblia ne invata: “ca pentru a birui trebue sa ne unim in rugaciune”. Well, acesta-i motivul frate draga, pentru care noi am ajuns ca cersim mila fratilor romani. “In prealabil cei mai multi dintre noi am ajuns sa realizam, ca singuri nu v-om mai putea birui puterea intunericului si avem o nevoe urgenta de frati romani si rugaciunile dansilor”. Ceia ce ne spuneti dumneavoastra suna foarte frumos, “noi suntem copii de Rege, iar Dumnezeu tatal nostru, este in stare ca sa-si calauzeasca noua generatie spre cer”. In cazul acesta, chear ca nu mai aveam absolut nimic de facut, decat sa stam in asteptare. Din nefericire Tatal nostru nu ne vrea ca sa fim, nici lenesi si nici neroditori si vine si ne spune: “Am sa va trimet ca pe niste oi in mijlocul lupilor”. In cazul acesta frate draga, legitimatia noastra “de copii de imparat” nu ne mai ajuta la nimic. Asa cum puteti realiza si de pe internet, “acesti lupi imbracati in piei de oae” ne iau si dau cu noi de toti pereti (figure of speech), nu-i intereseaza absolut de loc, ca noi suntem copii Lui Dumnezeu si motivatia luptei noastre este una singura, “salvarea tinerilor romani pentru cer”. Eii stiu doar una: “la moarte cu generatia tanara”. Multa pace va dorim.

 26. Sunt un pastor baptist din Romania si nu cunosc toate detaliile conflictului care a dus la o decizie atat de gresita, de a scoate afara predica in limba engleza, de la tinerii care s-au nascut sau au crescut in cultura de acolo. Am zis si in cercurile baptiste din US, ca fratii care tin asa de mult la limba romana ar fi trebuit sa ramana in tara, daca le este atat de draga limba maicii lor. Daca insa si-au dorit libertatea si un nivelul mai inalt de trai decat cel de aici, trebuie sa ia tot pachetul, inclusiv faptul ca copiii lor se vor naste vor creste si vor gandi in limba engleza. Mi se pare un egoism gros din partea celor de generatia mea si a celor mai in varsta, ca sa nu accepti ca o parte din serviciul divin in adunarile bisericii si la conferinte, sa nu fie si in limba engleza, pentru copiii lor care nu inteleg decat poate jumatate plus sau minus, din ceea ce se vorbeste. By the way am 51 de ani…

  • Draga Marcel,
   Multa sanatate, pace si succes un slujire.
   Cu aleasa pretuire – Vasile Muresan – 51 de ani

 27. Nu inteleg dece la conventia dela Seattle nu a existat un program in
  limba engleza pentru tineri. Eu nu am fost acolo (conventia 2012) dar
  i-mi amintesc la Sacramento, sau la Atlanta a fost un excelent
  serviciu pentru tineri. Am participat si eu acolo, dar sa stiti ca
  mi-a placut cantecele si predicile. Mesajele care s-au adus, era exact
  ce tinerii aveau nevoie. Noi cei mai in varsta (daca nu vine Domnul
  intre timp) trebuie sa fim preocupati pentru formarea generatiei care
  o sa ne ia locul.

  Dragi tineri, mi-a placut tonul echilibrat si respectuos in scrisoarea
  voastra catre fratii batrani (cu unele mici exceptii), nu va
  descurajati, speram ca la anul nu o sa fiti lasati pe dinafara, si
  chiar daca stilul vostru de lauda sau slujire este mai diferit,
  dovediti prin trairea voastra de zi cu zi, ca-L iubiti pe Dumnezeu, si
  ca vreti sa traiti pentru El. Fie ca unii vor sa recunoasca sau nu,
  voi trebuie sa fiti speranta de maine a Imparatiei Lui Dumnezeu, in
  mijlocul acestei lumi.

  Domnul sa va binecuvinteze !
  Stefan Matasaru, Pastor – New York

  • Am vrea sa va spunem pastrore draga, ca nici noi nu stim exact motivele pentru care, la conventia de la Seattle nu a existat un program si in limba engleza pentru tineri. Chear ca nu ne-am asteptat la aceasta si a fost o surpriza foarte neplacuta, atat pentru noi cat si pentru parinti nostri. Datorita acestui fapt, atat noi tinerii cat si uni dintre frati romani, i-am invitat pe pastori in cauza pe blog-ul nostru, ca sa ne dea unele lamuriri cu privire la acest subiect. Pana in prezent nici unul dintre dumnealor, nu sa oferit ca sa ne dea nici o explicatie. Aceasta ne face ca sa ne punem o multime de intrebari: Este posibil ca acesti pastori romani sa fii uitat de generatia tanara si nevoile noastre, si le este rusine sa iasa in fata poporului si sa spuna: „da fratilor am gresit, va rugam sa ne iertati?” S-or fi hotarat cumva ca pe viitor sa nu ne mai ajute de loc, pentru faptul ca noi suntem americani iar dumnealor sunt pastori romani? Este posibil, ca cei mai multi considera ca mantuirea tinerilor nu-i treaba dansilor? Se gandesc ca la acesta conventie om fi prins si noi ceva din programul in limba romana, si aceasta ne este deajus? Au realizat ca frati batrani sunt aproape de plecare, si dansi au o nevoe mult mai mare de prgatire, decat noi tinerii. Chear ca nu stim ce sa intamplat. Am sesizat totusi ca ceva sa pus la cale, in momentul cand nu l-am mai gasit pe pastorul de tineret, pe fratele „Leonard Semenea” pe lista predicatorilor, in schimb l-am gasit prin sala ocupanduse cu ordinea. Vazandu-l totusi prezent printre fratii, ne-am gandit ca-i posibil ca acest frate a pacatuit si ar fi fost pus sub discipina de acest „Consiliul Pastoral al Conventiei”, si nu sa gasit nici o alta persona capabila ca sa-i ia locul?

   Orce rspuns legat de acest subiect, este bine venti si ne-ar linisti mult sufleteste. Acest frate asa cum stiti si de la conventiile anterioare, este unul dintre putini pastori romani, care intradevar poate sa predice fara retinere si-n limba engleza. Nu ca lauda v-o spunem, dar la predicile dansului de la conventiile din ani trecuti, foarte multi tinerii si-au predat viata Lui Dumnezeu. Ce sa obserat la tinerii romani din bisericile noastre este, ca intr-o masura oarecare cei mai multi dintre eii, stiu ceva despre Dumnezeu si lucrarea Lui de la parinti dansilor. Singurul lucru de care mai au nevoe este, propavaduirea cuvantului Lui Dumnezeu pe intelesul lor, si-o chemare aparte la mantuire. Asa cum stiti, in viata fiecaruia dintre noi, cu toate ca ne-am nascut din parinti pocaiti, a existat o zi in care Cuvantul Lui Dumnezeu ne-a patruns inimile si ne-am predat viata Lui. Din cate am putut sa realizam, conventiile anuale din ani trecututi, au ajutat foarte mult tinerii in sensul acesta. Chear ca nu-i intelegem, de ce acesti pastori romani, au oprit o asemena lucrare atat de imortanta in viata celor mai multi. Haideti sa fim realisti, dumneavoastra in calitate de pastor, chear credeti ca frati batrani care sunt de-o viata la credinta si cunosc Scripturile, dupa 10 predici in limba romana, mai aveau nevoe de inca o predica tot in limba romana? Ce credeti, este posibil ca deabea a-11-a predica le-ar fi rezolvat problema mantuiri? Va rugam sa ne iertati, da nou ne vine foarte greu ca sa credem asa ceva. Va multumim pentru mesaj frate Stefan. Multa pace va dorim.

 28. Dragi prieteni,
  Biserica Romana SPERANTA si HAR are deosebita placere sa va invite la un Eveniment Unic in istoria Comunitatii Romane din Londra: CONCERT cu formatia PROCONSUL (www.proconsul.com.ro), Sambata 13 Octombrie 2012 la ora 19:00.CONCERTUL va avea loc intr-un local special inchiriat, chiar langa SATUL OLIMPIC din STRATFORD.
  Detalii aici: http://www.speranta-har.org.uk/proconsul.html
  Pe langa muzica de calitate, unul din cei doi vorbitori va fi: ES Dr Ion Jinga, Ambasadorul Romaniei la Londra.
  Vino sa petreci o seara de neuitat in Londra impreuna cu Fomatia PROCONSUL.
  Biletele pot fi cumparate doar la: http://www.speranta-har.org.uk/bileteproconsul.html
  Va rugam sa ne ajutati la informarea Comunitatii Romane mediatizand acest eveniment prin mijloacele de care dispuneti. Daca doriti posterul cu Concertul PROCONSUL, dati-ne de stire si vi-l vom trimite.
  Pentru orice alte informatii, va rugam nu ezitati sa ne scrieti.
  Multumim mult si va asteptam la CONCERT PROCONSUL
  Echipa SPERANTA si HAR
  http://www.speranta-har.org.uk
  http://www.facebook.com/SperantaSiHarUK

 29. Am citit cu interes ce s-a scris aici. Din păcate tineriilor români din America le dispare spiritul românesc, de aceea sunt de acord cu cineva care a scris aici că cei care înțeleg mai bine engleza să meargă la bisericile americane. Dar ca și români trebuie să ne păstrăm limba, ba chiar să ne-o perfecționăm chiar dacă trăim într-o altă țară. Iar acest lucru vi-l spune un alt român dintr-o altă țară.

  P.S. este greu de citi ceea ce scrieți dragi tineri români americani, din cauza atâtor greșeli. Inadmisibil!!!!

 30. Stimata Gabriela Patrash, pentru ca tinerii sa plece in bisericile americane, in primul rand trebue sa existe o motivatie. Cei mai multi dintre prieteni nostri care au parasit deja bisericile romane si-au plecat in cele americane, acestia inainte de-a pleca eii au ajuns deja ca sa-l cunoasca pe Dumnezeu. In cazul acesta, plecarea lor in bisericile americane sa facut la dorinta dansilor, de-a intelege mai bine Cuvantul si de-a invata mai mult despre Dumnezeu si legile Lui. Problema noastra mare este, ca-n bisericile romane cei mai multi dintre tineri, pentru faptul ca nu au inteles mesajele in limba romana, inca nu au ajuns ca sa-L cunoasca pe Dumnezeu. Pe acesti tinerii, in zadar ii v-om trimete in bisericile americane, datorita faptului ca nu simt nimic pentru biserica si Dumnezeu, desigur ca nu se vor duce nicaeri. In cazul acestor tineri este absolut necesar, ca sa li se predice Cuvantul Lui Dumnezeu pe limba inteleasa de eii, pe toata perioada cat eii inca se mai afla prin bisericile romane. Numai dupa ce-au devenit crestini cu adevarat, pot fi trimesi: la americani, la africani, la arabi, sau orunde in lume. Speram ca ne-ati inteles.

  Referitor la argumentul dumneavoastra am dori sa va spunem, ca noi niciodata nu am spus, „ca copii romani sa nu-si patreze limba parintilor lor”, dimpotriva ii incurajam ca sa faca aceasta. In toti acesti ani am ajuns sa realizam, ca toti cei care cunoastem mai multe limbi, nu avem nimic de pierdut ci doar de castigat. Problema mare este, ca comunitatea romana din America si Canada, nu s-au straduit ca sa infinteze gradinite sau scoli primare, unde copii dansilor sa poata invata gramatical si limba romana. Iar in ce priveste parinti nostri, ceia ce ne invata dansi in timpul foarte scurt cat este cu noi, nu-i suficient. Deasemenea ce multi dintre dumnealor dupa 20 sau 30 de ani de America au uitat foarte mult, si nu mai sunt capabili ca sa ne corecteze nici chear greselie de ortografie sau de exprimare din scrierile noastre. Ne-ati spus, ca avem multe greseli de ortografie inadmisibile, noi recunoastem aceasta si dorim mult sa ne corectam. De mai mult timp cautam carti sau programe in limba romana, care sa ne ajute in directia aceasta si inca nu am gasit. Avem o rugaminte la dumneavoastra daca nu va suparati. Daca aveti timp, noi v-am ruga ca sa ne corectati dumneavoastra articolul de mai sus si sa ni-l trimeteti prin email-ul acesta: tineriamericani@yahoo.com. Am dori mult ca sa aflam ce-am gresti, ca pe viitor sa stim sa ne corectam singuri greselile. Va multumim.

 31. Dragi tineri Romani Americani.
  V-am oferit voluntar serviciile mele de mai multe ori.
  Nu am primit nici un singur reply.
  Bunul Dumnezeu a onorat pe sotia mea si pe mine cu 9 copii, care slujesc pe Domnul in limba engleza. Copiii nostri inteleg si limba romana.
  Eu slujesc full time in limba engleza de peste 12 ani.

  Cu respect – va stau la dispozitie

  • Stimate frate pastor Vasile Muresan, va multumim in numele Domnului Isus pentru oferta dumneavoastra. Am vrea sa stiti ca nu v-am uitat, si ne amintim cu drag de dumneavoastra. In urma cu cinci ani cand am inceput aceasta lucrare, ati fost printre primi pastori romani care ati raspuns pozitiv articolului nostru („Drama Tinerilor Romani din America”) si v-ati oferit ca sa ne veniti in ajutor. Noi ne-am bucurat mult de dumneavoastra atunci si ne bucuram si acum, afland ce lucrare minunata faceti. Suntem ferm convinsi, ca numai un om al Lui Dumnezeu poate sa faca ceia ce faceti dumneavoastra. Ce mult am dori, ca toti pastori romani din America si Canada, sa gandeasca ca dumneavoastra si sa faca ceia ce faceti dumneavoastra in Windsor Ontario. In cazul acesta, nu ar mai fi nevoe ca sa ne mai luptam cu nici unul dintre dumnealor, ca sa ne dea si noua predica si-n limba engleza, pentru a salva tinerii romani pentru Cer. Motivele pentru care nu v-am mai contactat frate Vasile, sa datorat faptului ca dupa pornirea acestei lucrari, lucrurile s-au complicat foarte mult, iar lupta a fost peste asteptarile noastre.

   Cu 5 ani in urma, inca nu stiam exact ce ne asteapta, si cat de mari sunt impotrivirile din partea pastorilor nostri si a unora dintre frati romani. Acum putem sa va spunem, ca chear sa doriti sa ne ajutati, noi nu vedem cum ati mai putea face o asemenea lucrare. In primul rand, noi suntem foarte multi si suntem imprastiati prin mai toate orasele Americi. In al doile rand, impotrivirile din partea pastorilor nostri romani sunt foarte mari. Asa cum puteti realiza si din articolul de mai sus de la Conventiile Romane, in ce priveste generatia noastra se da o luta demonica, ca sa fim scosi afara din bisericile romane si de la intrunirile dansilor. In unele biserici, frati care au indraznit ca sa ajute tinerii, au fost pedepsiti si eliminati. Iar gruparile de tinerii au fost imprastiate, de frica ca nu cumva sa deschidem biserici noi, cu programe si-n limba engleza in orasele dansilor. Noi credem ca la ora actuala, singura dumneavoastra posibilitate prin care ne-ati mai putea ajuta este, ca sa mobilizati tinerii si frati din biserica dumneavoastra, ca sa ne ajute in rugaciune. Va multumim, God Bless.

 32. Blessings,
  For the last couple of years we have been working on a project in Uganda with Pastor Joash to build an orphanage and school in Kiboga. Recently, by God’s grace approval was granted and we are about to load a container of building materials to be sent to Uganda. This container is at Filadelfia Church in Melbourne and in the attached letter (in Romanian) brother Peter Tarcea explains what is required. Also attached to this email you will see the plans for the project. Please be in touch with brother Peter Tarcea (tel 0411 849 424 or email ptarcea@gmail.com) and see how you can get involved.

  His glory alone,
  Natanael Costea
  Hope Mission Team

 33. Am spicuit si citit in emailurile trimise de voi problema cu care v-ati confruntat si va confruntati. Ce pot spune este faptul ca autoritatea trebuie respectata, chiar daca greseste si tratata cu dragoste. Pot spune ca toate lucrurile sunt ingaduite de Dumnezeu cu un scop anume. Personal in lucrarea pe care o fac de peste 26 de ani am trecut prin multe si mari incercari dar am ramas fidel chemarii si am perseverat. Am cautat sa tratez cu dragoste respingerile si sa inteleg oarecum atitudinile celor mai mari. Dumnezeu a adus vremea ca aceea cauza pentru care am luptat ,,LUCRAREA CU COPIII IN BISERICILE PENTRICOSTALE,, sa fie luata in considerare si prin harul Celui Preanailt acum exista Departamentul Copii care cuprinde o lucrare de instruire a invatatorilor si asistenta in lucrare in Romania si Diaspora Europeana (pt bisericile de romani). Domnul sa va binecuvanteze. TOT INAINTE CU DRAGOSTE SI ASTEPTAND CA DOMNUL ISUS SA LUCREZE.
  Cu pace si binecuvantare
  Samuel Cristian Muica din Romania

 34. RTN Chicago has posted a new item, ‘Invitation’

  Philadelphia Romanian Church-Chicago invites neighbors to an evening of fun
  and food. All Church neighbors are invited! Christians everywhere are invited
  to pray for this event so God can meet these precious people and speak to them
  personally.

  You may view the latest post at
  http://rtnchicago.com/articles/invitation/

  You received this e-mail because you are subscribed to be notified when new
  updates are posted.

  If you want to be unsubscribed, please click here
  http://rtnchicago.com/contact-us/newsletter, enter your email address and hit
  unsubscribe.

  Best regards,
  Petru Amarei
  pa@romaniantv.org

 35. Un nou studiu arată că învăţarea unei limbi noi duce la creşterea creierului. Cercetătorii suedezi au efectuat această cercetare pe recruţii din cadrul Academiei de Interpreţi aparţinând Forţelor Armate Suedeze, măsurându-le creierul înainte şi după ce au participat la un program de învăţare a unei limbi străine. Studenţii care sunt acceptaţi în această academie încep fără a cunoaşte limba studiată (printre care se numără araba, rusa sau mandarina) şi ajung să o vorbească fluent după 13 luni de studiu. Recruţii acceptaţi în Academia de Interpreţi studiază de dimineaţă până seara, şapte zile pe săptămână, într-un ritm mult mai rapid decât în orice alt curs de limbi străine, scrie descopera.ro. Cercetătorii au comparat studenţii de la Academia de Interpreţi cu un grup de control, format din studenţi ce urmau cursuri de medicină şi de ştiinţe cognitive în cadrul Universităţii Umeå.

  Oamenii de ştiinţă au ales aceşti studenţi ca grup de control pentru că şi ei studiau în mod intens, dar altceva decât limbi străine.Ambele grupuri au fost supuse unor scanări RMN înainte şi după 3 luni de studiu intensiv. Rezultatele cercetării au arătat că structura creierului era neschimbată la grupul de control, însă în cazul studenţilor care învăţau limbi străine, anumite părţi ale creierului crescuseră în dimensiuni. Oamenii de ştiinţă au observat că hippocampusul (o parte a creierului ce joacă un rol important în navigaţia spaţială şi în învăţarea unor noi informaţii) şi alte părţi ale creierului erau mai mari. „Am fost surprinşi să vedem că anumite părţi ale creierului se măriseră în funcţie de cât de bine se descurcau studenţii cu respectivul material şi în funcţie de cât efort au fost nevoiţi să depună pentru a ţine pasul”, a explicat Johan Mårtensson, cercetător la Universitatea Lund.

  • Stimata familie Draucean, ceia ce spuneti suna bine si suntem deacord cu dumneavoastra, ca rezultat am publicat mesajul primit pe blog-ul nostru, ca cei interesati sa aiba informatiile necesare, pentru a invata mai multe limbi. Ca sa raspundem si scriasorilor dumneavoastra anteriore, am dori sa va spunem, ca noi niciodata nu am descurajat tinerii ca sa nu invete limba romana sau alte limbi, dimpotriva ii incurajam ca sa faca aceasta. In toti acesti ani noi am ajuns sa realizam, ca toti cei care cunoastem mai multe limbi, nu avem absolut nimic de pierdut ci doar de castigat. Totusi noi credem ca pentru a invata corect o limba straina (din punct de vedere gramatical), este absolut necesar ca sa se mearga la o scoala primara, pentru limba respectiva. Din nefericire comunitatea romana din America si Canada, nu s-au straduit ca sa infinteze asemenea scoli, unde copii dansilor sa poata invata si limba romana. Iar pentru a invata romaneste in familie, cei mai multi tinerii sunt foarte putin timp in anturajul parintilor, ca intradevar sa poata realiza aceasta. „Limba romana de bucatarie” pe care am invatat-o cei mai multi de la parinti nostri, nu echivaleaza nici pe departe cu vocabularul bogat de cuvinte, si bagajul mare de cunostinte pe care il au pastori romani, cand predica de la amvoanele bisericilor noastre. Sa constatat, ca tinerii care se pretind ca intradevar inteleg romaneste, deabea inteleg un procent de 15-20% din mesajele in limba romana.

   Neputand sa faca legatura intre fraze, predicile in limba romana din bisericile noastre, devin foarte obositoare. In cazul acesta, cei mai multi tinerii in timpul serviciilor divine isi cauta o alta ocupatie: telefonul de buzunar, lustruirea instrumentului, discutatul cu vecinul s.a.m.d. Daca vom trata acest subiect din punct de vedere spiritual, va putem spune ca in calitate de crestini Dumnezeu nu ne pune conditia ca sa invatam nici o limba straina, pentru a ajunge mantuiti. Datorita acestui fapt, noua celor care vorbim romaneste, Dumnezeu nu ne permite ca sa impunem sau sa scoatem tinerii afara din biserici, pentru singurul motiv ca acestia n-au reusit ca sa invete si eii limba romana ca si noi. Am vrea sa stiti, ca chemarea care ni sa dat nu a fost si nu este de-a invata tinerii limbi straine, ci ca sa-i aducem la Cristos. Ca sa raspundem si intrebarilor dumneavoastra din trecut va putem spune, comform Cuvantului Lui Dumnezeu este de datoria fiecarui evanghelist, care a ales ca sa propovaduiasca Evanghelia intr-o tara straina, ca sa invete limba tari in care se afla, pentru a putea propovadui Cuvantul acestor straini. Apostolul Pavel de exemplu ne spune (1 Corinteni 9:20): „Cu iudeul m-am facut iudeu, iar cu grecul m-am facut grec” ca sa-i aduc la mantuire. Dintrun alt verest putem invata, ca Pavel a fost cel care a propovaduit Evanghelia in mai multe limbi straine, dupa nevoile celor ce-l ascultau. In prealabil nu ascultatori sau tinerii in cazul nostru, trebue ca sa-i acomodeze pe evangelisti nostri. Comform exemplului dat de apostolul Pavel, pastori romani trebue ca sa faca absolut totul pentru a-i aduce la mantuire pe acesti tinerii. Speram ca ne-ati inteles. Multa pace va dorim.

 36. Multumesc pentru raspuns. Ati pledat foarte bine si crestineste. Sunt de acord cu dvs. pana la un punct. Nu inteleg, de ce parintii nu-si fac datoria conversand, in familie in l. romana.
  Nu o spun , ca o lauda, dar fiicele mele vorbesc foarte bine romaneste ( una dintre ele are master in l. engleza la Northwestern University), la fel si cei trei nepoti, nascuti in America.
  N-a costat nimic.

 37. Familie draga, exceptia nu face regula! Faptul ca fetele dumneavoastra si uni dintre noi care ne-am nascut in America, vorbim bine romaneste este o exceptie. Circumstantele vietii reale, sunt diferite pentru fiecare dintre noi. Unii parinti au avut harul ca sa stea acasa cu copii dansilor, invatandu-i sa vorbeasca romaneste, sau au putut sa-i duca in Romania ca sa-i invete limba romana; pe cand alti parinti, au fost nevoiti sa mearga la diverse locuri de munca, s-au sa-si termine studiile de facultate sau alte scoli. Venind acasa obositi si fara putere, desigur ca n-au mai putu ca sa se ocupe de copii pentru ca sa-i invete romaneste. Nu au avut nici posibilitatea ca sa-i trimeata in Romania, cum ati procedat dumneavoastra, (dupa cum ne spun cei ce va cunosc). Cei mai multi dintre noi, nu am avut nici bunici sau rudenii apropiate in tara, la care sa ne ducem. Nu am avut nici o a doua locuinta in Romania, cum au uni frati romani de aici, unde sa putem sa ne petrecem si noi vacantele cu tinerii din tara. In cele mai multe familii, datorita numarului mare de copii si costului exagerat de transport si alte cheltueli, cei mai multi parinti au fost nevoiti ca sa-si tina copii acasa. Problema aici frate draga, nu consta in a arata cu degetul cine este vinovatul sau vinovatii, pentru ca majoritatea tinerilor din bisericile romanesti din America si Canada, nu vorbesc prea bine romaneste, sau mai de loc.

  Aici suntem pusi fata in fata cu o dilema, care daca ramane nerezolvata, neadresata, vom culege roadele in viitor, urmarind cu regret cum copii nascuti din parinti emigranti se pierd pentru todeauna, iar bisericile romane ajung sa se inchida. In toti acesti cinci ani de activitate, tinerii crestini din bisericile baptiste din Chicago ne-au contactat, cerandune ca sa-i amintim si pe eii in scrierile noastre. Am facut-o cu toata dragostea si cu toate acestea, pastori din bisericile dumneavoastra din incapatinare si lipsa de interes fata de generatia tanara, in loc ca sa le dea acestor tineri predica si-n limba engleza au preferat ca sa-i ignore, atat pe eii cat si nevoile lor, pe motivul ca: „de ce n-au invatat Romaneste”. Procedand in felul acesta, acesti oameni v-au golit bisericile. Ca rezultat, cele mai multe dintre bisericile romane baptiste din orasul dumneavoastra, sunt in pericol de-a se inchide, datorita numarului mic de membri si a sumele mari de bani, necesari pentru a functiona. Credem ca nu sunteti straini de cauza. In concluzie, am vrea sa stiti frate draga, ca indiferent ca parinti nostri au reusit sau nu sa ne invete si limba romana, Dumnezeu nu le cere aceasta, in schimb le cere pastorilor nostri si bisericilor romane, ca sa faca absolut totul ca tinerii din bisericile dansilor sa ajunga sa-l cunoasca pe Dumnezeu si sa inteleaga legile Lui. Multa pace va dorim.

 38. Pe dvs. va felicit pentru cat de bine scrieti si vorbiti romaneste.
  Bisericile se golesc, pentru ca valorile lumii au patruns in biserici, iar tinerilor le plac adunarile americane, cu muzica care gadila firea .

  • Stimate frate Cornel, tinerii din bisericile dumneavoastra din Chicago, din dorinta de-a ramanea in bisericile romane va cer ca sa le dati predica si-n limba engleza, pentru a intelege si eii cuvantul Lui Dumnezeu predicat in aceste biserici. Dumneavoastra in loc sa-i ajutati si sa le acceptati cererea si dorinta dansilor, cautati tot felul de scuze si invinuiri. De data aceasta ati abandonat acuzatiile legate de limba romana (pobabil pentru faptul c-ati realizat ca nu sunt biblice), v-ati oprit si in a ne acuza parinti, in schimb ati gasit alte invinovatiri, cum ar fi: „Bisericile se golesc, pentru ca valorile lumii au patruns in biserici, iar tinerilor le plac adunarile americane, pentr ca au o muzica care le gadila firea.” Ne spun bunici nostri, ca pe vremea cand dumnealor erau tineri, generatia mai in varsta a parintilor lor, ii acuzau spunad: „ca tinerii ar fi adus in bisericile dansilor: valorile lumi, o imbracaminte indecenta, si-o muzica necrestineasca care le gadala si dumnealor firea.” Generatia bunicilor nostri, cand acestia au ajus mai in varsta, i-au acuzat pe parinti nostri pentru aceliasi motive. Generatia dumneavoastra asa cum puteti realiza, ne acuzati pe noi tot din aceliasi motive. Din cate realizam noi, aceasta fraza este folosita de crestini romani de sute de ani si se mosteneste de la o generatie la alta. Intrebarea noastra este: ce s-ar intampla daca generatiile mai in varsta sar opri in a acuza generatia tanara, si si-ar asuma responsabilitatile pe care li le-au dat Dumnezeu fata de tinerii? In cazul nostru de exemplu, generatia dumneavoastra sunteti cei direct responsabili in fata Lui Dumnezeu, de formarea si pregatirea noastra spirituala. Daca veti citi inca o data articolul nostru va veti putea da seama, ca in toti acesti cinci ani de activitate, de cand pastorii romani ne-au dat si noua predica si-n limba engleza la conventiile anuale, in fata miilor de martori sute de tinerii si-au predat viata Lui Dumnezeu. In realitate cuvantul Lui Dumneze cand este inteles, are o putere extraordinara si asupra tinerilor, nu numai asupra celor mai in varsta.

   Aceasta ne spune, ca daca ascultati de Dumnezeu si respectati ce-i scris, tinerii sunt foarte receptivi si ascultatori. Ca dovada concreta si vizibila, se intorc cu sutele la Dumnezeu la o singura predica. Cu toate ca nu sunteti direct responsabili pentru toate cele intamplate la conventiile romane, pentru faptul ca vedem ca-i aparati pe acesti oameni, am dori sa va intrebam: „daca generatia dumneavoastra este atat de holy si sunteti in totul nevinovati pentru golirea bisericilor romane si plecarea tinerilor, de ce in ciuda succeselor vizibile din toti acesti ani, acesti oameni „asa zisi ai Lui Dumnezeu”, au oprit in totul aceste predici si-n limba engleza de la conventiile anuale??? Deasemenea am dori ca sa va intrebam: „daca pastori dumneavoastra din bisericile baptiste au ajuns sa realizeze, ca tinerii sunt foarte receptivi la predicile in limba engleza, de ce nu le da predica si-n limba engleza ca sa-i salveze pentru Cer???” Da, din nefericire se observa tot mai mult slabiciunile generatiei dumneavoastra, si a faptului ca nu mantuirea tinerilor este interesul celor mai multi. Pentru a nu face absolut nimic pentru tinerii, va este mult mai simplu ca din comfortul dumneavpastra, sa cautati niste scuze si acuzatii ca sa va justificati lipsa de interes. Problema mare a generatiei dumneavoastra este, ca Dumnezeu n-o sa va accepte aceste scuze si acuzatii. El va dat porununci si nu este absolut deloc interesat in scuzele si parerile dumneavoastra personale. Va dam un exemplu: In cazul poporul isdrael in toti cei 40 de ani de calatorie prin pustie, in ciuda faptului ca si tinerii erau vinovati de aceliasi pacate ca si generatia parintilor lor, cu toate acestea Dumnezeu a salvat tinerii si-a pedepsit cu moartea toata generatia mai in varsta. In intelepciunea Lui Dumnezeu, generatia mai in varsta era direct responsabila si vinoavata si pentru pacatele tinerilor, pentru faptul ca nu s-au ocupat de formarea si pregatirea lor spirituala. Multa pace va dorim.

 39. Hello, everyone!

  I wish you all have a Joyful Christmas and a Blessed New Year!
  This past year has been a challenging time for me, but God’s grace has carried me through until today.
  Last month I had a test for evaluating the progress I made in learning the national language and culture so far. The results were good: I know how to read and write, and now I am able to have a conversation at a medium level. I have also learned many details about their culture and worldview in general… But there are many other things that I need to learn and improve, of which understanding normal-speed talk, and change in register are quite challenging for me right now. Relating with people is not the least important…and of course not easy at all.
  I am thankful to God for His grace and mercy; I am also grateful for your prayers and generosity; partnering all together made it possible for me to be where I am and persevere towards the final goal.
  Grace and Peace,
  Stefi.

 40. Mark Hobafcovich
  Have a Blessed Christmas and a Wonderful New Year!Dec 23Have a Blessed Christmas and a Wonderful New Year!
  Isaiah 9:6-7 „For unto us a Child is born, Unto us a Son is given; And the government will be upon His shoulder. And His name will be called Wonderful, Counselor, Mighty God, Everlasting Father, Prince of Peace. Of the increase of His government and peace There will be no end, Upon the throne of David and over His kingdom, To order it and establish it with judgment and justice From that time forward, even forever. The zeal of the Lord of hosts will perform this”.

  Glory to the ONE that WAS, IS and WILL BE forever!
  Mark & Christine Hobafcovich
  Atlanta
  imp…@gmail.com

 41. sunt un frate penticostal din rominia timisoara care in urma celor citite ma rog ca in numele lui ISUS bunul Dumnezeu sa va ajute si in aceasta lucrare AMIN.

   • Offer for Tinerii Romani Americani – Oferta pentru Tinerii Romani Americani
    I have been following your messages for the last few years and I’m extending to all of you an offer in the quest for a solution to the challenges that you’re facing.
    The offer consists of a FREE registration to the upcoming SEND NORTH AMERICA CONFERENCE that will be held in Dallas Texas July 29-30, 2013. The Send North America Conference is a two-day gathering of churches and leaders focused on penetrating lostness in North America.
    Come hear what the Lord is doing and be challenged to become a solution to the situation.
    The first 100 to register online by June 30, 2013 will register for free. (Value $119)
    To register go to:
    SendConference.com
    To register for free use this promo code:
    SNA13MEL
    I’m looking forward to see you in Dallas.
    Mark Hobafcovich
    North American Mission Board, SBC
    4200 North Point Pkwy, Alpharetta GA 30022
    mhobafcovich@namb.netmailto:mhobafcovich@namb.net | 770.410.6228
    namb.net | twitter | facebook

 42. http://dorinpele.wordpress.com/2013/09/02/incredibil-dar-adevarat-bisericile-penticostale-independente-sau-neafiliate-au-fost-excluse-din-consiliul-pastoral-al-conventiei/

  Incredibil dar adevarat! Bisericile Penticostale independente sau neafiliate au fost excluse din “Consiliul Pastoral al Conventiei”

  Quantcast

  Incredibil, dar adevarat ! Aceasta structura de conducere para-bisericeasca auto-intitulata “Consiliul Pastoral al Conventiei” si-a schimbat din nou Statutul de Functionare cu scopul vadit de a scoate din ecuatie Bisericile Penticostale independente sau neafiliate la una din cele trei organizatii(COG, AOG si RPU). Comparati Statutul din 2013 cu cel din 2012.

  2013 – ”Se constituie din liderul fiecarei organizaţii penticostale române (Assemblies of God, Church of God, Uniunea Penticostală Română), la care se adaugă câte 5 păstori reprezentanţi ai acestor organizaţii, numiţi de liderii lor. Pastorul Coordonator al Convenţiei va fi membru din oficiu al acestui Consiliu. Moderatorul Consiliului Pastoral va fi liderul organizaţiei din care face parte Pastorul Coordonator al Conveţiei.”(http://ropenti.com/index.php/despre-noi/consiliu)

  2012 – “Se constituie din liderul fiecarei organizaţii penticostale române (Assemblies of God, Church of God, Uniunea Penticostală Română), la care se adaugă câte patru păstori reprezentanţi ai acestor organizaţii, numiţi de liderii lor. De asemenea, liderii organizaţiilor sus-menţionate, de comun acord, vor invita un reprezentant din cadrul bisericilor române neafiliate. Pastorul Coordonator al Convenţiei va fi membru din oficiu al acestui Consiliu. Moderatorul Consiliului Pastoral va fi liderul organizaţiei din care face parte Pastorul Coordonator al Conveţiei.”(http://dorinpele.wordpress.com/2013/01/02/o-noua-structura-de-conducere-peste-bisericile-penticostale-romane-din-america/)

  Observati ca acum in loc de 4 pastori sunt 5 pastori “reprezentanti ai acestor organizatii” care se adauga la “liderul fiecarei organizatiei”. Un alt lucru… au scos propozitia cu referire la bisericile romane neafiliate. Deci Bisericile care nu s-au afiliat de buna voie s-au fortat, dupa cum afiliaza mai nou “Romanian Pentecostal Union” au fost “pedepsite” cu lipsa de reprezentare in “Consiliul Pastoral al Conventiei” si implicit excluse din “partasia” Conventiei. Frumoasa partasie!… Partasie selectiva! Multumim! Tot inainte vredinici… Daca o tineti tot asa, veti putea construi socialismul si veti inainta cu Conventie cu tot in communism. Ura! Ura! Ura!

  Pana la urma, acest “Consiliu Pastoral al Conventiei” este legitim sa faca asa ceva? Nu prea cred. Sa vedem cate Biserici se vor sesiza.

  Citeste si alte articole pe aceeasi tema :

  Cogresul Uniunii cosmetizat
  Uniunea … in deriva?
  Corporatia “Uniunea Penticostala…sub acoperire
  Amestecul Uniunii Penticostale In “treburile interne” ale Bisericilor locale
  Unionizarea fortata a Bisericilor Penticostale Independente din America
  De unde a aparut un “cult penticostal” In Statele Unite ale Americii si Canada?
  Incredibil! Uniunea Penticostala afiliaza Biserici fara acordul lor?!…”Cutremur” in Bisericile Penticostale din America
  Practici comuniste in “bisericile noastre”

  S-au impartit turmele

  O noua structura de conducere peste Bisericile Penticostale Romane din America Consiliul Pastoral al Conventiei tine locul Asociatiei Penticostale Romane din Statele Unite si Canada

  Scopul si Caracterul Asociatiei Penticostale Romane din Statele Unite ale Americii(1)
  Scopul si caracterul Asociatiei Penticostale Romane din Statele Unite ale Americii(2)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s