Pastorii, dolarii, meluseii pierduti si fecioarele adormite:

Pastorul Cristian Ionescu, Biserica Elim si Tinerii Romani AmericaniDin Cuvântul Lui Dumnezeu învățăm, că noi toți suntem niște mădulare de valoare în trupul Lui Cristos; când unul dintre aceste mădulare sufere sau este amputat, tot trupul simte durerea și este foarte afectat. Datorită acestui fapt noi credem că este bine, ca să vă ținem la curent cu situația tinerilor din bisericile române din America și Canada. Ca să înțelegeți tot mai mult, problemele mari pe care le avem, de data acesta vă v-om prezenta pe scurt, câteva întâmplări recente din biserica penticostală Elim-Chicago. Cu aproximativ un an în urmă, tinerii de la “Elim Romanian Pentecostal Church”, păstorită de „pastorul Cristian Ionescu”, ne-au rugat ca să publicăm și biserica dânșilor, pe lista bisericilor care dau predică și-n limba engleză la serviciile divine, https://tineriromaniamericani.wordpress.com/2012/12/01/romanian-churches-with-english-and-romanian-sermons/. Deși am avut unele rețineri cu privire la pastorul dânșilor, ne-am bucurat mult de dorința tinerilor și cu toată dragostea, am publicat acel comunicat. Din informațiile primite recent aflăm, că-n ciuda promisiunilor făcute de „pastorul Cristian Ionescu”, chear și pe blog-ul dânsului; biserica Elim din Chicago nu mai dă predică și-n limba engleză în fiecare duminică, doar tot o dată la două luni, sau nici atât. Ca fapt concret vă putem spune, că ultima predică și-n limba engleză în biserica Elim, a avut loc la data de 2 martie anul curent. Anularea acestor mesaje foarte necesare tinerilor născuți în America, care nu înțeleg predicile în limba română, desigur că a stârnit o tulburare destul de mare, în rândul fraților. O a doua schimbare care a produs o mare tulburare este, că pastorul de tineret Adrian Tișe, care de mai mult timp făcea această lucrare cu-o multă dăruire, nu demult a fost avansat și dumnealui în funcția de “păstor plătit”. Regretabil aflăm, că cele 5000.00 de dolari la lună salar, i-au schimbat și dânsului, toată viziunea de viitor pentru generația tânără.

Bani in biserici, sunt radacina tuturor relelor!

Pentru faptul că sa constatat, că cei 10 pastori români ai biserici Elim, nu mai pot satisface în totul toate nevoile celor 5 frați bătrâni, care nu înțeleg predicile-n engleză; la inițiativa pastorului principal, fratele Adrian Tișe a abandonat tinerii, iar acum se chinuie ca să predice și el în românește, fraților bătrâni. În ce-l privește pe pastorul Cristian Ionescu, acest tată a zece copii născuți în America, nu mai are timp de tinerii. Din câte ne spun frații, el se luptă din răsputeri ca să-și convingă enoriași, că Anticrist ar fi deja pe pământ și își va-ncepe lucrarea-n curând. Cu strigăte infiorătoare dânsul afirmă cu tărie: că lacrimi, țipete, durere, suferință, martiraj și moarte, va aduce acest om cu el la sosire. În aceste momente de groază, de unde nu este ieșire, toți frații de la Elim (cu excepția tinerilor), sunt pregătiți pentru răpire. Unele familii, foarte înspăimântați de țipetele care se aud venind din preajma amvonului, au luat-o deja la fugă, părăsind biserica Elim de groaza păstorului. După lansarea acestor “predici îngrozitoare” care par fără sfârșit, dânsul trece pe la casierie pentru a cere lămurire, câți dolarii sau adunat și sunt gata de răpire. Din mărturisirea pastorului aflăm, că mesajele de groază dau randamente mari, “la prima predică s-au încasat, peste 30 000.00 de dolari”. Tragic este faptul, că-n timp ce slujitorii cu pungile pline stau gata de răpire; tinerii care n-au bani și nu știu românește, sunt lăsați pentru peire.

Destinul tragic al tinerilor din bisericile romane din America si Canada

“Sorry new generation, hell is waiting for you and there’s nothing we could do”.

Privind aceste scene tragice din bisericile române din America și Canada, adesea ajungem ca să ne punem întrebarea: “oare când vor înțelege frații români, că dolari dânșilor dăruiți pastorilor, în loc ca să le garanteze mântuirea cum cred cei mai mulți, îi va condamna în ziua judecăți, pentru distrugerea în masă a generației tinere din bisericile române (Ioan 10:12)”? 

Chear și-n cazul pastorului de tineret, ne spun frații că sa observat, că imediat după ce acesta a primit primele lui salarii de la biserica Elim, prima sa acțiune de urgență a fost, ca să abandoneze cât mai repede tinerii și predicile-n engleză, ocupânduse doar de frați bătrâni. Aceasta ia făcut pe mulți ca să creadă, că cele 5000.00 de dolari la lună salar, au fost prețul vânzări generației tinere. Nimeni nu vrea ca să accepte ideia, ca cei 10 pastori români ai biserici Elim, ar fi avut nevoie de încă un pastor în plus, pentru a putea satisface în totul toate nevoile celor 5 frați bătrâni, care nu înțeleg predicile-n engleză. Ca să înțelegeți tot mai mult, situația tristă din bisericile române, la articolul nostru am adăugat și acest paragraf, prin care vă v-om reda din nou acea frază dubioasă, pe care au exclamat-o uni dintre acești pastorii români, la întrunirile dânșilor secrete. Citam: “Fratilorrrr!!!!!! aveți mare grijăăăă!!!!!! dacă acești tineri se vor ridica și vor fi promovați, noi ne vom pierde funcțiile și salariul. Pentru faptul că noi nu putem predica și pe limba lor, aceștia fiind multi își vor aduce pastori care predică-n engleză, în felul acesta se va termina cu noi”. După publicarea acestei fraze pe blogul nostru, pastorul principal amintit mai sus, simțindu-se cu musca pe căciulă ne-a contactat. Problema dumnealui atunci a fost, că-n publicația noastră am greșit locul întâlniri secrete a pastorilor români, iar fraza amintită mai sus, nu ar fi fost chiar așa cum am formulat-o noi. Din explicația dânsului am înțeles, că ședința propiu zisă, nu ar fi avut loc la un restaurant din oraș, cum am fost informați noi. Această întrunire secretă a pastorilor, a fost găzduită tocmai de dumnealui, în una din încăperile biserici Elim. Din nefericire aflăm, că ceia ce la deranjat foarte mult pe „pastorul Cristian Ionescu”, nu a fost subiectul în sine sau motivația întruniri dânșilor, ci tocmai aceste lucruri de nimic care practic nau nici o importanță.

Pastorii Romani Penticostali din Bisericile romane din America si Canada si inplinirea poruncilor

Foarte interesant este faptul, că dacă dânsul nu ar fi fost direct implicat în această lucrare, sau nu ar fi discutat cu ceilalți pastorii români acest subiect, desigur că nu avea de unde ca să știe, despre care pastorii români scriem noi și despre ce întâlnire pastorala era vorba, NU? Cu alte cuvinte, dacă tăcea filozof rămânea. Tot ce-i posibil, că nimeni nu mai afla niciodată, care dintre dumnealor sunt frații lui Iuda și ce-au pus la cale. De-asemenea nu se mai știa nicicând, că printre toți pastorii români prezenți la acea întrunire a fost și-un om al Lui Dumnezeu, care sa sculat în picioare și le-a zis: “fraților, mie nu-mi pasă că-mi v-oi pierde funcția și salariul, dacă aceasta este voia lui Dumnezeu. Eu cred că sufletele acestor tineri, valorează mult mai mult în fața lui Dumnezeu, decât postul și salariul meu”. Așa cum puteți realiza iubiți frați, noi nu din ura personală sau lipsă de respect față de oameni Lui Dumnezeu, ne-am hotărât ca să protestăm împotriva faptelor acestor lucrători. Realitatea este, că-n majoritatea bisericilor române din America și Canada, se dau niște lupte demonice, pentru a scoate generația tânără afară din Casa Lui Dumnezeu, ca nu cumva în timp să punem în pericol posturile și salariile acestor pastorii români. Noi v-am scris toate aceste lucruri pentru faptul că, conform Cuvântului Lui Dumnezeu, generația tânăra este responsabilitatea fiecărui creștin matur. Vrem nu vrem, mai târziu sau mai devreme, atât noi cât și dumneavoastră, v-om fi trași la răspundere în fața Lui Dumnezeu, pentru faptul c-am știut ce-au pus la cale acești pastorii români, și cu toate acestea cei mai mulți au ales, ca să nu facă nimic pentru a salva tinerii din mâinile dânșilor pentru Cer. În încheiere noi vă rugăm iubiți frați, ca-n rugăciunile dumneavoastră să-i amintiți și pe tinerii de la Elim, ca Dumnezeu să se îndure și de iei. Un singur lucru își doresc, atât tinerii din biserică cât și copii pastorului, „ca o dată pe săptămână de preferință duminica seara, să li se dea și lor doar 30 de minute din program predică și-n limba engleză, ca și iei să înțeleagă Cuvântul și Legile Lui Dumnezeu, predicat în biserica Elim.” Vă mulțumim anticipat iubiți frați.

Mieluseii

68 de gânduri despre &8222;Pastorii, dolarii, meluseii pierduti si fecioarele adormite:&8221;

    • Comunitatea Penticostală din Consiliul Bisericesc
      By Pastor, Dr. Ghiţă Mocan din Oradea
      Pastor Virgil Trandafir din Bucureşti
      Pastor Chelu Iulian din Bucureşti

      Din lumea celor care ne cuvântă, trei pastori cu idei strălucitoare, ne spun în versuri adevăruri cutremurătoare. Din fericire, sau nefericire pentru Uniunea Penticostală din România, fraţii şi surorile Penticostale, încep să se revolte împotriva sistemului corupt şi opresiv consolidat de Riviş Tipei, dar preluat de ruda sa Moise Ardelean, şi împotriva unor membrii din Consiliul Bisericesc.
      Printre „fraţii” care doresc „înlăturarea” noului preşedinte şi a unor membrii din Consiliul Bisericesc, se numără Pastorul, Dr. Ghiţă Mocan din Oradea, Pastorul Virgil Trandafir şi Pastorul Chelu Iulian din Bucureşti. Această colaborare pe axa Oradea – Bucureşti şi retur, transmite celulelor din teritoriu „îndemnuri sfinte”, „revelând” informaţii compromiţătoare pe care le deţin.
      Pastorul Dr. Ghiţă Mocan, spune:
       „Preşedintele Tipei a fost bun numai cu membrii din Cosiliul Bisericesc, care i-au fost loiali şi supuşi”.
       „Din punct de vedere Teologic, fostul preşedinte a reuşit performanţa de a ne cufunda în bezna incertitudinii şi a misticimului. Acest lucru a fost posibil, datorită faptului că toată pregătirea lui Telogică a fost făcută prin „har”.
       „Printre multele performanţe ale fostului preşedinte Tipei, se evidenţiază planul demonic orchestrat împotriva pastorului Romeo Popan, când la îndemnul pastorului Tipei a fost plătită o „prostituată” pentru a-l incrimina pe Romeo Popan (acesta fiind nevinovat), doar pentru simplul motiv că „supuşii” i-au raportat că este un „pericol spiritual” pentru el. Şi, astfel, Romeo Popan a fost exclus din Cultul Penticostal”.
       „În ceea ce-l priveşte pe Pastorul Vladimir Pustan, adevărul este următorul: există dovezi video în care distinsul pastor este filmat într-o cameră de hotel „făcând sex” cu mai multe femei. Aceste dovezi video, sunt în posesia Pastorului Tipei, şi a unor membrii din Consiliul Bisericesc”.
       „În ceea ce-l priveşte pe Pastorul Florin Ianovici din Bucureşti – membru şi în Consiliul Bisericesc, adevărul este următorul: există dovezi video în care distinsul pastor este filmat într-o cameră de hotel „făcând sex” cu o femeie. Este aceeaşi femeie cu care a făcut sex şi pastorul Pustan Vladimir. Distinşii Pastori s-au certat pentru aceeaşi femeie, s-au filmat reciproc, şi s-au şantajat reciproc. Aceste dovezi video, sunt în posesia Pastorului Tipei, şi a unor membrii din Consiliul Bisericesc. Pe lângă aceste dovezi video, pe numele Pasorului Florin Ianovici există numeroase plângeri scrise, care nu sunt luate în considerare. Iar persoanele care doresc analizarea lor în Consiliul Bisericesc, sunt ameninţate de Preşedintele Moise Ardelean şi de „greii” din Consiliul Bisericesc”.
       „În ceea ce-l priveşte pe Pastorul Romi Mocan – unul dintre „greii” vechii generaţii, adevărul este următorul: în cercurile creştine, este denumit „cămătarul penticostal – sau Baraba sec. XXI”. Personal cred că aceste acuzaţii sunt adevărate, deoarece am avut de suferit din cauza apucăturilor lui”.
       „În ceea ce-l priveşte pe actualul preşedinte, nu putem avea prea multe aşteptări de la El. În lumea creştină este cunoscut ca fiind un agent electoral, cu ajutorul căruia a şi devenit preşedinte. Fiind rudă cu Tipei Riviş, cred că o să continue aceeaşi politică a interesului propriu, şi o să „protejeze” pastori precum Vladimir Pustan, Florin Ianovici, Romi Mocan, şi alţii. Personal, cred că aceşti oameni trebuie să plece din conducerea Uniunii Penticostale, şi să lase generaţia tânără care are studii Teologice reale, sunt educaţi, au pasiune pentru lucrarea lui Dumnezeu, şi nu au apucături fanatice”.

      Pastorul Virgil Trandafir din Bucureşti, spune:
       „Cred că Dr. Ghiţă Mocan este cel mai indicat să fie Preşedintele Uniunii Penticostale, şi are capacitatea de a „tăia” răul din rădăcină. Îl cunosc de foarte mulţi ani, am lucrat împreună, suntem foarte buni prieteni, are studii Teologice reale, este un învăţător autentic, nu este corupt precum unii membrii din Consiliul Bisericesc, sau ca unii Preşedinţi ai Uniunii, şi nu şi-a pângărit trupul precum unii pastori – Pustan, Florin Ianovici, şi alţii”.
       „Nu este bine ca păcatele pastorilor să fie ascunse de Consiliul Bisericesc, sau de preşedintele Moise Ardelean. Dacă aceste păcate sunt ascunse precum Acan, mânia lui Dumnezeu vine peste toată frăţietatea Penticostală şi suferim. De aceea, este bine să tăiem răul din rădăcină precum Iosua, şi să alegem bărbaţi destoinici şi vorbiţi de bine, care să conducă lucrarea lui Dumnezeu”.
       „Dorinţa mea ca un lucrător curat înaintea lui Dumnezeu, este să ajung Pastorul Bisericii Filadelfia – Sebastian, pentru că sunt cel mai bătrân membru din Biserică, şi am muncit din greu ca această Biserică să fie clădită”.

      Pastorul Chelu Iulian din Bucureşti, spune:
       „Cred că unii credincioşi trebuiesc eliberaţi de duhurile rele”.
       „Unii sunt stăpîniţi de pofte sexuale”.
       „Unii sunt stăpâniţi de minciună”.
       „Unii sunt stăpâniţi de bani, care este rădăcina tuturor relelor”.
       „Cred că membrii din Consiliul Bisericesc, din Comitetul Executiv, din regionala Bucureşti, sau preşedintele Moise Ardelean, pot apela la ajutorul meu, deoarece am fost înzestrat cu acest dar de a elibera pe fraţii mei de cel rău, şi de toate legăturile păcatului”.

      Ps. Dacă veţi viziona blog-ul Dr. Ghiţă Mocan, veţi observa cum se descrie pe sine: „Soț, tătic și pălmaș pe ogorul Evangheliei. Febril căutător de adevăruri pe care să mă pot rezema, admirator a tot ce este veritabil și gata să văd binele chiar și unde e ascuns. Slujesc Domnului cu sentimentul unei datorii nobile și iau asupra mea orice povară ce are legătură cu Împărăția Lui”. În Dex, veţi găsi explicaţia acestui cuvânt, şi ambiţiile de care este mânat.
      – În cercurile creştine, Pastorul Virgil Trandafir se laudă cu vechii prieteni pe care îi are şi cu ajutorul cărora influenţează deciziile la Comunitatea Regională Bucureşti (Florin Ianovici şi Mărcuţ Comariţa), şi în Consiliul Bisericesc (Romi Mocan), inclusiv cu noul preşedeinte despre care spune că „are intrare oricând doreşte, fără să fie programat, şi se rezolvă totul”.
      – În anul 2014 când au avut loc alegeri la Comunitatea Regională Bucureşti, pastorul Virgil Trandafir, a făcut presiuni asupra alegătorilor, ameninţându-i că dacă nu îl votează pe Florin Ianovici nu vor mai beneficia de sponsorizări. Lucru care s-a şi întâmplat cu cei care au avut curajul să nu îl voteze pe Florin Ianovici. În cercurile Penticostale, se vorbeşte că Pastorul Virgil Trandafir nu poate justifica o sumă mare de bani primită din SUA, şi că ar obţine bani cu dobândă prin Pastorul Romi Mocan.
      – Dacă veţi cerceta cu atenţie trecutul Pastorului Chelu Iulian, veţi găsi dovezi în ceea ce priveşte Teologia lui despre eliberări, şi victimele pe care le-a făcut cu această învăţătură demonică. Veţi mai descoperi că este un informator al securităţii, cu indicativul „Cosma, sau R13”. Dosarul lui este la CNSAS, şi poate fi studiat.

  1. Sa fiti binecuvantati de Domnul. Am mai citit despre problemele voastre si speram ca intre timp sa se mai fi rezolvat din ele. Dar se pare ca nu este asa simplu. Trebuie sa continuam sa ne rugam….si Dumnezeu va gasi o solutie pentru a va da si voua, tinerilor, posibilitatea sa participati la lucrarea Lui, sa puteti sa intelegeti si sa traiti momentele de partasie care trebuie sa fie in biserica lui Dumnezeu, si apoi, prin trairea acelei partasii cu Dumnezeu si cu fratii sa puteti beneficia de schimbarea care se va face in viata voastra, traind in prezenta Domnului si in centrul atentiei Lui, care este biserica. Sa nu uitati totusi ca Dumnezeu se poate descoperi unora chiar si in momentele de solitudine prin care trecem uneori. Dorinta voastra de a lucra in biserica, de a intelege si de a fi intelesi…este ca o rugaciune, mereu prezenta inaintea Domnului, chiar daca e fara cuvinte, si sa fiti convinsi ca Dumnezeu va va asculta. Rugaciunea facuta in taina este ca o arma secreta, cu care vom avea biruinta in lupta noastra quotidiana.. Cereti de la Domnul putere prin rugaciune, adunativa cum puteti si rugativa, si traiti acele momente de partasie in rugaciune, incercand sa uitati aceste probleme ale voastre…si veti vedea ca atunci cand Domnul va hotara sa lucreze….nu va mai fi nici o putere care sa-l impiedice. Eu voi continua sa ma rog pentru voi….si cred ca intr-o zi voi avea si vesti mai bune. Domnul Isus sa va binecuvinteze. Si sa va dea viata vesnica. Si intr-o zi sa ne intalnim cu totii.

  2. Aroane, Aroane, schimba placa si tema… tinerii de la Elim sunt destepti si inteleg limba romana, asa cum marea majoritate a tinerilor romani americani o inteleg. „Tinerii Romani Americani”, cativa… au nevoie de… Dumnezeu stie de ce si de cate… de intelepciune si bun simt cu siguranta!

    Ionel Bonta
    (eu am curajul sa ma semnez) „Tinerii Romani Americani” se pare ca nu au… Aroane, Aroane…

  3. Urat.F urat.Mesajul vostru este incarcat de ura.Cine uraste este de la diavolul.Daca sunteti in stare sa vorbiti in felul acesta sunteti departe de credinta data sfintilor.Rusine.Daca romanii tineri care nu stiu engleza sa se duca in bisericile vorbitoare de engleza sau sa invete romaneste.Si mai lasati/ne cu scancetele voastre de copii razgaiati nebagati in semama.Cu cativa ani in urma chiar va luasem in serios si va plangeam de mila, dar cu timpul m/am lamurit si de voi

    • Uritul este cel care arata cu degetul( in cazul tau, scrisul). Citeste drepturile fundamentale al unui stat liber…. sau mai degraba citeste pe o bancnota de $!! Acesti tinerii au acelasi drepturi in aceasi biserica!! sau nu? citesteti mesajul tau, gasesti ceva ura din partea ta!

  4. Fratilor, apreciez straduinta voastra pentru o cauza nobila si necesara… Dar va rog in numele Domnului nu faceti ca Roboam din vechime…caci va castiga vrajmasul. Procedati cum ne invata Domnul Hristos in Ioan 13:34-35. Nu transmiteti tinerilor mesaje care vor submina pentru totdeauna increderea si respectul fata de slujitorii Domnului. Nu batjocoriti pe parintii si bunicii vostri (vezi porunca a V-a). Daca vi se pare ca pastorii nu trebuie platiti, discutati acest aspect cu cine trebuie si veniti cu solutii alternative dar sa fie biblice si in nici un caz publice. (binenteles in afara de faptul ca v-ati hotarat sa batjocoriti lucrarea lui Dumnezeu)
    Potrivit cu Matei 18: 10-19, stati de vorba cu pastorul care sperie pe oameni cu Antihristul si sfatuiti-l sa mai citeasca si Biblia… Daca nu se indreapta, sunt modalitati de ai ridica acreditarea dar nu-l batjocoriti iin public. Este lipsit de demnitate. SI unde demnitatea nu exista speculeaza diavolul.
    Deci apreciez ca doriti ceva bun, dar face-ti-o pe O CALE BUNA!
    Cu dragoste, pastor Pavel Burlacu

    • Frate draga, pe cat este posibil, noi ne ferim ca sa le spunem acestor tineri, cat de mult sunt urati de fratii romani. Cat despre cei care sunt cu noi, profitam de faptul ca majoritatea nu pot ca sa citeasca si-n limba romana, in cazul acesta le traducem noi continutul articolelor. Pentru a nu risca ca sa-i pierdem de la credinta, ne-am hotarat ca sa nu acceptam nici un mesaj vulgar scris in limba enleza si nici noi nu v-om scrie nici un articol in limba engleza. In ce priveste fraza in care ne spuneti: „ca sa nu batjocorim pastori”, nu va suparati frate draga, dar dupa 8 ani de lupta fara prea mari succese, ni s-au cam uzat deja toate periutile fine si nu mai avem nici cuvinte alese, cu care sa-i tratam pe acesti oameni, ca sa ne accepte si pe noi in bisericile dansilor. Nu este nici un secret frate draga, ceia ce fac pastorii romani de aici cu generatia tanara, aceasta se numeste „descriminare si fariseism”. Legile americane, pedepsesc asemenea emigranti prin expulzarea din tara. In ce priveste legile Lui Dumnezeu, daca va veti duce in Biblie, veti putea afla cum sa comportat Domnul Isus cu fariseii din acele vremuri. In ce priveste plata pastorilor nostri am vrea ca sa stiti, ca pe noi nu ne intereseaza absolut de loc profiturile si dolarii dansilor. Din partea noastra, poate ca sa-i plateasca bisericile romane pe toti pastorii dansilor, cate $5000.00 la luna salar, sau sa le dea cate $30 000.00 pentru fiecare predica. Motivul pentru care am amintit de dolarii si profiturile dansilor, se datoreaza faptului ca, cu cat ne adancim mai mult in aceasta lucrare, tot mai mult ajungem ca sa realizam, ca dealtfel „dolarii si functiile pastorilor romani sunt motivele esentiale pentru care, acesti oameni ne alunga din biserici si nu ne dau predici si-n limba engleza”. Expresia romaneasca este foarte adevarata: „bani, intradevar sunt radacina tuturor relelor”. Daca ne v-om duce in Cuvantul Lui Dumnezeu v-om putea afla, ca functiile preotilor si arginti fariseilor, au fost motivul esential pentru care, l-au rastignit pe Cristos. La nasterea Domnului Isus aflam, ca din aceliasi motive Irod a omorat acea multime mare de copii. Credem ca nu sunteti strain de faptul, ca pastorii romani din vremea comunista, pentru niste functii mizerabile de turnatori si cativa leii romanesti, si-au vandut frati in Cristos. Tot datorita banilor si-a functiilor pastorilor romani, suntem vanduti si noi generatia tanara frate draga.

      In cazul acestei biserici de exemplu, numai un nebun ar putea ca sa creada, ca pe langa cei 10 pastori romani ai biserici Elim, a fost absolut necesar ca sa fie luat de la tinerii, chear si singura persoana care le-ar fi putut predica si-n limba engleza. Adevarul este, ca oameni acestia ne vor afara din bisericile dansilor. In mintea celor mai multi dintre dumnealor exista acea frica mare, ca generatia tanara le va lua functiile si salarul. Noi nu din ura personala sau lipsa de respect ne-am hotarat, ca sa protestam impotriva faptelor acestor pastori romani. Realitatea este, ca-n cele mai multe biserici romane se da o lupta demonica, pentru a scoate afara generatia tanara din Casa Lui Dumnezeu. In ce priveste frati batrani, “dvs. chear credeti ca este corect, ca cei 11 pastorii romani ai biserici Elim sa predice toti in romaneste, pentru cei 5 frati batrani care nu inteleg prdicile in Engleza, iar tinerilor sa nu li se dea nimic? Sau chear credeti ca este absolut necesar, ca sa asteptam si noi ca si copii lui israel in pustie inca vre-o 40 de ani, pana va muri chear si ultimul roman adus din tara, pentru a ne putea pregati pentru Cer?” In legatura cu fraza legata de Anticrist, am vrea ca sa stiti, ca noi suntem foarte constienti de faptul, ca daca nu ne v-om duce in fata autoritatilor de stat pentru a ne cere drepturile, mari schimbari nu se vor face niciodata in bisericile romane. Bisericile noastre se aseamana tot mai mult, cu oranduirea comunista. Oameni acestia si-au introdus prin bisericile dansilor, niste constitutii personale care le apara cauza. Deasemenea si-au format, echipele dumnealor de oameni foarte devotati, care pentu unele favoruri sunt gata ca sa le sara-n ajutor, ori de cate ori este nevoe. Pentru a va convinge tot mai mult de ceia ce dorim sa va spunem, va rugam ca sa le urmariti mesajele acestor frati, chear si pe blogul nostru. Daca-i v-eti studia putin veti putea realiza, ca pe cei mai multi nu-i intereseaza absolut de loc, ca generatii intreagi de tinerii se pierd pentru todeauna. Problema dansilor este, cum de ne-am permis noi ca sa ne atingem de sefii dansilor. Ne vom opri aici frate draga. Va rugam ca sa ne iertati ca v-am scris cam mult. Noi vedem in dvs. un om sincer pentru Dumnezeu si Lucrarea Lui, si credem ca este bine, ca sa stiti adevarul despre noi si lucrarea pe care o facem. Multa pace va dorim.

      • Bravo tinerilor! sunt cam satul si eu personal de nesatulul pastorilor. Aveti drept si libertate, folositile. Sunt un emigrant de peste 35 de ani si ma apropi de „sixty some” aveti suportul meu moral. Bravo!

  5. Domnul sa lucreze la problema voastra ,ma rog Domnului pentru voi sa rezolve problema aceasta o data si pentru totdeauna !Cel mai importat pentru un tata si o mama este familia cu ei o sa ne prezentam inaintea lui Dumnezeu,pentru ei vom da socoteala!

  6. Domnul să vă ierte și să nu vă mustre…dacă tot sunteți atât de pocăiți de ce nu vă rugați pentru păstorii voștrii…si prin credincioșia voastră Domnul vă va asculta, și dacă ei nu sunt buni El îi va schimba…pentru ce vorbiți de rău și clevetiți împotriva lor…?…rugați-vă…even in english, God is listening…

    • Bogdan scrie;”..dacă tot sunteți atât de pocăiți de ce nu vă rugați pentru păstorii voștrii…si prin credincioșia voastră Domnul vă va asculta, și dacă ei nu sunt buni El îi va schimba…”Domnul nu ia schimbat nici pe timpul Domnului Isus si nici de atunci incoace.Si daca vei citi Scriptura vei intelege motivul.Tatal Ceresc nu a intervenit nici in impiedicarea crucificarii Domnului Isus si nici asupra torturilor care au avut loc indealungul anilor.Tatal Ceresc nici acum nu intervine fiindca nu a ajuns ziua „judecatii ” inca .Si o sa apara timpuri si mai grele pentru generatiile care urmeaza.Este trist ca luati apararea la pastorii care prin pozitii abuzeaza si incalca”Legea Divina”.Am curajul sa scriu aceste lucruri fiindca sint in mijlocul lor ,imi sint vecini si ii cunosc foarte bine.pe unii care ii apara la fel ii cunosc foarte bine si le cunosc si scopurile.Pentru cei care ii cunoasteti prin putere carismatica si predici de la anvoane si evanghelizari este mai greu sa intelegeti ce se intimpla .Eu ii felicit pe tinerii de azi ca au curajul sa dezvaluie anumite lucruri care azi au pus o mare stapinire pe multi si se folosesc de naivitatea multor persoane .Dar sincer sa fiu ;sa intelegeti si voi aceste lucruri ar trebui sa locuiti foarte aproape de ei ,sa stiti cum se comporta inafara programelor religioase si sa le cunoasteti si adevarata personalitate.Tinerii crestini au atins doar cateva scopuri firesti ale acestor pastori ,dar daca a-ti intelege toate faradelegile care aduc o mare pata „BISERICII DOMNULUI ISUS ” a-ti plinge si ajunge foarte dezamagiti .Unii din cauza lor sufera si nici ca mai sint cautati ,chiar daca au dorit sa-i faca melusei(melusele) in turma!!S-a descoperit scopul si putini il inteleg.Iar daca prin acest subiect tinerii il explica se vede ca ajung criticati pentru „adevar”Sper sa nu ajunga descurajati si chiar daca au trecut peste 8 ani de zile de lupta ,continuati si luptati fiindca merita ca lucrurile sa fie schimbate .Si sa nu se ajunga la alte tragedii si mai mari.Ei chiar daca sint orbiti de scoptul lor firesc ,trebuie sa inteleaga ca Biserica nu este ca politica si scopul lor este de a „Sluji si nicidecum de a stapini ” Iar stafeta trebuie sa o deie .Mandatele lor nu ar trebui sa fie mai mult de 4 ani ,oricat de buni ar fi fiindca astfel se acomodeaza cu pretentiile,confortul si in jurul lor isi incheaga asa zisele „comitete” care ii apara mereu pentru orice decizie si socoteala financiara care le aduce confortul vietii fara sa transpire si ei numesc acest lucru „BINECUVINTARE”,dar asa sa fie ? Nu prea cred ..Si cei care ajung inafara programului sa detina si faradelegi ;Domnul Isus are un mesaj nu de binecuvintare dupa cum unii cred ;ci destul de aspru ;”15. Paziti-va de prorocii mincinosi! Ei vin la voi imbracati in haine de oi, dar pe dinauntru sunt niste lupi rapitori.
      16. Ii veti cunoaste dupa roadele lor. Culeg oamenii struguri din spini sau smochine din maracini?
      17. Tot asa, orice pom bun face roade bune, dar pomul rau face roade rele.
      18. Pomul bun nu poate face roade rele, nici pomul rau nu poate face roade bune.
      19. Orice pom care nu face roade bune este taiat si aruncat in foc.
      20. Asa ca, dupa roadele lor ii veti cunoaste.
      21. Nu oricine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra in Imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri.
      22. Multi Imi vor zice in ziua aceea: „Doamne, Doamne! N-am prorocit noi in Numele Tau? N-am scos noi draci in Numele Tau? Si n-am facut noi multe minuni in Numele Tau?”
      23. Atunci le voi spune curat: „Niciodata nu v-am cunoscut; departati-va de la Mine, voi toti care lucrati faradelege.”
      Asadar sa cunoastem fiecare persoana in parte dupa „ROADE”
      Sa fiti binecuvintati si Paziti-va bine sa nu pierdeti rodul muncii voastre, ci sa primiti o rasplata deplina.!!!

  7. Nu cred ca tinerii credinciosi romani-americani duc lipsa de predici in limba engleza. Internetul este inundat de predici si invatatuti, in toate limbile.
    Tinerii pot asculta nenumarate predici, daca nu cumva sint interesati in alte saituri.
    Internetul este plin si de murdarie si lucrarile diavolului.
    In general, bisericile romane sint instituite pentru oamenii mai in virsta, cari nu pot vorbi bine engleza, iar tinerii romani nu trebuie sa-si uite limba mamei lor asa de usor.
    Asa ca, bisericile romane sint un mijloc de a-i invata pe tineri sa-si pastreze limba.
    Invatatura din casa este principala cauza a pierderii unor tineri romani.

    Mihai Ile

    • Dar ei doresc sa vina la biserica sa stea impreuna cu parintii lor, nu sa stea acasa in fata computerului..chiar asa de usor spuneti umele lucruri, fara sa ginditi. Probabil nu aveti copii aici, in America. De ce sunt unii oameni asa de egoisti, se gindesc doar la ei.
      2 Timotei 3:2 Caci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, laudarosi, trufasi, hulitori…

  8. Daca chiar exista o problema in biserica desi ma indoiesc pentruca cunosc biserica cunosc tineri ,lucratori si pe fratele pastor de multi ani si vad cum a propasit lucrarea si o lucrare binecuvintata de Dumnezeu ,eu zic ca este bine sa va rugati pentru lucrarea de acolo nu sa aruncati cu emailuri care nu ajuta la nimic sau cu cifre $ .Dumnezeu sa-si faca lucrarea in continuare in biserica dumneavoastra,Dumnezeu sa binecuvinteze pe fratele Cristian,Domnul sa binecuvinteze tineri,,,conducerea biserici si sa fim pregatiti pentru a ne intilni cu Tatal nostru ceresc,Pavel ne invata ;INCOLO FRATILOR TRAITI IN PACE UNI CU CEILALTI

  9. Se pare ca nu prea e timp pentru predica in engleza. Cu atitea formatii si cintari….programe foarte incarcate. Duhul Sfant nu mai poate sa-Si faca lucrarea. Si de ce nu se poate 2 predici? Nu e mai important sa se invete din Cuvint? Baiatul meu are 15 ani, si acasa, citeste Biblia in engleza, noi explicam aceste lucruri in engleza. Este limba lui, s-a nascut aici, cit de mult am incercat sa inteleaga predici in romaneste, este greu pentru ca se folosesc anumti termeni mai greu de inteles. Si pot sa spun ca vorbeste foarte bine romaneste. Aproape in fiecare vacanta de vara a fost in Ro, la bunici. A fost cativa ani la Logos, si totusi, predicile zunt greu de inteles. Asa se comporta unii oameni adulti, de parca predica in engleza e ceva foarte rau. Sa nu uitam ca si scoala duminicala este tot in engleza! Si copilul meu a avut ca invatatoare pe una dintre fetele pastorului Ionescu. Vacation Bible School e in engleza! Atunci de ce aceasta impotrivire a predicilor in engleza? Daca noi, cei adulti si in credinta si la minte, nu putem accepta pentru copii nostri pentru ca sa inteleaga si sa se simta ca se face ceva si pentru ei, ztun I am imbatrinit degeaba. De ce conferintele de tineri sunt in engleza ? Deci se poate accepta. Haideti sa lasam pe Duhul Sfint sa ne uneasca si sa lase dragostea sfinta sa ne umple inimile, si sa ne gindim ca venirea Domnului este la usa, si nu cred ca este cineva care doreste sa intre in Imparatia Domnului fara copii nostri! Iar pastorii sa mai lase mindria la o parte, si sa se pocaiasca, ca nu facind emisiuni la TV in costume scumpe vor cistiga imparatia, ci sa pastoreasca oile, mieluseii si mieii! Asta este datoria lor, sa vada de sufletele oamenilor, si de cei buni, si de cei rai. Va spun sincer, baiatul meu iubeste biserica romana, dar daca si predica ar fi in engleza, ar fi o mare binecuvintare!

  10. Ar trebui sa luati exemplu de la bisericile de limba spaniola,ei toti isi invata copii sa vorbeasca spaniola si in bisericile lor se predica in spaniola si nu cere nimeni 30 de minute de predica in engleza, si asa au continuitate pentruca nu cred ca in bisericile noastre romiesti batrinii care de fapt au venit in USA cu multi ani in urma( nu prea se emigreaza acuma asa ca mai demult) nu inteleg limba engleza ei doar incearca sa pastreze continuitatea bisericilor rominesti si bine fac. Cit despre pastorul care zbiara de la anvon si ameninta ca sa sperie fratii in vederea adunari de fonduri mai mari nu ar trebui birfit in public ci vorbit cu el asa cum fac oameni pacaiti si rugati-va pentru el, bineinteles ca totul se paote rezolva pe o cale frumoasa si pasnica. Asa ca tinerilor invatati limba rominna si contribuiti la contintatea bisericilor rominesti, si daca chiar nu intelegeti ceva puteti sa va notati si cereti explicatii, sunt convinsa ca vi se vor da. Si daca asa zisii batrini au putut sa invete limba engleza si sa munceasca ca sa va faca voua un viitor mai bun ma indoiesc ca voi tinerii care ati beneficiat de atitea scoli bune in America nu sunteti in stare sa invatati romineste

  11. Realitatea trista si dura despre majoritatea pastorilor Romani din America este ca ei sunt la mina patronilor inculti si bogati din Biserici, de la care le vine finantarea si directivele. Dra chiar si pastorii la rindul lor, sunt frustrati sa uada limba engleza in biserici deoarece nici ei nu s-au pus la punct cu limba tarii in care au emigrat. Este o lene si o incultura crasa!

  12. Voua va trebuie 30 de minute de bataie in stil american/ duminica ( de preferat dimineata) ca sa nu mai pune ti asa tampenii pe net.

    • Asculta prietene, eu inca nu stiu daca si copii mei sunt implicati in aceasta lucrare, dar sa te fereasca Dumnezeu sa-mi spuna vre unul din copii, ca te-ai atins de eii.

  13. Fum fara foc nu se face! Multi am venit in aceasta tara prin imigratie sau nascare si un lucru am invatat f.bine! Sutem(inca) liberi sa ne spunem parerile si observatiile, iar curajul acestor tinerii de a prezenta opinia lor este demna de respect si ascultata. Personal nu stiu prea multi enoriasi din biserica dar pe pastorul Ionescu am avut ocazia sa-l aud!! Are destule momente de deruta si mediocritate oratorica(parere personala) dar problema o poate rezolva chiar „el” prin comunicare si pocaita. Iubirea de semen, ingaduinta si respect va ajuta, atit pe cei in virsta, cit si pe cei tineri. Observ din ce in ce mai mult, in multe adunari ca „anticristul” este prezent printre noi si banul”$” ajuta la rasplata!! Cam jalnic, oare cine-i sunt slujitorii „anticristului”! Ne rugam pentru Pace in biserica Elim si Binele Ceresc sa va ocroteasca. Sunt un Roman 50 jidan/50 armean. Si ca un adaos va rugam sa aduceti rugaciunii pt. famila Suiugan/Sacramento care au pierdut baiatul cel mai mic, Darius, intr-un acident de motocicleta cumplit.
    Multa Pace!

  14. Stimati „Tinerii Romani Americani” sinteti de apreciat pentru curajul pe care il detineti in a explica lucrurile si actiunile in puterea valorilor crestine si lupta voastra o sa deschida o” usa de binecuvintare” pentru generatia voastra si cele care urmeaza. Nu trebuie sa fiti intimidati pentru dorinta pe care o aveti si explicarea „adevarului” cu privire la „… Pastorii, dolarii, meluseii pierduti si fecioarele adormite:”
    De fapt ei ar trebui sa inteleaga sa fie un exemplu pozitiv pentru voi dupa cum si parintii pastorilor de azi ,au fost si sint unii care mai sint in viata!! Trist este ca ei au uitat pentru ce ocupa pozitia de „pastor” si abuzeaza aceasta pozitie uitind ce este scris in Faptele apostolilor capitolul 20;”..28. Luati seama, dar, la voi insiva si la toata turma peste care v-a pus Duhul Sfant episcopi, ca sa pastoriti Biserica Domnului, pe care a castigat-o cu insusi sangele Sau.
    29. Stiu bine ca, dupa plecarea mea, se vor vari intre voi lupi rapitori, care nu vor cruta turma;..”
    Se vede ca in loc sa fie interesati de a proteja turma ,tocmai ei o ranesc si o folosesc ca preotii poporului Israel si Dumnezeu Tatal a fost nevoit prin proorocul Ezechiel sa le trimita un mesaj aparte;Ezechiel capitolul 34 ;”….Proroceste si spune-le lor, pastorilor: „Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: „Vai de pastorii lui Israel, care se pasc pe ei insisi! Nu trebuie pastorii sa pasca turma?
    3. Voi mancati grasimea, va imbracati cu lana, taiati ce e gras, dar nu pasteti oile.
    4. Nu intariti pe cele slabe, nu vindecati pe cea bolnava, nu legati pe cea ranita; n-aduceti inapoi pe cea ratacita, nu cautati pe cea pierduta, ci le stapaniti cu asuprire si cu asprime!
    5. Astfel ele s-au risipit pentru ca n-aveau pastor; au ajuns prada tuturor fiarelor campului si s-au risipit…..”
    In aceiasi situatie va gasiti si voi fata de ei acum si trebuie sa luptati pentru a-i ajuta sa ajunga la pocainta si interes de”:SLUJIRE” ,nu de stapinire si comanduire ….Pastrati-va curajul ,sfintirea si puterea de a explica adevarul pina se poate si nu ajungeti imprastiati la alte turme … ” Paziti-va bine sa nu pierdeti rodul muncii voastre, ci sa primiti o rasplata deplina…… Harul, indurarea si pacea sa fie cu voi din partea lui Dumnezeu Tatal si din partea Domnului Isus Hristos, Fiul Tatalui, in adevar si in dragoste!..”

  15. Rodica scrie in comentariul ei;”..Cit despre pastorul care zbiara de la anvon si ameninta ca sa sperie fratii in vederea adunari de fonduri mai mari nu ar trebui birfit in public ci vorbit cu el asa cum fac oameni pacaiti ..”
    Aveti pe undeva dreptate ,dar uitati ca nu accepta si in puterea „mindriei ,arogantei ” cand ajungi la astfel de discutii raspunde in mod necrestinesc si te si caracterizeaza in mod negativ fara sa poata sa dovedeasca.In loc sa se caiasca si sa fie un adevarat slujitor ,profita de naivitatea multor persoane si prin puterea „intelepciunii firesti si a celei cu valoare caristmatica predica cu un mare curaj fariseiesc despre „vinovatie si pocainta” dar faptele astfel il dau de gol;
    http://izvoarecodrene.blogspot.com/2012/03/ziarul-necenzurat-al-lui-ioan-romeo.html
    Asadar cei care apara astfel de „pastori ” pe care nu-i cunosc indeaproape si in viata zilnica inafara serviciului divin sa aiba o mare grija .O scriu din experienta vietii si faptul ca ii cunosc foarte bine .Nu scriu comentariile cu ura ,defaimare si in puterea calomniei dupa cum unii ma acuza .Scriu sub numele real al meu si tot ce este scris este pentru a intelege ca azi unii abuzeaza si profita de pozita pe care o detin .Trist ,dureros fiindca ei ar trebui sa fie un exemplu si sa inteleaga mesajul scris de ap.Petru ;
    „1. Sfatuiesc pe prezbiterii dintre voi, eu, care sunt un prezbiter ca si ei, un martor al patimilor lui Hristos si partas al slavei care va fi descoperita:
    2. pastoriti turma lui Dumnezeu care este sub paza voastra, nu de sila, ci de bunavoie, dupa voia lui Dumnezeu; nu pentru un castig marsav, ci cu lepadare de sine.
    3. Nu ca si cum ati stapani peste cei ce v-au cazut la impartire, ci facandu-va pilde turmei.
    4. Si cand Se va arata Pastorul cel mare, veti capata cununa care nu se poate vesteji, a slavei.”

  16. CONTINUARE:
    -,,1-să fie fără prihană, 2-să nu fie încăpăţînat, 3-să nu fie mînios, 4-să nu fie dedat la vin, 5-să nu fie bătăuş, 6-să nu fie lacom de cîştig mîrşav, 7-să fie primitor de oaspeţi, 8-să fie iubitor de bine, 9-să fie cumpătat, 10-să fie drept, 11 sănătoşi în credinţă, în dragoste, în răbdare. 12-să fie sfînt, 13-să se ţină de cuvîntul adevărului, 14-să fie în stare să înveţe pe alţii, 15-să fie bărbat al unei singure femei, 16-să aibă copii credincioşi care să nu fie învinuiţi de destrăbălare, 17- să se ţină de Cuvîntul adevărat, care este potrivit cu învăţătura, ca să fie în stare să sfătuiască în învăţătura sănătoasă (învăţătura apostolilor Bibliei), şi să înfrunte pe potrivnici (potrivnicii Cuvîntului lui Dumnezeu, desigur). 18-să nu păstorească de silă ci de voie bună, 19-să păstorească după voia lui Dumnezeu, 20-să aibă lepădare de sine, 21-să nu păstorească turma lui Dumnezeu ca şi cum le-ar fi căzut la împărţeală, 22-să fie pildă turmei, 23-să fie înţelept, 24-să fie vrednic de cinste, 25-să fie blînd, 26-să nu fie gîlcevitor, 27-să nu fie întors de curînd la credinţă (şi astfel să pice în osînda Satanei, în mîndrie), 28-să aibă o bună mărturie şi din partea celor de afară, 29-să fie destoinici, 30-să fie temători de Dumnezeu, 31-să fie oameni de încredere, 32-să fie vrăşmaşi ai lăcomiei,, . În faţa întregii Adunări, întregii Biserici (care să aibă fiecare în mînă această listă de ,,calităţi,, , de ,,cerinţe Biblice,,), fiecare candidat să fie verificat amănunţit de toată Adunarea faţă de aceste ,,cerinţe Biblice,, , dacă are cea mai mare parte din aceste ,,calităţi,, sau dacă a păcătuit împotriva vreuneia din aceste ,,cerinţe,, , să se spună în faţa întregii Adunări, dacă da sau dacă nu, să se treacă la tragerea la sorţi, şi Dumnezeu să hotărască prin mîna unui neprihănit, cu privire la oricine doreşte să fie ,,presbiter,, în ceata presbiterior, adică cu alte cuvinte ,,priveghetor,, în ceata priveghetorilor, presbiterilor.
    Iată că ţi se mai dă o şansă. Domnul te iubeşte, altfel nu ai fi ajuns să citeşti aceste lucruri, dar nu uia, lupta a început de mult pentru sufletul tău. De acum toate puterile întunericului vor porni la luptă împotriva ta, căci este scris:
    -,,Daniel 12:1 În vremea aceea se va scula marele voievod Mihail, ocrotitorul copiilor poporului tău; căci aceasta va fi o vreme de strîmtorare, cum n-a mai fost de cînd sînt neamurile şi pînă la vremea aceasta. Dar în vremea aceea, poporul tău va fi mîntuit, şi anume oricine va fi
    18-18 b
    găsit scris în carte.. 3 Cei înţelepţi vor străluci ca strălucirea cerului, şi cei ce vor învăţa pe mulţi să umble în neprihănire vor străluci ca stelele, în veac şi în veci de veci. 4 Tu, însă, Daniele, ţine ascunse aceste cuvinte, şi pecetluieşte cartea, pînă la vremea sfîrşitului…. Atunci mulţi o vor citi, şi cunoştinţa va creşte.”.. 7 Şi am auzit pe omul acela îmbrăcat în haine de in, care stătea deasupra apelor rîului; el şi-a ridicat spre ceruri mîna dreaptă şi mîna stîngă, şi a jurat pe Cel ce trăieşte veşnic, că va mai fi o vreme, două vremuri, şi o jumătate de vreme, şi că toate aceste lucruri se vor sfîrşi cînd puterea poporului Sfînt va fi zdrobită de tot.” (oare care să fie acest ,,popor sfînt,,?.., nu cumva sămînţa, fii lui Avram?.., bineînţeles că fii lui Avram, dar ,,sămînţa aceea care are credinţa lui Avraam, tatăl nostru al tuturor,,..adică ,,cei ce au fost sfinţiţi în Hristos Isus, chemaţi să fie sfinţi,..,,. Puterea poporului Sfînt?.., oare care să fie această putere?.., sigur că nu puterea care o dau ,,organizările şi armele oamenilor,, , ci puterea care a primit-o Petru şi a vestit fără frică judecata viitoare, şi ceilalţi apostoli, de la cincizecime pînă astăzi, puterea care era peste Isaia cînd era tăiat cu ferăstrăul în două, puterea care se odihnea peste Ştefan cînd era ucis cu pietre, adică puterea lui Dumnezeu, puterea Duhului Sfînt.) 8 Eu am auzit, dar n-am înţeles; şi am zis: „Domnul meu, care va fi sfîrşitul acestor lucruri?” 9 El a răspuns: „Du-te Daniele! Căci cuvintele acestea vor fi ascunse şi pecetluite pînă la vremea sfîrşitului. 10 Mulţi vor fi curăţiţi, albiţi şi lămuriţi; cei răi vor face răul, şi nici unul din cei răi nu va înţelege, dar cei pricepuţi vor înţelege.. 13 Iar tu, du-te, pînă va veni sfîrşitul; tu te vei odihni, şi te vei scula iarăşi… odată în partea ta de moştenire, la sfîrşitul zilelor”.,. -Călătorule, poartă-te cu frică şi cutremur pe cărare, ai grijă, căci este scris:
    -,,Vai de cei ce trăiesc fără grijă în Sion, Amos 6:1,, , de asemenea:
    -,,Blestemat să fie cel ce face cu nebăgare de seamă lucrarea Domnului,.. Ieremia 48:10,,
    -,,Romani 12:9 Dragostea să fie fără prefăcătorie. Fie-vă groază de rău, şi lipiţi-vă tare de bine. 10 Iubiţi-vă unii pe alţii cu o dragoste frăţească. În cinste, fiecare să dea întîietate altuia.. 16..Nu umblaţi după lucrurile înalte, ci rămîneţi la cele smerite. Să nu vă socotiţi singuri înţelepţi.,, , căci:
    -,,Omul pus în cinste, şi fără pricepere, este ca dobitoacele pe care le tai. Psalmi 49:20,,.
    Da, atunci, negreşit: -,,Domnul este înălţat, şi locuieşte în înălţime. El umple Sionul de nepărtinire şi dreptate. 6 „Zilele tale sînt statornice, înţelepciunea şi priceperea sînt un izvor de mîntuire”; frica de Domnul, iată comoara Sionului. – Isaia 33:5,,. Amin!, Amin!
    Pace! D.M. -Cluj

  17. Nu e de competenta mea sa ma bag dar eu ascult predici pe un site din Germania in lb romana aceea adunare are tradusa predica in direct in sapte sau opt limbi de translatori si fiecare strain va putea asculta predica pe limba lui tradusa in casti.A-ti ajuns in America ca sa va certati si sa va faceti de rusine cu toata tehnologia moderna si aveti toti banii necesari sa va puneti translatori in biserici .Ce se intampla daca vin francezi,unguri,rusi etc la voi in adunare ?!!! Sau acolo nu au acces strainii si faceti discriminare.Adevarul ca interesul lor nu este pentru a aduce mesajul tuturor crestinilor si totul se rezuma la” numai bani sa iasa” acestia sunt hraparetii zilelor de azi care se gandesc numai la buzunarele lor nu si la mantuirea sufletelor.Pacat de tinerii care trebuie sa umble din loc in loc sa asculte predici pe limba lor.
    Solutii sunt dar nu este interes, ci doar fariseism si lacomie.

    • Frate draga, pe noi nu ne intreseaza ce faceti dumneavoastra prin Germania. Pastorii nostri sunt romani, pe cladirile bisericilor noastre scrie, biserica romana. Predicile noastre trebue ca sa fie si ele in romaneste, pentru ca si dumnezeii multora dintre noi, sunt tot romani frate draga. Nu va suparati, dar chear si-n cer cand v-om ajunge, noi v-om aranja ca sa avem raiul nostru romanesc aparte de restul lumi, unde se va propaga doar limba si cultura romana. Cum puteti ca sa va si ganditi, ca “NOI ROMANI” v-om accepta vreodata si-o limba straina in bisericile noastre, sau pe acesti nemernici netaiati imprejur, ca sa stea la masa cu noi? Aceasta este imposibil frate draga! Ceia ce ne ceri dumneata este prea mult, si-i strigator la cer. Este cu adevarat o insulta adusa limbi romane si poporului nostru. Inainte de moarte, tatal nostru Ceausescu ne-a dat dispozitii clare, ca sa nu permitem niciodata nici unui strain, ca sa ne calce pamantul, sau sa ne altereze limba si cultura poporului nostru. Cat despre acesti: francezi, unguri, rusi si toti ceilati straini, ni sa spus foarte clar, ca sa-i scoatem afara de pe toate propietatile noastre, cu picioarele inainte. Multi dintre noi ne-am legat prin juramant, ca-l vom urma si asculta pana la moarte, facand in totul tot ceia ce ne-a poruncit. Asa ca, nu ne mai putem incalaca juramantul facut, ca nu cumva sa-l suparam si sa ne arunce in iad? Copii acestia, fie eii chear si copii bisericilor romane, daca nu au vrut ca sa invate si limba dulce a poporului nostru, n-au decat ca sa arda in foc, daca aceasta le-a fost alegerea. Ne pare foarte rau, dar noi nu ne v-om incalca niciodata juruintele si legamantul facut, pentru niste copii neascultatori. Va rugam ca pe viitor, sa nu mai veniti la noi cei din America, cu asemenea idei straine poporului roman. Dane doamne mintea romanului de pe urma.

    • Pentru fratele cu “un gand bun”. Frate draga, din cate ne spun fratii de la Elim, se crede ca pastorul Cristian Ionescu va citit comentariul dvs. adus la articolul nostru. Dumninica aceasta (Mai 18-2014) la programul de seara, aflam ca sa anuntat in biserica Elim din Chicago, ca toti tinerii care nu inteleg predicile in limba romana, sa-si cumpere cate un aparat de receptie, cu care se vor putea conecta la statia biserici, pentru a asculta predicile traduse in limba engleza. Costul acestui apart, aflam ca costa undeva la o $100.00 de persoana. Problema pe care o au uni frati din biserica Elim este, ca aceste aparate pentru dansi sunt foarte costisitoare, inspecial pentru familiile cu mai multi copii. Nu ati vrea ca sa-i mai sugerati pastorului Cristian Ionescu si o alta varianta? Fratii cred ca ar fi bine, ca din zecile sau chear sutele de mii de dolarii, pe care dansul ii aduna luna de luna din biserica Elim, (pentru proectele dumnealui infintate in afara biserici), sa investeasca cel putin 10% din bani adunati, si-n copii biserici Elim; pentru a-i ajuta in unele lucrari, sau chear si la cumpararea acestor aparate audio. In 1 Timotei 5:8 Biblia ne spune: “Daca nu poarta cineva grija de ai lui, si mai ales de cei din casa lui, “este un lepadat” mai rau decat un necredincios.” Sau, ar mai fi o varianta mult mai ieftina si foarte eficienta. Tinand cont de faptul, ca tinerii depasesc 73% din membri biserici, iar parinti dansilor inteleg si limba engleza; ce-ar fi daca in cele 30 de minute de predica si-n limba engleza cerute de tinerii, sar inversa traducerea si li sar inmana castile, celor cinci frati batrani amintiti mai sus, care nu inteleg predicile-n engleza? Daca vor proceda in felul acesta, le promitem ca le vom cumpara noi toate castile necesare, pentru ca acesti frati batrani sa poata asculta mesajul tradus in limba romana. Noi credem ca varianta aceasta ar fi o mare binecuvantare, atat pentru tinerii biserici Elim, cat si pentru copii pastorului Cristian Ionescu. Multa pace va dorim.

  18. Ei sînt niște cîrtitori, nemulțămiți cu soarta lor; trăiesc după poftele lor; gura le este plină de vorbe trufașe, și slăvesc pe oameni pentru cîștig. Dar voi, prea iubiților, aduceți-vă aminte de vorbele vestite mai dinainte de apostolii Domnului nostru Isus Hristos. Cum vă spuneau că în vremurile din urmă vor fi batjocoritori, cari vor trăi după poftele lor nelegiuite. Ei sînt aceia cari dau naștere la dezbinări, oameni supuși poftelor firii, cari n’au Duhul. (Iuda 1:16-19 VDC)

    Mulțumim ca înpliniți Biblia in fiecare zi si grabiți venirea Domnului. Sper sa va pocăinți și voi in timp

  19. Eu nu comentez, pentru ca nu cunosc, organigrama Bisericii Elim-Chicago, care, cat si cati sant platiti, dar din cate stiu eu, fr. Rev. C. Ionescu, este un om intrasigent cu lumea, care invadeaza Bisericile ! Toate afirmatiile Fr. Preot Basa, mie mi-se par temeinice si ideia chiar demna de invidiat, cu exceptia temei escatologice ! Sigur ca asta nu mai priveste obiectivul „tinerilor” in cauza, in sensul ca ei nu de asta se plang. Dar noi , care mai predicam, avem fiecare un alt punct de vedere ! Mi-e greu si jena de-a dreptul ! Mai avem si parte de unii mai obraznicuti, care public, ne ataca ! Ei o fac de la microfon ca o sentinta, iar tu care ti-ai spus punctul de vedere inaintea lui, nu mai ai drept la replica ! Ori noi interpretam, nu dictam ! Am predicat scurt, despre subiectul „Biserica – in vremea necazului” chiar la Elim – Chicago, fara sa stiu ca Fr. senior Pastor de aici este de alta parere ! Dar nu el, a comentat, ci un „urmator” la microfon – un Berghianu, de pe la „Credo”- Romania, care a inceput predica cu fraza: „Biserica scutita ? Hm ! Sant dovezi si pro si contra”! – (vezi pe net). Noa, asa da, impreuna lucratori ! Nu numai, dar il vad dupa ani, pe Youtube, cerand parerea fr.Rev.Gog, despre acest subiect si induce el singur raspunsul…”dar noi”… „noi, vom fi scutiti” ?! – (nu-i asa). Vezi pe youtube. Cand a fost nesincer: cand m-a atacat pe mine, fara drept la replica – (ca la noi la Penti) sau acum, la interviul cu Fr.L.Gog ? Am ajuns – cel putin pe aici printre Oceane, sa nu putem sa ne atingem de cutare sau cutare subiect, ca „local” poate fi interpretat altfel ; deci practic sa spunem doar ca Domnul ne iubeste, de frica sa nu gresim altora ? Subiectele tari, de doctrina, de consistenta, care „sa dea dreptate Lui Dumnezeu” – Lc. 7.29, au devenit un fel de „tabu” ! Si atuci vrem ca mesajele sa convingă ? Nu vi se pare ca umblam stramb ? Sa citim in Biblie : -Isus a fost trimis, ca lumea sa fie mantuita prin El – si nu judecata – Ioan 3:16 -D-zeu nu ne-a randuit la „Manie” (manie – substantiv, nu adjectiv ) ci, sa capatam mantuirea ! 1Tes.5;9. Slova Biblica prin mantuire, intelege „scapare” – v. jud. 7:7 ! -Isus, ne izbaveste de „Mania” viitoare – ! Tes.1:10 – de toata, nu doar de „jumatate” !!! Manie, care dadea frisoane inca de pe vremea lui Ioan Botezatorul – Lc.3:7 -Prin sangele Lui, vom fi mantuiti de „Mania” viitoare – Rom. 5:9. si aici „mania” – este substantiv, nu adjectiv ! Detaliu, care ajuta la interpretare.-Intra Poporul Meu in odaia ta, pana va trece „Mania” Mea – Is. 26:20 – idem substantiv. -„Fiindca ai pazit… te voi pazi… de ceasul incercarii… lumii intregi” – Apoc.3:10 Dar chiar capitolul indicat de autor, Mt. 24 v. 37 contine comparatia data de Dl. Isus: „ca in zilele lui Noe… ” Unde era Noe, cand „opera” potopul ? In vauri sau in corabie ? Luca , mai pomeneste si pe Lot: „cand a iesit Lot…”Lc.17:29 …”caci nu pot face nimic pana nu vei ajunge in cetate”! Gen.19:22. Aici apare sublinieea „aidoma” ! Tot nu e clar ? Identic ! Dau dreptate Fr. Preot Basa : cei din Mat 24:31,nu pot fi apostati, pt. ca sant alesi ! Cititi va rog ! De fapt subiectii „mantuirii” si „Maniei”, in toate textele de ref. sant cand Israel, cand neamurile ! Cine sant cei din acest text ? Cine va vedea pe norii cerului ( v. 30) pe Isus, care pentru alţii va veni „ca un hotz” sau pt. cine rapirea va fi o taină ?-1 Cor.15:51 Taina, nu se afisaza pe bolta cerului ! Ce insemneaza „rapit” (Harpazei) ? De ce nu „invitat” sau „chemat” sau poftit, notiuni comune Scripturii ! Rapit, nu inseamna un dus cu alai, un context de evenimente cosmice vizibile si producatoare de senzatii tari – „bocet universal” – Mat. 24.30 -1Tes. 4:17: in original, „Harpagesometa” adica „apucat brusc”- fara preavizare ! Uneori, ne tiuie urechile de mesaje si confuzii, „Gloata” (nenumarabila) – Ap.7:9 – ar fi „Biserica” – (Happy Valey, Az. – de la amvon, de catre unul din pastori, in prezenta pastorului senior). Cum sa confunzi doua „marimi”- sa-ma exprim un pic matematic: una „nenumarabila” cu una egala cu „un numar”, adica numarata ? – Rom. 11:25. Sau „Leul racneste, dar nu ne pasa, ca leul era Isus” – (Bethel. – Stanton Ca.) Cum scoti din context fragmente si le combini dupa cum crezi doar tu ? Dex-ul numeste asta „anagramare” ! Cineva mi-a spus : cu aceasta opinie, i-ai dus pe toti in rai” ! Dar nu eu, si nu pe toti, ci doar SFINTII ! Sincer ma intreb: eu voi fi acolo ? Pentruca sant multi „chemati” dar putini „alesi” ! Sa nu credem ca niste smecheri, lipsiti de bun simt – Deut. 32:28, care au pus mana pe putere acum 20-30 de ani, si se realeg singuri, mandat de mandat, au calitatea de sfinti ! Citez, un mesaj din „campania” de alegeri: „Noi am numit un comitet (voia sa-i zica comisie dar cultura nu l-ajutat) care va alege noul comitet” ! Sau o marturie a unui vecin de al meu : „am fost invitat la un lunch, sa vorbim de (re) alegerea pastorului” ! ( Viu este Domnul ! Deci ei pun pe altii – sigur amici, care sa-i realeaga pe ei ! Asta da cultura ! Fara pic de rusine ! Astia Sfinti ? You right fr. Basa ! Comercianti ! Tema este prea vasta pentru acest spatiu : de Evanghelie si mantuire vor avea parte si alte generatii ! Sigur, e un punct de vedere al meu si nu obliga pe nimeni ! Mai multe… altadata ! Nu ma deranjaza, ca autorul sa afle aceasta opinie, pt. ca nu-l cunosc nu-i adresez opinia mea direct.
    john i. nicorici

  20. Va salut dragi tineri crestini, cu nazuinte si visuri netarmuite, cu sigurata total neintelesi, mai ales tinand cont de elanul si de dorinte voastre. Da-ti voua sa fiu neutru, eu sunt tinar de si nu sunt departe de cinzeci, simt pentru voi, precum in egala masura simt cu unii din cei care va sunt lucratori dedicati si aparatori ai adevarului petru ca sunt unul din ei.
    Va scriu de la zeci si sute de kilometri si v-as scrie zeci de pagini, dar trebuie sa ma limitez la ceva scurt. Daca sunteti ai lui Cristos, daca va fundamentati viata si trairea pe credinta nu de zile bune sau cea confessionala ci pe credinta in Cristos Isus, Domnul nostru, daca” nasterea din nou” sau “de sus” si-a facut lucrare pe deplin in voi, atunci cu siguranta atat fiara cat si necazul cel mare nu sunt destinate pentru voi.

    Cu siguranta lucrarea fiarei si destinatia necazului celui mare, vreau sa va spun ca sunt de cele mai multe ori extrem de gresit prezentate si directionate.
    Pentru ca nu pot sa raspund aici la aceasta mare dezbatere si nici nu vreau sa spun cate pareri si cat de contrarii sunt interpretarile noastre. Vreau sa fac doua sau trei afirmatii si anume;

    1. Lucrarea Necazului Celui Mare nu este destinata pentru Biserica reala, sau Mireasa lui Cristos. Si aici vreau sa aduc putina lumina, Biserica este destinata pentru glorie si slava si nicidecum pentru ziua Miniei si a varsarii potirului. Necazul este destinat unui popor apostat sau o biserica poate fi varsata (data afara) daca respinge toate indemnurile si ofertele de a se intoarce cu pocainta. Dar Biserica nu este destinata Necazului Celui Mare si la fel necazul cel mare nu este o destinatie a bisericii.
    2. Fiara este acea figura istorica hidoasa si aparent enigmatica, care a fost destinata sa faca razboi cu sfintii si pe unii ia biruit si numarul mare de martiri au ajuns de sub bagheta fiarei. A avut menirea sa conduca la desavarsirea planului de Mantuire si a avut menirea sa se rasboiasca cu poporul apostaziat a lui Dumnezeu. Este clar ca spiriul anticristic se va manifesta intodeuna in lume in diverse forme, dar cu nici un chip, el nu are ce comanda in Biserica a carui cap si stapan este Domnul. Sunt ca doua imperii diferite care nu au nimic in comun.
    3. Chiar daca este descrisa” o vreme de necaz pentru Iacov”, binenteles ca in conotatia Nou Testamentala primeste valoarea maxima si aplicatia finala, totusi aceasta nu este destinata Bisericii lui Cristos si respectiv credinciosilor si cu nici un chip celor alesi pentru ca ati remarcat mesajul profetului din Vechiul si a scriitorului Apocalipse, alesii sunt pecetluiti, marcati si destinati pentru slava, chiar daca unii au avut de a face cu incercarea credintei lor sau au platit cu pretul vietii. Necazul nu este destinat bisericii ci …..
    Vreau ca intre cele doua pareri sa intelegem,
    2 Timotei 2:19
    Totuş temelia tare a lui Dumnezeu stă nezguduită, avînd pecetea aceasta: ,,Domnul cunoaşte pe ceice sînt ai Lui“; şi: ,,Oricine rosteşte Numele Domnului, să se depărteze de fărădelege!“
    1 Petru 5
    5 Sfatuiesc pe prezbiterii dintre voi, eu, care sunt un prezbiter ca si ei, un martor al patimilor lui Hristos, si partas al slavei care va fi descoperita:
    2 pastoriti turma lui Dumnezeu care este sub paza voastra, nu de sila, ci de buna voie, dupa voia lui Dumnezeu; nu pentru un cistig mirsav, ci cu lepadare de sine.
    3 Nu ca si cum ati stapini peste cei ce v-au cazut la imparteala, ci facindu-va pilde turmei.
    4 Si cind Se va arata Pastorul cel mare, veti capata cununa, care nu se poate vesteji, a slavei.
    5 Tot asa si voi, tinerilor, fiti supusi celor batrini. Si toti, in legaturile voastre, sa fiti impodobiti cu smerenie. Caci “Dumnezeu sta impotriva celor mindri, dar celor smeriti le da har.”
    6 Smeriti-va dar sub mina tare a lui Dumnezeu, pentru ca, la vremea Lui, El sa va inalte.
    7 Si aruncati asupra Lui toate ingrijorarile voastre, caci El insusi ingrijeste de voi. Pentru ca potrivnicul vostru, diavolul, da tircoale ca un leu care racneste, si cauta pe cine sa inghita.
    8 Fiti treji, si vegheati!
    Ma opresc aici avand intelegere pentru toti cei ce sunt pe calea mantuirii si care vor sa ajunga in Gloria Tatalui. Cu drag pentru orice tanar si nu numai pentru voi, Domnul care este aproape sa ne dea pacea Lui. Samuel

  21. mesajul acesta mi se pare tare tendentios si iata de ce:
    – vad o lupta acerba intre doua generatii
    – vad niste tineri care sunt preocupati de a sta in fata calculatorului si nu in Biserica lui Cristos
    – vad un dispret fatis fata de pastorul bisericii ca sa nu zic fata de toti pastorii. Ei slujesc cu Evanghelia si noi trebuie sa le facem parte din tot ce avem. ( sa nu credeti ca mor de dragul pastorilor sau ca ii tin in brate), dar ce li se cuvine este obligatoriu sa le dam, altfel zadarnicim lucrarea si intristam pe Domnul Nostru drag.
    – lucrurile pe care voi le faceti publice se impunea sa fie rezolvate de mult in Adunarea generala a bisericii.
    Va rog sa cautati pacea si sfintenia fata de care nimeni nu va putea sa-L vada pe Dumnezeu.

  22. Pentru comentariul lui „Ioan Ilas says:05/14/2014 la 8:00 AM…- vad un dispret fatis fata de pastorul bisericii ca sa nu zic fata de toti pastorii. Ei slujesc cu Evanghelia si noi trebuie sa le facem parte din tot ce avem. ( sa nu credeti ca mor de dragul pastorilor sau ca ii tin in brate), dar ce li se cuvine este obligatoriu sa le dam,..”
    Oare de ce aceste lupte? Credem ca daca ar fi „pastorii” sinceri si interesati de o adevarata slujire dupa cum scrie in Scriptura ar mai fi lupte si astfel de subiecte?Nicidecum !! Ar fi laudati,ar fi respectati si chiar ajutati mai mult in puterea de „slujire” si cu totii ar fi „una”.Dar subiectul explica foarte clar motivul „strigatului” si interesul pentru care unii doresc sa ocupe pozita de „pastori” Ei sint interesati doar pentru salariul ce le asigura confortul vietii.Dar daca salariile ar fi taiate si ar sluji ca ceilalti pastori care nu au salarii ,a-ti vedea ce se intimpla .Daca acesti „tineri romani crestini ” ar proceda ca ei ;oare ce a-ti zice? Si ce a-ti scrie despre ei?Prin prezenta acestor tineri ei ajung la confortul pe care il detin si prin tinerii de azi ei beneficiaza de multe lucruri .Daca tinerii nu si ar mai plati membria si nu ar dona financiar dupa cum ei au facut cu institutiile financiare ;ce a-ti spune? Si atunci ar ajunge ei sa negocieze si sa asculte glasul tinerilor fiindca se vede ca pentru ei aceasta este moda ;
    http://filipsinvestigation.blogspot.com/2011/04/e-la-moda-sa-nu-ti-platesti-datoriile.html?m=0
    Prea putini le cunosc viata lor inafara programului Bisericesc si astfel nu inteleg din ce cauza unii ajung la probleme si tinerii mereu la astfel de subiecte.Tinerii azi au nevoie de sprijin ,ajutor si de adevarate exemple in fata lor dupa cum este scris in Scriptura!Si „mesajul ” nu este „tendentios ” ;ci plin de adevar ,dar trebuie inteles si cunoscut pina nu este prea tirziu si sa se ajunga la o noua istorie scrisa ca si cu fratii asa zisi securisti care au creat rani adinci fratilor sinceri si cu interes de inchinare ..Luptati pentru sfintenie si pastrarea Bisericii curate pentru fiecare generatie cu putere si interes de inchinare !Si nicidecum alte interese..O scriu din sinceritate si datorita provocarilor care apar si multi nu le inteleg cauza…

  23. Iubiti frati romani, din comentariile primite sa observat, ca uni dintre frati romani nu inteleg de ce-am ales chear biserica Elim, ca sa protestam impotriva lucrari pe care o fac acesti oameni. Datorita acestu fapt, la articolul nostru am mai adaugat inca doua paragrafe, care speram ca va vor aduce unele lamurii clare, cu privire la aceasta biserica, pastorii dansilor si lucrarea noastra. Asa ca, va rugam ca sa cititi din nou acest articolul: Pastorii, dolarii, mieluseii pierduti si fecioarele adormite.

  24. […] https://tineriromaniamericani.wordpress.com/2014/05/08/pastorii-dolarii-meluseii-pierduti-si-fecioare… […]

    Cum sa revitalizezi o comunitate. Operation screw globalization.
    Posted on May 20, 2014 by mediesanul1234

    In articolul anterior , am vorbit(prin parodie) despre nenorocirea unei credinte(oricare ar fi ea de la protestanti, neoprotestanti, ortodocsi, catolici) prin miscari de populatii din sate si orase mici in orase mari si strainatate. La finalul articolului spuneam ca sunt dator sa ofer o solutie la aceasta problema. Ei bine va anunt ca exista o solutie. Iar solutia o consta in producerea de antreprenori(eu ii numesc stapani) in randul copiiilor nostrii.

    Desigur, sunt unii care spun ca emigrarea e normala si ca nu-i nici o problema pentru ca dincolo e mai bine. Ei bine nu-i chiar asa. Va dau urmatorul articol spre lecturare .

    https://tineriromaniamericani.wordpress.com/2014/05/08/pastorii-dolarii-meluseii-pierduti-si-fecioarele-adormite/

    E vorba de soarta copiilor si tinerilor din bisericile din SUA. Multi din ei s-au nascut din emigrantii de dupa 90′ si foarte multi au cazut de la credinta pentru ca nu li se ofera servicii in limba engleza. Acuma saracutii s-au tot intrebat de ce nu li se ofera tot timpul servicii in limba engleza si de ce multi nu s-au interesat de soarta lor . Nimeni nu le-a oferit un raspuns concret insa eu o sa-l ofer acuma. Tinerii romano americani trebuie sa inteleaga ca pastorii lor nu se ocupa destul de ei pentru ca ei sunt dispensable. M-ati auzit bine tineri romano americani. Voi aveti concurenta. Pastorii vostrii nu se obosesc pentru voi deoarece oricand, la orice ora, puteti sa fiti inlocuiti cu tineri din Romania. Pe ei nu-i intereseaza ca plecati din biserici deoarece merg dupa dictongul pleaca unul vin altii in locul lui din Romania. Da-l incolo de pacatos ordinar. Sa mearga-n iad din partea mea.

    Singura sansa prin care pastorii lor o sa se ocupe serios de ei e ca exodul din Romania in SUA sa inceteze brusc. Iar asta trebuie sa fie principala noastra ocupatie a celor care traim in orasele mici.Trebuie sa oprim migratia cu orice pret. Sa nu creada careva ca-i mai bine in Cluj decat in Medias sau in strainatate decat intr-un oras mic din Romania. Sa nu creada careva ca-si poate intemeia o familie mult mai usor in Cluj decat in Medias. Dimpotriva. O sa vedeti ca o sa cresteti niste derbedei de copii in majoritatea cazurilor. Sa nu aveti impresia ca drama tinerilor romano americani o sa va ocoleasca pe voi Clujenilor, Sibienilor,Timisorenilor. Dimpotriva. Nimeni nu scapa de legea pietei. Iar legea pietei spune ca atunci cand tu ca producator nu ai concurenta, vine dezastrul. Pentru ca atunci cand nu ai concurenta si castigi consumatori cu usurinta, tu ca producator incepi sa scazi calitatea, sa cresti preturile si sa manifesti dispret pentru client. Tinerii romano americani simt aceste lucruri din plin. De ce sa se chinuie pastorii pentru ei? De ce sa le predice in engleza? Mars mah tinere afara. Ca sunt destui din Romania care iti pot lua locul . Hai sictir.

    Bun. Acuma ca ati inteles ca nu-i de gluma cu chestia asta, e cazul ca cei care traiesc in orase precum Medias(care e furat de Sibiu si Cluj si strainatate), Codlea(furat en gros de Brasov) Lugoj(furat din 90 incoace ca-n codru de Timisoara)Dej si Gherla(furate de Cluj cu mult spor) sa se trezeasca la realitate si sa formeze un plan de atac.

    Sunt unii care o sa spuna: Mai omule .. De ce demonizezi orasele mari si strainatatea? Ce ti-o facut ele?

    Va spun eu ce mi-o facut. Anul acesta a venit la noi la biserica o delegatie de tineri de la speranta Cluj. Si unul din ei a indraznit sa insulte adunarea cu urmatoarea afirmatie: “Fratilor. Stiu ca bisericile mici au problema din cauza ca tinerii pleaca la Cluj sau alte orase mari. Dar voi trebuie sa vedeti asta ca pe o provocoare. De aceea trebuie sa atrageti tineri din lume care sa-i inlocuiasca. Nu trebuie sa va faceti griji pentru copiii vostrii. Ei sunt in siguranta aici la speranta.Ei nu o sa cada de la credinta “

    Acuma sa-mi spuneti si voi ce-ati fi facut la o asa injuratura. Pentru mine a fost picatura care a umplut paharul. Am zis GATA. STOP. PUNCT. Vorbele tinerelului sunt o declaratie de razboi. Daca vrea razboi, o sa primeasca o riposta pe masura.

    Carevasazica la ei curge raul binecuvantarii si nu patesc nimic. Nu serios puisor? Daca tinerii romano americani au luat-o in barba si ei o sa pateasca la fel.Sau au imresia ca’s mai cu mot? Au impresia ca ei functioneaza dupa alte reguli decat regulile pietei?S-o creada ei. Numai ca asa cum am spus in articolul anterior: nenorocirea o sa vina incetul cu incetul fara sa aiba timp sa reactioneze. O sa observe si ei cum pastorii lor o sa-i ignore si-n loc de predici sanatoase o sa le ofere predici fast food modificate genetic cu iz modernist Vlamirist Pustanist sau Cristinist Barbosist. UPSSS. Stai asa ca ultimii au creat dezastre in urma lor. HMMM….

    Bun. Sa lasam filozofiile si sa ne apucam de solutii. O sa va ofer solutia mea. Daca tu care citesti acest text, esti dintr-o biserica dintr-un oras mic(nu conteaza confesiunea) si ai alte idei despre cum sa impiedici migratia, lasa un comentariu.

    Ideea mea e simpla. Copilasii astia dragalasi de 23 ani pleaca pentru ca nu au loc de munca in Medias, Codlea,Gherla,Tarnaveni,Lugoj. Acuma raspundeti la o intrebare. Cine are nevoie de loc de munca?

    Raspunsul e simplu: SALARIATUL. Sau puteti sa-i spuneti mai usor sclavul. Pentru ca el e dependent de salariu. Ei bine noi trebuie sa invatam copiii nostrii sa se descurce singuri, sa fie creativi, sa fie competitivi sa se asocieze cu altii si sa faca afaceri sa nu fie dependenti de salariu. Facand afaceri , nu o sa mai fie nevoiti sa paraseasca orasele noastre cele mici si sa se stabileasca in Cluj.

    Multi o sa ziceti: Mai Adrian.. Asta e greu. De ce nu putem sa facem o metoda mai usoara? Mai bine punem fratii sa strige de la anvon ca cei care emigreaza sunt niste copii de-ai Satanei, ca l-au tradat pe Dumnezeu. Putem spune ca sunt niste lupi in blana de oaie.

    Mai fratilor. Asa a facut si Ceausescu cu cei care treceau Dunarea ca sa fuga in alta tara. Si uite ca nu a functionat. Din cauza prostiei lui Ceausescu, am pierdut intre 3 si 5 milioane de oameni. Stiu ca solutia asta e mai simpla dar nu va avea efect.

    Nu. Singura solutie e sa crestem antreprenori. Iar pentru asta, trebuie sa facem cateva modificari in felul in care facem unele operatiuni in biserica.

    1.Prima schimbare. Privatizarea taberelor si excursiilor facute in cadrul bisericilor . Nu trebuie sa mai existe excursia organizata de biserica sau tabara organizata de biserica. Daca un frate vrea sa organizeze tabere sau excursii, sa le faca din buzunarul lui, nu din buzunarul bisericii. De ce trebuie facuta privatizarea aceasta? O sa aflati la punctul 2.

    2. Copiii au privilegii nu drepturi. Asta inseamna ca daca esti cuminte, ai privilegiul sa primesti ciocolata, canti in cor, sa mergi in excursii, sa mergi in tabara..etc… Iar daca esti rau, trebuie sa stai acasa. Dar daca vrei sa faci treaba asta, atunci trebuie sa privatizezi taberele, excursiile, corul, orchestra si fanfara. De ce? Pentru ca un parinte al unui derbedeu poate sa vina si sa spuna: Si eu sunt membru in biserica, si eu am dat zeciuiala. De aia trebuie sa-l iei si pe copilul meu in excursie. Si credeti-ma ca fiecare biserica are astfel de cretini care strica totul si care-ti invita copiii sa emigreze.Daca nu privatizezi taberele si excursiile, o sa ai dezbinari in biserica, ori asta nu-i bine. Daca ai privatizat taberele si excursiile, atunci o sa fie bine. Pai uite, in cazul meu, nimeni nu vine si-mi zice ca nu-i bine ce fac eu. De ce? Pentru ca fac pe banii mei, nu pe banii bisericii. De aceea,nu exista dezbinare.

    3.Exista doar locul 1. Nu si locul doi sau trei. Una dintre conditiile pentru un antreprenor de succes e capacitatea acestuia de a face fata concurentei. Daca de mic copil nu e invatat cu competitia atunci nu-si va da toata silinta sa reuseasca si se va vinde cui ofera mai mult.Adica isi face bagajele si pleaca din orasul mic. Ei bine, in majoritatea scolilor duminicale, toti copiii primesc aceeasi recompensa iar asta-i face pe toti niste mediocrii si slabanogi care nu’s in stare de nimic. Prostia conform careia nu trebuie sa faci discriminare ne nenoroceste copiii. A venit vremea sa eliminam aceste practici socialiste corect politice daca vrem sa castigam razboiul cu orasele mari.

    4. Interpretare capitalista a bibilei. Prea multe pilde sunt interpetate din punct de vedere socialist iar acest lucru determina oamenii sa nu gandeasca pentru ei si sa fie niste sclavi prosti. Spunea odata Laurentiu Balcan ca-n cazul nostru al penticostalilor, gandirea critica e la pamant. Pai da. Gandirea critica e specifica oamenilor de dreapta,nu celor de stanga. Daca produci stangaci, culegi imbecili. In urmatorul articol voi interpreta povestea lui Iosif din Geneza, din punct de vedere drept, libertarian, capitalist.

    5.Lectii capitaliste in fiecare excursii. Copiii trebuie invatati ca cine vrea sa faca pacat trebuie sa scoata bani grei din buzunar, sau sa convinga pe altii sa-i plateasca pacatele(partea nasoala in cazul asta e ca ai nostrii copii pacatuiesc deoarece parintii lor le finanteaza pacatele). Nu trebuie sa le acoperiti pacatele. In capitalism, pacatul se plateste.

    6. Cand critici copiii de la anvon, fa bine si nu generaliza. Da nume ca sa stim si noi despre cine-i vorba. Caz concret. Ca asa nu faci decat sa-i declari pe toti rai si sa te trezesti ca-i ai ca dusmani si pe copiii cuminti. Ori asta e o prostie. E ceva normal sa-i ai pe copiii si tinerii rai drept dusmani dar nu si pe aia buni. Asa ca mai usor cu criticatul copiilor si tinerilor de la anvon.

    Destul pe azi. Ne vedem data viitoare.

  25. Cum sa revitalizezi o comunitate. Operation screw globalization.
    http://mediesanul1234.wordpress.com/2014/05/20/cum-sa-revitalizezi-o-comunitate-operation-screw-globalization/

    In articolul anterior, am vorbit (prin parodie) despre nenorocirea unei credinte (oricare ar fi ea de la protestanti, neoprotestanti, ortodocsi, catolici) prin miscari de populatii din sate si orase mici in orase mari si strainatate. La finalul articolului spuneam ca sunt dator sa ofer o solutie la aceasta problema. Ei bine va anunt ca exista o solutie. Iar solutia o consta in producerea de antreprenori (eu ii numesc stapani) in randul copiiilor nostrii. Desigur, sunt unii care spun ca emigrarea e normala si ca nu-i nici o problema pentru ca dincolo e mai bine. Ei bine nu-i chiar asa. Va dau urmatorul articol spre lecturare.
    https://tineriromaniamericani.wordpress.com/2014/05/08/pastorii-dolarii-meluseii-pierduti-si-fecioarele-adormite/

    E vorba de soarta copiilor si tinerilor din bisericile din SUA. Multi din ei s-au nascut din emigrantii de dupa 90′ si foarte multi au cazut de la credinta pentru ca nu li se ofera servicii in limba engleza. Acuma saracutii s-au tot intrebat de ce nu li se ofera tot timpul servicii in limba engleza si de ce multi nu s-au interesat de soarta lor. Nimeni nu le-a oferit un raspuns concret insa eu o sa-l ofer acuma. Tinerii romano americani trebuie sa inteleaga ca pastorii lor nu se ocupa destul de ei pentru ca ei sunt dispensable. M-ati auzit bine tineri romano americani. Voi aveti concurenta. Pastorii vostrii nu se obosesc pentru voi deoarece oricand, la orice ora, puteti sa fiti inlocuiti cu tineri din Romania. Pe ei nu-i intereseaza ca plecati din biserici, deoarece merg dupa dictongul pleaca unul vin altii in locul lui din Romania. Da-l incolo de pacatos ordinar. Sa mearga-n iad din partea mea. Singura sansa prin care pastorii lor o sa se ocupe serios de ei, e ca exodul din Romania in SUA sa inceteze brusc. Iar asta trebuie sa fie principala noastra ocupatie, a celor care traim in orasele mici. Trebuie sa oprim migratia cu orice pret. Sa nu creada careva ca-i mai bine in Cluj decat in Medias sau in strainatate decat intr-un oras mic din Romania. Sa nu creada careva ca-si poate intemeia o familie mult mai usor in Cluj decat in Medias. Dimpotriva. O sa vedeti ca o sa cresteti niste derbedei de copii in majoritatea cazurilor. Sa nu aveti impresia ca drama tinerilor romano-americani o sa va ocoleasca pe voi Clujenilor, Sibienilor, Timisorenilor. Dimpotriva. Nimeni nu va scapa de legea pietei. Iar legea pietei spune, ca atunci cand tu ca producator nu ai concurenta, vine dezastrul. Pentru ca atunci cand nu ai concurenta si castigi consumatori cu usurinta, tu ca producator incepi sa scazi calitatea, sa cresti preturile si sa manifesti dispret pentru client. Tinerii romano-americani simt aceste lucruri din plin. De ce sa se chinuie pastorii pentru ei? De ce sa le predice in engleza? Mars mah tinere afara. Ca sunt destui din Romania care iti pot lua locul. Hai sictir.

    Bun. Acuma ca ati inteles ca nu-i de gluma cu chestia asta, e cazul ca cei care traiesc in orase precum Medias(care e furat de Sibiu si Cluj si strainatate), Codlea (furat en gros de Brasov) Lugoj (furat din 90 incoace ca-n codru de Timisoara) Dej si Gherla (furate de Cluj cu mult spor) sa se trezeasca la realitate si sa formeze un plan de atac. Sunt unii care o sa spuna: Mai omule. De ce demonizezi orasele mari si strainatatea? Ce ti-o facut ele? Va spun eu ce mi-o facut. Anul acesta a venit la noi la biserica o delegatie de tineri de la speranta Cluj. Si unul din ei a indraznit ca sa insulte adunarea cu urmatoarea afirmatie: “Fratilor. Stiu ca bisericile mici au problema din cauza ca tinerii pleaca la Cluj sau alte orase mari. Dar voi trebuie sa vedeti asta ca pe o provocoare. De aceea trebuie sa atrageti tineri din lume care sa-i inlocuiasca. Nu trebuie sa va faceti griji pentru copiii vostrii. Ei sunt in siguranta aici la speranta. Ei nu o sa cada de la credinta“. Acuma sa-mi spuneti si voi ce-ati fi facut la o asa injuratura. Pentru mine a fost picatura care a umplut paharul. Am zis GATA. STOP. PUNCT. Vorbele tinerelului sunt o declaratie de razboi. Daca vrea razboi, o sa primeasca o riposta pe masura. Carevasazica la ei curge raul binecuvantarii si nu patesc nimic. Nu serios puisor? Daca tinerii romano americani au luat-o in barba si ei o sa pateasca la fel.Sau au imresia ca’s mai cu mot? Au impresia ca ei functioneaza dupa alte reguli decat regulile pietei?S-o creada ei. Numai ca asa cum am spus in articolul anterior: nenorocirea o sa vina incetul cu incetul fara sa aiba timp sa reactioneze. O sa observe si ei cum pastorii lor o sa-i ignore si-n loc de predici sanatoase o sa le ofere predici fast food modificate genetic cu iz modernist Vlamirist Pustanist sau Cristinist Barbosist. UPSSS. Stai asa ca ultimii au creat dezastre in urma lor. HMMM….

    Bun. Sa lasam filozofiile si sa ne apucam de solutii. O sa va ofer solutia mea. Daca tu care citesti acest text, esti dintr-o biserica dintr-un oras mic(nu conteaza confesiunea) si ai alte idei despre cum sa impiedici migratia, lasa un comentariu. Ideea mea e simpla. Copilasii astia dragalasi de 23 ani pleaca pentru ca nu au loc de munca in Medias, Codlea, Gherla, Tarnaveni, Lugoj. Acuma raspundeti la o intrebare. Cine are nevoie de loc de munca? Raspunsul e simplu: SALARIATUL. Sau puteti sa-i spuneti mai usor sclavul. Pentru ca el e dependent de salariu. Ei bine noi trebuie sa invatam copiii nostrii sa se descurce singuri, sa fie creativi, sa fie competitivi sa se asocieze cu altii si sa faca afaceri sa nu fie dependenti de salariu. Facand afaceri , nu o sa mai fie nevoiti sa paraseasca orasele noastre cele mici si sa se stabileasca in Cluj. Multi o sa ziceti: Mai Adrian.. Asta e greu. De ce nu putem sa facem o metoda mai usoara? Mai bine punem fratii sa strige de la anvon ca cei care emigreaza sunt niste copii de-ai Satanei, ca l-au tradat pe Dumnezeu. Putem spune ca sunt niste lupi in blana de oaie. Mai fratilor. Asa a facut si Ceausescu cu cei care treceau Dunarea ca sa fuga in alta tara. Si uite ca nu a functionat. Din cauza prostiei lui Ceausescu, am pierdut intre 3 si 5 milioane de oameni. Stiu ca solutia asta e mai simpla dar nu va avea efect. Nu. Singura solutie e sa crestem antreprenori. Iar pentru asta, trebuie sa facem cateva modificari in felul in care facem unele operatiuni in biserica.

    1. Prima schimbare. Privatizarea taberelor si excursiilor facute in cadrul bisericilor . Nu trebuie sa mai existe excursia organizata de biserica sau tabara organizata de biserica. Daca un frate vrea sa organizeze tabere sau excursii, sa le faca din buzunarul lui, nu din buzunarul bisericii. De ce trebuie facuta privatizarea aceasta? O sa aflati la punctul 2.
    2. Copiii au privilegii nu drepturi. Asta inseamna ca daca esti cuminte, ai privilegiul sa primesti ciocolata, canti in cor, sa mergi in excursii, sa mergi in tabara..etc… Iar daca esti rau, trebuie sa stai acasa. Dar daca vrei sa faci treaba asta, atunci trebuie sa privatizezi taberele, excursiile, corul, orchestra si fanfara. De ce? Pentru ca un parinte al unui derbedeu poate sa vina si sa spuna: Si eu sunt membru in biserica, si eu am dat zeciuiala. De aia trebuie sa-l iei si pe copilul meu in excursie. Si credeti-ma ca fiecare biserica are astfel de cretini care strica totul si care-ti invita copiii sa emigreze. Daca nu privatizezi taberele si excursiile, o sa ai dezbinari in biserica, ori asta nu-i bine. Daca ai privatizat taberele si excursiile, atunci o sa fie bine. Pai uite, in cazul meu, nimeni nu vine si-mi zice ca nu-i bine ce fac eu. De ce? Pentru ca fac pe banii mei, nu pe banii bisericii. De aceea,nu exista dezbinare.
    3. Exista doar locul 1. Nu si locul doi sau trei. Una dintre conditiile pentru un antreprenor de succes e capacitatea acestuia de a face fata concurentei. Daca de mic copil nu e invatat cu competitia atunci nu-si va da toata silinta sa reuseasca si se va vinde cui ofera mai mult. Adica isi face bagajele si pleaca din orasul mic. Ei bine, in majoritatea scolilor duminicale, toti copiii primesc aceeasi recompensa iar asta-i face pe toti niste mediocrii si slabanogi care nu’s in stare de nimic. Prostia conform careia nu trebuie sa faci discriminare ne nenoroceste copiii. A venit vremea sa eliminam aceste practici socialiste corect politice daca vrem sa castigam razboiul cu orasele mari.
    4. Interpretare capitalista a bibilei. Prea multe pilde sunt interpetate din punct de vedere socialist iar acest lucru determina oamenii sa nu gandeasca pentru ei si sa fie niste sclavi prosti. Spunea odata Laurentiu Balcan ca-n cazul nostru al penticostalilor, gandirea critica e la pamant. Pai da. Gandirea critica e specifica oamenilor de dreapta, nu celor de stanga. Daca produci stangaci, culegi imbecili. In urmatorul articol voi interpreta povestea lui Iosif din Geneza, din punct de vedere drept, libertarian, capitalist.
    5. Lectii capitaliste in fiecare excursii. Copiii trebuie invatati ca cine vrea sa faca pacat trebuie sa scoata bani grei din buzunar, sau sa convinga pe altii sa-i plateasca pacatele (partea nasoala in cazul asta e ca ai nostrii copii pacatuiesc deoarece parintii lor le finanteaza pacatele). Nu trebuie sa le acoperiti pacatele. In capitalism, pacatul se plateste.
    6. Cand critici copiii de la anvon, fa bine si nu generaliza. Da nume ca sa stim si noi despre cine-i vorba. Caz concret. Ca asa nu faci decat sa-i declari pe toti rai si sa te trezesti ca-i ai ca dusmani si pe copiii cuminti. Ori asta e o prostie. E ceva normal sa-i ai pe copiii si tinerii rai drept dusmani dar nu si pe aia buni. Asa ca mai usor cu criticatul copiilor si tinerilor de la anvon.
    Destul pe azi. Ne vedem data viitoare.

    • Sarlatani de pastori romani. In comunism s-au dispensat de membri din biserici, pentru ca securitatea comunista le-au oferit bani mai multi. In America se dispenseaza de copii bisericilor romane, pentru ca-i pot inlocui foarte usor cu tinerii adusi din Romania, care nu le cer nimic. In biserici se dispenseaza de toti membri mai slabi dotati financiar, pentru c-au gasit fraerii bogati, care le platesc toate cheltuelile. In afacerile profitabile, se dispenseaza chear si de Dumnezeu si lucrarea Lui, pntru c-au gasit un castig mai bun. Totul este doar o slujire de forma, o slujba din interes, nu din pasiune pentru lucrarea divina, sau in a salva sflete pentru cer. Ma gandesc, oare ce ar fi daca sar dispensa si bisericile romane de eii, pentru ca nu sunt decat niste oameni de nimic, fara etica si bun simt, fara valori crestine si lipsiti de tot ce-i din D-zeu.

      • Ma gandesc, oare ce ar fi daca sar dispensa si bisericile romane de eii, pentru ca nu sunt decat niste oameni de nimic, fara etica si bun simt, fara valori crestine si lipsiti de tot ce-i din D-zeu.”
        Ar fi raiul pe pamant. Cel putin pentru noi cei din bisericile mici din Romania care nu stim ce sa facem ca sa ne pastram tinerii.

  26. Am spus in articolul anterior, ca daca noi, comunitatile din bisericile mici vrem sa supravietuim, atunci trebuie sa oprim migratia tinerilor spre strainatate. Migratia tinerilor nu aduce profit pentru nimeni. Daca esti nascut in Medias, e bine sa stai in Medias nu sa umblii hai hui prin Cluj sau SUA si UE. Desigur, sunt cazuri in care chiar trebuie sa mergi pentru ca te cheama Domnul in lucrare. Insa Domnul nu cheama pe toti in lucrare ci doar pe putine persoane. Majoritatea trebuie sa faca lucrarea Domnului acolo unde s-au nascut. Orice migratie nebiblica, duce la dezechilibre. Asta e legea pietei. O lege care nu poate sa fie incalcata de nici un om. Numai Dumnezeu poate sa o anuleze pentru ca el permite existenta ei.Iar legea pietei spune ca fiecare reactie are anumite efecte.

    Migratia tinerilor din Romania spre SUA, a generat o lipsa de interes pentru salvarea sufletelor tinerilor nascuti in bisericile americane din partea pastorilor de acolo. De ce? Pai tinerii de acolo au de ales. Ori invata limba romana, ori sa plece din biserica. Nu au alta cale. Desigur ca o sa spuneti, ca vai ce rai sunt pastorii. De ce nu-i intereseaza sufletele acestor copii? Raspunsul e simplu. Pentru ca isi permit sa nu-i intereseze. Ei actioneaza dupa semnalele pietei. In principiu ei au de unde alege enoriasi. E mult mai usor pentru ei sa predice in romana decat in engleza si sa ignore tinerii romano americani deoarece isi permit ca sa-si piarda proprii tineri. Acuma stiu ca o sa spuneti: MAI ADRIAN!!! YOU STUPID OR SOMETHING? Ai probleme cu capul? Cum sa-ti permiti ca sa-ti pierzi tineri? Pai raspunsul e foarte simplu. SUA e o tara foarte atractiva pentru tinerii din Romania, iar acestia se duc si le iau locul tinerilor romano- americani. Insa migratia acestor tineri i-a facut pe pastorii din SUA sa nu dea 100% din efort, deoarece tinerii lor pot sa fie inlocuiti. Le-a permis sa se relaxeze. Vedem asadar, ca migratia tinerilor din Romania a dus la caderea in pacat a multor suflete tinere nascute acolo. Noi avem un efect negativ al migratiei tinerilor. Tinerii din Romania au creat, involuntar, un dezechilibru in SUA. Totodata au creat probleme si la noi. Intentia noastra era, sa folosim tinerii nostrii in evanghelizarea oraselor mici si ale satelor de unde suntem. Insa acuma nu putem sa facem treaba asta, deoarece orasele mari si strainatatea ni i-au furat. Iata inca un dezechilibru creat de migratia tinerilor din Romania. Acuma sa facem un experiment. Sa presupunem ca migratia spre SUA ar fi incetat in anul 1995. Daca lucrurile ar fi stat asa, atunci pastorii din SUA, ca sa-si creasca numarul enoriasilor, ar fi trebuit sa fie atenti cu tinerii si sa se implice in educatia lor. De ce? Pai fara tineri ai murit ca biserica. Atunci am fi vazut pastori care ar fi oferit predici bilingve, sau ar fi infintat scoli private in care sa-i invete pe copii limba romana, iar situatia era salvata. Acei tineri nu ar fi cazut in pacat si totul era Okay. La noi in orasele mici si la sate, de asemenea ar fi fost okay, deoarece am fi avut forte proaspete pentru lucrarea Domnului. Ar fi fost un win-win situation de ambele parti.

  27. Correct me if i’m wrong. Daca am inteles bine, copii nostri sunt dati pe piata internationala, to the highest bidder. Licitatiea se da, intre copii din Romania si cei de aici. Adevaratele lor valori, sunt negociate si determinate de pastorii romani din America. Tinerii care nu le cer nimic acestor pastori sunt avansati si apreciati, iar tinerii care le solicita ajutorul sunt alungati. Hmmm, foarte interesanta afacere comercila. Intrebarea mea este, unde l-au pus pe Dumnezeu in toata chestiunea asta? Chear sa nu-i intereseze pe nimei, ce spune Dumnezeu ca trebue facut cu tinerii?

    • Ai inteles bine. Nimeni nu e mai presus de piata. E un fapt demonstrat ca doar in cazuri de urgenta se iau masuri. Numai daca numarul enoriasilor din bisericile romano americane ar scadea, s-ar trage un semnal de alarma. Eu personal nu-i condamn pe pastorii lor. Exista posibilitatea ca ei sa nu fie constienti ca tinerii romanoamericani au o problema atata vreme cat numarul tinerilor din bisericile lor nu scade.Ori datorita migratiei din Romania, numarul tinerilor din SUA ramane constant sau chiar creste. De aia pastorii lor nu-si dau seama ca pierd tineri si ignora problema. Ei bine eu nu pot sa ignor problema deoarece in cazul meu, in Romania, chiar ma trezesc cu tineri lipsa in oraselul meu de pe Tarnave(Medias) si de aia am luat masuri impotriva migratiei.N-am mai discutat cu comitetul,cu pastorul. Mi-am bagat banii mei in joc si am inceput sa ma iau la tranta cu orasele mari si cu strainatatea.
      Sper ca Domnul sa ma ajute sa castig, ca altfel toata lumea pierde.
      Cat despre Dumnezeu, el e bagat in seama doar atunci cand nu au de ales. Nu uita ca in vechiul testament, oamenii il bagau in seama pe Dumnezeu doar atunci cand erau asupriti(judecatorii).

    • Tineri adusi din Ro? pe ce lume traiti? stiti cat dureaza si in ce conditii se ia o viza? mai degraba cred ca problemele sunt intre tinerii din familii romane care au invatat limba romana si tinerii din familiile de romani care au invatat numai limba engleza.Si acum numai pentru dl Ardeleanu: pentru ca ati pronuntat numele lui Dumnezeu,vreau sa va aduca aminte ce a spus Dumnezeu tinerilor despre care vorbiti:”vinde tot ce ai si urmeaza/Ma”.Cati din tinerii din bisericile voastre au invatat acest principiu? cand se va trai asa cum a spus Mantuitorul nu veti mai avea probleme cu tinerii…

      • Dureaza foarte putin sa iei o viza daca esti neoprotestant. Oricine stie treaba asta. Si daca mai esti si tanar , treaba se rezolva si mai repede. Ca sa nu mai vorbesc ca tinerii care emigreaza sunt si specialisti pe domeniul lor si binenteles ca sunt foarte bine crescuti. De la noi din biserica, nici un tanar care a avut performant in meseria lui nu a fost refuzat. Tu esti ala care traieste pe alta lume nu noi. Vorbeste cu enoriasii din bisericile din Romania si o sa-ti spuna ca tinerii din bisericile mici au zburat fie spre orasele mari fie spre strainatate. Pana si bisericile mari din Cluj au semnalat migratia masiva a tinerilor spre strainatate. Deci nu am spus nici o minciuna.
        Cat despre vinde tot si urmeaza-ma, asta deja intra la categoria extremism religios. Apropo. Ia spune-ne putin in ce oras locuiesti? Daca locuiesti la sate atunci o sa spun despre tine ca uite un om pe care-l apreciez. Dar daca locuiesti intr-un oras mare,atunci versetele amintite de tine nu-si au rostul pentru ca te fac automat un ipocrit. Ei bine tu ai lasat comentarii si pe blogul meu iar adresa ta de IP imi arata ca esti din Bucuresti. Acuma eu stau si ma gandesc. Am aici in fata mea un individ care ne da noua lectii de smerenie, ne spune sa ne vindem tot, cu toate astea el traieste in Bucuresti. Cam ciudat ca un Bucurestean sa vorbeasca aceste cuvinte. Daca erai din fundul Moldovei mai ziceam si eu dar asa…. esti cam suspect.

  28. […] Cum spuneam mai sus, tinerii emigranti ai anilor 90 s-au stabilit in SUA si si-au intemeiat familii. Apoi au avut copii. Era un vis devenit realitate. Ei bine acesti copii au crescut. Au implinit varsta de 4 ani  si au fost dusi la gradinita. Era anul 1994. Ei bine acolo au conversat cu educatoare in engleza, nu in romana. Au mers si la biserica insa la biserica se vorbea in Romana iar ei nu intelegeau ce vorbea pastorul. Au trecut anii si au mers la scoala.  Acum erau in varsta de 7 ani si era anut 1997.Acolo vorbeau in engleza. Au mers si la biserica unde vorbeau in romana.Nu au inteles nimic. Apoi a venit adolescenta si liceul.Ei aveau 15 ani. Era anul 2005. Ei erau la liceu , dar nu mai erau la biserica. Au disparut de acolo. Cu toate astea pastorii lor nu au luat nici o masura.  Este adevarat ca acesti copii au disparut dar cu toate astea  numarul membrilor crestea datorita emigrantilor din Romania , iar acestia au emigrat cu copiii lor cu tot asa ca  pastorii nu s-au obosit sa faca cercetari amanuntite .  Apoi a aparut un mesaj pe internet. A aparut un grup. E vorba de baietii astia.  […]

  29. Drama tinerilor romano-americani din bisericile din SUA. O explicatie libertariano economica.

    De 3 articole incoace, tot fac referire la drama tinerilor romano americani. Pentru cei care nu-i cunosc, e vorba de un grup de tineri care vor ca bisericile din SUA sa le ofere predici de 30 minute si in limba engleza in fiecare saptamana. Ei se chinuie azi ca sa obtina acest drept si pot sa va spun ca daca ei nu-si obtin aceste minute, it’s game over pentru sufletul lor. Desigur ca multi nu inteleg de ce se intampla una ca asta? Cum de acesti copii nu stiu limba romana? De ce s-a ajuns in aceasta situatie? Va voi explica mai pe indelete despre ce e vorba. Dar inainte de asta sunt dator sa raspund la o intrebare pe care tu ca cititor o vei pune. De ce te intereseaza acest subiect? Ma intereseaza din mai multe motive.

    1. Imi place istoria. Iar istoria acestor tineri e una interesanta. O sa vedeti pe masura ce veti citii articolul meu, ca aici e vorba de un mixt de dorinte, vise, bunatate, lacomie si disperare. Treaba asta e buna de un documentar.
    2. Sunt libertarian si cred in ceea ce se numeste legea pietei care spune ca nimic nu e gratis si orice se plateste si ca daca faci interventii risti probleme grave.
    3. Fiecare persoana, in special tinerii care locuiesc in orase precum Mediasul meu, pot sa vada pe viu, live, ce se intampla daca vrei mai mult decat iti permite Dumnezeu. Sa vada si ei ce inseamna sa iti parasesti orasul pentru o paine mai buna in strainatate, sau la orase mari din Romania si apoi sa se gandeasca bine daca merita sa emigrezi sau nu.

    Acuma sa incepem articolul propriuzis. Ca sa intelegem cum s-a ajuns la aceasta situatie, trebuie sa ne intoarcem inapoi in timp in anul 1989, cand a cazut cortina de fier si Romania a fost eliberata de sub jugul lui Ceausescu. Cand aceste evenimente au avut loc, eu eram doar un baietel de 5 anisori, aflat la gradinita. Caderea regimului m-a prins la bunicii mamei. Inainte de comunism nu aveai dreptul de a te muta dintr-un oras in altul, sau sa pleci in alta tara. Asa ceva era strict interzis. Dupa ce a cazut Ceausescu, lucrurile s-au schimbat iar daca aveai noroc si primeai viza, puteai sa pleci in SUA sau Germania sau Australia sau te miri ce tara. Vizele se obtineau atunci foarte greu. Si astazi e la fel pentru SUA si Australia, mai putin UE. Exista insa o exceptie in care viza se obtinea imediat. Daca erai protestant sau neoprotestant primeai viza imediat si cetatenia o luai apoi fara probleme. Daca erai ortodox, ti se spunea sa astepti. E corect, nu-i corect, asa statea si sta si acuma treaba. Toata populatia Romaniei stia, ca in strainatate se traia bine si ca aia aveau dulciuri, ciocolata, masina etc. Si eu, chiar daca aveam doar 5 anisori, stiam ca cei din vest aveau jucarii mai bune ca ale noastre. Ei bine, in bisericile neoprotestante de atunci, au existat niste persoane tinere atat femei cat si barbati, fete sau baieti maritati sau nemaritati cu varste intre 18 si 30 ani majoritatea, cu copii sau fara copii, care au zis: hai sa parasim Romania si sa mergem in strainatate. De ce au ales sa paraseasca Romania? Fie ca aici nu aveau loc de munca, sau daca aveau era prea prost platit si preturile de aici erau prea mari, (aduceti-va aminte de hiperinflatia anilor 90). Era calea lor de a scapa din saracie.

    Si asa au si facut. Au inceput o viata noua si totul era bine. Aveau biserica unde sa mearga, erau credinciosi si totodata aveau si bani multi cu care sa-si cumpere diverse lucruri. Totul era bine. Cand cei care au ramas in Romania, au vazut cat de bine au dus-o primii emigranti, au zis hai sa mergem si noi. Ca de pierdut nu o sa ne pierdem credinta, ca doar mergem unde sunt biserici romane. Asa avem si pe Domnul si avem si bani. Desigur ca au fost frati mai in varsta care stiau ca era mai bine ca sa stai smerit in Romania si sa te multumesti cu putin, decat sa mergi acolo in strainatate, insa faptul ca acesti tineri de 20 ani mergeau in biserici romane, le dadeau un sentiment de siguranta. Si apoi, copiii lor veneau in fiecare an acasa iar parintii lor din Romania vedeau ca acestia au ramas la fel de credinciosi si ca nimic nu se schimbase la ei. Asa ca lucrurile au mers asa si continua sa mearga pana astazi la fel. Tinerii care au intre 18 si 30 ani se gandesc la strainatate si mai mult de jumatate merg acolo. Acei frati tineri din 90 au inceput acest drum periculos care avea sa se sfarseasca in dezastru, mai tarziu insa nu cu ei ci cu alta categorie, care inca nu a venit pe lume dar care urma sa vina.

    E vorba de copiii care s-au nascut in SUA din acesti emigranti. Caderea lor de la credinta, avea ca sa fie pretul platit pentru sederea lor in SUA. Vedeti dumneavoastra, in bisericile noastre exista tot felul de oameni. Exista oameni intelepti si exista oameni prosti. Exista oameni tari in credinta si slabi in credinta. Din pacate, inteleptii si cei tari sunt cam putini. Ei bine, la fel a fost si cu cei care au emigrat in anii 90 in SUA. Multi dintre ei erau prosti si nu s-au gandit la toate implicatile. Existau insa si oameni intelepti. Un astfel de om intelept e Cristina Micsa. Ea a stiut sa-si ia toate masurile, iar astazi copilele ei, atat Damaris cat si Nicole, sunt la credinta si foarte bine crescute as putea spune. Felicitarile mele Cristina. Ea a prevazut ce avea sa se intample si si-a luat masuri. Din pacate, nu toti au fost la fel de intelepti. Multi s-au lasat carati de val. Sa mergem in continuare cu povestirea noastra.

    Cum spuneam mai sus, tinerii emigranti ai anilor 90 s-au stabilit in SUA si si-au intemeiat familii. Apoi au avut copii. Era un vis devenit realitate. Ei bine, acesti copii au crescut. Au implinit varsta de 4 ani si au fost dusi la gradinita. Era anul 1994. Ei bine acolo au conversat cu educatoare in engleza, nu in romana. Au mers si la biserica insa la biserica se vorbea in Romana, iar ei nu intelegeau ce vorbea pastorul. Au trecut anii si au mers la scoala. Acum erau in varsta de 7 ani si era anut 1997. Acolo vorbeau in engleza. Au mers si la biserica unde vorbeau in romana. Nu au inteles nimic. Apoi a venit adolescenta si liceul. Ei aveau 15 ani. Era anul 2005. Ei erau la liceu, dar nu mai erau la biserica. Au disparut de acolo. Cu toate astea, pastorii lor nu au luat nici o masura. Este adevarat ca acesti copii au disparut, dar cu toate astea numarul membrilor crestea datorita emigrantilor din Romania, iar acestia au emigrat cu copiii lor cu tot asa, ca pastorii nu s-au obosit sa faca cercetari amanuntite. Apoi a aparut un mesaj pe internet. A aparut un grup. E vorba de baietii astia.

    Ei cereau atunci sa li se ofere 30 aminute in limba engleza. Pastorii s-au intrebat atunci, cine mai sunt si astia dom’le, ca noi habar nu avem de ei. In fine, au inceput sa-i ignore si sa spuna: lasa-i in pace ca sunt si ei niste mascarici care in timp v-or disparea. Era insa o alarma, si uni au inceput ca sa-si numere tinerii. Au observat ca tineretul bisericii tot a crescut si ca acestia vorbeau limba romana. Asa ca, nu s-au mai obosit ca sa faca cercetati suplimentare. Insa erau cateva biserici, care au hotarat ca sa ofere predici in limba engleza tinerilor. De ce aceste biserici au oferit aceste predici abia acuma? Sa-i fi trezit Dumnezeu? Ma cam indoiesc. Posibil sa-i fi trezit si Dumnezeu dar mai degraba a fost, cred eu, urmatoarea intamplare: Intrarea Romaniei in UE, timp in care emigrarile in America au diminuat foarte mult.

    In schimb, prin intrarea Romaniei in UE a facut posibila migratia fara vize in tari precum Spania, Franta, Anglia etc… Era mult mai ieftin si se castiga uneori chiar mai bine decat SUA. Ca sa nu mai vorbim ca si atunci ca si acum, EURO era mai tare decat DOLARUL. Ei bine, incepand cu 2007, fluxul de tineri emigranti din Romania s-a injumatatit, iar in unele cazuri a disparut de tot. De aceea Lazar Gog, Leonard Semenea, Petrica Lascau si altii ca ei, au inceput ca sa ofere predici in limba engleza. Si Domnul sa-i binecuvanteze pe acesti pastori si altii ca ei, pentru ca acestia isi vor salva tinerii. Altii nu au facut acest lucru, si s-au trezit cu probleme in biserici. Din 2007, acesti tineri se chinuie sa introduca engleza in bisericle romane si totodata se lupta cu pastori patrioti. Pastorii patrioti nu cedeaza, pentru faptul ca eii inca se bazeaza pe eventualii emigranti care o sa vina in SUA. Vreau sa-i anunt pe acestia, ca nu o sa mai vada emigranti prea curand. UE i-a intrecut la capitolul asta. Si nu numai asta. Am scris in articolele anterioare, ca bisercile mici din Romania isi pierd membrii si ca trebuie sa faca un plan de atac, asemenea celui facut de mine prin care pe viitor se vor instituii masuri de dreapta in bisericile din Romania. Masuri menite sa incurajeze copiii de azi, sa devina antreprenori si investitorii de maine. Daca eu m-am prins de faptul ca strainatatea ne fura membrii si am luat masuri, atunci o sa se prinda si altii si o sa ia masuri. Si-atunci cand o sa luam toti masuri, migratia o sa scada cu 100%. Adica nu o sa mai primiti nici un tanar din bisericile noastre.

    Cu asta se incheie povestea noastra, despre tinerii Romano-americani. Ce trebuie sa invatam din aceasta poveste?
    1. Trebuie sa invatam sa ne multumim cu putin si sa nu fim lacomi. Tinerii care astazi traiesc in orasele mici din Romania, trebuie sa inteleaga ca pot sa traiasca si fara o masina scumpa, sau mall sau alte prostii.
    2. Trebuie sa intelegem, ca nimeni nu e mai presus de legea pietei. Iar legea pietei spune, ca totul are un pret si ca interventionismul e foarte rau. Daca familiile cu tinerii din orasele mici vor sa emigreze in orasele mari sau strainatate, exista riscul sa-si piarda copiii.
    3. Nu toti sunt intelepti sau tari in credinta. Un om tare in credinta poate sa emigreze in SUA sau strainantate sau orasele mari, pentru ca acel om e destul de puternic sa aiba si bani, sa fie si credincios si sa-si si creasca copiii bine. Vorbesc de oameni precum Cristina Micsa. Insa Cristina e doar 1%. Restul sunteti 99%. Daca decideti sa mergeti in orasele mari, riscati sa va pierdeti copiii, asa cum majoritatea fratilor din anii 90 i-au pierdut pe ai lor.
    4. Oamenii iau masuri doar atunci cand e urgenta. Asta este o greseala. Drama tinerilor romano americani, trebuie sa fie o invatatura de minte pentru cei din Romania. Si aici nu ma refer doar la pastori si comitete, dar si la cei care aveti copii. Invatati-va copiii sa se multumeasca cu putin si sa fie de dreapta. Oferiti educatie capitalista, invatati-i sa se descurce singuri, ca sa nu fie nevoiti sa paraseasca localitatea natala. Daca biserica din Medias, in anii 90′ ar fi implementat planul meu, astazi 90% din tineri nici macar nu s-ar fi gandit la emigrare.
    5. Pastorii din strainatate, trebuie ca sa vegheze tot timpul si tot timpul sa examineze tinerii. Daca intr-o biserica, un pastor vede ca majoritatea copiilor si tinerilor stiu limba romana, acestia de regula se opreste si spune ca nu e necesara engleza. Insa pastorul trebuie sa examineze atent copiii care vorbesc limba romana si sa vada un pic unde s-au nascut. S-au nascut in SUA sau in Romania? Daca el ar face aceste investigatii amanuntite, ar observa ca exista probleme lingvistice si ca el trebuie sa le rezolve.

    Istoria e plina de intamplari. Noi suntem oameni, care astazi suntem si maine nu vom mai fi. Multi ar vrea sa se intoarca in timp si sa faca alte alegeri. Altii ofteaza si spun: vai vai. Daca as fi stiut ca-mi voi pierde copilul n-as fi emigrat. Nu putem sa schimbam trecutul. Insa putem sa studiem drama acestor tineri si sa invatam din lectia lor. Sa invatam ca orice actiune are o reactiune si ca pacatul si prostia se platesc totdeauna.

    Tineri romano-americani. Dumnezeu sa va dea intelepciune si sa va binecuvanteze.

  30. Drama tinerilor de azi este greu de inteles daca nu facem o autoexaminare si sa intelegem ce s-a intimplat si cu noi cand am fost tineri .Unii in viata de zi cu zi cred ca numai sistemul social (educational)este cel care de cele mai multe ori poate sa rupa o familie si sa o aduca la dezbinare din cauza egoismului si a altor factori care apar tot mai complexi in viata de zi cu zi.
    pentru cei mai multi este greu de inteles cum si prin religie unele familii ajung distruse si cum tinerii sint folositi in viata.Fiecare in viata are o istorie si evenimente provocatoare ,dar au frica sa comunice si sa explice din multe motive.De ce aduc acest comentariu ?Fiindca inteleg soarta acestor tineri si este dureros ca „pastorii” nu le acorda o sansa a vietii si ii transforma in oite,mielusei si mielusele pierdute.Si odata ce se indeparta de turma trebuie sa se zbata in viata cu provocarile vietii care le aduce mari rani si greu de vindecat .Le este greu fiindca ajung sa-si lese familii ,prieteni si sa-si gaseasca un nou anturaj care pentru unii nu este atit de placut si cu mari provocari .Altii ajung usori atrasi in capcana de „pastorii ” care de tineri doresc sa -i faca sa inteleaga ca ei sint mai buni „mentori ” ca parintii lor si prin pretentii le explica ca trebuie sa se boteze cat mai repede si sa ajunga membrii fiindca mintuirea este eminenta si necesara .Da este si trebuie sa recunoastem ca planul divin este creat pentru persoane care din stare imperfecta ajung la stare de sfintire,neprihanire ce duce la desairsire .Si ar fi o mare bucurie daca intradevar am putea sa ajungem la aceste calitati si sa nu ne folosim de ele in viata noastra de pretentie.Daca ar fi asa tinerii de azi in personalitatile pastorilor ar vedea un adevarat exemplu si instruirea spirituala ,pshiologica ,religioasa ce ne deschide calea spre pace,unitate ,colaborare si desavirsire.Dar atita timp cat vedem ca se creiaza un fel de „razboi-lupta”intre pastori si membrii este o problema care dezvaluie ca „unii pastori doresc in viata sa ne inrobeasca si sa ne foloseasca pentru confortul vietii lor .Si acestia nu doresc sa se sacrifice pentru membrii ci prin cerinte doctrinale sa-i controleze si foloseasca .Greu de inteles.
    Dar ia ganditi-va putin si analizati Scriptura si activitatea de existenta a Bisericilor din generatiile trecute.V-ati intrebt din ce cauza azi tot mai multi tineri sint provocati la „Botez ” la o virstra cat mai tinara?Prea putin si perntru unii greu de inteles. Dar scopul este de a crea tot mai multi membrii si astfel cotizarile cresc la buget si din moment ce bugetul creste alaturi de numarul de membrii se pot obtine si beneficii(salarii ) mai mari .Mesajul tinerilor descopera acest lucru prin subiect si chiar ajung criticati de foarte multi care nu au ajuns sa le inteleaga mesajul .Nici chiar Pastorul Adrian Tise care intradevar prin o educatie in universitate teologica a reusit sa -si creieze un succes al vietii familiare si o mare dedicare pentru tinerii care azi se intreaba de ce ia parasit de cand a ajuns sa fie platit .De ce?Fiindca deciziile nu ii apartin si trebuie sa se supuna pastorului senior Cristian Ionescu care doreste sa-si creieze imperiul pe principiile lui mai presus decat cele Scripturale .Nu doreste competitie si nici nu doreste ca la noile alegeri sa-si piarda votul ,pozitia si salariul care stie ca in alta parte si la alte Biserici nu poate sa-l obtina .Nu doreste ca pastorul Adrian Tise sa mai detina acelas impact cu tinerii si sa-l blocheze astfel sa mai participe la conventiile tinerilor unde tot mai mult a ajuns sa fie apreciat si de foarte multe Biseici cautat.Egoismul Pastorului Cristian Ionescu este greu de perceput si chiar el este greu de inteles de cei mai multi fiindca inteligenta pe care o detine l-a ajutat sa intre pe o platforma cu nume mari si cu putere de influienta .A ajun sa fie vicepresedintele penticostalilor romani din SUA si Canada.A ajuns sa fie pastor fondator la televiziunea „Credo Tv” si prin conectiile chiar politice ;
    http://www.ziaristionline.ro/2012/02/28/vizita-lui-victor-ponta-in-sua-a-fost-organizata-integral-de-lobby-ul-cultului-penticostal/
    A ajuns ca Televiziunea ;”CREDO TV ESTE PE LISTA DE CANALE OBLIGATORII PENTRU REȚELELE DE CABLU DIN ROMÂNIA”

    CREDO TV ESTE PE LISTA DE CANALE OBLIGATORII PENTRU REȚELELE DE CABLU DIN ROMÂNIA


    Si acum se zbate sa o introduca si in statul Moldova prin noul parteneriat al pastorului „Doru Cîrdei ” care inca nu stie ca este folosit de pastorul Cristian Ionescu care pentru tineri nu a putut sa se sacrifice pentru aparate de translatare in limba engeleza din romana si le cere cate 100 de dolari de bucata ,dar la Moldova a reusit sa trimita in termen scurt peste 150000(mii ) de dolari.Interesant ,nu? Deci uita de cei din casa ,dar se sacrifica pentru cei de peste hotare…Si alaturi de aceasta suma se va mai trimite si alte sume uriase pina cand se va ajunge la scopul pe care doreste sa-l atinga in termen lung si sub pretentii de „samaritean”.pentru a castiga si pe paginile virtuale teren a deschis blogul personal si doreste sa faca si pe paginile virtuale ce creaza in Biserica ,uitind ca spatiul virtual este deschis si ne ramine de dovada ce personalitate sintem si ce scopuri detinem .Deci asa de fapt iese adevarul si se descopera personalitatile si scopurile ;
    http://www.infocrestin.com/atacurile-miselesti-ale-pastorului-cristian-ionescu-elim-chicago/
    Si deschide subiecte pentru a crea un razboi evanghlic cu toti cei mai populari dupa ce ii trece prin Biserica si ii face prieteni ;
    „CAZURI ȘI (NE)CAZURI CU CRISTIAN BĂRBOSU, IOSIF ȚON ȘI MAI TOATĂ LUMEA”

    CAZURI ȘI (NE)CAZURI CU CRISTIAN BĂRBOSU, IOSIF ȚON ȘI MAI TOATĂ LUMEA


    Intentiile de munca si de a se expune in reclama le si inregistreaza si explica ;
    http://vod.com.ng/en/video/BnUkESAjdNs/Pastor-Cristian-Ionescu-Ionel-Bonta
    Si din aceasta cauza Ionel Bonta si multi altii de la comentarii il protejeaza si doreste sa ii dea o fatada de „pastor” ,insa faptele il dau de gol si despre astfel de persoane Domnul Isus are un mesaj aparte ,dupa cum si apostolii prin evanghelii si epistole .Cei mai multi nu inteleg si nici nu-i cunosc inteligenta si puterea de manipulare .Pacat fiindca si voi tineri ajungeti provocati si altii ajung chiar in anumite suferinte pe care unii nu le cunosc si nici nu le inteleg. Speram ca acest subiect,comentarii sa ii schimbe macazul si intentiile ,iar voi in loc de aparate cumparate pe banii vostrii sa ajungeti sa ascultati predici si programe cu muzica in engleza ca in alte Biserici in care pastorii au auzit glasul vostru si sint interesati de voi ..Stiu ca aceste comentarii sint mereu citite si recitite si ei in urma lor reactioneaza si se mai infrineaza din scopurile lor egoiste Sa fiti binecuvintati si prin lupta voastra sa aduce-ti Biserica la o unitate si un loc de inchinare pentru a implini invatatura Domnului Isus si porunca Tatalui Ceresc.

  31. Ceeace inteleg este ca „drama tinerilor romani din bisericile de romani din America” este un suport foarte mediatizat pentru a lovi in pastori iar mai de curand vinovatul principal este Cristian Ionescu.Urmaresc mai demult aceste dispute .Nu stiu cine este voirelchis, dar il ,percep ca reprezentantul unora care il urasc pe Cristian Ionescu,omul si pe Cristian Ionescu pastorul,urasc lucrarea Domnului Isus din casa de rugaciune unde slujeste Cristian Ionescu.In Biblie scrie:”daca vezi pe fratele tau ca a gresit du-te si mustra-l numai intre tine si el’,ce departe este pozitia multora fata de ce spunea Domnul.Dar sa ne mai aducem aminte de cateva cuvinte din Biblie:”cine uraste este de la diavolul” si „El este Capul Bisericii”.Daca Cristian Ionescu are de dat cuiva socoteala pentru greselile sale acela este numai Domnului Isus.Sarcina pastorului este uriasa,el trebuie sa duca prin Domnul Isus credinciosii in cer.Se pare ca oameni ca acest viorelchis iau neglijent sarcina Mantuitorului de a/si avea grija de Biserica judecand ca Dl Isus nu poate sa ingrijeasca de biserica din Chicago unde pastoreste Cristian Ionescu si ar trebui sa/I dam o mana de ajutor.Insultator la adresa Domnului Isus.Cuvantul lui Dumnezeu spune „rugati/va pentru astfel de oameni” nu „vorbiti/i de rau”.La ziua si vremea hotarata de Domnul pastorul Cristian Ionescu va da socoteala de orice gand,cuvat sau invatatura,de orice lucrare sau pozitie avuta in si cu legatura la Biserica,De asemeni va primi si rasplata cuvenita.Dar nimeni in afara Celui care ia dat slujba nu are voie sa darame ce a construit sau sa nimiceasca ce a facut in Lucrarea Domnului.

    • Stimatul meu :”celceasteaptaziua456 ” pentru comentariul scris ;05/26/2014 at 2:48 AM….”Se pare ca oameni ca acest viorelchis iau neglijent sarcina Mantuitorului de a/si avea grija de Biserica judecand ca Dl Isus nu poate sa ingrijeasca de biserica din Chicago unde pastoreste Cristian Ionescu si ar trebui sa/I dam o mana de ajutor…”
      Sincer sa fiu nu am neglijat si nu neglijez.Dimpotriva doresc sa intelegeti realitatea si mesajul tinerilor care ajung la astfel de subiecte.Daca a-ti intelege mesajul lor si mesajul meu ,atunci a-ti intelege si cine este cu adevarat pastorul Cristian Ionescu . Si prin ceea ce face cum raneste generatia tinerilor de azi .Eu de multi ani de zile am discutat in persoana aceste lucruri cu el in Birou si delungul anilor s-a dovedit ce am explicat lui. Trist este ca din cauza mindriei si pozitiei ignora si ia deciziile firesti nu numai asupra tinerilor ,dar si impotriva altor personalitati cu scoli de universitate terminate ,iar pe blog ,prin subiecte foarte interesante stie sa provoace lupte intre personalitati ;

      MIROSLAV VOLF – EPISCOPALIAN? JOEL OSTEEN, CINEVA… LA VATICAN?

      SPECIAL PENTRU RECTORUL CORNELIU CONSTANTINEANU ȘI CADRELE ITPB


      Iar cand este provocat nu este sincer in raspuns si astfel scrie;
      „….NECAZUL ESTE CA DOMNUL CHIS DA DUPA TOATA LUMEA CU CE APUCA DINTR-UN DUH DE RAZBUNARE. AR FI MULTE DE SPUS DESPRE DUMNEALUI (LUCRURI CUNOSCUTE IN COMUNITATE, DE ACEEA AICI NU ARE NICIO CREDIBILITATE) DAR NU ESTE LOCUL SI NICI SCOPUL MESAJULUI MEU.
      VA RECOMAND PE VIITOR SA NU LUATI DE BUN TOT CE SPUNE FIECARE (CHIAR CU UNELE DOVEZI) SI SA EVITATI PUBLICAREA UNOR ASTFEL DE ACUZATII CARE NU-SI AU LOCUL PE BLOGURI SERIOASE. ..”

      Răspunsul păstorului Cristian Ionescu (din…. 16 septembrie!)


      Oare de ce scrie si nu documenteaza ceea ce scrie si afirma?
      Eu nu ma razbun si nici nu scriu din rautate,ori in puterea calomniei !Totul este documentat si este o realitate din viata de zi cu zi la pretentiile pe care le detine in fata membrilor si a comunitati in care se gaseste. Daca doriti sa ma cunoasteti in persoana puteti sa ma vizitati si sa veniti cu el impreuna fiindcca cu cinste si bucurie va primesc.Iar fica mea a ajuns o victima ranita in viata fiindca a protejat pe cei corupti in Biserica si ea astfel pe viata din cauza celor pe care ii apara ,a ramas cu un sechestru bancar pentru facerea de bine.Deci stimatul meu cand vei avea copilul ranit si indepartat din turma ,voi vedea cum vei reactiona si ce vei scrie … Eu ii inteleg foarte bine pe tinerii de azi si il cunosc personal pe pastorul Cristian Ionescu de cand a ajuns la Chicago pentru a se ocupa special pentru tineri …..Insa nu a fost multumit pentru pozitie si a rupt Biserica Bethany in doua si astfel a ajuns pastor principal la Biserica Elim in care si fica mea a ajuns o mielusea ….Dragii mei daca ar ajunge la smerenie si ar intelege glasul tinerilor si nu ar mai face „cazuri si necazuri ” cu nimeni ;nu s-ar scrie aceste lucruri si ar fi un exemplu pozitiv pentru cei din jur .Dar sa nu uitam ca in urma provocarilor care le face si raspunsurile apr pe masura si voi nu intelegeti si ajungeti sa atacati persoane ranite care au curajul sa explice adevarul asa cum este si se poate dovedi.Domnul Isus si Biserica lui are nevoie de adevarati slujitori si exemple .Gasim scris;”..28. Luati seama, dar, la voi insiva si la toata turma peste care v-a pus Duhul Sfant episcopi, ca sa pastoriti Biserica Domnului, pe care a castigat-o cu insusi sangele Sau.
      29. Stiu bine ca, dupa plecarea mea, se vor vari intre voi lupi rapitori, care nu vor cruta turma;…”El oare intelege mesajul scris? Se vede ca el protejeaza pe unii lupi si astfel oitele,mieluseii si oile ajung ranite si putin ii pasa de ele .El are nevoie de lupi fiindca il sponsorizeaza si ii face legaturile pentru interese firesti si personale pe care cei mai multi nu au reusit sa le cunoasca si inteleaga .Dar sa nu uitam ca tot ce se face in puterea intunericului si faradelegii iese la lumina fiindca in Imparatia Tatalui Ceresc si a Domnului Isus nimic nu va fi intinat;”..27. Nimic intinat nu va intra in ea(in Imparatie), nimeni care traieste in spurcaciune si in minciuna; ci numai cei scrisi in Cartea Vietii Mielului.”
      Asadar tot ce este scris este sa intelegeti si din paginile de accesare sa dezvaluiti adevarul pe care inca nu-l cunoasteti …Iar acum ;” Harul, indurarea si pacea sa fie cu voi din partea lui Dumnezeu Tatal si din partea Domnului Isus Hristos, Fiul Tatalui, in adevar si in dragoste!”

  32. Frate draga, in ce ne priveste pe noi, inainte de-a incepe ca sa scriem toate aceste lucrurii despre pastorul Cristian Ionescu, la insistentele fratilor de la Elim noi l-am contactat pe acest frate, atat prin scrisorii directe cat si prin emael-urii. De fiecare data, raspunsul dansului la nevoile tinerilor a fost acelasi, “lipsa de responsabilitate si interes fata de generatia tanara”. Daca ati citit atent articolul nostru veti putea realiza, de ce-am insistat noi mai mult la dansul, decat la toti ceilati pastorii romani. Din cate ne spun fratii si din cate am realizat si noi in decursul anilor prin confruntarile avute; acest pastor se lupta din rasputeri, pentru a impedica lucrarea Lui Dumnezeu de mantuire a generatiei tinere. In urmatoarele fraze, va v-om explica si de ce sa ajuns la aceasta concluzie.

    1. In primul rand, dansul este unul dintre putini pastorii romani, care poate predica si-n limba engleza. Concluzia este, ca poate ajuta generatia tanara cu predici si-n limba engleza, dar nu vrea.
    2. Dansul il are ca pastor asistent pe fratele Adrian Tise, care predica foarte bine in limba engleza, iar tinerii il iubesc mult. Concluzia este, ca poate da predica si-n limba engleza in fiecare Duminica, numai sa vrea.
    3. Dumnealui este si un tata a 10 copii nascuti in America. Din cate ne spun fratii din Chicago, majoritatea dintre eii nu inteleg predicile in limba romana. Concluzia este, ca dansul prefera ca sa-si piarda de la credinta chear si propii copii, numai ca sa nu ajute generatia tanara.
    4. Din nefericire, dansul este unul dintre cei care a initiat intrunirea pastorilor romani, unde sa pus la cale blocarea predicilor si-n limba engleza in biserici. Concluzia este ca acest pastor, din interese personale se lupta ca sa scoata tinerii afara din Casa Lui Dumnezeu.
    5. Deasemenea, dumnealui ne-a insultat pe noi generatia tanara, prin fraze vulgare si urate chear si pe blog-ul dansului. Concluzia este, ca dansul uraste toata generatia tanara din bisericile romane, din America si Canada.
    6. La ultima discutie pe care am avut-o cu dumnealui a spus public fratilor, ca dumnealui da cel putin de 4 ori pe luna duminica, predica si-n limba engleza in biserica dansului. Pentru faptul ca nu da decat cand si cand, concluzia este ca ne-a mintit atat pe noi cat si pe acesti frati.

    Da stim, ca multi dintre dvs. nu va simtiti comfortabili pentru faptul, ca chear noi tinerii ne-am gasit ca sa scriem unele lucruri despre pastorii romani si activitatea dansilor. Am vrea sa stiti frate draga, ca nu ne este de loc usor, iar lucrarea care ni s-a incredintat o facem cu-o mare frica si temere de Dumnezeu, si cu-o multa responsabilitate fata de fratii romani. Daca ne vom duce in Cuvantul Evangheliei vom afla, ca pentru a ne desavarsi caracterul nostru de crestin, Dumnezeu ne cere: sa fim intelepti, sa fim vigilenti, sa fim vegheatori, sa fim candele aprinse care lumineaza in permanenta. Ni se cere, ca sa fim desavarsiti in lucrarea Lui Dumnezeu de salvarea a oamenilor, si plini de ravna in Duhul Slujiri. Pentru faptul ca generatia noastra este in cauza si-n criza, iar pastori romani sunt cei direct responsabili si vinovati pentru situatia deplorabila in care ne aflam, desigur ca nu vom putea tacea. Faptul ca intr-o zi, pastorul Cristian Ionescu va da socoteala in fata Lui Dumnezeu pentru faptele dansului urate, am vrea ca sa stiti ca aceasta nu ne va mai ajuta la nimic. Noi acum vrem ca sa salvam tinerii pentru Cer frate draga, nu dupa ce va-ncepe judecata. Asa cum stiti, atunci va fi prea tarziu. Dumneata trebue ca sa intelegi, ca comform Cuvantului Lui Dumnezeu, in lumea noastra sunt mai multe categorii de lucratorii in campul Evangheliei. Nu este nici un secret, uni intradevar sunt pusi de Dumnezeu in lucrare, iar alti se afla printre noi din interese personale. Pentru a va convinge tot mai mult de ceia ce spunem, noi va rugam ca sa cititi versetele din: Ioan 10:11, Marcu 13: 14, Zaharia 11:15,16, Ezechiel 34:2, Ieremia 23:1, Ezechiel 34:4, Ieremia 10:21, Isaia 1:15, Zaharia 11:17, s.a.m.d.

    Legat de cazul nostru, noi ne vom ocupa doar de primele doua categorii:
    1). In prima grupa Domnul Isus n-il ilustreaza pe “pastorul cel bun” care isi da chiar si viata pentru oile sale (Ioan 10:11)”. Acesti lucratori, eii se adapteaza la cerintele si nevoile turmei si fac absolut totul pentru salvarea eii, dand chear si predici in limba engleza pentru a salva tanara generatie pentru Cer. Pe acesti pastorii noi ii iubim mult, ii respectam si ii suportam, pentru dragostea si daruirea dumnealor in lucrare.
    2). In a doua categorie, Biblia ni-i ilustreaza pe “pastorii materialisti.” Acesti oameni din nefericire, au cu totul alte interese si alte obiective de realizat, total diferite de cele date de Dumnezeu “de a-i salva turma pentru cer”. In Zaharia 11:16 Biblia ne spune: “Iata, voi ridica in tara un pastor caruia nu-i va pasa de oile care pier; “nu se va duce ca sa le caute pe cele mai tinere”, nu le va vindeca nici pe cele ranite, iar celor grase le vor manca carnea de nu le va mai ramane decat copitele!”

    Sunt multe de spus dar ne v-om opri aici. Ca sa intelegeti tot mai mult, ca nu avem nimic personal cu pastorul Cristian Ionescu, in incheere noi va promitem: „ca daca acest frate se angajaza public ca va da predica si-n limba engleza in fiecare duminica in biserica dansului, noi ne v-om retrage de pe internet, toate articolele scrise despre dumnealui”. Multa pace va dorim.

  33. Sa fiti binecuvantati de Domnul. Am mai citit despre problemele voastre si speram ca intre timp sa se mai fi rezolvat din ele. Dar se pare ca nu este asa simplu. Trebuie sa continuam sa ne rugam….si Dumnezeu va gasi o solutie pentru a va da si voua, tinerilor, posibilitatea sa participati la lucrarea Lui, sa puteti sa intelegeti si sa traiti momentele de partasie care trebuie sa fie in biserica lui Dumnezeu, si apoi, prin trairea acelei partasii cu Dumnezeu si cu fratii sa puteti beneficia de schimbarea care se va face in viata voastra, traind in prezenta Domnului si in centrul atentiei Lui, care este biserica. Sa nu uitati totusi ca Dumnezeu se poate descoperi unora chiar si in momentele de solitudine prin care trecem uneori. Dorinta voastra de a lucra in biserica, de a intelege si de a fi intelesi…este ca o rugaciune, mereu prezenta inaintea Domnului, chiar daca e fara cuvinte, si sa fiti convinsi ca Dumnezeu va va asculta. Rugaciunea facuta in taina este ca o arma secreta, cu care vom avea biruinta in lupta noastra quotidiana.. Cereti de la Domnul putere prin rugaciune, adunativa cum puteti si rugativa, si traiti acele momente de partasie in rugaciune, incercand sa uitati aceste probleme ale voastre…si veti vedea ca atunci cand Domnul va hotara sa lucreze….nu va mai fi nici o putere care sa-l impiedice. Eu voi continua sa ma rog pentru voi….si cred ca intr-o zi voi avea si vesti mai bune. Domnul Isus sa va binecuvinteze. Si sa va dea viata vesnica. Si intr-o zi sa ne intalnim cu totii.

  34. Invatarea unei a doua limbi incetineste imbatranirea creierului-studiu(in cazul nostru limba română)

    Invatarea unei a doua limbi poate avea un efect pozitiv asupra creierului, chiar daca aceasta are loc la maturitate, sustine un studiu realizat de Universitatea din Edinburgh si preluat de BBC.In cadrul unui studiu care a inclus 262 de persoane din Edinburgh, cercetatorii au descoperit ca inteligenta, cititul si fluenta verbala s-au imbunatatit ca urmare a invatarii unei a doua limbi. Rezultatele studiului, publicat in Analele de Neurologie, survin in contextul in care o cercetare anterioara sugerase ca bilingvismul ar putea intarzia debutul dementei cu mai multi ani, noteaza Agerpres.

    Folosind datele de la testele de inteligenta efectuate de 262 de persoane din Edinburgh la varsta de 11 ani, studiul a analizat modul in care abilitatile lor cognitive s-au schimbat atunci cand au fost testate din nou la peste 70 de ani.

    Studiul a fost realizat intre anii 2008 si 2010.

    Toti participantii au declarat ca pot comunica in cel putin o alta limba decat limba engleza.

    Din acest grup, 195 de persoane au invatat a doua limba inainte de varsta de 18 ani, iar 65 dupa acest moment.

    Rezultatele au indicat ca aceia care vorbesc doua sau mai multe limbi au abilitati cognitive semnificativ mai bune prin comparatie cu ce s-ar fi asteptat in urma primului test.

    Cele mai puternice efecte au fost observate in ceea ce priveste nivelul general de inteligenta si cititul, iar efectele au aparut atat la cei care au invatat a doua limba devreme, cat si la cei care au invatat-o mai tarziu in viata.

    • Frate Cornel, noi niciodata nu am spus ca nu ar fi bine, ca toti tinerii proveniti din parinti romani, sa invete mai multe limbi, sau cel putin si limba parintilor lor. Intrebarea se pune, daca in calitate de crestini ceia ce le cereti sau le sugerati dvs. este Biblic. Cu alte cuvinte, le cere Dumnezeu acestor tinerii ca sa invete mai multe limbi straine, pentru a ajunge mantuiti?” In calitate de crestini, pentru a afla ceia ce trebuie ca sa facem in Casa Lui Dumnezeu, noi trebue ca sa ne ducem la invatatura Bibliei. Din nefericire aflam, ca limba vorbita nu are nimic de-a face cu invatatura Bibliei sau cu Cuvantul Lui Dumnezeu. In Marcu 16:15 Domnul Isus ne spune foarte clar: “Mergeti in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la orice faptura”, (NU numai romanilor si NU numai in romaneste). In prima porunca pe care ia dat-o Domnul Isus lui Petru si apoi pastorilor romani spune (Ioan 21:15): “Pasteti mieluseii mei”. (Desigur ca acestia trebuesc hraniti cu-o hrana adegvata nevoilor pe care le au, altfel nu lear folosi la nimic. In cazul nostru, acesta hrana adegvata sunt predicile in limba engleza frate draga). In 1 Timotei 5:8 apostolul Pavel ne spune: “Daca nu poarta cineva grija de ai lui, si mai ales de cei din casa lui, este un lepadat mai rau decat un necredincios.” (Cu alte cuvinte, este de datoria bisericilor si-a pastorilor romani, ca sa acomodeze generatia tanara cu toate cele necesare. In nici un caz, nu li se cere tinerilor ca sa-i acomodeze pe dumnealor, pentru a putea ramane in bisericile romane). In 1 Corinteni 10 cu 33, tot apostolul Pavel se da ca exemplu spunand: “…eu in toate lucrurile ma silesc, cautand nu folosul meu, ci al celor mai multi ca sa fie mantuiti”, (acestia mai multi in cazul nostru suntem noi tinerii frate draga, nicidecum nu sunt generatia mai in varsta sau frati batrani). Asa cum puteti realiza, toate legile si poruncile Lui Dumnezeu, sunt date pentru a salva tinerii penu Cer, nicidecum nu sunt date pentru a proteja si promova limba romana in Biserici. In concluzie, cu toate ca sugestia dvs. ar fi buna, Dumnezeu NU ne permite ca sa impunem tinerilor, ca sa invete nici o limba straina, pentru a putea fregventa Casa Lui Dumnezeu. Comform versetului din Marcu 16:15, sugestia dvs. de-a invata mai multe limbi, li se potriveste mult mai mult pastorilor romani din America si Canada, decat noua tinerilor.

      Pe acesti frati ia trimes Dumnezeu (daca El ia trimes) ca sa propovaduiasca Evanghelia la orce faptura, NU pe tineri care inca n-au ajuns ca sa-l cunoasca pe Dumnezeu. In cazul nostru, pastorii romani sunt cei care ar trebui ca sa se straduiasca, ca sa invete foarte bine si limba engleza. Este o rusine pentru dumnealor, ca dupa 20, 30 sau chear 40 de ani de America, (ajunsi aici cu multi ani inainte de-a ne naste noi), sa nu reuseasca ca sa invete si limba engleza, pentru a putea satisface in totul, toate nevoile turmei pe care le-a incredintat-o Dumnezeu. Comform comentariului dvs. se pare ca, pe acesti frati nu-i intereseaza absolut de loc, ca sa-si dezvolte creierul sau sa intinereasca, obtinand niste abilitati cognitive semnificativ bune, care-i ajuta ca sa devina mult mai inteligenti. Realitatea este frate draga, ca oracat ati incerca dvs. sau alti frati romani, ca sa justificati comportamentul necrestinesc si crimele spirituale comise de pastori romani, n-o veti putea face pentru faptul, ca afirmatiile dvs. nu sunt suportate de invatatura Bibliei. In cazul acesta, invatarea unei limbi straine in biserici, a fost este si va ramane o hotarare personala, care se va initia la discretia si alegerea fiecarui individ. Aceasta se datoreaza faptului, ca Domnul Isus nu si-a dat viata pentru a proteja sau promova nici o limba straina, in nici o biserica. In ce-L priveste pe Dumnezeu si legile Lui, aceste fape urate ale pastorilor romani, sunt considerate nise pacate mari si grele. Pedeapsa si sentinta data de Dumnezeu pentru asemenea pacate este foarte clara si decisiva, si-i condamna la moarte pe toti cei implicati in distrugerea si alungarea generatiei tinere din Casa Lui Dumnezeu. In Matei 18: 6: ni se spune foarte clar: “Dar pentru oricine va face ca sa pacatuiasca pe unul din acesti micuti, care se incred in Mine, ar fi mai de folos pentru el ca sa i se atarne de gat o piatra mare de moara, si sa fie inecat in adancul marii”. In concluzie va putem spune, ca daca impunerea limbi romane in biserici, cauzeaza distrugerea in masa a generatiei tinere, aceasta limba orcat ati indulci-o dvs. ia nu mai este o binecuvantare, dimpotriva ea este un blestem si-o lucrare demonica, care nu poate fi confundata niciodata cu trimeterea pe care ne-a facut-o Domnul Isus in lucrare. Asa ca, aveti mare grija frate draga, ca nu cumva prin argumentul dvs. sa va alturati unor oameni lepadati si condamnati la moarte de Dumnezeu. God Bless…

  35. DOMNUL SA AIBE MILA DE EI SI SA-I ELIBEREZE DE LACOMIE. SI SA ALERGE IN DRAGOSTE PT HRISTOS SI SA LE DESCHIDA OCHII SI INIMA CATRE DUMNEZEU AMIN

  36. Biserica „Elim Romanian Pentecostal Church” este o biserica penticostala romana – asta pentru cei care nu stiu limba engleza si nu reusesc sa traduca denumirea – si daca este o biserica penticostala romana atunci nu ar trebui sa se mire nimeni ca se predica in limba romana. Numai 3 biserici penticostale romane sunt legal in statul Ilinois si este de apreciat faptul ca se pastreaza a fi in primul rand penticostale si in al doilea rand romane. Problema tinerilor romani-americani din ziua de azi este ca ei nu au „vocabularul” pentru a intelege o predica la nivelul la care se predica in biserica Elim, precum si in alte biserici penticostale romane. Nu este o problema de limba. Chiar daca aceeasi predica s-ar predica in limba engleza, ori s-ar traduce concomitent tinerii tot nu ar intelege mare lucru. Majoritatea nu cunosc bine nici limba romana si nici limba engleza, ei au un vobabular sarac, ei nu inteleg Biblia in orice limba s-ar predica. Aceasta categorie de tineri au ramas „corigenti” la scoala duminicala si nu sunt putini… Fratele pastor nu poate predica in biserica la nivelul scolii duminicale, cine nu are suficiente cunostiinte sa inteleaga o predica in biserica poate sa mearga din nou la scoala duminicala fara nici o rusine, e doar o sugestie…

    • Stimate Geo, in calitate de crestin, in primul rand dumneata trebue ca sa intelegi, care este definitia unei biserici, cui ii apartine si ce ne cere Dumnezeu ca sa facem in aceste cladiri. Definitia Biserici lui Dumnezeu o gasim scrisa in. Mat. 16:18, 18:17; 1 Cor. 1:2; 2 Cor. 1:1; Apoc. 1:3. Aici ni se spune foarte clar, ca Biserica este un organism nu o organizatie cum o numiti dvs. Biserica nu este o institutie sociala si nici nu trebuie definita in termeni sociali ca “Biserica Romana”. Biblia ne spune, ca in Hristos nu exista nici Iudeu, nici Grec; “nici Roman nici American”, nici biserica romana nici americana. Toti suntem una prin credinta in Hristos Isus: Galateni 3: 26, 28. Biserica ii apartine Lui Domnului si nu oamenilor, nu romanilor si nu pastorilor. Dumnezeu este capul biserici si tot El este si cel care pune randuieli in casa Lui. Biserica locala este o manifestare vizibila a celei universale: Fapte. 9:31; Efeseni 1:22-23, 3:10,21,5:23,25,27. Biserica este unitatea celor din cer si de pe pamant, care s-au impacat cu Dumnezeu prin Isus Hristos. Biserica inseamna Poporul lui Dumnezeu din toate neamurile: 2 Cor. 6:16; Tit 2:14; 1Pt 2:9; Apoc. 21:3. Biserica este Trupul lui Hristos, iar noi suntem acele madulare de valoare ale trupului Lui: Ef. 1:22-23; 4:11-12; Col. 1:18; 1 Cor. 12:27. Biserica este Templul Duhului Sfant: 1 Cor. 3:16; 6:19. Ef. 2:21-22. 2 Pt. 2:5. s.a.m.d. Asa cum puteti realiza frate draga, fraza “biserica penticostala romana” nu exista scris nicaieri in vocabularul Sfintelor Scripturi. Aceste definitii sunt date doar de oameni pentru a limita audienta, si n-au nimic de-a face cu invatatura Bibliei sau cu Cuvantul Lui Dumnezeu.

      In Marcu 16:15 Domnul Isus ne spune foarte clar: “Mergeti in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la orice faptura”, (NU numai romanilor si NU numai in romaneste). Prin acest verset Domnul Isus le-a sps-o ucenicilor (si le-o spune si pastorilor romani), ca sa iasa din comunitatea dansilor, sa-si paraseasca neamul si tara, sa-si paraseasca obiceiurile si traditiile mostenite din parinti, sa-si lase chear si limba mostenita si sa se duca la neamuri, pentru a le marturisi o Evanghelie noua. In nici un caz, ucenici nu puteau propovadui Evanghelia in toata lumea in limba lor materna “limba ebraica”. Se presupune (cu bun temei) ca atat Mantuitorul cat si ucenicii Lui, vorbeau fluent si limba greaca. Un alt exemplu pozitiv Biblia ni-l da pe apostolul Pavel, care aflam ca cunostea si propovaduia Evanghelia neamurilor in mai multe limbi. La ziua cinzecimi de exemplu, credem ca nu intamplator ucenici erau cei care vorbeau pe limba fiecaruia din popor (Faptele 2:7,8). In cazul nostru, pe pastorii romani ia trimes Dumnezeu (daca El ia trimes) ca sa propovaduiasca Evanghelia la orce faptura, NU pe tineri care inca n-au ajuns ca sa-l cunoasca pe Dumnezeu. In cazul acesta, pastorii sunt cei care ar trebui ca sa se straduiasca, ca sa invete foarte bine si limba engleza. Numai in felul acesta v-or putea acomoda tinerii, cu-o hrana adgvata nevilor pe care le au. In nici un caz, nu li se cere tinerilor ca sa invete nici o limba straina, pentru a acomoda pastorii noastri sau pentru a putea frecventa bisericile romane.

      Ne-ati mai spus: “Majoritatea tinerilor nu cunosc bine nici limba romana si nici limba engleza, ei au un vobabular sarac, ei nu inteleg Biblia in orice limba s-ar predica”. Frate draga, noi nu stim cine sunteti si nici nu stim ce pregatire aveti. Orcum am vrea ca sa stiti, ca se vede ca nu ne cunoasteti, sau sunteti prost informat cu privire la noi. Nu te supata dar din pacate, tot ceia ce spui dumneata despre noi nu este adevarat, si este cu adevarat o insulta adusa la adresa tinerilor romani din America si Canada. In ce priveste cunoasterea Cuvantului Lui Dumnezeu si invatatura Bibliei, noi suntem gata la orce ora, ca sa discutam cu dvs. acest subiect, daca aceasta-i ceia ce doriti. Dupa citirea mesajului dvs. parerea noastra este, ca sa va dati batuti ca nu cumva sa va faceti de rusine. In legatura cu pregatirea noastra profesionala va putem spune, ca majoritatea suntem la liceu si facultate si nici unul dintre noi, nu am ramas corigenti la nici o materie. Dinpotriva, pentru faptul ca calificativele celor mai multi dintre noi au fost printre cele mai bune, avem si foarte multi tinerii cu mai multe facultati. Nu putini au ajuns ca sa lucreze, in cele mai dezvoltate si importante institutii din America si Canada. In realitate, foarte putini sunt cei care nu au nici o pregatire, cum spui dumneata. Ce pacat, ca cei mai multi dintre dvs. din incapatinare si lipsa de intelepciunea lui Dumnezeu, nu vedeti si nu realizati niciodata, care sunt adevaratele noastre valori si cat de mult pierde poporul roman (atat pe plan spiritual cat si pe plan social), pentru ca ne scoateti din Casa Lui Dumnezeu si ne alungati din comunitatea romana. Sa auzim de bine.

      • Am studiat si am frecventat multe culte, multe biserici. Am vrut sa aflu de ce sunt asa de multe, chiar in aceeasi localitate, desi toti avem un singur Dumnezeu (chiar daca penticostalii si altii vorbesc de Dumnezeu tatal, Isus Hristos fiul si Duhul Sfant). Raspunsul l-am aflat si l-ati dat si voi tinerii: interesele, banii, relatiile personale ori de grup, etc., numai credinta adevarata si slujirea spre Dumnezeu, in interesul oamenilor si pentru oameni, nu in interesul lui Dumnezeu (EL are totul, nu are nevoie de nimic, ne vrea doar binele atunci cand ne cheama la el) NU. Fariseism mult, falsitate (una gandeste, alta spune si alta face) exista in toate bisericile, pe langa cea din politica. Romanii din tara ori plecati in alte tari sunt oameni minunati, credinciosi, inteligenti, dar au fost si sunt condusi prost, de oameni incompetenti, lacomi, fara credinta (cu mici exceptii). Va aminesc ca in toata istoria, biserica a fost legata de stat (de fapt nu de stat, ci de politicieni…), cele mai multe razboaie au fost pornite din cauza luptei dintre biserici ori culte, toti justificandu-se prin apelarea incorecta la numele lui Dumnezeu, care de fapt vrea pace, nu razboi, vrea intelegere si respect intre oameni, nu dezbinare. Apreciez opiniile lui Viorel Chis, a lui Cornel, a lui Stanel si a altora. Exprima un adevar trist. De fapt, increderea si respectul.

        Increderea si respectul fata de slujitorii bisericii (preoti, pastori, etc.)se castiga si se dovedesc prin fapte, nu prin vorbe, iar comportamentul despre care vorbiti trebuie eliminat prin orice mijloace (si Isus Hristos a folosit biciul…). In Romania, mai ales in unele culte toti si toate au devenit, sunt sfinte (Sfanta Biserica, Preasfantul X, Sfanta Manastire, etc.), iar unele biserici fac politica pe fata: votati cu partidul x ca a dat atatia bani pentru Sfanta noastra Biserica- adica pentru conducatorul ei. Asa ca eu, fiind mai in varsta, nu mai am putere de a lupta, dar va apreciez si va sustin. Cred fara sa cercetez si ma rog doar in odaita, singur cu Dumnezeu (camera, masina, pe drum, in padure, oriunde). Ii multumesc zilnic pentru ca m-a ajutat de mic copil, orfan fiind si ma rasfatat cu daruri minunate si realizari mari, pe care cred ca nici nu le-am meritat.
        Va indemn totusi sa studiati limba romana, sa va invatati copii limba de origine, sa nu uitati de Romania. Prea multi ne-au vrut si ne vreau raul, cu sprijinul celor lipsiti de patriotism, tradatori de neam si tara, vesnic nesatui, dornici de castig fara munca, etc. Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa va sprijine in tot ceea ce face corect, drept si pe placul lui. Amin. Ioan din Romania.

Lasă un comentariu