Venirea lui Anticrist, omorarea copiilor si rapirea biserici:

Rodul munci pastorilor romani, din bisericile din America si CanadaTot mai des auzim prin bisericile române din America și Canada, despre venirea lui Anticrist și răpirea biserici la Cer. Uni dintre pastorii români, foarte inteligent tratează aceste subiecte cu-o multă sensibilitate, având în vedere Cuvântul Lui Dumnezeu care spune: „că nu este treaba  voastră ca să știți vremurile sau soroacele” (Fapte 1:7). Iar cât despre Anticrist Biblia ne învață, „să nu ne îngrijoram de ziua de mâine, că ajunge zilei necazul ei” (Matei 6,34). Alți pastorii în schimb, frustrați de faptul că li se golesc bisericile, iar încasările la casierie sunt tot mai slabe, pentru a băga o groază în popor și a le sensibiliza inimile ca să dea mai mult, au devenit cu adevărat „păstorii groazei”.

În lucrarea noastră de salvare a tinerilor din bisericile române din America și Canada, în mai multe cazuri ajungem ca să vedem și noi, niște scene foarte tragice și îngrozitoare. Adesea la ore târzii prin locuri mai puțin frecventate de frații români, mergem în căutarea foștilor noștri prieteni; copii din bisericile române, care l-au părăsit pe Dumnezeu și casa părintească, și-au ajuns într-o stare foarte gravă. Pentru a-i putea ajuta pe acești tinerii, ca pe cale legală să-i putem scoate afară din locurile mizerabile în care se află, adesea suntem nevoiți ca să apelăm la părinți dânșilor după ajutor. Tragedia mare este, că-n acele momente în care acești părinți, i-și întâlnesc copilul pe care nu-l văzuse de mai mult timp, se produce ca o explozie de țipete și urlete înfiorătoare. Cu toate eforturile noastre dea-i pregăti pe acești părinți, pentru scena care va avea loc; mamele în general când își vede copilul căruia ia dat viață în starea în care a ajuns, își pierde controlul și ceia ce urmează, nu se mai poate descrie în cuvinte. Uitândune la acești părinți, foarte repede citim pe fețele dânșilor, o groază ca de moarte. Realizăm, că pentru dumnealor în calitate de părinți creștini, nu există o durere mai mare pe pământul acesta, decât ca să-și vadă copilul căruia i-au dat vița și l-au iubit atât de mult, prins în aceste curse demonice, din care în cele mai multe cazuri, nu mai exzistă scăpare.

În lupta noastră pentru salvarea tinerilor și introducerea și a limbi engleze în bisericile române, adesea ne-am gândit; oare cum ar fi dacă cel puțin o dată, i-am putea lua cu noi pe teren și pe uni dintre acești pastori români; care o viață întreagă s-au luptat, NU neapărat pentru a salva tineri din bisericile dânșilor pentru Cer, ci pentru a promova și prezerva, limba și cultura română în Casele Lui Dumnezeu. Ne-am bucura mult, dacă cel puțin la o ieșire i-am putea scoate și pe dumnealor, afară din confortul pe care și l-au pregătit de atâția ani; și dezbrăcându-i de glorie și hainele pompoase, să-i putem duce cu noi pe teren. Noi credem, că numai în felul acesta vor realiza și dumnealor, ce-a făcut limba și cultura română, cu tineri din bisericile dânșilor. Dacă o viață întreagă, acești oameni sau lăudat doar cu cărămizile și zidurile unei clădiri, noi credem că a sosit timpul ca pastorii noștri români, să-și vadă și partea spirituală din rodul munci dumnealor. Văzând aceste scene tragice, care în mare parte au de-a face cu iei și lucrarea pe care o fac, mai mult ca sigur că-și vor schimba pentru totdeauna, felul de gândire și modul de slujire din bisericile române. Dândune seama, că noi nu vom putea realiza aceasta niciodată, pe calea undelor ne vom adresa din nou acestor pastori români, din America și Canada. Nu se știe, poate că chiar acum în ceasul al 12-lea, se vor deștepta și dumnealor la realitate, și v-or sări în ajutorul celor câțiva tineri rămași prin bisericile dânșilor.

Rodul munci pastorilor romani, din bisericile din America si Canada

Stimați pastori români,
1). Biblia ne spune, că Dumnezeu va chemat “ca să propovăduiți Evanghelia la orice făptură, nu numai românilor și nu numai în românește” (Marcu 16:15). Dumneavoastră l-ați sfidat pe Dumnezeu și poruncile Lui și din patriotism și dragoste de țară, fără ca să vă pese de restul lumi sau proprii copii, v-ați ales doar limba și poporul român, ca să vă fie mai ușor.
2). Din Cuvântul Lui Dumnezeu învățăm: „că în Hristos nu exista nici iudeu nici grec, nici român nici american. Noi toți suntem una prin credința în Isus Hristos” (Coloseni 3:11). Cu toate că știați toate aceste lucruri, datorită impotenței dumneavoastră de-a predica și-n limba engleză, și-a groazei că generația noastră o să vă ia postul și salariul; i-ați discriminat și i-ați pus pe fugă, pe toți tinerii români și frați americani, care s-au oferit ca să ajute generația tânără, cu predici și-n limba engleză.
3). Prima poruncă pe care ia dat-o Domnul Isus lui Petru și apoi pastorilor români a fost: “ca să-i pașteți mielușeii” (Ioan 21:15). Dumneavoastră l-ați ignorat pe Dumnezeu și dorințele Lui, și inversând ordinea de hrănire a turmei, v-ați ales doar oile bătrâne, pentru că acestea aduc mai multă brânză și lână la stână. În ce privește mielușeii i-ați alungat prin pustie, pentru că behăiau într-o limbă străină. Mâncarea dedicată mieilor, le-ați furat-o tâlhărește și le-ați dat-o oilor bătrâne, cu toate că acestea n-aveau nevoie de ia.
4). Lipsiți de hrană și alungați, acești mielușei s-au pierdut prin pustie, iar fiarele câmpului pe uni i-au sfâșiat râu de tot. Pentru a-i recupera, Dumnezeu va poruncit: “ca să vă lăsați turma și să vă duceți în căutarea lor (Luca 15:4), să-i aduceți din nou la stână, să le legați rănile și să le alinați durerile (Luca 10:25) și n-ați făcut-o”, pentru că behăitul mieilor vă deranjau urechile.

Pentru faptul, că n-ați ascultat de Dumnezeu și poruncile Lui, iar legile date cu privire la mielușei le-ați călcat în picioare; părinți acestor copii v-au găsit vinovați, pentru distrugerea în masa a generației tinere, din bisericile române din America și Canada. Dânșii vor ca să știți, ca ceia ce-ați făcut cu copii dumnealor, nu le este tot una. Pierderea acestor ființe dragi, pentru care sau jertfit atât de mult le-au sfâșiat inimile, iar durerea din suflet nu v-o pot descrise în cuvinte. Pentru că le-ați distrus tot ce aveau mai drag, viața dânșilor pe pământ și-a pierdut rostul și tot ceia ce le-a mai rămas, nu mai sunt decât lacrimi și durere. Cu inimile frânte, acești părinți vor azi ca să vă spună, „că pentru dumnealor nu va exista niciodată nici un alt Anticrist pe pământ, mai crud și mai diabolic; care ar putea ca să le producă o mai mare durere și-un mai mare chin, decât cel pe care li l-ați produs dumneavoastră pastorii dânșilor.” În ce privește cele “30 de minute de predică și-n limba engleză”, pe care vi le-au cerut de atâția ani, pentru a-și salva copii pentru Cer; de data aceasta acești părinți, nu vă vor mai solicita ajutorul. În momentele de față, strigătele și suspinele dumnealor se înalță înspre Dumnezeu cu voce tare exclamând: „până când Stăpâne zăbovești, ca să judeci și să răzbuni sângele copiilor noștri, asupra acestor pastori răi și răzvrătiți, din bisericile române din America și Canada” (Apocalipsa 6:10)? Da stimați pastori români, părinți acestor copii mai vor doar un singur lucru, ca Dumnezeu sa-și înceapă judecata, atât cu dumneavoastră cât și cu toți cei care v-au suportat; ca niciodată nici un alt pastor român, să nu mai poată iniția o astfel de lucrare demonică; “care condamnă la moarte generația tânără, în scopul prezervări limbi și culturi române, în Casele Lui Dumnezeu.” Ultimele dumnealor cuvinte sunt, fraza foarte des folosită de poporul american, la condamnarea criminalilor la moarte: “May God Have Mercy on Your Soul“.

Tinerii Romani Americani intr-o lupta continua cu pastorii Romani din America si Canada. In dorinta de-a intelege Cuvantul si legile Lui Dumnezeu, de 10 ani de zile le cerem pastorilor romani predica si-n limba engleza in Bisericile Romane din America si Canada.Pastorii Romani Americani

65 de gânduri despre &8222;Venirea lui Anticrist, omorarea copiilor si rapirea biserici:&8221;

 1. Since I can remember it has been thirst for power in Romanian churches , Adina, and mostly in Pentecostal churches, a race to who can be in front at the pulpit, neglecting the needs of others. One church here in NC stand out is Bethesda Romanian in Denver, that every year hosts Winterfest where the Romanian-American youth from all over US and Canada can come and pour they’re soul out in a atmosphere comfortable to they’re need and get touched by God. It is true some of the baptist Romanian churches , like the one you probably go to has had they’re young involved in band and other activities in church which keeps them occupied, but that take vision and leadership, and when that lacks we see our kids getting lost. And I hate to say this but we have our American churches competing with ours and if we don’t have anything to offer before we know it they will be gone………and this is just my opinion.

 2. I think they should have their 1/2 an hour to preach in English , nothing wrong with that…. We should encourage our kids.. I’m wiling to admit a wile back I didn’t like wen some one preach in English, till I saw my kids looking on the wall not paying attention… So I we should mix both!!! Let’s not be selfish !!! May God bless as alllllll!!!

 3. Cu tot regretul nu pot sa sustin parerea voastra! Sunt mama a doi adolescenti, locuim in Olanda si nu are nimic de a face cu limba! Cine este in Hristos, cine il iubeste pe Dumnezeu merge mai departe cu Domnul! Isi cauta o alta biserica, in limba engleza daca lb. romana nu o mai stapineste dar nu se lasa de Dumnezeu! Luptati pentru cunoasterea lui Dumnezeu ptr aprofundarea Cuvintului Sfint in vietile voastre si nu impotriva fratilor pastori! Nu dati vina pe nimeni si nu cautati aliati ci priviti sinceri in oglinda, fiti sinceri cu Dumnezeu, cu voi si cu cei din jurul voastru si veti descoperi ca acest proces este cel mai greu!
  Parerea mea personala este ca inca f multi pastori si biserici sunt sub Lege si nu in Harul Domnului Isus, instituiesc reguli, prioritati omenesti si nu lasa Duhul Domnului sa lucreze! Important e numarul enoriasilor, colecta, programul si nu Cuvintul lui Dumnezeu! Un pastor in Domnul, care are ungerea Duhul Sfint se ingrijeste de toti cei care calca pragul Casei lui Dumnezeu iar acolo unde biserica este prea mare deleaga alte persoane, este ordine, pace, bucurie, dragoste! Fiti binecuvintati in Numele Domnului Isus Hristos cu intelepciune ptr a cunoaste Voia Lui cu vietile voastre si a astepta cu incredere, credinta si rabdare ca Dumbezeu sa confirme planul Lui cu voi si ptr vou! Shalom

 4. That is what we need and VISION! !! One wise man said once this ; ” Don’t ask what your country ( and I put Your Church ) Can Do God You , But What You Can Do For Your church.” Pray and give it a great deal of a thought !!!!

 5. So you don’t preach because you can’t do it in a church? You don’t win the lost because you can’t evangelize them in a church building? That is sad… Evangelizing is fishing… I will make you fishers of men… Go where the fish is… is difficult but that’s where you need to go if you want to catch fish. Aquariums, tubs, pools are for the faint of heart. You need to love the fish. „For God so loved the (fish)…”

 6. DOMNUL DUMNEZEU SA VA DEA PACEA DRAGOSTEA , SI LUMINA DUHULUI SFINT CA SA PUTETI VEDEA CEIA CE DUMNEZEU VREA SA VEDETI.

 7. Some of the best of our young people are „lost” to the American church due to intransigency and lack of wisdom.

 8. Maybe you, me, we are „still” romanians. The kids born here are americans. Their primary language is english, they feel american, they think in english and for sure they relate more with the american culture than the romanian culture.

 9. I commend our pastor, Petrică Lascău for understanding the needs of this new generation. Our Agape church provides opportunity for all the young people willing to share the gospel of Jesus Christ at every afternoon service. Can only pray that the rest of the Romanian churches will understand this need and follow our example. If you live in Az, please stop by our church.

 10. Parerea mea? Parintii sunt vinovati…ar trebui sa faca orice ptr salvarea copiilor, inclusiv sa se mute din bisericile cu program romanesc in alte biserici de limba engleza..nu cu 30 min in engleza ci,cu tot programul in engleza…..oricum, nu cred caci este prea mare diferenta in viata copiilor doar 30 min dintr-un program de 2-3 ore.

 11. Cand pastorii nu mai doresc sa asculte strigatul tinerilor si ignora mesajul lor ,atunci Satana lucreaza puternic dupa cum a lucrat si asupra lui Iuda si a altor pastori si pentru acestia detine un mesaj aparte ;”…2. „Fiul omului, proroceste impotriva pastorilor sufletesti ai lui Israel! Proroceste si spune-le lor, pastorilor: „Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: „Vai de pastorii lui Israel, care se pasc pe ei insisi! Nu trebuie pastorii sa pasca turma?
  3. Voi mancati grasimea, va imbracati cu lana, taiati ce e gras, dar nu pasteti oile.
  4. Nu intariti pe cele slabe, nu vindecati pe cea bolnava, nu legati pe cea ranita; n-aduceti inapoi pe cea ratacita, nu cautati pe cea pierduta, ci le stapaniti cu asuprire si cu asprime!…”mesajul si azi la unii pastori ajunge la fel de valabil si in aceiasi putere …

 12. Singura problema este spiritul de turma, si aici fac referire la voia unuia si puterea de convingere, apoi duhul de control si manipulare…..introducerea limbii engleze in bisericile romane nu mi se pare ca face partea din versetul despre pastorii care se pastoresc pe ei insusi…ci mai degraba controlul tinerilor si voia lor peste acel/acei pastori.. In America si Canada( o parte din Canada desigur) limba oficiala este engleza, deci frate/sora tinara nimeni nu te impiedica sa il cauti, slujesti pe Dumnezeu intr o biserica unde se vorbeste limba engleza…nu poti da vina pe pastor ca unii tineri in rebeliunea lor nu mai merg la biserica romana….ce vor face fratii surorile care nu inteleg lb. engleza? Personal merg la biserica olandeza iar restul hranii spirituale de care simt ca am nevoie mi o iau in limba romana, engleza sau olandeza de la alti predicatori…. oricum ce ni se predica in biserica nu este indeajuns ptr cei care sunt flaminzi, infocati ptr Dumnezeu! Problema voastra a celor care cereti introducerea lb engleze in bisericile romane nu este impotriva pastorilor ci impotriva voastra personale si a relatiei pe care o aveti cu Dumnezeu! Dumnezeu este in toate, pretutindeni…internetul, televisiunea, reviste in domeniu si multe altele va poate ajuta sa cresteti in Dumnezeu si nu 30 minute de predica in engleza intr o biserica romana din diaspora.

 13. Mesajul tinerilor romani crestini este unul sincer si plin de adevar ,explicat foarte bine in comentariu ,iar pastorii ar trebui sa le asculte glasul si sa nu ramina nepasatori la strigatul lor ,fiindca ap.Petru scrie ;”…1. Sfatuiesc pe prezbiterii dintre voi, eu, care sunt un prezbiter ca si ei, un martor al patimilor lui Hristos si partas al slavei care va fi descoperita:
  2. pastoriti turma lui Dumnezeu care este sub paza voastra, nu de sila, ci de bunavoie, dupa voia lui Dumnezeu; nu pentru un castig marsav, ci cu lepadare de sine.
  3. Nu ca si cum ati stapani peste cei ce v-au cazut la impartire, ci facandu-va pilde turmei.
  4. Si cand Se va arata Pastorul cel mare, veti capata cununa care nu se poate vesteji, a slavei….”O sa vedem la conventie ce decizii vor ajunge luate si ce se va explica despre acest „strigat!!”

 14. Let’s be serios , peoples. We Are Still romanians. Learning to speak more than one language it Is a plus!

 15. I think the „discrimination” and „lost forever” stance is a bit dramatic. my observation has been that the romanian-american younger generation is doing quite well within the romanian-only churches.

 16. Stimata sora Mihaela, remarcam din mesajul adus ca dumneavoastra nu intelegeti cine suntem noi, care este lucrarea pe care o facem si pentru cine ne luptam. Si pentru faptul ca nu intelegti, ne trimeteti in toate partile, ca sa ne rezolvam problema. Cat despre noi va putem spune, ca pentru faptul ca intelegem si limba romana, am ajuns ca sa-l cunoastem pe Dumnezeu in bisericile romane. Aici nu este vorba despre noi sora draga, este vorba despre tinerii din bisericile romane din America si Canada, care din respect pentru parinti lor, vin duminica de duminica in bisericile romane. Pentru faptul ca nu inteleg mesajele in limba romana, sau inteleg foarte putin, eii nu se pot hrani sufleteste din Cuvantul Lui Dumnezeu. In cazul dansilor, degiaba-i trimeteti dumneavoastra la americani sau in alta parte. Datorita faptuli ca eii nu simt nimic pentru Dumnezeu si Lucrarea Lui, desigur ca nu se vor duce nicaieri.

  Ceia ce dorim noi este, ca in acele ore in care eii se afla in bisericile romane, sa li se predice Evanghelia pe intelesul lor, in felul acesta ii v-om catiga pentru Cer. In cazul Pastorilor romani va putem spune, ca acesti lucratorii si-au pus mainile peste eii la binecuvantare, i-au botezat in apa cu toate ca ceii mai multi n-au inteles ce fac. Iar acum i-au abandonat vezi doamne, de ce n-au invatat si limba romana. Or cat i-ati scuza dumneavoastra pe pastorii romani, ceia ce fac acesti oameni nu este Biblic si nici crestineste sora draga. Acesti tinerii au fost si sunt mieluseii dansilor si comform Cuvantului Lui Dumnezeu, dumnealor sunt direct responsabili si vinovati, pentru sufletele lor. Ceia ce nu intelegem noi este, de ce poporul roman in general este atat de rau? Peste 95% dintre dumnealor inteleg foarte bine si limba engleza, iar cele 30 de minute cerute de noi, NU inseamna tot programul. Multa pace

 17. Personal pot spune ca cel putin in America de Nord nimanui nui pasa de tinerii sau de cei cazuti prinsi in lat de satan . Daca ai sansa sa faci parte dintro familie instarita sau un neam numeros in biserica poate se mai incumeta cineva sa iti dea o mina de ajutor dar in rest esti lasat in voia sortii si mila lui Dumnezeu. … ce pot spune despre uni pastori decit atit , corupti si iubitori de bani , aroganti plini de sine.

 18. Tinerii Romani Americani Crestini, inteleg foarte bine punctul vostru de vedere dar Dumnezeu ne cere cumpatare, dragoste, rabdare si credinta! Daca a-ti adus problema voastra in fata lui Dumnezeu, a adunarii si v-ati rugat si sa rugati pentru o rezolvare nu inteleg modul vostru de actiune si „jignirile” aduse pastorilor..in plus personal stiu ca in biserica fr. Luigi Mitoi am auzit tineri predicind evanghelia in lb. engleza, deci exista si alte modalitati de a obtine ceva daca se merge in dragoste si cu Dumnezeu! Apoi scuza ca nu sunteti hraniti suficient spiritual in limba romana si ca mergeri din respect ptr parinti la biserica romana nu ma mai conving sub simplu motiv ca acasa va puteti hrani spiritual din Biblie si zeci, mii de predici, alfate pe internet, televiziune poate…etc…daca asteptati sa fiti hraniti spiritual in acele 2 ore sau cite o fii pe saptamina pot sa spun ca sunteti jalnici, scuzati-mi expresia ptr ca un copil de Dumnezeu trebuie zilnic sa fie in partasie cu Domnul, sa fie in partasie cu semenii si sa inteleaga ca Duhul Domnului lucreaza in copiii lui Dumnezeu! Apoi faceti referire la toti pastorii romani si nu puteti sa ii incadrati pe toti in aceeasi „oala” nu pot sa cred ca toti sunt corupti si traiesc departe de Dumnezeu! Cit tine despre partea lucrurilor ca nimeni nu se mai intereseaza despre tinerii „pierduti” aveti perfecta dreptate, nici in Olanda nu se face prea mult in aceasta directie….personal am auzit din gura pastorului olandez din biserica pe care am frecventat-o pina in urma cu 2 ani, cind am cerut lant de rugaciune ptr fiul meu cel mare, cazut din credinta” pentru unii nici macar nu mai trebuie sa ne rugam, oricum sunt pierduti” …. La acurt timp dupa aceea am parasit acea adunare si am devenit membru a altei biserici…problema mea am adus-o si o aduc zilnic inaintea lui Dumnezeu in rugaciuni fierbinti iar astazi acel pastor nu a mai fost acceptat sa predice in biserica de catre comitet si membrii, in timp dovedindu-se ca invatatura lui nu era in concordanta cu Cuvintul…dar a fost un proces de 2 ani in care Dumnezeu a lucrat, a dat intelepciune si in dragoste s-au rezolvat problemele si nimic nu a fost facut public, nu s-a aruncat cu jigniri si totul a fost cu usile inchise daca pot nimi asa…iar astazi fiul meu care a fost adandonat de biserica si multi altii care trebuiau sa ii fie aproape se afla in procesul de vindecare, Dumnezeu nu la abandonat niciodata si a deschis alte drumuri sub picioarele lui, il cauta pe Dumnezeu de acasa inca nu se increde in institutia biserica dar se vede asa de bine cum se reabiliteaza incetul cu incetul. Dumnezeu asculta rugaciunile parintilor si a tuturor celor care se roaga si inteprind ceva pentru cei plecati din biserica…a fi plecat din biserica nu inseamna ca esti abandonat de Dumnezeu! Consider ca singura problema a fiecaruia dintre noi, tine de noi insine…sa ne intoarcem la dragostea dintii, sa traim in fapta si in cuget Cuvintul Sfint si Dumnezeu isi va confinua planul cu fiecare dintre noi..in biserica sau plecati din biserica! Va doresc multa pace si fie ca Voia si Planul Domnului sa se implineasca in vietile voastre, si ale noastre a tuturor!

 19. Vedeti la voi in doi ani sa rezolvat problema cu acel pastor dar in alte locuri dureaza si 30 ani pina il dau jos pe pastor caci ii mafia prea mare si coruptia in floare . Nu vreau sa dau numele acestui pastor care in decurs de 30 ani o reusit performanta de a desparti in jur de 600 famili prin sfaturiile lui diabolice.

 20. Sint plin de pace si nam nici o frustrare doar vam aratat atit cit se poate sa vedeti de ce e asa prin america si sa intalegeti ca in aceste zile din urma acesti pastori falsi trebuie sa actioneze la maxim sa isi indeplineasca misiunea pentru ce au fost platiti.

 21. Stimata sora Mihaela, Daca am fi mers cu problema noastra in fata adunari, cum spuneati dvs. din experinata va putem spune, ca pastori romani si oameni dansilor, ne-ar fi alungat si ne-ar fi scos afara, si niciodata nu ne-ar mai fi permis ca sa mai intram in biserica dansilor. In ce priveste faptul, ca pastorul Luigi Mitoi da predica si-n limba engleza, aceasta nu este adevarat sora draga. Ne spun frati din biserica dansului, ca cu aproximativ 3 ani in urma, la insistentele a mai multor frati, frate Luigi le-a promis, ca-n viitorul apropiat o sa le dea si dansul, predici si-n limba engleza in fiecare duminica. Ani au trecut, iar predicile si-n limba engleza in biserica dansilor, inca nu sau materializat. Pentru faptul, ca nu se vede nici o schimbare in sensul aceasta, frati din biserica Betania din Cgicago sunt foarte ingrijorati. Celor mai multi le este frica, ca si copii dansilor asa ca multi alti, dtorita lipsei de predici si-n limba engleza, se vor pierde pentru todeauna. Ceia ce-ati vazut dumneavoastra pe site-ul acestei biserici, acestea sunt niste predici doar de moment, pe care atat fratele Luigi cat si ceilalti pastori romani, le dau doar de ochi lumi si pentru a inchide gura fratilor.

  Din nefericire, aceste predici nu sunt suficient. Hrana necesara melusesilor trebue sa fie data, „la timp si intrun mod constant.” Hranindu-i doar de trei sau patru ori pe an, nu le va folosi mai la nimic. Asa ca, din pacate si tineri din biserica pastorului Luigi Mitoi, au aceliasi probleme si aceliasi nevoi ca si npoi. Cei care au au ajuns ca sa-l cunoasca pe Dumnezeu, au plecat deja intr-o biserica americana, la doar cateva sute de metri de biserica Betania. Iar cei care inca nu au ajus ca sa-l cunoasca pe Dumnezeu, au plecat in lume. Spre deosebire de alte biserici ne spun frati, ca la biserica Betania se traduc mesajele din limba romana in limba engleza. Problema generatiei tinere din bisericile romane este, ca celor mai multi tinerii le este foarte rusine, ca sa stea cu castile pe urechi in timpul serviciilor divine. Cu toate ca eii nu inteleg si limba romana, nu vor ca toti ceilali frati romani din biserica, sa afle aceasta. Stiti cum sunt parinti romani, orce defect gasit tanarului, nu-i mai da fata in casatorie. Multa pace va dorim.

 22. Din pacate „prezervarea culturii si limbii Romanesti” a fost lozinca multor predicatori „vestiti”. A fost perioada emigrarii masive din anii 1975 -1990 si lozinca a prins la multi noi veniti care nu stiau limba Engleza, a celor ce si-au gasit de lucru impreuna cu un grup de Romani si care comunicau cu ‘ceilalti” prin intermediul vreunui Roman care stia engleza.
  Tactica s-a dovedit gresita, deoarece bisericile cu servicii in limba Romana (in exclusivitate) au devenit o piedica in calea progresului de a invata limba Engleza. Ba chiar am intilnit biserici care s-au scandalizat cind au aflat ca Scoala Duminecala pentru tineret se desfasura in Limba Engleza. Cei capabili de a fi invatatori au fost dati la o parte si altii (fara capacitati ci doar cu dorinte de a fii „cineva”) au fost pusi in locul lor.
  Greselile administrative sau tinut lant, lasind un gust amar tinerilor, care s-au indreptat spre biserici cu limba Engleza (sub 10%) iar ceilalti (90%) abandonind bisericile complete.
  Dar, cum subliniaza articolul, cui ii pasa?

 23. FRATE MIRCEA POSTAREA MA INERVEAZA ,NU VREAU SA SCOT PE PASTORI FARA VINA CA SARACI DE EI MAI MERG SI EI LA CIRPIT DE MREJE SI VOR SI EI SA MAI FACA UN BAN SI LASA PE DOMNUL SI PLEACA PE BALTA DUPA PESTI , …VINA ESTE 100% A PARINTILOR NICI DECUM ALTII SUNT VINOVATI . PASTORII si BISERICA ESTE DOAR GLASUL LUI DUMNEZEU PE PAMANT SI CINE ARE URECHI DE AUZIT SA AUDA SI SE POATE SALVA …

 24. Pe mine m-a frapat postarea, pentru ca e dura, directa, si are un sâmbure de adevăr in ea … Aștept alții sa răspundă.

 25. Ascultati fratilor odata pentru totdeauna si sa o stie toata lumea ca in mai toate bisericile din orice cult sint infiltrati agenti masonici iezuiti si catolici pentru a distruge lucrarea adevarata a Domnului si de aici puteti intalege de ce nui interes pentru cei tineri , cazuti, rataciti singuri . Acesti pastori sint multumuiti cu bani primiti in punga de bogatii din fruntea bisericilor mari sau mici. Interesul lor este de a crea confuzie generala pentru ca cei ce mai ramin in adunare sa nu priceapa si sa nu intaleaga ca sintem in vremea lepadari din credinta in masa. Vi se va cere sa va implantati cipul chiar de catre acesti pastori nepasatori.

 26. Dragii mei frati si surori in Domnul, ma voi ruga Domnului sa ofere solutia Lui la problemele voastre! Personal am 3-4 predicatori romani care predica sub ungerea Duhului Sfint si pe care ii ascult din cind in cind si sincera sa fiu nici nu imi mai doresc sa merg in biserica romana crestina…si stiti de ce??? Pentru ca marea majoritate sunt sub lege, nu cunosc si nu accepta libertatea cistigata de Domnul Isus Hristos odata pentru totdeauna, iti spun ce sa faci, cum sa faci, unde sa mergi si unde nu…in loc sa predice Cuvintul cu dragoste si nu in scop de control si manipulare! Din anul 2010 sunt Libera in Hristos Domnul si nimeni nu mai dezvolta putere asupra mea inafara lui Dumnezeu si in supurere fata de sotul meu, in dragoste la fii mei, am cistigat binecuvintari mult mai multe decat in anii in care faceam totul ptr Domnul ca Trebuia si nu in libertatea venita din dragoste! Adevarul este ca, Credinta este undeva intre ceea ce traiesc si cred romanii, sunt mult prea restrictionati si cred ca asa e si Dumnezeu si intre libertatea europeana in care fiecare face ce vrea si spune ca Dumnezeu e Dragoste, uitind restul ” atributelor” lui Dumnezeu….multumesc lui Dumnezeu ca mi am gasit echilibrul in EL si vad lucrerea Miinilor Lui zilnic, daca nu era EL cu mine demult eram si eu cazuta de pe cale din cauza fratilor romani…un singur lucru e cert, ceea ce Du nezeu a inceput duce la bun sfirsit..EL cunoaste inimile, gindurile si tot ceea ce e ascuns de oameni si actioneaza ca si atare! Un singur lucru doresc sa va rog din suflet, cautati voia lui Dumnezeu inainte de toate, cercetati dorintele voastre si sursa lor in paralel cu Cuvintul Sfint si lasati-va condusi in dragoste si rabdare de Duhul lui Dumnezeu…si inca o data..nu conteaza limba in care primesti hrana, ci conteaza hrana sa fie spre crestere spirituala si desavirsire in Domnul! Nu conteaza zidurile ci conteaza ca Templul Duhului Sfint, trupul, mintea, inima si sufletele voastre sa fie curate si sfinte! Domnul Isus cu voi! Pace.

 27. Va inteleg frustrarea si pe drept cuvint daca este asa cum spuneti dar daca oamenii nu mai merg la acea biserica, acel pastor cu siguranta nu va predica peretilor! Si daca nu ste lucrarea lui Dumnezeu se va strica de la sine ceea ce omul face! Unul singur, Dumnezeu judeca si face dreptate! Lasati totul in urma si gasiti-va pacea si linistea in Dumnezeu cautind o alta biserica..in fond si la urma urmei credinciosul este Templul lui Dumnezeu si nu o cladire, o adunare! Shalom.

 28. Va multumim sora Mihaela, pentru rugaciunile, dragostea si suportul dumneavoastra. Domnul Isus sa va binecuvinteze, cu intreaga dumneavoastra familie. Sa auzim de bine. God Bless.

 29. E greu, celor care vin in sua din ro, si au limba romana ca baza, le este greu sa renunte la probabil singurul mediu in care se mai vorbeste limba mama, in acelasi timp uitand sau ne intelegand ca cei nascuti aici sunt inconjurati de limba engleza, de americani, au nevoie sa li se comunice pe intelesul lor; in acelasi timp parintii care pun pe primul loc Scriptura si pe al doilea traditiile si/sau legaturile/dorul prea mare de limba romana si ce e raomanesc, nu ar accepta sa nu se predice si in Engleza de dragul copiilor lor, si in ultima instanta s-ar muta la o biserica americana.

 30. Noi mergem la americani, si clasa noastra de sunday school citeste cartea Radical de David Platt, e excelenta, cartea arata ca de multe ori noi crestinii ne-am format niste traditii si tinem asa de tare la anumite lucruri, sau conforturi (in cazul de fata limba romana), ca uitam scopul principal al bisericii, glorificarea lui Dumnezeu prin facerea de discipoli.

 31. Com one ,you guys. We had to learn English to have a job..” Yes”. Why can’t they learn Romania.????Don’t tell me is the pastor responsibility for your children. „

 32. Oare tinerii acestia nu au acasa biblii in Engleza? Oare mantuirea sta in limba vorbita de noi sau in Mesajul Evangheliei? Va spun eu dragi tineri ca vina nu-i la pastori, este la parintii vostrii care nu si-au facut timp sa stea cu voi acasa la cititul Scripturii, la studiul ei, ori in romana ori in engleza. Educatia crestina nu incepe la Biserica, ci acasa, asta de la varsta frageda a copilariei. N-au timp nici sa se joace cu voi, nici sa calatoreasca cu voi, nici sa va verifice temele, de aceea ati ajuns aici.
  Tragic ca in loc sa vada bogatia si binecuvantarea lui Dumnezeu in voi, parintii vostrii au vazut-o in a face bani, in multe job-uri si asa ati ajuns sa nu mai aveti nici respect fata de autoritatea bisericii. Sa spui ca sunteti discriminati si pierduti pentru totdeauna, ca nu va da cineva 30 de minute sa predicati voi, mi se pare rupere de realitate. Stiti de ce? Fiindca v-ati facut bisericute in Bisericile parintilor vostri, in loc sa faceti studiul Biblic si rugaciunea impreuna cu parintii si bunicii vostrii, v-ati separat, ca sa fiti voi de voi, sa va dati invataturi dupa cum vreti voi si astfel sa credeti ca voi ati devenit autoritate in Biserica si sa sfidati orice autoritate a Bisericiii locale si chiar valorile de morala crestina, respect si integritate in lumina adevarului Biblic. De fapt voi tinerii romani aveti nevoie de pocainta, lepadare de sine si intoarcere la Hristos, integrare in Trupul Lui (Biserica), sa va dati seama ca nu sunteti discriminati, ci probabil neglijati si abandonati, abandonati in favoarea materialismului, a mamonei. Dumnezeu sa trezeasca parintii din bisericile neoprotestante, sa fie cu adevarat responsabili si alaturi de ei tinerii si copiii nostrii, pentru a vedea fiecare din noi ca intr-o zi vom sta inaintea Scaunului de Judecata a lui Dumnezeu si prima data vom fi intrebati de cei din familia noastra.

 33. Tineri americani, am o sugestie pentru voi. Daca liderii in varsta nu va inteleg, si situatia e atat de grava printre tinerii romani, copii de emigranti veniti din Romania, dece nu gasiti intre voi lideri seriosi, spirituali, intelepti, care sa va invete si sa va ajute in aisalva pe cei pierduti. Sunt atatea biserici (cladiri) si catedrale goale sau folosite doar cateva ore pe saptamana, pe care a-ti putea sa le inchiriati. Dece va truditi sa-i condamnati pe cei batrani cu „omorarea-copiilor”, poate voi sunteti mai capabili, si-i intelegeti mai bine pe cei pierduti, Biblia spune ca omul nu poate sa inteleaga mai mult decat i s-a dat. Puteti vorbi, canta, predica in l. engleza, numai sa traiti o viata sfanta, si Dumnezeu sa fie cu voi. Puteti face asta si in bisericile romanesti, cand nu este program, daca ai rugati, si cereti bisericii, si celor ce conduc comunitatea. Daca sunteti seriosi, si bine intentionati, nu cred ca oamenii lui Dumnezeu, care au cu adevarat Duhul lui Dumnezeu, o sa fie impotriva. Imi amintesc cand eram tanar slujitor intr-o tara comunista, cum ne staduiam sa gasim oportunitati sa-L slujim pe Domnul, urmariti de militie si securitate, in conditii mult, mult mai vitrege, caci „cine cauta gaseste”. Primii crestini au sapat catacombe sub pamantul Romei, pentru a se intalnii, si pentru a se ruga ……. Voi sunteti inteligenti si capabili, puteti combina experientele spirituale mostenite dela parintii vostrii, si sa luati si ceea ce au bun fratii americani (numai ce e bun), caci avem si noi romanii multe de invatat
  dela ei. Please, nu va irositi energia si timpul, caci viata este scurta, si anii trec, in timp ce multe suflete se pierd: „Rascumparati vremea caci zilele sunt rele ” ( Efeseni 5;16)
  Stefan Matasaru, NY

  • Stimate frate Stefan, daca ati citit atent articolul nostru, noi am incercat pe cat posibil, ca sa cuprindem in el toate problemele pe care le avem, atat cu generatia tanara cat si cu pastorii romani. In punctul doi din articolul nostru, adresandune pastorilor romani le-am spus: „2). Biblia ne spune: ca in Hristos nu exista nici Iudeu, nici Grec; nici Roman nici American. Noi toti suntem una prin credinta in Isus Hristos (Coloseni 3:11). Cu toate ca stiiati lucrul acesta, „datorita impotentei dvs. de-a predica si-n limba engleza si-a groazei c-o sa va pierdeti postrul si salarul, i-ati descriminat si i-ati pus pe fuga; pe toti tinerii romani si frati americani, care s-au oferit ca sa ajute generatia tanara, cu predici si-n limba engleza.”

   In realitate frate Stefan, in bisericile romane se da o lupta demonica, ca pe toate caile posibile sa ne inprastie, nu ca sa ne adune. Va dam un exemplu, cu cativa ani in urma in Chicago, tinerii din acest oras si-au gasit un lider de tineret care le predica-n engleza, si se adunau cu sutele. In momentul in care au aflat pastporii romani de dansi, imediat si-au dat o intalnire secreta pentru a le stopa lucrarea. La intrunirea pastorilor, problema a fost pusa in felul urmator: “Fratilorrrr!!!!!! aveti mare grijaaaa!!!!!! daca acesti tineri se vor ridica si vor fi promovati, noi ne vom pierde functiile si salarul. Pentru fapul ca noi nu putem predica si pe limba lor, acestia fiind multi isi vor aduce pastori care predica-n engleza, in felul acesta se va termina cu noi”. Dupa intalnirea pastorilor, lideri de tineret au fost exclusi din biserica, iar tinerii au fost imprastiati fiecare la biserica din care faceau parte. In cazul dansilor, pastorii romani au implinit Biblia si mai exact au implinit versetul din Matei 23:13 care spune: …voi inchideti oamenilor Imparatia cerurilor: nici voi nu intrati in ea, si nici pe cei ce vor ca sa intre, nu-i lasati sa intre.

   Ceia ce ne uimeste pe noi mult de tot, nu sunt numai pastorii romani frate draga. Oameni de natura dansilor, intodeauna au fost sunt si v-or fi. Pentru faptul ca munca de pastor in special in America, este o munca foarte usoara, bine platita si le poseda o multime de avantaje, foare multi oameni de rand, pentru faptul ca nu li se cere nici o pregatie si nici o chemare Dumnezeiasca, se zbat ca sa ocupe asemenea posturi. Problema mare pe care o avem noi, nu sunt doar dumnealor, sunt si un numar destul de mare de fratii si chear si de parinti ai multor tinerii, din bisericile romane. Oameni acestiea in general, pentru fatul ca dumnealor nu citesc Scripturile, sunt cu totul dependenti de pastori dansilor, ca sa-i conduca in viata de crestin. Multi dintre dumnealor pentru ca nu cunosc Scripturile, au facut din pastorii dansilor adevarati Dumnezei, iar iei au ajuns ca sa fie niste roboti la discretia acestora. In biserici de exemplu, cand pastorul le spune ca toata lumea sa strige aleluia, toata lumea striga aleluia, cu toate ca nici unul na simtit nimic. Cand pastorul le spune sa ridice mainile sus, toata lumea ridica mainile sus, cu toate ca nu era cazul. Cand le spune sa bata din palme, toata lumea bate din paleme. s.a.m.d. In cazul copiilor de exemplu, daca pastorul dansilor le-a spus: „ca nu eii sunt vinovati de pierderea copiilor;” dumnealor ii crede pe cuvant, cu toate ca Biblia le spune: „ca blestemat este omul care se increde in om.” Daca pastorul le spune „ca nu trebue sa se predice si-n limba engleza in biserica,” cu toate ca cei mai multi si-au pirdut deja aproape toti copii, din lipsa de cunostinta a Cuvantului Lui Dumnezeu, acesti fratii accepta decizia pastorului si se lupta cu noi, ca sa ne oprim din lucrare. De opt ani de zile le repetam acestor frati, aceiasi fraza din nou si din nou, „ca nu vrem nimic alceva, decat 30 de minute predica si-n limba engleza, pentru a le salva copii pentru cer”, cu toate ca este foarte clara, cei mai multi habar nu au pentru ce ne luptam si de ce cerem asemenea predici, si interpreteaza lucrarea noastra te miri ce. Omeni acestia sunt cu adevarat de groaza!!! Copii dansilor pierduti, sunt drogati intrun fel, iar dunealor sunt drogati de pastorii romani intrun alt fel. Tragedia mare este, ca tratament nu se gaseste nici pentru uni nici pentru ceilati. Asa ca, noi am ajuns ca sa ne luptam la infinit, cu niste oameni care nu stiu pe ce lume traesc.

   In ce priveste problema cu pastorii romani, din cate ne-am interesat noi am putea s-o rezolvam forte repede si foarte usor. Pentru ca asa cum nu acesta-i Dumnezeu, tot asa nu aceasta-i este nici America. Problema este, ca daca cei mai multi din poporul roman nu ne intelege si nu ne suporta in aceasta lucrare, suntem forte limitati in ceia ce putem sa facem, speram ca n-eati inteles. Multa pace va dorim.

 34. Stimate frate Simion, in calitate de crestin, in primul rand noi trebue ca sa stim, care este definitia unei biserici, cui ii apartine si ce ne cere Dumnezeu ca sa facem in aceste cladiri. Definitia Biserici lui Dumnezeu o gasim scrisa in. Mat. 16:18, 18:17; 1 Cor. 1:2; 2 Cor. 1:1; Apoc. 1:3. Aici ni se spune foarte clar, ca Biserica este un organism nu o organizatie, cum o numesc cei mai multi. Biserica nu este o institutie sociala si nici nu trebuie definita in termeni sociali ca “Biserica Romana”. Biblia ne spune, ca in Hristos nu exista nici Iudeu, nici Grec; “nici Roman nici American”, nici biserica romana nici americana. Toti suntem una prin credinta in Hristos Isus: Galateni 3: 26, 28. Biserica ii apartine Lui Domnului si nu oamenilor, nu romanilor si nu pastorilor. Dumnezeu este capul biserici si tot El este si cel care pune randuieli in casa Lui.

  Neati spus: „ca parinti nostri sunt vinovati si nu pastorii”. Noi va vom dovedi-o biblic ca pastori sunt vinovati si mai putin parinti nostri. In Marcu 16:15 Domnul Isus le-a spus-o ucenicilor si apoi pastorilor romani: “Mergeti in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la orice faptura”, (NU numai romanilor si NU numai in romaneste). In cazul acesta, pastorii romani l-au sfidat pe Dumnezeu si poruncile Lui, si si-au ales limba si poporul roman, pentru ca sunt mari patrioti si-n cazul dansilor, nu mai trebue ca sa mai invete inca o limba straina. Prima porunca pe care ia dat-o Domnul Isus lu Petru si apoi pastorilor romani a fost: „pasteti mieluseii mei”. Pastorii romani l-au ignorat pe Dumnezeu si dorintele Lui, si si-au ales oile batrane, pentru ca acestea dau lana si branza mai multa, iar pe mieluseii i-au scos afara din Stana, pe motivil ca behaeste intr-o limba straina. Hrana pregatita meilor, le-ai furat-o talhareste si le-au dat-o oilor batrane, cu toate ca acestea naveau nevoie de ia, iar mieluseii au ajuns ca sa piarda din lipsa de-o hrana adegvata nevoilor lor. Pentru a-i recuperarea, Dumnezeu le-a poruncit, pastorilor si nu parintilor „ca sa-si lase turma si sa te duca in cautarea lor”, sa-i aduci din nou in staul, sa le lege ranile si sa le aline durerea, si n-au fcut-o. Pentru faptul ca n-au fost ajutati, acesti mieluseii s-au pirdut prin pustiul lumi acesteia, iar uni au ajuns rau de tot. Asa cum puteti realiza frate draga, pirderea lor a fost cauzata de pasori romani si nu de parinti dansilor. Parinti ne-au adus duminica de duminica in biserica si din cate au stiut eii, ne-au spus despre Dumnezeu. Motiviul ca astazi ne luptam din rasputerii ca sa ramanem in biserica si langa Dumnezeu se datoreaza parintilor nostri si NU pastorilor. Pentru incapatinarea dansilor, pastorilor romani li sa dat sentinta si isi astepta condamnarea. Biblia ne spune ca: „Vai de cel ce va face pe unul dintre acesti micuti ai mei sa pacatuiasca, ar fi mai de folos pentru el sa i se lege o piatra de moara de gat, si sa fie aruncat in adancul marii.

  Mai mult decat atat, dorim sa va spunem frate draga, ca mantuirea este personala si nu se mosteneste din parinti. Bibliea ne spune, ca ea vine in urma auziri Cuvantului Lui Dumnezeu. Pana la urma, orcat sar stradui parinti ca sa-si invete copii Cuvantul Lui Dumnezeu, decizia ramane la aprecierea si hotararea fiecarui individ. Cu alte cuvinte, atat parinti cat si chear Dumnezeu, nu-l vor putea forata pe acel individ ca sa se pocaiasca, daca el refuza mantuirea, speram ca ne-ti inteles. In ce priveste fraza dumneatale prin care ne spuneti „ca ne lipseste lepadare de sine si pocainta”. Am vrea sa stiti ca inainte de-a ajunge la lepadare de sine si pocainta, noi trebue ca sa auzim cuvantul Lui Dumnezeu pe limba noastra, pentru a-l intelege. Numai dupa aceia v-om putea ajunge la o adevarata lepadare de sine si pocainta. Ce pacat, aveti copii de varsta nostra si nu intelegeti si nu vedeti situatia din bisericile romane romane din America si Canada.

  Ceia ce le cerem noi acestor pastrori romani, am vrea sa stiti nu-i de loc prea mult frate draga. Dumnezeu le cere mult mai mult acestor fratii, le cere ca sa-si de chear si viata pentru salvarea nostra. Multa pace va dorim.

 35. Dear Cristian Sirbu, I am totally in agreement with what you said. But that doesn’t give ,us ,all an excuse that we do not understand the language. We do,but „we will love to do church „our way”that is what I see here. Here is not about language barriers . And contradict me ,please,if I am not right. There are a multitude of churches that have services in English ,every other Sunday or at least once a month. And I do not exaggerate when I said a multitude. Went to the ROMANIAN Youth convention on the east coast this spring, beside one sermon everything ,I mean everything was English . I put Romanian with capital letters . Are we ,Romanians,do we want to associate we the ROMANIAN community or not?! Do we want to do church the „american ” way or the ROMANIAN way?! Or God’s way?! Those are questions that need a thorough soul searching and an honest answer,first to ourselves than to the community,if you ,still want to be a part of it. Culturally,a lot of the youth are more Romanians ,especially the kids born here ,than a lot of us that immigrated from Romania a decade ago or so.

 36. Se vede ca cei mai multi nu doresc sa inteleaga strigatul tinerilor romani americani crestini .Din ce cauza ? Motivele sint multe si ei le explica foarte bine ,dar impietrirea inimii pastorilor nu duce la nimic altceva decat sa demonstreze ca nu au dragoste pentru ei si interesul este sa-i forteze ca in regimul trecut la ceea ce vedem ca se intimpla.
  Mindria ,egoismul pastorilor care ii conduc ar trebui sa dispara si sa vindece ranile care sint provocate ,iar programul foarte bine ar putea sa-l balanseze si sa-l faca de asa natura incat toti sa fie fericiti si bucurosi ca au ajuns sa faca parte din acelas grup!!!Persoanele care doresc sa-i indeparte si sa-si caute locul in alta parte …inseamna ca nu stiu ce inseamna sa trimiti „un copil in lume nepregatit „.Si pe urma ne intrebam ;din ce cauza copii nostrii au ajuns la ceea ce vedem si implicati unii cu ceea ce se descopera….
  Trist si dureros este ca nu se doreste o colaborare si unitate cat mai trista fiindca ei raman in urma noastra si daca temelia nu este buna si nu se asigura o siguranta stabila …se va ajunge la mari regrete .
  Interesant este ca nu sintem in o faza de inceput in aceasta tara in care limba de baza este „engleza” si pentru orice formular …problema …adresarea si complectarea se face in engleza si nicidecum in romaneste …..Oare nu trebuie sa ne integram in societate si in programe conform cerintelor tarii in care traim ? Tinerii de azi trebuie sa primeasca stafeta si tranzactia trebuie sa fie facuta in modul cel mai crestinesc si cu multa dragosate.Nu trebuie sa fim „nationalisti ” atit de tare incat sa-i ignoram si sa nu-i ajutam fiindca ….vrem nu vrem am ajuns in o tara straina in care ne asimilam si trebuie sa o facem in modul cel mai crestinesc …..
  Doar privind un caz national,dorim sa fim ca ei ?;
  http://www.bzi.ro/ungurii-mai-cer-odata-autonomia-352370
  Deci si in Bisericile romanesti ,cei in virstra doresc la fel sa tina cu putere doar in programele romanesti, uitind ca sintem de atitia ani in o tara straina unde trebuie sa ne asimilam si copii sa nu-i formam nationalisti ,ci credinciosi dar in puterea comunicarii care exista aici fiindca constitutia acestei tari este in engleza la fel ca si legile si structura care este .Trebuie sa lasam mindria si nationalismul de o parte si sa fim cat mai eficienti pentru pregatirea tinerilor si sa fim ca si misionarii care misioneaza in tari straine si doresc sa aduca la credinta si mintuire pe cei din jur prin puterea de comunicare care exista acolo si nicidecum romaneste fiindca ar fi un randament foarte mic.Impietrirea pastorilor de a asculta glasul tinerilor demonstreaza ceva firesc si ceva care le asigura doar confortul lor firesc dupa cum tinerii explica. Nu fiti impietriti la strigatul lor si nu ajungeti ca preotii din Ierusalim pentru a implini doar un ritual prin care va gasiti confortul vietii voastre …jertitiva si aplecativa spre mielusei si oite …si astfel ve-ti fi fericiti ca a-ti vindecat rani si a-ti salvat vieti spre mintuire ……Si in special seara cand sint foarte multi tineri ..macar jumatate din program dedicati-l in engleza fiindca astfel o sa ajungeti la Biserici cu tineret care va iubesc si va sustin si o sa aiba alte subiecte despre voi …..Intarirea si unitatea ajunge implinita doar prin sustinere reciproca .Nu-i folositi doar pentru colecta si sa sta in banca plictisiti fiindca nu inteleg nimic .Puneti doua scrinuri pe pereti cu mesaje si in romaneste si in engleza atit pentru predici ..cat si pentru cantari ,fiindca azi tehnologia ajuta pe toti …iar cei mai in virstra si ei pot sa aiba aparate de translatare in urechi la fel ca tinerii …daca nu inteleg engleza….Sa nu fim partinitori si nici egoisti fata de cei care ne urmeaza…
  Iar in incheiere unii pastori romani , care rasfoiesc foarte mult paginile virtuale si se prezinta in pozitii pentru predicare si conducerea Bisericilor sa mediteze bine si adinc la mesajul din acest subiect astfel predicat ;
  http://www.westernjournalism.com/new-research-pastors-deliberately-keeping-flock-dark/2/#gXCciKRCdJBoFCge.99
  Fiindca in romaneste nu au ajuns sa inteleaga mesajul scris al apostolului Petru care il scrie in intiia sa epistola ;”…8. Mai presus de toate, sa aveti o dragoste fierbinte unii pentru altii, caci dragostea acopera o sumedenie de pacate.
  9. Fiti primitori de oaspeti intre voi, fara cartire.
  10. Ca niste buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi sa slujeasca altora dupa darul pe care l-a primit……1. Sfatuiesc pe prezbiterii dintre voi, eu, care sunt un prezbiter ca si ei, un martor al patimilor lui Hristos si partas al slavei care va fi descoperita:
  2. pastoriti turma lui Dumnezeu care este sub paza voastra, nu de sila, ci de bunavoie, dupa voia lui Dumnezeu; nu pentru un castig marsav, ci cu lepadare de sine.
  3. Nu ca si cum ati stapani peste cei ce v-au cazut la impartire, ci facandu-va pilde turmei.
  4. Si cand Se va arata Pastorul cel mare, veti capata cununa care nu se poate vesteji, a slavei.”

 37. I don’t know what to say, i was born in Romania and moved to Canada when i was 29 and the city i live has no Romanian church so we go to a Canadian church and maybe thats something that you should think about it if the Romanian church will not spare half an hour maybe its better to attend an American/Canadian church where the service is in English…. This is just my thought

 38. Dear Natalia Pavel, my feeling is that the problem they (the romania-american youth/teenagers) have is really the language. I’m coming from a youth leadership background in Ro and I am involved with youth ministry here for more than 10 yrs. now. Most of the youth in our church grew under my eyes. Yes they understand romanian when their parents talk to them but they simply don’t get the meaning of a lot of expressions or phrases preached by romanian preachers. A lot of them don’t get more than 20-30% of the sermon. And yes, you talk to them in romanian after service, they understand you. But the simple romanian language (and a lot if english too) spoken home it is not the language preached at church. That’s the problem that i see. Not the „romanian way” of having church. I am pretty sure most of the Romanian churches offer worship and message similar to the American churches. Yes, they super exagerate saying that „the youth is lost forever” etc. but i think we do have a problem with not alowing more english language in our churches. 30 minutes out of 4-5 hrs of service every Sunday is not a lot to give them. Twice a month or one Sunday i don’t think it’s enough.

 39. Frate „reprezentant al tinerilor”, apologia asta in apararea atitudinii voastre impotriva pastorilor nu poate fi generalizata. Cu siguranta ca nu toti pastorii din bisericile romanesti din America ignora mieluseii si nu toti pastorii ignora lucrarea de propovaduire a Evangheliei tuturor oamenilor, indiferent de limba vorbita. Eu cred ca majoritatea pastorilor urmaresc sa implineasca cerintele Scripturii in sensul subliniat de dumneata.Exceptiile de la Adevar sunt de condamnat cu siguranta si nu trebuie generalizate. Cu privire la mantuire, vreau sa va spun draga frate (si dragi frati tineri) ati subliniat bine ca este personala si in urma auzirii Cuvantului. Ceea ce nu ati subliniat este implicarea parintilor si responsabilitatea lor inaintea lui Dumnezeu in a invata copilul calea pe care trebuie sa mearga. Daca parintele nu-si face datoria in sensul acesta, cu siguranta ca un pastor in jumatate de ora pe saptamana, nu o poate face. Pe de alta parte, daca acasa parintii vostrii, nu s-au rugat cu voi, nu au citit Biblia cu voi de mici, nu v-au dat valori, degeaba incercati sa cereti imposibilul pastorilor din Bisericile romane. Primii care au aceasta responsabilitate sunt parintii, degeaba vreti sa faceti din pastorii bisericilor „popi ortodocsi”, Biserica lui Hristos este un organism viu, in care fiecare suntem responsabili si ne completam unii pe altii. Ce ati invatat voi din societatea americana, doriti sa implementati in Biserica, o toleranta desucheata, o toleranta in care fiecare face ce vrea, binenteles ca asta se aplica prin ignorarea oricarei autoritati a Bisericii. De ce? Pai tocmai fiindca respectul fata de autoritate se invata in familie si se aplica in Biserica si in societate. Daca acest respect l-am pierdut inseamna ca putem trage de urechi pe oricine si generaliza orice ne trece prin cap ca fiind un adevar vazut prin prisma noastra de-a vedea lucrurile. Pe de alta parte frate, o mare vina a Bisericii este despartirea pe care a facut-o prin „bisericutele” de la scoala duminicala. Daca sublineai faptul ca noi suntem un organism, atunci ar trebui sa fim un organism si aici. Bisericile insa se pare ca au ales sa desparta turma si fiecare parte sa-si puna invatatori dupa cum le place. Ce mosntruos sa vezi un picior luind-o intr-o parte, o mana in cealalta, tot asa cred si in cazul Bisericii. Nu cred ca e vorba de limba aici,draga frate, ci de atitudine. Dumnezeu sa ne tina in Harul Sau impreuna, parinti, tineri, copii si bunici, sa ne trezeasca prin Duhul Sfant si in vremuri ca acestea sa fim gasiti in stare de veghe si nu in dezbinare.

 40. Frate Simion, in toti acesti 8 ani de lupa pentru introducerea si a limbi engleze in bisericile romane, ce-a mai mare problema a noastra a fost si este, cand in public suntem nevoiti ca sa ne rafuim cu cate un taner mai slabut de minte, sau cu uni dintre parinti dansilor, care nu vad si nu pot sa inteleaga nimic. Sinceri sa fim, noi de la dvs. cei care aveti copii, care sunt in aceiasi situatie ca si noi, asteptam mult mai mult. Daca dvs. nu veti putea intelege motivatia luptei noastrea, ne intrebam cum ne vor intelege restul fratilor care n-au copii, sau care au copii foarte mici. Daca chear dvs. ca parinti v-ati gasit ca sa dati in noi generatia tanara, luand aparaea acestor pastorii romani, sansa noastra de-a sfarsi cu bine si suces aceasta lucrare, va fi imposibila. Citind mesajel dvs. ne straduim ca sa intelegem, motivatia confruntari cu noi. Mai exact, nu realizam ce doriti ca sa ne spuneti si car-i pozitia dvs. cu privire la aceasta lucrare. Am vrea sa stim, daca intradevar sunteti deacord, ca din cele aprocsimativ 11 ore de program la saptamana din bisericile romane, sa ni se dea si noua cel putin 30 de minute predica si-n limba engleza, ca si noi sa putem fi savati pentru Cer. Da sau nu? Daca da dorim sa va intrem, ce rost are toate incaerarile acstea? Daca nu, regretabil va spunem ca sunteti foarte gresit. In realitate Dumnezeu va cere mult mai mult sa faceti pentru noi. Biblia ne spune, ca cine are doua haine sa imparta cu cel care n-are niciuna. Daca ne v-eti spune, ca fetele dvs. si toti ceilati tinerii stiu romaneste si nu este nevoe de predici si-n limba engleza, va v-om spune din nou, ca sunteti foarte gresiti. Daca doriti ca sa va convingeti ca cei mai multi nu inteleg romaneste, urmariti va rugam raspunsurile fratilor la articolele noastre.

  Obsevam ca sunteti foarte infuriati pe parinti nostri. Cu toate ca v-am scris destul de mult despre eii, veniti din nou si din nou cu acelasi subiect, incercand ca sa-i intaratati la manie si sa va luati la tranta cu eii (figure of speech). Eii sunt gata ca sa va acomodeze dorinta dar nu-i v-om lasa noi, pentru faptul ca aceasta-i lucrarea noastra. In paragraful de mai sus, v-am scris mai multe lucruri despre responsabilitatea parintilor, si obsevam ca nu ati inteles ce dorim sa va spunem. Asa ca v-om incerca din nou. Or ce-ati spune dvs. si orcat i-ati acuza pe parinti nostri, dansi isi au obligatia data de Dumnezeu, ca sa le spuna copiilor despre Cristos. Nici unul dintre dumnealor, nu-si va putea baga copii in Rai cu forta si nici cu parul. Aceasta se datoreaza faptului, ca asa cum va spuneam adiniuara, mantuirea este personala iar Dumnezeu nu le permite aceasta. In ce priveste predicarea Evangheliei copiilor in limba engleza, am vrea ca sa stiti ca si parinti nostri au aceliasi slabiciuni si aceliasi dificultati, pe care le au si pastorii romani. Vocabularul dansilor de cuvinte in limba engleza este forte limitat, si orcat s-ar stradui eii ca sa ne explice Biblia, dupa foarte scurt timp se impotmolesc si se dau batuti. Vreti nu vreti ca sa intelegeti, aceasta este adevarul frate draga. Chear daca i-ati arde pe rug sau i-ati duce la spanzuratoare, tot n-ati rezolva nimic cu eii. Stiti zicala romaneasca care spune: „de unde nu este, nici Dumnezeu nu cere”. Tinad cont de toate acestea, am dori ca sa va intrebam: „de ce nu doriti ca-n bisericile romane, sa se accepte si frati capabili care sa predice si-n limba engleza. In cele 30 de minute cerute de noi, ar rezolva atat neputintele parintilor cat si problema pastorilor romani, si totul ar fi bine.

  Ne-ati mai spus ca: „cu siguranta ca nu toti pastorii din bisericile romanesti din America ignora mieluseii si nu toti pastorii ignora lucrarea de propovaduire a Evangheliei tuturor oamenilor, indiferent de limba vorbita. Eu cred ca majoritatea pastorilor urmaresc sa implineasca cerintele Scripturii in sensul subliniat de dumneata. Exceptiile de la Adevar sunt de condamnat cu siguranta si nu trebuie generalizate”. Da frate draga aveti dreptate, mai sunt printre pastorii romani si uni care, din cand in cand dau predici si-n limba engleza. Avem si noi o lista cu 22 de biserici romane, care unele mai mult altele mai putin, intradevar acomodeaza tinerii cu predici si-n limba engleza. https://tineriromaniamericani.wordpress.com/…/romanian…/ . Problema noastra este, ca ceia ce fac dansi nu-i suficient. Va dam un exemplu: daca in Portalnd de exemplu, o biserica romana mai da din cand in cand predica si-n limba engleza, aceasta nu le va folosi la nimic tinerilor din Detroit, da sau nu? Ceia ce dorim noi este, ca toate bisericile romane sa faca aceasta lucrare si nimeni sa nu se mai atinga, de cele 30 de minute din program oferit tinerilor. O alta problema este, ca avem si pastorii romani care se lupta din rasputeri, pentru stoparea acestei lucrari, ca nu cumva in timp generatia tanara sa le ia postul si salarul. Mai grav decat atat, avem si pastorii foarte in varsta (trecuti de 70 de ani), care la cerinta tinerilor au protestat, preferand ca sa rupa biserica, numai ca sa nu le dea tinerilor nimic. In ce priveste cuvantele „exceptii si generalizari” am vrea sa stiti, ca daca procentul negativ este foarte mare, iar cel pozitiv este foarte mic, este o exceptie si se poate generaliza frara reperursiuni. Va dam un exemplu practic: sa zicem ca aveti un copil mic, si-l veti hrani doar o data la saptamana, sau tot de doua ori pe luna. In cazul dansului, mancare pe care i-ati dat-o nu-i va folosi la nimic. Ori cu ia ori fara ia, el orcum va muri. Ceia de ce are nevoe este, o hrana constanta si la timp. Multa pace va dorim.

  • Mare grija cu Ioanas asta ca are pusca cu luneta, arme grele, pistoale adevarate. E tare la astea.

 41. Rachel Big Natalia Pavel I agree with you! I was born in America and my parents taught me ROMANIAN! They are not ashamed of it like some. I speak and understand it just fine. English as well. I don’t get why some Romaricans do not put any effort in learning the language if they say they’re having trouble understanding , (it’s an easy language) it’s a beautiful language to know and speak! Look for example at the Jewish in America they strive to keep their language and culture alive! And so many others nationalities here do. It’s your culture, learn it! YOU HAVE NO EXCUSE! after all you’re on the land of opportunity! And you have the opportunity and freedom to learn it, that is if you WANTED to. Otherwise, you choose to be „lost” in the Romanian church.
  August 27 at 11:21pm

 42. That’s a great point, Rachel – Romanian is indeed a beautiful language! However, the unfortunate truth is that there are many „Romericans” – as you say – that don’t speak the language well, and through no fault of their own. I know kids in our youth group whose parents are both out working 2 jobs during the week just to make ends meet. These are not the „rich” type that someone else mentioned, who are in America to acquire wealth, but the type who have to work very hard for the little that they have. They want to stay in touch with their Romanian roots and heritage but are hungry for the Word. Every church community is different, so I cannot speak for anyone else, but for our community, we find that teaching in English is effective and beneficial for our young people.

 43. This is such an important step for traditional Romanian churches in „The West” to take. Jesus commands us to go out into all the world, to make disciples of all nations. Maintaining a homogenous, exclusive culture within another culture fails to reach out to the community and fulfill this command. This is why we started preaching in English at least once per week more than two years ago. Elim Romanian Church in Dallas even changed its name to The Bridge Church so that our non-Romanian friends and family can feel comfortable, and not like outsiders. It’s not perfect, we are a work in progress and we have a lot to learn and do to fulfill the command of Jesus regarding evangelizing our communities and the world, but teaching our youth about Jesus is important – for both parents AND pastors and church leaders – and we must do so in a language they understand.

 44. Draga frate, tineriii in general au studiile biblice si mesajele din cursul saptamanii in engleza. Ceea ce subliniam eu cu privire la lucrarea cu tinerii era faptul ca daca parintii nu se ocupa acasa de tineri, totul este insuficient. Biblia spune parintilor sa invete pe copil Calea pe care trebuie sa mearga. Eu nu sunt impotriva voastra sa aveti un mesaj in engleza, doar vreau sa va spun ca problema este mai adanca de cum o vedeti voi. Avand in vedere studiul Biblic din cursul saptamanii si de duminica dimineata, aveti destul si suficient mesaj in engleza, mai mult de doua ore si jumatate. Daca nu va ajung astea mai puteti avea si 30 de minute din serviciile divine de duminica, insa daca nu este pocainta si respectarea autoritatii Bisericii, nici asta nu se va rezolva. Problemele de traire in pacat se rezolva prin interventia lui Dumnezeu si raspunsul vostru la glasul Lui. Daca Cuvantul nu este o hrana zilnica in viata voastra, degeaba ati avea toate serviciile in engleza. Dupa modul dumneavoastra de-a pune problema mie mi se pare o lipsa de respect fata de pastorii din biserica, lipsa de respect bazata pe cei sapte ani de-acasa, pe moralitatea crestina asimilata de voi acasa. Sa spui dragul meu frate, ca tinerii romani se pierd datorita faptului ca pastorii nu va dau voua jumatate de ora de predica, mi se pare o exagerare si-o aroganta care nu ar trebui sa va caracterizeze. Poate ar trebui sa va analizati viata si sa vedeti ca omul se pierde datorita pacatului si refuzului la pocainta. Ai abordat un subiect important si major insa l-ai abordat simplist si intr-un mod arogant. Pun asta pe baza lipsei de experienta si a varstei fragede si zic sa mai analizati odata problema si sa vedeti ca inainte de-a arunca vina pe pastorii romani, batand tare cu piciorul in pamant ca nu fac cum ziceti voi, ar trebui o analiza pertinenta a vietii voastre si-o apropiere de Cuvantul lui Dumnezeu care este Viu si lucreaza.

 45. Please add The Bridge Church in Dallas, Texas to your list of churches with English and Romanian Sermons! http://www.BridgeDallas.org
  The Bridge Romanian Church | Dallas, TX
  http://www.bridgedallas.org
   Welcome to The Bridge Romanian Church of Dallas, TX Our mission is simple: C onnecting people to NEW LIFE in Jesus Christ. Stay connected and let’s enjoy the process together.

 46. Thank you and God bless you brother Mark Milas. It will be our pleasure, to add The Bridge Church of Dallas Texas to the list. Please check if the information we have is correct.

  The Bridge Romanian Church | Dallas, TX Pastor Daniel Melen. We are having english speaking sermons, at every Sunday services. Our mission is simple: Connecting people to NEW LIFE in Jesus Christ. SERVICE TIMES: Sunday | Worship Experience | 10 AM. Wednesday | Youth Night | 7:30 PM. Address: 3726 Pruitt Ave. Dallas, TX 75227 Contact: http://www.bridgedallas.org/connect.html. We welcome the “Romanian American Youth”, from all religious denominations.
  CONNECT
  http://www.bridgedallas.org
  SERVICE TIMES Sunday | Worship Experience | 10 AM Wednesday | Youth Night | 7:30 PM 3726 Pruitt Ave. Dallas, TX 75227

 47. Rachel Big Yes, but they’re not at home in the evenings to at least speak it? Or they go straight to bed when they all get home and not talk? I’m not a rich Romerican either but when I got home from school my parents spoke Romanian to me. My two sons , 5&7, both started school knowing Romanian as first language, I started school not knowing English, I seriously think if there’s a will there is a way! I understand the hunger for the Word, and I agree, teaching in English in our Romanian churches is effective on a lot of the little ones, but why can’t Romanian teachings be as equally effective and beneficial in the church to them? After all we ARE Romanian, no? And you’re right it’s not the child’s fault.
  August 28 at 12:03am

 48. Dragi tinerii romani americani cu durere va scriu sa nu aveti asteptari prea mari de la acesti pastori care conduc in ziua de azi bisericile romane din america sau de aiurea pentru ca o sa fiti dezamagiti din ce in ce mai mult. … 90% din acesti pastori sint scholiti de comunisti, masoni si biserica catolica si agenda lor este de a distruge suflete nu de a cistiga pentru Cristos . Sint biserici care au propria constitutie interioara a biserici care trebuie sa o insuseasca fiecare mebru iar cei ce nu sint deacort sint marginalizati si chiar bagati in puscarie . Asa ca nu va faceti iluzii cu privire la ajutorul pastorilor ca nu il veti avea numai daca veti face pact cu ei devenind agenti de manipulare si confuzie generala . Mafia comunista penticostala ii foarte activa in bisericile romane sub atenta supraveghere a unor pastori cu influenta care slujesc doar pt bani. Pentru ei biserica nui altceva decit un mijloc de facut bani multi.

 49. Vai de pastori comunisti care au facut din casa Domnului si turma pasuni Lui mijloc de imbogatire . Care or napastuit pe orfan, pe vaduva si strainul nu a gasit drept la ei, vai de pastori care cu ajutorl prorociilor mincinosi pastoresc turma pasuni Lui de sila si pentru cistig mirsav. …. Vai de ei ca or facut din biserica , organizatie non-profit ca sa profite ei pina li se bulbuca ochii de grasime. …. uitativa voi frati romani cui ii pasa de cel cazut? Nimanui. Pe cine il intereseaza daca singur si nai ajutor? Pe nimeni. …. …… Va marturisec ca eu sint venit la pocainta din lume si pot sa va asigur ca nimanui nui pasa si nu are interes pentru cineva venit din afara, ba mai mult cei din biserica te ajuta sa nu cresti spiritual au ei metodele lor din tata in fiu la penticostali, ca cei veniti sa fie marginalizti.

 50. In sfirsit am avut ocazia sa auzim predica pastorului Leonard Semenea ;
  http://www.credo.tv/index.php/live
  cu un mesaj puternic pentru a se intelege mesajul vostru „tineri romani americani ” si sper ca o sa ajungeti sa-l postati ca pastorii care inca nu au inteles strigatul vostru sa-l inteleaga de acum inainte si sa nu mai ajungeti neglijati in dorinta,cerinta!!!

 51. Amin, Amin frate Viorel Chis, chear ca ne-am bucurat foarte mult de mesajul fratelui Leonard Semenea. Sinceri sa fim, nu ne-am asteptat. Speram ca in sfarsit si ceilalti pastorii romani, intelegand acest mesaj se vor ocupa si de generatia tanara din bisericile romane din America si Canada. In momentele de fata, asteptam nerabdatorii ca sa vedem care sunt si raspunsurile celorlati pastorii romani de la aceasta conventie, cu privire la noi. Sa auzim de bine. Multa pace va dorim.

 52. azi usor se predica;
  http://rodiagnusdei.wordpress.com/2014/10/15/daniel-chereji-dedemonizarea-noii-generatii-biserica-baptista-biruinta-baia-mare-14-09-2014/
  dar se cunoaste realitatea si cauza ? prea putin si raspunsul meu acesta este;
  Cei mai multi nu realizeazasi nu inteleg motivul ,sint impietriti si tinerii le trag astfel semnal de alarma ; https://tineriromaniamericani.wordpress.com/…/venirea…/ Insa se doreste ca strigatul lor sa fie auzit? Nu prea fiindca Satana si slujitorii lui nu se doresc sa fie biruiti si nici adusi la starea de pocainta pentru o adevarata slujire dupa exemplul Domnului Isus .Multi nu inteleg cum duhurile lui Satana lucreaza in Biserici azi prin asa numiti si pretinsi pastori …iar acestia nu doresc sa fie desconspirati sa nu-si piarda salaiile ,confortul …..Greu de inteles ,insa starea unor lideri religiosi a ajuns ca pe timpul Domnului Isus si despre ei Domnul Isus explica multimilor si ucenicilor (Matei capitolul 23 ) ,insa cei mai multi nu inteleg si nu au curajul sa lupte pentru „adevar” si sfintirea Bisericilor.Si astfel cele mai multe Biserici ajung la starea Bisericilor descrise in cartea apocalipsei.Si putini inteleg mesajul…Trist,dureros…dar ce este scris trebuie sa se intimple ;”24. Caci se vor scula hristosi mincinosi si proroci mincinosi; vor face semne mari si minuni, pana acolo incat sa insele, daca va fi cu putinta, chiar si pe cei alesi.” Si azi se intimpla ,iar tinerii au curajul sa explice adevarul…,dar se doreste sa fie ascultati..?Prea putin… si astfel se adevereste ceea ce este scris in Scriptura si cu noi ……

 53. Tineri americani, am o sugestie pentru voi. Daca liderii in varsta nu
  va inteleg, si situatia e atat de grava printre tinerii romani, copii
  de emigranti veniti din Romania, dece nu gasiti intre voi lideri
  seriosi, spirituali, intelepti, care sa va invete si sa va ajute in ai
  salva pe cei pierduti. Sunt atatea biserici (cladiri) si catedrale
  goale sau folosite doar cateva ore pe saptamana, pe care a-ti putea sa
  le inchiriati. Dece va truditi sa-i condamnati pe cei batrani cu
  „omorarea-copiilor”, poate voi sunteti mai capabili, si-i intelegeti
  mai bine pe cei pierduti, Biblia spune ca omul nu poate sa inteleaga
  mai mult decat i s-a dat. Puteti vorbi, canta, predica in l. engleza,
  numai sa traiti o viata sfanta, si Dumnezeu sa fie cu voi. Puteti face
  asta si in bisericile romanesti, cand nu este program, daca ai rugati,
  si cereti bisericii, si celor ce conduc comunitatea. Daca sunteti
  seriosi, si bine intentionati, nu cred ca oamenii lui Dumnezeu, care
  au cu adevarat Duhul lui Dumnezeu, o sa fie impotriva. Imi amintesc
  cand eram tanar slujitor intr-o tara comunista, cum ne staduiam sa
  gasim oportunitati sa-L slujim pe Domnul, urmariti de militie si
  securitate, in conditii mult, mult mai vitrege, caci „cine cauta
  gaseste”. Primii crestini au sapat catacombe sub pamantul Romei,
  pentru a se intalnii, si pentru a se ruga …….Voi sunteti
  inteligenti si capabili, puteti combina experientele spirituale
  mostenite dela parintii vostrii, si sa luati si ceea ce au bun fratii
  americani (numai ce e bun), caci avem si noi romanii multe de invatat
  dela ei. Please, nu va irositi energia si timpul, caci viata este
  scurta, si anii trec, in timp ce multe suflete se pierd: „Rascumparati
  vremea caci zilele sunt rele ” ( Efeseni 5;16)
  Rev. Stefan Matasaru, NY

 54. Stimate frate Stefan, in primul rand noi dorim ca sa ne cerem scuze pentru acest raspuns intarziat. Datorita faptului ca comentariul adus, l-ati trimes pe blog-ul pe care noi de obicei il folosim doar pentru email-uri, l-am gasit cu intarziere. Am vrea ca sa va asiguram, ca nu intentionat l-am ignorat, noi va iubim mult si avem tot respectul fata de dumneavoastra. Nu v-om uitat niciodata faptul, ca-n acesti 8 ani de lupta pentru salvarea tineriilor si introducerea si-a limbi engleze in bisericile romane, in mai multe cazurii ne-ati venit in ajutor. Ce mult ne-am dorii, ca toti pastorii romani din America si Canada, sa aiba gandirea si daruirea dumneavoastra in lucrare. Pentru faptul ca argumentul adus este foarte important si bine venit, vi l-am publicat pe blog-ul acesta, care are cea mai mare popularitate. In continuare, pe cat se poate de scurt, ne v-om stradui ca sa va rspundem intrebarilor aduse.

  Legat de sugestia dumneavoastra va putem sune, ca-n ultimi ani, vazand pierderile care au loc si nevoile mari ale tinerilor din bisericile romane, care nu inteleg mesajele in limba romana; pentru a le spune acestor tinerii despre Cristos pe limba inteleasa de eii, in mai multe orase prin casele noastre, am organizat mai multe studii biblice in limba engleza. Totul a decurs destul de bine, pana in ziua in care pastori nostri romani, au aflat de activitatea noastra. In momentul in care acestia au realizat, ca suntem foarte multi la numar, iar lucrarea noastra ia proportii si se exitinde tot mai mult, au intrat in panica. In Chicago de exemplu, pastorii acestor biserici, de frica ca generatia tanara vor dechide biserici noi romano-americane, s-au unit mai multi dintre eii, si-au inceput procesul de destramare si imprastiere a tinerilor. Uni tinerii au fost brutalizati direct, iar alti au fost amenintati: „ca daca se vor mai aduna pe grupuri, vor fi alungati din bisericile romane”. Liderilor care au condus aceste lucrari, li s-au scos tot felul de vorbe urate, pentru a le distruge credibilitatea; iar apoi, ca sa nu mai aiba acces la tinerii, acestia au fost scosi afara din bisericile dansilor. Pentru a preveni o asemenea lucrare in viitor, pastorii acestor biserici, au infintat tot felul de reguli si randuieli noi, ca tinerii sa nu se mai poata aduna intrun numar atat de mare, din mai multe biserici. Regula dansilor a fost si este: „ca-n viitor, orce grupare de tinerii sa se faca sub supravegherea pastorilor, fiecare tanar in biserica din care face parte”. Asa ca la ora actuala, in mai multe biserici, pastorul principal conduce toate programele tinerilor, predicandule acestora doar in limba romana.

  De la uni frati, care au participat la intrunirile secrete ale acestor pastori romani, am aflat motivele si explicatiile dansilor „reale”, pentru care au oprit aceasta lucrare. La aceste intruniri, exclamarile dansilor au fost: „Fratilorrrr!!!!!! aveti mare grijaaaa!!!!!! daca acesti tineri se vor ridica si vor fi promovati, noi ne vom pierde functiile si salarul. Pentru fapul ca noi nu putem predica si pe limba lor, acestia fiind multi, in curand isi vor aduce pastori care predica-n engleza, in felul acesta se va termina cu noi”. Dupa tot taraboiul avut cu acesti pastori romani, s-au pierdut o multime de tinerii. Uni tinerii mai slabi, vazand atitudinea iresponsabila si necrestineasca a acestor oameni, sau dus in lume. O parte au plecat in bisericile americane, iar uni dintre tinerii, cu toate ca si eii s-ar fi simtit mult mai bine in bisericile americane, vazand pierderile si nevoile tinerilor, au ales ca impreuna cu noi sa ramanem in bisericile romane. La ora actuala, uniti din mai multe state, continuam ca sa protestam faptele urate ale pastorilor romani din America si Canada.

  Realitatea este frate draga, ca acesti pastorii se vad relevanti in bisericile romane, numai in cazul in care vor putea implimenta si mentine, doar limba si cultura romana in Casele Lui Dumnezeu. Pentru faptul ca dansi nu pot ca sa predice si-n limba engleza, subiectul nostru legat de salvarea tinerilor si introducerea si a limbi engleze in bisericile romane, pe cei mai multi ii irita foarte tare si-i pune in panica.

  Ca rezultat:
  1). Nu vor lasa tinerii, ca sa se adune prin alte parti sau sa plece din biserici, pentru faptul ca-n lipsa dansilor, nu vor mai avea cine ca sa le cante la: cor, famfara sau orchestra, iar sala fara noi arata foarte urat. Deasemenea sa constatat, ca chear si frati batrani le parasesc bisericile, in momentul in care se realizeaza, ca pastorii dansilor si-au pierdut toti tinerii.
  2). Nu vor hrani spiritual generatia tanara, si nu v-or da nici o predica si-n limba engleza, ca nu cumva tinerii, dupa ce-au inteles Cuvantul sa se intoarca la Cristos. Ca apoi, ajunsi intrun numar foarte mare in bisericile romane, prin votul dansilor, sa-i destitue pe pastorii romani din functia de pastor. Ca fapt concret va putem spune, ca avem pastorii prin bisericile noastre, care datorita presiuni tinerilor, la varsta de 74 de ani au rupt biserica, numai ca sa nu ajute generatia tanara.
  3). In cazul tinerilor care au terminat deja o scoala teologica, si sunt foarte capabili de-a predica si-n limba engleza; acestia sunt discriminati si pusi pe fuga din bisericile romane, ca nu cumva convertind tot mai multi tinerii, generatia tanara sa preia puterea dictatoriala a biserici, punad in pericol posturile si salaiile acestor pastori romani.

  Realitatea este, ca cei mai multi dintre pastorii romani, au fost sunt si v-or ramane, ce-a mai mare problema a crestinilor romani de pretutindeni. Din istoria crestinilor din Romania aflam: „ca pastorii romani din vremea comunista, au fost foarte rai si nemilosi cu crestini din acele vremurii. Acesti oameni, pentru o functie de securist si un leu in plus, si-au vadut frati in Cristos.” Faptele dansilor urate, au constituit o problema majora, atat pentru adevarti lucratorii, cat si pentru bisericile din Roamnia. Asa cum puteti realiza, cu exceptia a cativa dintre dumneavoastra si pastorii nostri romani din America si Canada, sunt si dansi foarte rai si nemilosi; si pentru o functie si-un dolar in plus, fara mila sau frica de Dumnezeu, distrug generatia tanara si bisericile romane. In concluzie frate draga, aceasta este situatia noastra la ora actuala. Din cate am realizat noi, solutii urgente pentru remedierea problemei, nu exista. Noi suntem foarte convinsi, ca din propie initiativa si pe cale pasnica, acesti pastorii romani nu v-or hrani niciodata generatia tanra. Cu tote ca dansi nu pot ca sa predice tinerilor si-n limba engleza, nu v-or perminte nici altor presoane capabile, ca sa faca aceasta lucrare. Ca rezultat, cei cu care va trebui ca sa ne continuam lupta pentru salvarea tinerilor, au fost sunt si vor ramane: „deavolul si acesti pastorii romani din America si Canada”.

  Ne-ti spus: „Daca sunteti seriosi, si bine intentionati, nu cred ca oamenii lui Dumnezeu, care au cu adevarat Duhul lui Dumnezeu, o sa fie impotriva.” Frate draga, am vrea ca sa va asiguram, ca noi suntem forte seriosi si bine intentionati, daca nu am fi fost sincerii pentru Dumnezeu si lucrarea Lui, am fi abandonat de mult aceasta lucrare. Problema mare pe care o avem pirin bisericile romane este, ca nu gasim adevarati oameni ai Lui Dumnezeu, gata ca sa faca absolut totul, pentru salvarea oamenilor sau a tinerilor pentru Cer. Credem ca nu intamplator a spus Domnului Isus cuvintele: „Dar Fiul Omului cand va veni, va gasi El oare credinta pe pamant (Luca 18 cu 8)?” Ce credeti, oare sa nu fii stiut Domnul Isus, ca noi romani din America si Canada de exemplu, avem cate: 4, 6, sau chear 8 biserici intrun oras? Sa nu fii stiut El oare, ca-n fiecare dintre aceste biserici, avem cate: 8, 10 sau chear 12 pastorii unsi in lucrare? Daca da, cum chear El cel a tot stiutor, a putut ca sa-si puna o asemnea intrebare? Da suntem foarte convinsi ca le stia pe toate, si mai stia si alceva: „stia si faptul ca cele mai multe dintre aceste biserici, v-or ajunge ca si biserica Laodicia din Biblie, dor caldicei; ia pastorii dinsilor nu vor fi alceva, decat niste cheap imitation a oamenilor Lui Dumnezeu. Niste lucratorii indaratnici, care au abandonat calea trasata de Isus, si refuza cu orce pret ca sa calce pe urmele apostolilor. Acestia, pentru a-si satisface interesele pesrsonale, cei mai multi dintre eii au pornit-o pe urmele preotilor din vechime, care l-au rastignit pe Cristos. Ne vom opri aici, Domnul Isus sa va binecuvinteze frate Stefan, atat pe dumneavoastra cat si familia, God Bliss.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s