Ofertele pastorilor romani-americani pentru tineri:

Lepadati dar orce rautate si orce viclesug!1. Pastorii: Oferim „Tinerilor Romani Americani” predica in limba romana, ca doar asa am primit si noi credinta. Daca nu inteleg tineri mesajul si nu le convine aceasta, n-au decat sa invete romaneste.Tinerii: Hmmm! It is too late, for so many, de a mai invata limba romana. Nu ne trimeteti in Iad pentru aceasta fratilor.
2. Pastorii: O sa le cumparam cate o pizza, langosi si ceva racoritoare la serile de tineret si iam hranit.
Tinerii: Hmmm! De 20 de ani ne-ti hranit doar cu pizza si langosi, nu aveti ceva si pentru suflet???
3. Pastorii: O sa le dam o predica in limba engleza o data la luna, sau odata la doua luni si cu aceasta i-am aranjat.
Tinerii: Hmmm! Yes, ne-ti aranjat o’right, sounds good, but it is not enough. Cu asa o hrana, nu vom fii nici reci si nici in clocot; fiind doar caldicei, Dumnezeu va pleca de la noi.
4. Pastorii: O sa le dam mesaje in limba engleza la serile de tineret. O sa punem pe unul dintre eii mai curajos sa le predice, si o sa le inchidem gura.
Tinerii: Hmmm! Sorry, but no thank you. Nu mai putem fi hraniti orcum fratilor, avem nevoe de bucate tari.
5. Pastorii: O sa le facem un camp in statul Arkansas, cu sali de sport si teren de footbal, unde o sa mearga odata la an in vacanta. Acolo o sa le dam predica in limba engleza, si rezolvam si problema parintilor, de-ai imperechea cu cineva din neamul lor.
Tinerii: Hmmm! Sorry, but no thank you. Majoritatea acestor lucruri le avem, iar cat despre inperechere, lasti-o in grija Domnului.
6. Pastorii: O sa organizam o coneventie de tineret o data la an, in care o sa le dam predica in limba engleza.
Tinerii! Hmmm! Sounds good, but it is not enough. Deavolul se lupta pentru sufletele noastre, 24 de ore la zi, 7 zile la saptamana. Daca ne veti hrani o data la an, sa stiti ca nu-l vom birui.
7. Pastorii: O sa le aducem un pastor american in ziua de Pasti si altul la Craciun si i-am aranjat.
Tinerii: Hmmm! Yes, ne-ati aranjat o’right, sounds good, but it is not enough.
8. Pastorii: O sa-i ducem intr-o excursie in Romania si acolo o sa-i invatam romaneste, si am rezolvat si problema limbi romane.
Tinerii: Hmmm! Not that fast fratilor. Ganditiva ca dvs. sunteti in America de mai bine de 20 de ani, si inca nu puteti sa predicati si in limba engleza.
9. Pastorii: O sa-i botezam in apa si cu aceasta i-am pregatit pentru vesnicie, si-o sa-i multumim si parinti, care o sa salte de bucurie, cand o sa-i vada in haine albe.
Tinerii: Hmmm! Este gresit sa credem, ca asa vom ajunge in vesnicie fratilor. Ioan botezatorul, ii numea pe asemenea oameni, pui de Naparci.
10. Pastorii: O sa-i sfatuim sa se duca la americani, ca doar e acelasi Dumnezeu si ne-am scapat de eii.
Tinerii: Hmmm! Sorry, but no thank you. Ne plac bisericile romane, doctrina lor si modul lor de slujire.
11. Pastorii: Ce sa le mai dam Doamne? Le-am oferit de toate si tot nu le convine.
Tinerii: Hmmm! Un singur lucru va cerem fratilor, 30 de minute predica si in limba engleza la serviciile divine, pentru a ajunge sa-l cunoastem pe Dumnezeu si sa intelegem legea Lui.
12. Pastorii: Nu le mai dam nimic. O sa-i brutalizam pentru orice gresala, si-n timp, vom curata casa lui Dumnezeu de eii, ca sunt o generatie de nenorociti nemultumiti. Le-am oferit atatea si tot murmura.
Tinerii: Hmmm! Da intradevar, se pare ca aceasta ne este soarta. Dear God, help us all..

„Tinerii Romani Americani” „Romanian American Youth” tineriiromaniamericani@yahoo.com

 

46 de gânduri despre &8222;Ofertele pastorilor romani-americani pentru tineri:&8221;

  1. MULTA PACE SI BUCURIE. DRAGII MEI! AM AVUT DIN PARTEA DOMNULUI PENTRU VOI: “CA DIAVOLUL LUPTA SA VA ISPITEASCA, SA VA TULBURE SI SA FRANEZE LUCRAREA PE CARE A HOTARAT-O S-O DESFASOARE PRIN VOI. NU VA TEMETI”. INTRATI IN UNITATE IN RUGACIUNE. SI EU VA SUSTIN IMPREUNA CU SOTIA SI CEI 4 COPILASI CA DUMNEZEU SA VA DARUIASCA BIRUINTA. ARE NEVOIE DE VOI SI TREBUIE SA BIRUITI SI SA INAINTATI. FITI BINECUVANTATI.
    _____________________________________________________________

  2. Fratii tineri va rog sa ma ascultati. Am 72 de ani, am venit in S. U. A. in anul 1971, de atunci locuiesc tot in acest oras Chicago. Sint membru in Biserica Filadelfia, Pastor este Florin Cimpean, are 34 de ani. In Biserica noastra toti tinerii sint foarte pretuiti, si le creiem toate posibilitatile sa-i tinem in Biserica. Vinerea seara este ora lor, se cinta se predica in L. Engleza {tineri vorbesc romineste, dar mesajul biblic nu-l inteleg }. Dumineca seara la srviciul Divin se predica in ambelelimbi, 30 de minute in Engleza printrun tinar. Dumineca trecuta a fost Conventia Tinerilor toata seara li sa dat lor, sa predicat in ambele limbi, au fost aproape 2000 de tinerii, din toate Bisericile din oras. Se poate daca vrem. Totul depinde de Pastori.

  3. Iubiti tineri sa va spun o intimplare din prima Biserica Penticostala din Chicago in perioada 1971-1973. La toate servicile din biserica ne rugam in comun, cintam in comun, si Pastorul si cei din comitetul bisericii predicau pe rind. Nici o poezie, nici un solo sau duet. Intr-o zi Duhul Sfint mi-a pus un gind, sa dau 30 de minute de predica mea, pentruca eram in comitetul biserici, in favoarea tinerilor. Pastorul a fost de acord. Si asa a inceput ora tineretului pe vremea aceia si la noi in Chicago. Va spun eu, ca o Biserica matura aduna nu imprastie. O biserica matura se sacrifica pentru tinerii ei. La aceasta conventie am vazut cum tinerii sint plini de viata. Iubiti frati! noi vom pleca ei mai ramin. Nu stiu de ce atata impotrivire a Limbi Engleze? Este o limba atat de frumoasa. Trebue s-o invatati ca sa inaintati in viata chiar si in cele spirituale. Tineri, copii nostri ii intereseaza mantuirea, cei batrini au venit aici sa se relizeze in cele firesti si pamintesti. Eu stiu ce spun. Si orcind pot demostra cu dovezi. Eu am venit pentru copii mei. Am un simplu apartament. Sfatul meu este pentru Pastorii si Bisericile pe care eii le pastoresc. Pastorul singur nu poate face totul, dar mult depinde de el.
    Shalom.
    _____________________________________________________________

  4. Revin pentru a treia ora si in primul rind i-mi cer scuze pentru greselile de ortografie. I-mi pare rau sa vad ca in unele comunitati de romini s-au format doua tabere: cei ce cunosc Limba Engleza si cei ce n-o cunosc, si nu au de gind s-o invete-cei tinerii si cei batrini. Sfatul meu dupa cuvint: ”Cel tare sa ingaduie pe cel slab”. Acest sfat are doua intelesuri: cel slab nu are multa experienta si nu este “in charge”. In Chicago sint unele biserici cari ii inteleg pe tineri si ii promoveaza si sint incadrati in programele bisericii cu cintari si predici in Limba Engleza. Tinerii sint si ei Biserica de astazi. Cu dragoste frateasca. To Christ to be the Glory.
    _____________________________________________________________

  5. Iubite frate: “George Galis”! Va multumim in numele Domnului Isus, pentru: dragostea si sportul dvs. care vi-l aratati fata de “Tinerii Romani Americani”. Domnul Isus sa va binecuvinteze si sa va rasplateasca cu viata vesnica. Am vrea sa va spunem, ca auzim numai lucruri frumoase despre dvs. Ati fost printre putini pastori romani din America, care ati slujit Domnului ca pastor, zeci de ani fara salar. In timpul dvs. liber si din resursele dvs. ati ajutat sute sau poate mii de romani emigranti, sa se stabileasca in Statele Unite. Deasemenea am aflat: caci ati fost primul (uni spun ca si ultimul) pastor roman din America, care ati trimes tineri la o scoala teologica de pastori, pregatindu-i in felul acesta, pentru generatia zilelor de azi. Atat tinerii, cat si parinti romani din toata America, care au poposit pentru un timp in Chicago isi amintesc cu drag de dvs. si familia dvs. Cei care au fost intrebati, nu s-au mai putut opri, de a va lauda. Sunteti foarte popular in toata America, datorita faptele frumoase, daruirii si dragostei care v-ati aratat-o fata de emigranti romani. Ne-au spus cum i-ati asteptat la aeroporte, i-ati primit cu atata dragoste, desi nu-i cunoosteati. I-ati dus in casa dvs. si i-ati serivit cu tot ce ati avut mai bun. Le-ati dat bani de buzunar, le-ati cautat o locuinta si un loc unde sa-si castige existenta si multe altele. Acelasi lucru ne spune chiar si cei necredinciosi. Sunteti un om minunat, un adevarat samaritean milos, un om a lui Dumnezeu, nu ne miram ca ne-ati sarit in ajutor.

    Noi va iubim din toata inima. Din dragoste ne vom ruga pentru dvs. ca Dumnezeu sa va dea multa sanatate si sa va tina printre noi, for manny more years to come. Comentariile dvs. sunt bine venite si ne bucuram de ele. Domnul Isus sa va rasplateasca cu viata vesnica. Ve-ti ramanea in inimile noastre pentru todeauna, ca un adevarat mentor, pastor si slujitor a Lui Dumnezeu. Acum intelegem tot mai mult: de ce s-au umplut bisericile romane si au progresat atat de mult prin ani ’80. Datorita unor oameni ca dvs. sa ajuns unde suntem azi. Auzim numai lucruri frumoase, despre generatia dvs. de pastori. Chiar si pastori zilelor de azi in unele predici remarca: “ca generatia dinainte lor, au fost o generatie de adevarati crestini si oameni ai lui Dumnezeu”. Ati fost niste oameni, care v-ati daruit in totul pentru lucrare, fara pretentii si recompense omenesti. Frate draga! am vrea sa va intrebam, ca pe unul care cunoasteti mult mai mult decat noi: Ce credeti ca se va intampla cu generatia aceasta tanara? Observam ca se pierd foarte multi tineri si nu se face nimic. Nu stim ce se intampla cu pastori zilelor de azi, nu au de loc calitatile dvs. Vedem la uni dintre eii, atata ura si dispret fata de generatia tanara. Ne dam seama, ca oameni acestea nu ne vor accepta niciodata. Dvs. aducea-ti frati de la aeropoarte in familie si-n biserica dvs. Acesti pastori, credem ca ne-ar duce la aeroporte daca ar putea, numai sa se scape de noi pentru todeauna. Credem ca ne-ar plati daca am tacea din gura si nu i-am deranja cu problemele noastre. Ne simtim in bisericile lor, ca si niste musafiri nepoftiti. Ne tin doar ca umplutura in biserici, sa le infumusetam sala si programele, satisfacand audienta. Cand le cerem o hrana spirituala in limba engleza pentru noi, prefera sa se lipseasca de noi si serviciile noastre si sa plecam.

    De multe ori ii intelegem, ca nu pot sa predice si in limba engleza si nu au ce sa ne dea. Ce nu-i intelegem este: De ce in cazurile cand avem frati care pot sa predice in limba engleza, le cer acestor frati sa sa ne predice in romaneste. Si pentru ca sunteti din Chicago, am dori sa va dam un exemplu: In urma cu doua saptamani a fost un botez in apa la una dinte cele sapte biserici din orasul dvs. Ne spun tinerii, ca pentru ceremonia acestui botez, in decurs de o luna, la fiecare serviciu divin s-a anuntat, ca la acest botez va predica fratele: “Leonard Semenea”. Acest frate este un pastor bine cunoscut si mult iubit de tinerii romani, pentru faptul ca predica foarte bine in limba engleza. Fiind venit in Chicago pentru trei zile cu ocazia acestui botez, intruna dintre seri, intradevar i sa dat loc sa predice in limba engleza, cu traducator.

    Ne spun tinerii ca in acea sera nu au fost prea multi, in schimb in ziua de Duminica seara, s-au anuntat tineri intre eii si au venit foarte multi din toate bisericile din Chicago sa-l asculte. Spre surpriza intregi biserici, acest frate s-a sculat in picioatre, si-a spus tinerilor: “Dragi tineri! eu sper ca voi toti stiti romaneste, pentru ca predica mea in seara aceasta va fi in limba romana”. Toti tinerii s-au tulburat mult afland aceasta, aveau cu eii si tineri de la bisericile americane, care nu inteleg de loc romaneste. Aceasta sarbatorare era dealtfel sarbatoarea tinerilor. 25 de tineri romani americani, au incheiat un legamantul prin apa botezului si si-au predat viata Lui Dumnezeu. Era atat de necesar sa se predice si in limba engleza, ca acesti tinerii sa inteleaga ceia ce fac si ce inseamna botezul in apa. Ni se sune, ca toate catichezele cu acesti tinerii inainte de botez, au fost facute in limba romana. Foarte putini dintre eii au inteles ceia ce s-a petrecut acolo. Nu intelegem, ce la determinat pe pastorul acestei biserici, sa nu lase pe fratele “Leonard Semenea” sa predice in limba engleza? Am vrea sa precizam, ca acest frate, este si tata a foarte multi copii nascuti in America, care sunt si eii in aceiasi situatie ca si noi. Nu-l intelegem, de ce atata ura fata de tineri. A dovedit tinerilor, ca oricat l-ar ruga sa-i ajute cu predica si in limba engleza, el are puterea si se va impotrivi acestei lucrari; ranind sufleteste o multime de tineri, printre care se afla chiar propi lui copii.

    Noi nu-l intelegem, pentru cine a adus acest frate, care predica foarte bine in limba engleza si nu atat de bine in romaneste? Oare a facut-o pentru fratii mai in varsta? Credeti ca ar fi posibil, ca vreunul dintre acesti frati, sa nu stie ce inseamna botez in apa? Nu intelegem, nici cui le-a predicat si pe cine a dorit sa aduca la mantuire, de a fost atat de necesara predica in limba romana. Toti candidati pentru botez au fost tineri, care stiu perfect limba enfgleza si mai putin romaneste. Iar cat despre audienta, noi credem dupa calculele noastre ca peste 90% dintre membri bisericilor din America, stiu limba engleza, suficient ca sa inteleaga mesajul evangheliei. De aceia ne miram, cine a cerut acestui pastor la aceasta intrunire, sa se predice in romaneste? Vedeti frate draga, aceasta ne deranjaza foarte mult. Ceia ce sa petrecut in aceasta biserica, se intampla in majoritatea bisericilor noastre. Un singur lucru gasim la pastori nostri: “ura si dispret fata de o generatie tanara”.Am vrea sa va spunem o intamplare: Inainte de conventia bisericilor penticostale, care a avut loc in Chicago, ne-am framantat intre noi, cum am putea sa aratam fratilor romani din America la aceasta conventie, ca majoritatea “Tinerilor Romani Americani” nu inteleg limba romana si avem nevoie de predica si in limba engleza. Nu gasisem nici o solutie. Ne-am dus la conventie si am ramas foarte mirati, cand fratele “Florin Cimpean” pastorul biserici dvs. sa sculat in picioare si a facut acea prezentare cu tinerii din Statele Unite, intreband-ui: “daca stie cineva ce inseamna cuvantul vrasmas”. Si nici unul dintre tinerii intrebati nu au stiut ce inseamna. Se pare ca Dumnezeu a vazut dorinta noastra si ce nu am putut noi sa facem, a facut-o El, prin pastorul dvs. Se vede ca este un om a lui Dumnezeu. Deasemenea ne-am bucurat si ii multumim, pentru promovarea facuta fratelui: “Teofil Scote”. Domnul sa va binecuvinteze, toata conducerea acestei biserici, impreuna cu familiile dvs.

    Ne bucuram pentru biserica dvs. si faptul ca pretuiti tinerii. Daca ve-ti continua sa acceptati predica si in limba engleza, v-am ruga sa anuntati aceasta in fiecare Duminica, cu o saptamana inainte, ca tinerii sa stie si sa se anunte intre eii din timp. Cat despre noi vom anunta biserica dvs. pe internet, si prin email-uri, faptul ca acceptati tinerii si le oferiti predica si in limba engleza. Vom incerca sa sfatuim tinerii din Chicago, sa frecventeze tot mai mult biserica dvs. V-am mai ruga ceva frate draga: Spuneti fratelui Teofil, ca noi il iubim si ne vom ruga pentru el, ca Domnul Isus sa-l scape cat mai repede. Noi credem ca tot ce se intampla este ingaduit de Dumnezeu cu un scop. Am vrea sa-i amintiti, sa nu uite profetia facuta de Dumnezeu mamei lui inainte de moarte. Noi credem ca planul lui Dumnezeu pentru el, este sa se inroleze tot mai mult in lucrarea Lui, ajutand prin aceasta generatia tanara. Inca o data, va multumim din inima pentru tot ce ati facut si ve-ti continua sa faceti pentru noi. Domnul Isus sa va rasplateasca cu viata vesnica. Multa pace va dorim.

    Din dragoste si mult respect: “Tinerii Romani Americani”
    _____________________________________________________________

  6. Citat alinus002: ” Domnul Isus nu spune sa mergi al cei care is pocaiti, care au crescut in familii de pocaiti, au mers de mici la biserica, Isus vorbeste aici despre cei care nu au auzit evanghelia.”Oricine ai fi, sa stii ca gresesti. Cine a crescut in familii de pocaiti nu e neaparat pocait!!! Cine a mers de mic la adunare nu face parte neaparat din Biserica!!! Pocainta nu se mosteneste si nici nu e transmisibila ca o boala!!!

    Credinta vine in urma auzirii! Traiesti in America e normal sa vestesti Evanghelia si in Engleza, tot asa cum strainii care sunt in Romania vestesc Evanghelia si in limba romana!Si 30 de minute pe saptamana nu e deloc mult.Domnul sa binecuvinteze pe toti tinerii romani din America sa aiba pastori cu intelepciune de la Dumnezeu, care e dupa Iacov:”usor de induplecat”, normal ca de induplecat pentru neprihanire si implinirea voii lui Dumnezeu.Ar trebui sa fim disponibili sa facem orice pentru Dumnezeu. Pastorii ar trebui ei sa aiba initiativa, nu sa fie trasi de maneca.Trebuie sa spunem tuturor vestea cea buna. Doamne
    ajuta.
    _____________________________________________________________

  7. pt tineri americani…..cu cat inainteaza discutia aceasta cu cat voi va contraziceti si “spuenti niste prostii mai mari ca voi”. din comentariile kilometrice realizez ca voi habar nu stiti ce vreti. eu cred ca exagerezi (vb la singular pt ca stiu ca asta nu e scrisa de 1000 de tineri ci de unul singur) cand spui ca zilnic se pierd mii de tineri din bisericile romanesti. vad ca nu traiesti intr-o lume reala. tot din commentul tau trag concluzia ca limba inimii este engleza. parerea mea e ca limba inimii e chineza pt ca cei din china formeaza majoritatea. ar trebui sa invatam toti chineza. nu ti se pare putin deplasat ideea ca noi romanii trebuie sa comunicam cu copii nsotri in engleza? eu roman, copilul meu roman si comunicam in engleza. inca un lucru unde mi se pare ca interpretezi Biblia dupa urechea ta muzicala, e atunci cand spui ca Domnul Isus ne-a trimis sa propovaduim Evanghelia pana la amrginile pamantului. Domnul Isus nu spune sa mergi al cei care is pocaiti, care au crescut in familii de pocaiti, au mers de mici la biserica, Isus vorbeste aici despre cei care nu au auzit evanghelia. vad ca prea mult te intreseaza de tienrii pocaiti si te nu te intereseaza de cei care se pierd cu adevarat. si inca ceva…de unde si pana unde intreaga responsabilitate a mantuirii unui om cade pe umerii pastorilor? cum adica tinerii nu trebuie sa faca nimic? in Biblia mea spune ca mantuirea este personala si nu colectiva. tot din commentul tau trag concluzia ca tinerii pt care tu pledezi sunt tineri cu varste pana in 3 ani, pt ca spui tu ca inca nu i-am invatat cum sa se roage si la cine. mi se pare penibila afirmatia ta. tinere drag, daca un tanar ajuns la varsta adolescentei nu stie la cine sa se roage atunci e problema parintilor. te-asi ruga sa imi explici putin care este rolul unui parinte in viata copilului lor, daca au vreun rol.

    Tinerii: Ce ziceti fratilor, de acest tanar care a terminat recent scoala de pastori in Romania si se afla in Statele Unite??? Sunt acestea oare calitati de pastor??? Ce credeti dvs. cati melusei o sa calce acest pastor in picioare, ca sa-si atinga scopul. Doamne Isuse ai mila de noi si oprestel !!!
    _____________________________________________________________

  8. Va scriu din Brasov- Romania, sunt parte a bisericii baptiste independente infiintata de trei ani de doi frati misionari americani, se predica in engleza si se traduce in romana, unde totul e ok. Puteti intra pe saitul nostru http://www.bbibv.ro/ si vizitandu-ne ,poate va este de ajutor. O sugestie imi permit, nu incercati sa rezolvati efectele, cautati CAUZA megeti la CAUZA- rezolvati-o si va fi ok…. Parerea mea este ca mesajul este confuz si nu intelegi mare lucru chiar daca e vorbit in lb. materna si atunci cum sa ramana tinerii in biserica !!!nu vad rezolvarea decat prin predicatori pregatiti care cunosc BIBLIA si mesajul Evangheliei. Domnul sa binecuvinteze toti tinerii care IL cauta pe Dumnezeu din inima.

  9. Stimate Frate in Domnul! Va multumim in numele Domnuli Isus pentru rugaciunile si dragostea dumneavoastra, Domnul Isus sa va rasplateasca cu viata vejnica. Sa stiti ca ne-am bucurat foarte mult de descoperirea care ati avut-o din partea Domnului pentru noi. A venit la momentul potrivit. De multe ori suntem foarte descurajati, trecem prin incercari care pe multi ne depasesc si nu mai stim ce sa facem. Uneori ne simtim loviti si parasiti de toti. De multe ori ne gandim, ca poate chear si Dumnezeu a uitat de noi. Ne bucuram ca Dumnezeu este cu noi si nu nea uitat. “Vom continua sa ne luptam”. Multa pace va dorim, Domnul Isus sa va bine-cuvinteze cu intraga dumneavoastra familie.
    Din dragoste si mult respect: “Tinerii Romani Americani”.

  10. Dragi tineri romani-americani! Va multumesc pentru dragostea frateasca care v-o exprimati fata de mine, fratele vostru in Hristos. Sunt bucuros caci inca pot fi de folos in Biserica Lui Isus Hristos. El ne-a promis caci El va zidi Biserica Sa, din care faceti parte si voi tinerii romani-americani. Si El Isus Hristos, va da la oparte pe cei ce vi-se impotrivesc. Nu vom tacea si nu vom permite sa se repete istoria dureroasa a anilor 1950-1960, cind copiilor si tinerilor nu le era admis sa poarte ceas de mina si sa-si lase ca podoba parul {freza} ori sa poarte cravata. In vremea aceia mii de tineri au fost pur si simplu scosi din Bisericile Penticostale, pe motivul caci cei batrini ziceau: “caci ei vor sa practice credinta dela inceput”, adica credinta apostolica. Eu unul am fost printre acei tineri. Majoritatea acestor tineri, fiind scosi afara nu sau mai intors in biserici. Culmea obrazniciei, caci acei pastori si frati, mai tirziu au purtat: freza, ceas de mina si cravata. Ce vor zice insa acesti frati, cind vor sta in fata scaunului de judecata al Lui Hristos, si-vor fi intrebati: Unde sint acei tineri si ce-ati facut cu eii? Toti acesti frati au dovedit caci au fost niste fariseii.

    Avertizez pe cei ce nu vor sa se implice a face tot posibilul sa tinem tineri in Biserica: ”Tacind nu ve-ti face dreptate?” Cu ajutorul Lui Dumnezeu vreau sa duc aceasta problema, la un alt nivel mai inalt. Si vreau s-o fac spre binele famiilor care au tineri romani-americani si a bisericlor noastre. Cu dragoste frateasca, iubirea de oameni, iubirea de copii si tineri. Shalom.
    _____________________________________________________________

  11. Dragi tineri romini-americani, problema voastra mi-a rascolit adinc fiinta mea, din mai multe motive. Traind in mijlocul comunitati romine aici in U.S.A. Cunosc foarte bine framintarile ei, cele spirituale si materiale, cunosc si luptele in ambele parti. Am fost martor ocular la aceste framintari din bisericile noastre, [ma intereseaza casa noastra]. Am vazut tendintele celor ce veneau in toti acesti ani. La ora actuala avem familii bogate [milionari], avem pastori milionari. In 1982 am fos pus intr-o discutie intre frati: Intrebarea a fost: ce fel de pastor este Galis caci este de peste 10 ani in America si nu are “building”? Inca de atunci am cunoscut familii in care fratele avea companie de constructii si avea contul lui la banca si sora avea nursing home, si ea avea contul ei la banca. Intr-o seara la o cafea un tinar m-a intrebat: ”cunosteti valoarea masinilor din parcarea biserici..X. (din Chicago)? Am raspuns nu cunosc valoarea masinilor, tinarul mi-a spus: este de aproximativ 10 milioane valoare, acolo sint masini care valoreaza $350,000.oo.

    L-am intrebat dar in parcarea noastra? Am aflat caci sintem pe locul trei. Am aratat aceste lucrui, pentru ca in unele biserici aceste familii dicteaza doctrina, au un refugiu in legalism adica de a pastra “credinta penticostala asa cum au primit-o, in Romania”. Dar eu ii intreb: de ce nu au ramas in Romania? Ii intreb de ce atita ura fata de America, fata de limba engleza, si fata de Bisericile americane? Iar in Bisericile unde pastori vor ei sa fie “SEFI” nu permit sa fie altcineva deasupra lor, ei dicteaza “Doctrinele lor”. Dece ne dezbinam de Uniunea Bisericilor Penticostale din Romania? Cunosc si stiu multe lucruri, sint printre noi pastori cari au venit cu multi ani in urma aici si dela inceput au venit cu agenda lor. As vrea sa lucram cu mare bagare de seama, ca lucrurile acesta sa nu dea lastari de amaraciune si multi sa fie intinati de ea, mai ales copiii, tinerii si multe familii din bisericile noastre. Cu ani in urma o sora din area Los Angeles ma cautat la telefon si i-mi spunea caci familia ei este compusa din ea sotul ei si un baiat, si caci ei merg la trei biserici diferite. Fie ca Dumnezeul Harului sa ne dea intelepciune in rezolvarea problemei tinerrilor. Shalom
    _____________________________________________________________

  12. Dragi Tineri romini-Americani sfatul meu este : “In orasul care locuiti sa stati de vorba cu pastorul in biserica pe care o frecventati cu parintii vostri, sa le expuneti dorinta voastra. Daca nu vor sa colaboreze cu voi, cautati o alta biserica care vrea sa va ajute.Dar nu plecati din bisericii. Eu cred caci toti pastori sint interesati sa ajute pe cei tineri, dar fiecare pastor are agenda lui. Ar trebui ca pastori sa fie uniti ca impreuna la nivel de conventie sa rezolve aceasta problema. Noi romani nu vrem sa invatam dela fratii americani, metodele lor de a lucra cu tinerii. Si inca un factor care ne tine departe pe unii de alti: apartenenta denominationala,Church of God, Assembly of God, Uniunea Bisericilor Penticostale, Independenti. Aici incede lupta interdenominationala fiecare sa acapareze cit mai multe bisericii, si incepem sa vorbim unii despre altii ceia ce nu ar trebui vorbit, si uitam caci intr-o zi vom da socoteala de orice cuvint pe care l-am spus unii despre altii.

    Mindria denominationala ii sperie pe cei tineri. La Conventia Tinerilor ce sa tinut in luna Mai in Chicago la Biserica Filadelfia am vazut tineri din toate bisericile din oras si din alte orase bucurindu-se impreuna. A fost o atmosfera cereasca de partasie adevarata. Acest lucru il vor tinerii-romani-americani intotdeauna cind se intilnesc in orice biserica, sa fie inconjurati cu dragoste. Sa ne rugam ca Domnul nostru Isus Hristos sa ne umple inimile noastre a tuturor mai ales a tuturor pastorilor. Totusi cei ce nu sinteti intelesi in bisericile voastre mai puteti din cind in cind sa vizitati si o biserica buna americana. Dar nu plecati din bisericile romine. Este aproape ziua in care Dumnezeu va rezolva cauza voastra. Spuneti caci unii tineri se pierd, voi tinerii mai destoinici ocupativa de eii faceti tot posibilul sa-i aduceti in biserica. La conventia dela Detroit din anul acesta vrem sa discutam problema tinerilor-romani-americani. Cu dragoste frateasca.
    _____________________________________________________________

  13. Praise de Lord, brother “George W. Galis”! Ne bucuram mult de faptul, caci si uni frati mai in varsta, se implica in aceasta lucrare. Pana acum, lipsa predicilor in limba engleza in bisericile romane din America si Canada, a fost motivata spunand: “frati mai in varsta se opun acestei lucrari, datorita faptului ca nu inteleg limba engleza”.

    Din discutiile noastre cu mai multi frati am realizat, ca aceasta nu este adevarat. Frati mai in varsta sinceri pentru lucrarea lui Dumnezeu, s-au tulburat fiind acuzati pentru pierderea tinerilor din bisericile romane si faptul ca se spune, ca datorita dansilor nu se predica si in limba engleza. Acesti frati ne spun, caci ei nu au probleme cu cerintele tinerilor. Dimpotriva, ei considera ca este foarte necesar sa se predice si in limba engleza si sa se puna baza educatiei Bibliei, pe generatia tanara. Acesti tineri spun dansi, trebuie sa ajunga sa-L cunoasca pe Dumnezeu si sa inteleaga legea Lui. Numai in felul acesta, vor rezista ispitelor secolului nostru. Deasemenea, acesti frati ne mai spun: ca eii, datorita multor ani la credinta, au o experienta destul de mare cu Dumnezeu si cunosc Biblia destul de bine. Asa ca, chiar daca programul in bisericile noastre nu va fi in totalitate pentru ei, aceasta nu-i va afecta cu nimic in ce priveste situatia lor spirituala. Din experientele lor de-o viata, eii stiu , caci luptele cele mai mari date de catre Diavolul: cu pornografie, alcool, droguri, infidelitate si multe altele; intodeauna au fost si sunt orientate in general catre generatia tanara si nu catre generatia dansilor.

    De aceia ei considera necesar, ca in raport cu ispitirile Diavolului fata de aceasta generatie tanara, pastori, cat si bisericile noastre, trebuie sa se faca totul, asigurand tinerii cu o hrana spirituala adecvata. Facand aceasta, acesti tineri vor birui ispitirile Diavolului si vor ramanea langa Dumnezeu. Ne-ati spus ca ar fi bine sa discutam problema noastra, cu pastori romani din America si Canada. Sa stiti frate draga ca am facut aceasta, atat in particular cat si prin scriori e-mail. Credem ca la ora actuala, toti pastorii romani de pretutindeni, stiu de noi si situatia noastra. Cu toate acestea, rezultatele sunt aceleiasi. “In general nu se face nimic”. Mai multi pastori romani-americani ne-au scris si suntem foarte dezamagiti de raspunsurile dansilor, la cererea “Tinerilor Romani Americani. Comentatiile lor sunt cam asemanatoare cu acestui tanar, (alinus002) “Alin Ilas”, care ne-a insultat pe site-urile crestine, comentand la publicatia noastra.
    http://www.pasi.ro/revista/ofertele-pastorilor-romani-americani-pentru-tineri.html

    Ne miram chiar si de acest pastor tanar, am aflat ca are undeva la 23-24 de ani, a terminat scoala teologica de pastor in Bucuresti. Este venit nu demult din Romania si este membru in-truna di bisericile penticostale din Sacramento. Am vrea sa va intrebam: cu ce suntem noi vinovati ca acest tanar a venit din Romania si (se crede ca) nu poate sa predice si in limba engleza? Dupa mentalitatea lui, sute sau chear mii de tineri romani-americani, trebue sa invatam limba romana, pe motivul ca el si multi alti, sa aiba functie si salar in bisericile noastre.

    Am pus numele acestui tanar pe internet si ne-am ingrozit de comentariile care le face pe site-urile crestine. Ne-am mirat de insultele si jignirile aduse la adresa mai multor frati si in special a unui om a lui Dumnezeu din Romania, pe nume: “Ioan Pop”. Fratele acesta are o experienta de-o viata cu Dumnezeu si in lucrarea Lui si toti avem foarte multe de invatat de la el. Se observa la acest tanar lipsa de respect, pentru un om mai im varsta, care ar pute sa-i fie tata. Intrati la adresa aceasta pe internet, sa vedeti atitudinea acestui viitor pastor: http://www.pasi.ro/stiri-si-evenimente/a-39-a-conventie-a-bisericilor-romane-penticostale-din-statele-unite-si-canada.html . Se pare frate draga, ca pastorii zilelor noastre merg din rau in spre mai rau, de la o generatie la alta. Nu stim ce li se preda la aceste scoli teologice, pentru ca caracterul si atitudinea lor, este foarte diferita de invatatura Bibliei.

    Ne intrebam, ce ne vom face cand acest tanar: (alinus002) “Ilas Alin” va ajunge si el sa pastoreasca o biserica a generatiei noastre. Incercati sa cititi comentariile lui la publicatia noastra: http://www.pasi.ro/revista/ofertele-pastorilor-romani-americani-pentru-tineri.html . Am dori sa va intrebam: ce credeti dvs. ca va face acest pastor, ajuns si el la putere, cu acesti melusei perdti? “Doamne Isuse! ai mila de noi”. Suntem noi loviti in soarta destul, nu ne mai pedepsi, lasandune si pe mana acestui viitor pastor. Daca va ajunge sa ne pastoreasca, cat despre noi, credem ca vom parasi acea biserica in graba, de groaza acestui tanar. Daca acum mai indrazinm sa cerem pastorilor nostri predica si in limba engleza, cu siguranta ca acestui viitor pastor, nu-i vom mai cere predica de nici un fel, nici in romaneste si nici in limba engleza. Ne vom bucura, daca vom scapa inainte de a ne distruge in totul. In general frate draga, ce vedem la pastori romani-americani, este asemanator cu acest tanar. Doar insulta, respingere si impotrivire. Interpretaeza Biblia in favoarea dansilor si nu sunt incantati deloc sa ne ajute.

    Ne-ati spus ca doriti sa ridicati problema tinerilor la nivel de conventie. Sa stiti ca ne-am bucura mult de aceasta. Domnul Isus sa va ajute si sa va dea putere. O sa va suportam in rugaciune.Va multumum in numele Domnului Isus frate: “Geoge Galis” pentru sportul dvs. Ne-am bucura, daca tot mai multi frati mai in varsta s-ar inrola in aceasta lucrare, comentand public la cererea “Tinerilor Romani Americani”. Ca sa arate tuturor fratilor si surorilor, ca pierderea tinerilor si lipsa de predica si in limba engleza, nu este cauzata de frati mai in varsta.Va multumim din inima. Sa auzim numai de bine. “God bless you”.
    Din dragoste si mult respect: “Tinerii Romani Americani”.
    _____________________________________________________________

  14. pt tinerii americani…nu era nevoei sa iti consumi energia cautand in formatii despre mine… daca ma intrebai ti le dadeam eu. nu mai ramane decat sa imi publici si adresa pe site si sa imi ameninti familia. sa stii ca ma astept la asta. fiecare om are dreptul la opinie..nu cred ca poti tu sa imi interzici sa imi exprim opinia. “nu sunt nici pastor” si nici nu sunt platit de vreo biserica. faptul ca am terminat o scoala de telogie asta nu inseamna ca sunt pastor. amandoi (spun amandoi pt ca stiu ca cel care scrie commenturile e o singura persoana) am facut comentarii care au jignit pe altii (eu recunosc ca din prea multa ravna am scris lucruri care nu sunt demne de un copil al lui Dumnezeu..recunosc lucrul asta si ca atare m-am oprit din a mai face). diferenta dintre mine is tine este ca eu recunsoc ca am fost lipsit de respect fata de cei mai in varsta, dar tu continui sa ii jignesti pe toti doar pt a iti atinge scopul. tu nu ai de unde sa cunosti inima omului. si cand vorbesti de pastori generalizezi prea mult. sunt pastori carora le pasa de tineri. in Biseria noastra, lucrare de tineret este foarte bine inteleasa de cei care conduc Biserica. tinerilor nostri le sunt oferite toate conditiile pt a creste spiritual: predici in limba engleza, cantari, etc. am dezabrobat modul vostru de a va face dreptate: prin injurii si cearta.

    eu cred ca generatia noastra este chemata sa se impuna intr-un mod aparte. majoritatea Bisericilor romane sunt macinate de certuri si interese. oare noi trebuei sa facem la fel? oare trebuie sa ne facem dreptate la fel? in Biserica noastra problema tinerilor s-a rezolvat pe cale pasnica..pastorii au vazut dorinta sincera a tinerilor de a creste si au dat curs dorintelor lor.nu sunt impotriva americanizarii bisericilor noastre si aici ma refer in sensul bun al cuvantului, adica nu sa copiem programul bisericilor americane ci sa incercam sa facem cumva sa-i integram pe cei care nu cunosc limba romana (ma refer la romanii nascuti aici). nadajduiesc ca o sa va schimbati metoda de lucru, pt ca metoda pe care o aplicati acum nu este una sanatoasa. sunt frati dispusi sa sutina lucrarea de tineret, doar trebuie apelat la ajutorul lor pe cale pasnica.imi cer iertare pt comentariile rautacioase facute la adresa voastra (le-am facut din dorinta de polemica). multumesc pt reclama pe care mi-ati facut-o. nu stiu daca sunt chiar asa de rau cum m-ati descris voi. timpul o s-o dovedeasca. limba engleza o stapanesc destul de bine, deci nu e adevarat ce a-ti afiramt mai sus. probabil ca informatiile le-ati obtinut de la redactia pasi (NU VREAU SA DAU NUME PT CA RISC SA NU IMI APARA COMETARIUL), dar nu este asta o problema. GOD BLESS YOU ALL!!!
    _____________________________________________________________

  15. Ce disputa e asta? Chiar mi-a trebuit un pic de timp sa inteleg ce sunt de fapt tinerii romani americani? De fapt va numiti romani, dar nu mai intelegeti romana si asteptati sa prefaceti bisericile romane in biserici americane. Acum inteleg, dar nu va dau dreptate!Nu puteti invata doua limbi? Eu am ajuns intr-o tara vorbitoare de lb engleza si am trecut de 30 ani, dar mi-ar fi rusine sa spun dupa 2-3 ani ca nu pot asculta o slujba in limba engleza pentru ca nu o inteleg.Biserica romana este o biserica care trebuie sa urmareasca problema sufletului si in acelasi timp si pastrarea limbii romane. Voi sunteti dintre cei care nu ati invatat-o, nu vreti sa o invatati , dar vreti sa distrugeti si sa transformati biserica romana in biserica americana?Cred ca numai la romani se intampla asta si ar trebui sa va fie rusine! plecati la americani, daca dispretuiti atat limba noastra incat nu ati invatat-o si nici nu vreti sa o invatati!eu am vazut aici multe biserici , de diferite limbi , dar nimanui nu i-a venit ideea sa isi distruga din interior identitatea nationala, decat romanilor. Poate suntem noi mai limitati si nu putem invata doua limbi. Sau poate sunteti prea romani pentru americani si prea americani pentru romani! Atunci ar trebui sa va cautati identitatea, nu sa va razboiti cu altii. Problema e la voi!
    _____________________________________________________________

  16. Dragii mei frati va indemn pe cei ce cititi aceste comentarii si in mod deosebit pe cei ce scrieti come-rii la acest subiect sa fim cu toti respectuosi, sa da-m dovadade intelegere si cu o inima buna sa discutam aceste probleme,ele fac parte de tot felul de framintari din bisericile cres-tine chiar si in bisericile noastre penticostale.Aveam 35 de ani cind am sosit in USA in1971, aveam doar o scoala de mese-rii. iN anul 1973 impreuna cu un grup de frati am deschis Bise-ca din Nord Chicago. Dela inceput am ales in comitetul bisericisi tineri cari vorbeau L. Engleza si conduceau o masina. In 1973am calatorit la Springfield Missouri la Scoala Teologica Asse-by of God pe Tinarul Ionica Buia si pe Magdalena Isfan careau inceput Cursurile teologice. In anul 1979 ne-am afiliat cuChurch of God,din Cleveland Tnn. Am slujit 14 Senior Pastor fara salar, dar personal ma-m luptat cu biserica si in finalPetrica Lascau a fost primul pastor penticostal din USA cu sa-lar. In biserica Filadelfia de-alungul anilor sa-u ordinattineri in lucrare.Nu am urmat nici o scoala teologica dar sintpentru lucratorii pregatiti teologic.

    Personal sint un auto-di-dact toata viata mea am studiat si voi continua sa studiezpina in ultima zi a vieti mele,am lasat in Romania o biblio-teca si aici am o bibloteca. Barbati mari, lideri ai credinteiau fost foarte bine pregatiti: Moise,Iov/ati citit unicul comentariu la carte lui Iov de 12 volume?sa stiti cine a fostIov? Daniel, Printul Isaia etc.Ii intreb pe pastorii bisericilorpenticostale daca se ocupa de educatia duhovniceasca a tineri-lor din bisericile pe care ei le pastoresc? Citi dintre tineriau trimes la vreo scoala biblica? PASTORI-LIDERII BISERICILORNEAPARAT TREBUIE SA FIE OAMENI DE CARACTER-NEPARTINITORI- SANU FIE CU DOUA FETE, SA NU PERMITA IN ANTURAJUL LOR OAMENICARI II LINGUSESC, BLINZI, SMERITI, CARI SA URMEZE EXEMPLU LUIISUS HRISTOS. EU cunosc astfel de lideri in bisericile noastrepenticostale. Daca unii tineri sint ca oaia care au plecat dinturma/ ca in pilda lui Isus/ Datoria pastorilor este sa lasepe cele 99 de oi/ biserica/ si sa mearga sa o caute pe cea pier-duta sa o puna pe umerii lui si sa o duca inapoi la turma. Cu dragostea de frati si iubirea de tineri. Har si Pace.
    _____________________________________________________________

  17. Vreau sa-i raspund sorei Gabriela,si altora ceice cititi aceste comentarii. Dumnezeu ma binecuvintat cu 6 co-pii si 11 nepoti, cari sint nascuti aici in USA. Va rog sa judecati cu mintea. Nu va ginditi ca copii, nepoti nostri merg la scoala incepind dele gradinita si ca ei sint expusi la limba engleza opt ore zilnic si caci citesc si scriu in aceasta limba uni merg la liceu, colegiu, facultate, chiar si inarmata, unul dintre copii mei a fost in Aviatie patru ani in tot acest timp nu a fost acasa, el vorbeste romineste dar opredica nu o intelege, sa nu fim superficiali in gindirea noa-tra. Sa nu fim egoisti. Sint locuri de munca la care nu potifi angajat daca nu vorbesti limba, si esti penalizat la salardin cauza caci nu cunosti bine limba.O greseala colosala aufacut-o cei mai multi romini cind au ajuns aici imediat aucautat locuri de munca fara sa frecventeze cursuril de limba, gratuite. Nu e rusine ca cineva care a venit in america de 20de ani sa nu inteleaga o predica in L.Engleza? As vreau sa spunsa fim mai precauti cum tratam tinerii cari prin nastere audevenit cetateni ai acestei tari, este casa lor noi ceialaltiam fost primiti cu dragoste aici, eu personal am facut partedin mai multe comitete de comunitate chiar aici in Chicago,si va spun caci autoritatile stiu multe lucruri despre noi, dar ei tac. Personal am primit o analiza, a emigrantilor, oevaluare a comunitatilor din USA. Nu vreau sa o comentez, dar sanu facem din libertatea care o avem “ohaina a rautati”. Tot ce facem sa facem din dragoste. Sa nu discutam desprelucrurile pe cari nu le intelegem. Sorei Gabrielei Ii dorescmulta binecuvintare. GWG. Shalom.
    _____________________________________________________________

  18. As vrea sa fac de cunoscut lucruri ce nu secunosc in ceiace priveste comunitatile rominesti din StateleUnite. In primul rind toti romini, cinstiti, harnici cari au venit aici si sau intregrat in aceasta Societate sau realizatsi in cele materiale si in cele spirituale. In foarte multe orase comunitatile romine prospera. S-au construit Bisericispatioase bine organizate, biserici cari stau la nivelul altorCulturi. Familiile fratilor penticostali locuiesc in case la nivel modern. Multi dintre copii fratilor penticostali au ter-minat facultati cu renume si multi dintre ei ocupa posturi pecare in Romania nu le-ar fi putut ocupa. Ei sint cetateni aiacestei Natiuni Faimoase, ei au aceptat stilul de viata ame-rican/ pe care cei mai multi dintre dvs.nu-l intelegeti/ Noicredem numai noi avem credinta adevarata, caci americani sintpacatosi si numai romini sintem neprihaniti. /eu unul ma indo-iesc/.

    Acesti tineri nu se lasa asa usor convinsi de doctrinelenoastre, cari ne-au dat asa de mare bataie de cap. Cit privesteBisericile Americane pe care le vorbim de rau si ne ferim deele. As vrea sa fac de cunoscut ca 90%din misionari de pe globsint misionari americani,si ca 95%din banii pentru misiuneamondiala le da Bisericile americane. Noi penticostali rominisintem cei mai sgirciti cind este vorba de banii Domnului. Ce a facut libertatea din Romania? Milioane de romini au plecatdin tara, acest lucru a dus la desbinarea multor familii. Cineide vina? Romini cari au un stil a lor de viata.Desigur cei maimulti romini au adoptat stilul de viata american care lucreazala oricine il adopta. Noi romini ar trebui sa ne vedem slabi-ciunile si sa ne corectam. Poporul american este prea bun cunoi,dar pina cind?Ai grije gura mica ce vorbesti,, caci telauzi cu lucruri prea mari.Si cine nu are o filozofie, aretotusi o Filozofie/Aristotel/Shalom.gwg .
    _____________________________________________________________

  19. Pe la inceputul anilor 80, am lucrat Part-Time,adica citeva ore seara, intretinere la o Biserica Presbi-teriana Coreeana. Biserica avea 300 de familii. Aveau un pastorDavid Kim, care pe linga ca era Doctor in teologie a terminat si advocatura. Foarte mult a ajutat acest frate biserica noas-tra. Era un frate modest, simplu si credincios. Mi-a spus si amvazut ca 75%din membri bisericii erau intregrati in StudiiBiblice, Iar copii incepind dela gradinita pina la terminarealiceului combinat cu cultura lor Coreeana ,toate cursurile cucopii si cei tinerii se facea in L. Engleza. Teoria lor eracopii si tineri vorbesc limba parintilor, dar ei trebuiesc safie capabili sa slujeasca in Societatea americana si inorice biserica americana, adica de L. Engleza din StateleUnite. Bine gindit. Daca nu vrem sa invatam dela alti nu nevom ridica niciodata. Aceasta Biserica avea predici in L. Engle-za tinute chiar de Senior Pastor, David Kim. Shalom. gwg.
    _____________________________________________________________

  20. In Biserica Filadelfia din Chicago, pe care ofrecventez a inceput asta seara 13 Iunie, Conferinta Misiona-ra, au vorbit Fr. Cameron Wilson si Pastor Simi Timbuc. Frtele Cameron care este parintele spiritual al misiuni din Romania,a spus caci pe cimpul de misiune mondia tara noastra este unurias care acuma se trezeste. Din mesajele acestor doi vorbi-tori am tras o concluzie: ”Dumnezeu nu alege un om in lucrarepentru ceiace este el in momentul alegeri,ci pentru ceiace Dumnezzeu va face din el/sau ea/. Si caci candidatii de primrang sint cei tineri. Dragi parinti, iubiti frati pastori facetitot posibilul, cheltuiti ca sa tineti pe cei tineri in biseri-cile voastre, Dumnezeu are nevoie de ei, cauta printre ei tinericare sa–trimita in lucrare. Invatati dela bisericile americanecari sint pe primul loc in lume in ce priveste “Misiunea”, Cimpul de misiune este foarte mare, dar lucratori sint asa deputin. Ocupari-va de cei tineri, dati-le de lucru. Satan stiecaci tineri sint pretiosi si de aceia cauta sa-i scoata dinbiserici, nu dati concursul lui Satan. Fr. Simi Timbus a spuscaci lucrarea de misiune este initiativa Duhului Sfint sica lucrarea misionara se face cu ajutorul Duhului Sfint. In-trun articol dintr-o revista penticostala spunea ca DUMNEZEU nu ne trimite in lume sa zidim biserici si sa cistigam sufletepentru Imparatia Sa.AMIN ZICE DUHUL SFINT. gwg-Shalom.
    _____________________________________________________________

  21. Nu stiu pe cine vreti voi sa convingeti, postand comentariile astea interminabile?Pe voi sau pe noi?Cunosc situatia copiilor romani din diaspora pentru ca si eu ma confrunt cu ea . Eu nu spun ca nu ar fi trebuit sa invete limba engleza! Din contra: copiii voastri trebuie sa stie obligatoriu limba tarii. Stiu ca e greu sa invete a doua limba, dar nu e imposibil. Daca nu au reusit sa invete limba romana cat timp au frecventat bisericile romane, la ce bun le mai frecventeaza? Nu inteleg predicile, dar merg ca sa se ponteze. La cele americane, nu se duc dar ar intelege limba. Ce faceti de fapt cu acesti copii? Preferati sa ii tineti departe de Dumnezeu, doar pentru ca sunt romani dar nu isi cunosc limba materna? Cred ca fiecare ar trebui sa isi dea silinta in primul rand sa il caute pe Dumnezeu, iar daca nu sunt capabili sa vorbeasca si sa inteleaga limba romana, sa caute o biserica in care s-ar simti bine.Scrie undeva in Biblie ca urmasii trebuie sa urmeze biserica parintilor?Bine ca nu merg romanii in bisericile chineze sa le ceara sa vorbeasca in lb engleza ca sa inteleaga ei!Biserica romana sa urmareasca pastrarea limbii, atat timp cat vor exista oameni care o integ. Cei care nu o stiu, nu fac parte din comunitate, deci sa isi caute locul in alta biserica.
    _____________________________________________________________

  22. Gabriela, se pare ca nu esti familista, parca nu vezi familia. Familia cere sacrificii si daca vrei sa o tii cat mai unita faci sacrificii. Fratii au explicat ca e o dorinta de unitate si de pastrare a unui crez curat.Daca citesti atenta indemnurile fratelui Galis vei vedea ca situatia trebuie privita atent.Personal experimentez, aici in Romania, ce inseamna nepasarea si necunoasterea multora dintre pastori si lideri fata de nevoile si potentialul tinerilor. Mi-am pus nadejdea in Domnul si alerg pentru El, dar m-as bucura mai mult sa vad in mai multi conducatori un simtamint normal pentru “oile” lor.Doamne, trezeste-ti slujitorii sa-ti vada turma!
    _____________________________________________________________

  23. Hola!I am Jose from Mexico and reason I writing you is for I feel with you guys. My wife is from Romania, her name is Daniela and for a short time when lived in Detroit in the 2003 when have atended to a church of god there in Dearborn Heights. Was a total dizziness and confussion all services at that church. Leaders there seem to be more – pastor del dineros while not for people. English services were very few, I think because the romanian leader there, does not care for what his congregation need. I understand Romanians in mostly they talk, and later, when I had romanian builders in my company from these churches, I understand from them that if you atend to these churches, nobody care for what you feel, you have only to be bow under their will without choice, to give them all the monies you have, and support pastor family to travel all over the world. These workers talked that the leaders there are astonished in their chairs as like in a concret and if you have somethimg to reply, they will punish and excomunicate those who dare to do it.

    You guys, the young Christianos in America, have to do something until the gringos del basilica will not execute you as rebeliouse against them. You can do what churches in whole world did, as well in Mexico did against del rejo dela basilica comunista: 1-get more congregation of youth and have a confederacion of youth to fight against abuses and none-justice of leaders unworthy to be there. 2-have a site to report all these abuses. 3-inform all their superior boards and even go until governor to fight for what your leaders refuse to you4-have in your mind that basilica is belongs to Jesus not to pastor! 5-remember that a pastor is a human being not an infailible saint. Read and watch news and you will see today a lot of this saints charged in trials for homosexualitad, paedophilia, sex-scandalos or blackmail tricks.Now, my wife and I, go to an independent church of christ in Illinois and never ever think to go again under slavery of any romanian leader to church of god. You do not ask to much for having english services, but they want to keep you under their own rules. God help you.
    _____________________________________________________________

  24. Ma adresez parintilor si pastorilor si tuturor celor intere-sati de generatia tinara,sa citeasca cartea scrisa in limbaromina a luiJosh Mc Dowell: ”Generatia instrainata”.Un citat dincarte: ”Cred ca oamenii L-au acceptat pe Cristos pentru ceea ce El i-a invatat si pentru ceea ce era El. Oameni nu erau atrasi doar de poruncile Lui, ci si de compasiunea cu care implinea nevoile spirituale, emotionale si fizice ale oameni-lor aflati in suferinta. Si acum la fel ca atunci , dragostealui Cristos este cea care ne atrage la El si ne indeamna sa credem in El,sa-L urmam si sa ascultam de El.Noi simtim caEl ne intelege si se indentifica cu inimile si sufletele noas-tre ranite,aceasta facindu-L irezistibil. Noi meritam pedeapsa,dar El ne valideaza nevoia de acceptare.Noi meritam respinge-rea, dar El spune ca sintem destul de valorosi pentru a primiiertarea. NOI MERITAM SA FIM PARASITI, dar El afirma ca sintemdestul de valorosi pentru a primi mintuirea.”AVEM SI NOI ACEASTA ATITUDINE FATA DE GENERATIA TINARA? Nuuitati:”Daca nu ierti, nu vei fi iertat”. Shalom.gwg.
    _____________________________________________________________

  25. Tinerii Romani Americani”, catre comentatori ne-doriti !!!
    Stimati frati si surori in Domnul!Sa stiti ca ne miram mult de uni dintre dumneavoastra. Am vrea sa va intrebam: chiar nu aveti nimic bun sa oferiti acestei generatii tinere, ca sa creasca spiritual si sa ramana langa Dumnezeu? Un singur lucru auzim, over and over again: “condamnarile dumneavoastra” fata de acesti tineri. Ne intrebam: “oare ce v-am facut, de ne urati atat de mult”? Nu va intereseaza deloc ca ne raniti spiritual si ne scoateti din biserici. Credem ca lozinca dumneavoastra este: “cu cat mai multi, cu atat mai bine, sa ne scapam de eii”. Aveti totusi mare grija de ceia ce faceti. Comentariile dumneavoastra au depasit ceia ce inseamna opinie personala. Ceia ce vedem in ele, este ura si dispretu-l care vi-l aratati fata de o generatie tanara. Nu ne miram atat de mult, de un “Ilas Alin”, (un tanar immature), cat ne miram de surorile noastre.

    Dargi surori! prin opinia dumneavoastra ati insultat adevaratele mame, care plang nopti in sir pentru copii lor. Aflam ca aceste mame, ar vrea mult sa va cunoasca, sa va spuna personal motivatia pierderi-lor celor dragi, din punctul lor de vedere. Ar vrea sa va asigure caci au facut totul, tot ce le era in putinta si n-a fost suficient, pentr a-si salva copii pentru Dumnezeu. Aceste mame vor sa va dea un sfat, sa nu va pripiti in condamnarea lor. Ele sunt mame mai in varsta, iar dumneavoastra la varsta de 30 de ani, sa stiti ca nu aveti ce sa le spuneti. Aveti doar de ivatat de la ele. Cand veti ajunge la varsta acestor surori si-n situatia lor, ve-ti intelege cu siguranta ca nu le-a fost usor.

    Datorita situatiei cu pastori nostri si a unora ca dumneavoastra, multe mame plang si regreta venirea lor in America sau Canada. Cu lacrimi in ochi ne-a spus o mama: Regret ca-am venit aici. Am ajuns sa-mi pierd o parte din cpii. As da totul, tot ceia ce am pe acest pamant, chiar si viata mea, daca prin aceasta as putea sa-mi salvez copii din ghearele diavolului”. Ce vei zice sora draga, cand vei ajunge in situatia acestei mame? Te vei mai impotrivi oare, la 30 de minute predica si in limba engleza? Si aceasta ca sa slvezi un tanar din ghearele diavolului. S-au te crezi mai grozava ca acesta mama, crezand ca copii dumneatale n-o sa ajunga niciodata aici? Dragi surori! Nu va pripiti si nu va inselati. Rugativa ca Dumnezeu sa nu ingaduie, ca sa va pierdeti copii. Ni se spune, ca aceasta este cea mai mare durere posibila din viata unei mame crestine.Stimati frati si surori!

    Am dori sa va mai spunem: Ceia ce exista intre noi si pastori romani, nu este mai mult decat o diferenta de opinii. Ca de exemplu: Porunca Domnului Isus data ucenicilor. In Biblia nastra scie: “Mergeti in toata lumea si propvaduiti evanghelia la orice faptura”. Iar in Biblia pastrilor nostri (acording cu ceia ce fac) credem ca scrie: “Mergeti in toata lumea si propovaduiti evanghelia la orice roman”. Interpretarea a doua cuvinte, este toata problema care o avem cu pastori romani-americani, si nimic mai mult. Si aceasta datorita faptului, ca nu gasim nicaieri scris, ca cuvintele: “orice faptura”, ar inseamna “roman”. Am vrea sa va mai spunem: Acest argument care exista intre noi si pastori romani, nu vor cauza niciodata caderea de la credinta a nici unui pastor, fiti linistiti de aceasta. Majoritatea dintre eii nu dau nici o importanta acestei lucrari si nu se consuma de loc cu ea. In general ne ignora. Avem pastori care ne-au spus-o in fata, “ca nu-i intereseaza plecarea tinerilor din biserica”.

    Ganditiva totusi, la ceia ce faceti dumneavoastra cu acesti tinerii. Argumentele dumneavoastra distruge suflete scumpe pentru Dumnezeu. Exista un Isus Cristos care si-a dat viata pentru acesti tineri si nu-i este tot una, de ceia ce faceti dumneavoastra cu eii. Sa stiti ca-L deranjaza opinia dumneavoastra si insultele aduse la adresa noastra. Nu faceti aceasta: dintr-o ravna fara pricepere, sau lipsa de cunostere a Bibliei.

    Publicatia noastra, nu este doar un articol lipsit de importata pubicat pe internet. Este o lucrare a Lui Dumnezeu, pentru salvarea tinerilor! Sa stiti ca opinia dumneavoastra conteaza. Aici este in joc viata spirituala a sute s-au chiar mii de tineri si viitorul lor linga Dumnezeu. Am dori sa va spunem: Prin comentariile facute, v-ati exprimati sentinta impotriva: “Tinerilor Romani Americani”. Ne-ati condamnat la moarte, (o moarte spirituala). Sa stiti ca biblic nu aveti dreptate si Dumnezeu nu va perimite aceasta. Pentru niste momente mai putin gandite, s-ar prea putea sa coborati judecata Lui Dumnezeu, in casele dumneavoastra.

    V-am ruga sa cititi: Ev. Matei 25,45 “ISUS: Adevarat va spun ca, ori de cate ori n-ati facut aceste lucruri unuia dintre acesti foarte neinsemnati frati ai Mei, Mie nu Mi le-ati facut.” Nu stim daca realizati comparatia facuta de Isus dintre noi, acesti foarte ne-nsemnati si fiinta Lui. Am vrea sa stiti, ca tot ceia ce faceti cu noi, Domnul Isus le ia asupra Lui.

    Noi v-am ruga, sa nu luati aceasta lucrare in chip usuratic, pentru ca consecintele ei sunt mari. Datorita unor comentarii de genul acesta, s-au pierdut tineri, care nu se mai intorc in bisericile romane si nici nu mai vor sa auda de crestini romani. Nu va faceti vinovati de sufletele acestor tineri. Uni veniti si va cereti iertare pentru greselile facute, iar alti poate veti veni in viitor. Ce folos? Acesti tineri sunt perduti si poate pentru todeauna. Desi acum nu va intereseaza si c-o biblie facuta de dumneavoastra “de patriot roman”, va faceti singuri dreptate. Am vrea sa stiti, ca intr-o zi veti da socoteala. Cat despre noi cei implicati, luam aceasta lucrare foarte serios. Ne cutremuram ori de cate ori scriem un mesaj si facem aceasta cu mare frica si temere de Dumnezeu. Sa stiti ca noi vedem pierderile, simtim durerea si nu ne este totuna.

    Observam tot mai mult: ca cei care ne insultati si va impotriviti acestei lucrari, sunteti in majoritate romani veniti recent, de 2 sau 3 ani din Romania. Realizam ca faceti aceasta din egoism, de a avea tot comfortul in bisericile noastre, pentru dumneavoastra si familie. Muliti dintre dumneavoastra, ne-ati batut la usa cand erati in nevoi si v-am deschis. V-am permis sa intrati in casele noastre si v-am oferit tot ce aveam mai bun. Apoi cu multa dragoste, v-am dus in bisericile noastre si v-am dat locurile de cinste. Nu la mult timp, ati inceput sa-napaditi amvoanele acestor biserici, cu pretentiile dumneavoastra. Si-n loc sa asteptai ca toti ceilalti sa vi se dea hrana cu portia , at-i luat totul, fara a va ganditi la cei ce-au muncit la formarea acestor biserici si copii lor. Cand am ajuns la nevoe, am venit sa va cerem ajutor. Sa ne dati si nua doar 30 de minute din program, pentru predica si in limba engleza. Salvand prin aceasta o generatie tanara de la o moarte sigura (spirituala).Si din egoism, obraznicie si lipsa de caracter, ne spuneti NU. Noua proprietari casei si copiilor biserici. Ne mai spuneti: “ca daca nu ne convine, nu avem decat sa plecam”. Cata obaznicie.

    Fratilor si surori!!! Voi ati uitat ca sunteti, mai mult ca niste musafirii am putea spune, in bisericile noastre. Nu ati contribuit cu nimic la formarea lor, doar ati beneficiat din tot ceia ce avem. Ne miram in calitate de musafir, cum va puteti permite sa dictati randuiala in casa unor oameni, care v-au primit din dragoste? Datorita unor lideri cu interese personale si caractere comuniste, ne luati bisericile. Ne priviti de la inaltime si-n scarba dictati viitorul unei generatii intregi de “Tinerii Romani Americani”. Pana cand Doamne???

    Datorita inpotrivirilor si insultelor aduse la adresa tinerilor, ne-am rugat ca Domnului Isus sa ne vina in ajutor si sa raspunda rugaciunilor noastre. Vroiam sa stim: “daca este dupa voia Lui sa mai continuam aceasta lucrare, s-au ar fii bine sa ne oprim, pentru ca pierdem tineri”. Ne-am bucurat, cand dupa un timp destul de lung, Dumnezeu ne-a raspuns. Si pentru ca uni va ganditi ca acesta lucrare nu este lucrarea Lui Dumnezeu, am dori sa va afisam doar o profetie din partea Lui pentru: “Tinerii Romani Americai”. Aceasta a fost primita recent din Romania, de la un om a lui Dumnezeu.

    “MULTA PACE SI BUCURIE. DRAGII MEI! AM AVUT DIN PARTEA DOMNULUI PENTRU VOI, CA DIAVOLUL LUPTA SA VA ISPITEASCA SA VA TULBURE SI SA FRANEZE LUCRAREA PE CARE A HOTARAT-O S-O DESFASOARE PRIN VOI. NU VA TEMETI. INTRATI IN UNITATE IN RUGACIUNE. SI EU VA SUSTIN IMPREUNA CU SOTIA SI CEI 4 COPILASI, CA DUMNEZEU SA VA DARUIASCA BIRUINTA. ARE NEVOIE DE VOI SI TREBUIE SA BIRUITI SI SA INAINTATI. FITI BINECUVANTATI”.

    Ce ziceti fratilor si surori? Nu regretati! ca cel care va ispiteste si va pune sa insultati tinerii, nu este Dumnezeu? Sa stiti ca si diavolului ii este frica ca “Tinerii Romani Americani” o sa ajunga sa-L cunoasca pe Dumnezeu, si-o sa inteleaga lege Lui. Ce zici pretene; “Alin Ilas”? Nu ti se pare interesant, ca Dumnezeu se adreseaza noua la plural? Cata obraznicie exista in tine copile. Doamne Isuse ai mila de noi de toti si dane intelepciune. Multa Pace.“Tinerii Romani Americani” tineriiromaniamericani@yahoo.com

    P. S. Rugam frati romani, veniti recent din Romania, sa nu luati acest articol ca o insulta adusa la adresa dumneavoastra. Noi stim ca nu toti sunteti la fel. Va spunem din inima, ca noi va iubim si va vrem in bisericile noastre. Ne vom stradui, sa va facem sa va simtiti ca acasa. Acest comentariu a fost scris ca rspuns, doar pentru fratii si surorile, care ne-au insultat prin comentariile dansilor, aduse prin e-mail si pe internet. Daca doriti, puteti sa intrati pe unul dintre aceste site-uri si sa cititi, insultele acestor oameni, aduse la adresa: “Tinerilor Romani Americani”. http://www.pasi.ro/revista/ofertele-pastorilor-romani-americani-pentru-tineri.html . Va multumim.

  26. Dragii mei, ma bucur pentru voi!Am navigat pe Google si mi-am gasit numele intr-un link al “Tinerilor Romani Americani” Nu stiu care-i conjunctura. Ma bucur insa pentru voi si sustin cu toata taria cererea voastra. Imi pare rau de Bisericile, pastorii si chiar unii parinti care nu va inteleg. Prin Harul Domnului, de la inceputul lunii mai 2008, sunt co-pastor al unei biserici americane care are doua misiuni: Romanian Ministry & English Ministry. Deocamdata nu am perfect aceeasi libertate a expresiei cand predic in engleza ca si in romana dar asta nu ma impiedica sa perseverez. Nevoia voastra si pozitia voastra ma incurajeaza enorm. Domnul sa va binecuvanteze. George Motoc
    _____________________________________________________________

  27. Dragii tinerii-romani-americani, sinteti in ini-ma noastra, nu v-am uitat. Curind vom apela public la biserici-le penticostale. Sint convins caci pastorii si parintii vor in-telege si vor actiona spre o apropiere-in-partasie, spre folo-sul lucrari lui Dumnezeu. Miscarea Penticostala trece printr-o perioada extrem de critica, care nu este deloc un bun exemplu pentru cei tinerii. Vinovatia ? Personal cred caci nu s-a pre-dicat impotriva” lacomiei de avere”. Cei mai in virsta nu sint un bun exemplu pentru cei tinerii. Atentie “Biserica”, Dumnezeu a inceput sa lucreze in comunitatile de romani. E timpul sa lu-am in serios avertizarea Apostolui Pavel: Sa pastram credi-nta si un cuget curat, pe care unii l-au pierdut si au cazut de la credinta. ”Daca constiinta noastra este “VIE”, simtim mu-strarea, daca nu ne mai mustra, este semnul caci este moarta. Sa ne verificam cum lucreaza “Constiinta”, si in privinta lu-crurilor materiale si in cele spirituale.Shalom. gwg.
    _____________________________________________________________

  28. Stiti ce am ajuns? Case de cultura, se canta, se predica iar se canta si plecam acasa. Referitor la tineri, educatia lor acum este T.V. CALCULATORUL SI TELEFONUL. Si la parinti: CASA, MASINA, serviciul, dolari si “concurenta! Sa nu mai dam vina pe alti. NOI TOTI SUNTEM VINOVATI. Ce este de facut? Sa ne intoarcem fata la DUMNEZEU, pt. ca noi nu facem alceva de cat sa-l lepadam pe DUMNEZEU si nu este lucru mai rau pe pamantul acesta de’cat…de a pierde MANTUIREA.Si ar fi mare pacat.
    _____________________________________________________________

  29. Tuturor celor mintuiti, Isus Christos Le spune:“Cine ete nedrept, sa fie nedrept si mai departe; cine este intinat, sa se intineze mai departe; cine este fara prihana sa traiasca si mai departe fara prihana. Si cine este sfint, sa se sfinteasca si mai departe!Iata, Eu vin curind; si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui. ”Apo.22:11-12. Cui i-sa dat mult i-se va cere mult. Si cine a stiut mult i-se va cere si mai mult. Din cuvintele gurii tale vei fi scos fara vina sau vei fi gasit vinovat. Cu ce judecata judeci pe altii, cu aceias judecata vei fi judecat si tu. Deci atentie! Shalom. gwg.

  30. Simata famile Popa! Va multumim in numele Domnului isus pentru furmoasele cuvinte care ni le-ati scris. Ni s-au umplut ochi de lacrimi afland cum Dumnezeu lucreaza cu tineri din bisericile dvs. Ne straduim si noi in masura in care putem de a ne apropia de Dumnezeu, si se vede si aici prin unele biserici ca Dumnezeu ne iubeste si se indura si de uni dintre noi. Avem si noi cateva exemple pozitive in care Dumnezeu a botezat cu Duhul Sfant si ne bucuram de aceasta. Problema noastra este ca datorita faptului ca nu toti tinerii inteleg mesajul evangheliei in limba romana, nu toti ajung la nivelul de a intelege lucrarea Duhului Sfant s-au ce inseamna aceasta. Sa stiti ca ne bucuram de toti cei care sunt botezati cu Duhul Sfant, este o experienta deosibita, dar in acelasi timp ne ingrijoram si ne rugam pentru eii ca Dumnezeu sa-i tina langa el. Datorita faptului ca acestor tineri li sa predicat doar in limba romana.
    _____________________________________________________________

  31. Dragii mei, Am recitit mesajul tinerilor crestini din America. Ce pacat ca suntem despartiti de mii de kilometri! In Bucuresti a inceput o mare trezire spirituala intre tineri. Tinerii alearga la rugaciune, sunt seri de rugaciune, nopti de rugaciune, zile de post si rugaciune pentru trezire spirituala. Va indemn sa incepeti a va uni in grupe de rugaciune. Incepeti sa va uniti in post si rugaciune. In septembrie 2007 am participat la o intalnire de 3 zile de rugaciune la ONU in New York unde am avut o seara speciala de rugaciune pentru America. Dumnezeu va ofera sansa ca sa incepeti un timp de rugaciune staruitoare pentru trezire spirituala. Cand vine trezirea ranile sunt vindecate, vietile regenerate si inimile umplute de puterea Duhului Sfant. In toate mesajele voastre eu vad o foame si o sete disperata dupa Domnul, dupa puterea Duhului Sfant.

    Aceasta foame si sete este legitima, Dummnezeu a asezat-o in inimile voastre deoarece nu doreste sa va lase in starea de adormire care caracterizeaza o parte din crestinatatea zilelor noastre. In Romania Dumnezeu ne-a dat harul ca sa participam la mai multe intalniri de cate 3 zile de post si rugaciune. Ultima intalnire a fost in perioada 27-29 martie 2008 la Biserica Penticostala Betania Ploiesti – jud. Prahova. Urmatoarea intalnire va fi in perioada 09-11 mai 2008 la Bucuresti. De ce nu incercati sa organizati si voi asemenea intalniri de post si rugaciune cu tinerii? Daca aveti nevoie de sugestii va pot trimite un DVD cu o parte a intalnirii de la Ploiesti. Avem o lista de rugaciune pe care o aducem necurmat inaintea lui Dumnezeu, va rog sa ne trimiteti motive personale de rugaciune. Ne puteti contacta la adresa ilielidia@gmail.com
    _____________________________________________________________

  32. Nu as dori sa discut pe aceasta tema, ma surprins insă nepasarea fratelui Vasile Hozan fata de problema destul de grava a tinerilor romani americani, cu toate ca nu sunt ei de vina pentru ca nu vorbesc bine limba romana, ci parintii lor.
    Se ridica insa o intrebare:
    cand, unde si de cine a fost ordinat fratele Vasile Hozan ca pastor?

  33. Ce este mai important pentru tine ETICHETA de pe produs sau produsul în sine? Nu oricine are o diplomă de pastor se şi ocupă cu îngrijirea oilor.De fapt la mulţi nu le mai place să se numească păstori ci le place să le zică oameni pastori.Ori lui Isus nu ia fost ruşine să se numească păstorul cel bun,adică un om care poartă de grijă la oi.Cel care a dat fratelui Hozan harul să aducă multe oi în staulul Domului i-a dat şi harul de a le ingriji.”Si El a dat pe unii apostoli, pe altii profeti,pe altii evanghelisti ,pe alti păstori şi învăţători, pentru perfectionarea sfintilor, in vederea lucrării de slujire, pentru edificarea corpului Unsului, pană vom ajunge toţi la unirea credinţei şi a cunoştinţei Fiului lui Dumnezeu, la starea de om mare la înălţimea staturii plinătăţii Unsului ca să nu mai fim prunci, plutind încoace şi încolo, purtaţi de orice vânt de învăţătură ,prin viclenia oamenilor şi prin şiretenia lor în mijloacele de amăgire ; ci credincioşi adevărului în dragoste ,să creştem în toate privinţele ,ca să ajungem la Cel ce este Capul ,Unsul.” Efeseni 3:11-15 Deci frate drag păstor nu este cel care strigă mai tare că e păstor, ci cel care, chiar se ocupă efectiv cu îngrijirea oilor.

  34. Intamplator am aflat de acest site. Intr-adevar e o problema foarte serioasa si adevarata in randul tinerilor americani. Problema se complica foarte mult cand se ia in calcul dezinteresul pastorilor de a oferi sprijin moral, sentimental si spiritual generatiei tinere. Majoritatea pastorilor si lucratorilor adopta Evrei 13:17 cu accent pe “asculati si fiti supusi” indiferent de hotararile care se iau si de non-aplicabilitatea acestora din punct de vedere al scripturii. Personal, cred ca Dumnezeu va incepe trezirea prin tineri; acei care au inima intreaga predata Lui si-L cauta din sinceritate, il marturisesc din adevar si-L asteapta sa revina! Este o foarte mare lipsa de oameni duhovnicesti care sa inteleaga nevoile si problemele generatiei tinere; cea mai mare criza mondiala se regaseste la capitolul acesta. Ma bucur foarte mult de implicarea acestui corp al tinerilor-romani-americani si ma rog ca activitatea lor sa prospere, si Dumnezeu sa-i binecuvanteze in voia Lui! Nu uitati: se merita sa mergem inainte in Numele Lui, cu orice hotarare demna de a-I implini voia! Perfecta dreptate celor care au postat deja, insa, RUGACIUNEA schimba totul, si mai ales insotita de POST ( Isaia 58:6-12). Fiti binecuvantati de Domnul, fratilor, Amin Multa sanatate!

  35. Acest strigat de sete dupa Cuvint este asemenea celor din Ezechiel cap. 34. Dumnezeu insusi devine Pastorul celor nepastoriti, si Judecatorul “pastorilor” nedrepti. Va dores har TUTUROR!!!

  36. Sunt un nepot al pastorului Roske Cristian, baiatul Lui Nely Popa din Galati. As dori sa aflu ce mai face, ce face Pusi si Stefanel. Nu mai stiu nimica despre ei pentru ca nu am mai fost de foarte mult timp la Bucuresti. Pot fi contactat la tel 0742215722 sau mariuspopa@ubimedia.ro

  37. Mi-amintesc pilda samariteanului milos,iar ca efect practic in expunerea Domnului Hristos,toti au inteles ca ajutorul dupa care toti tanjim poate sa vina prin cai nebanuite.Nu cel banesc, ptr materialisti,cel de a ne determina sa mergem mai departe(un sfat bun,o privire prietenoasa,renunterea a ne razbuna,putere de a ierta…)Am lucrat in Romania in mediul lor si dupa 4 luni mi-am depus demisia,vazand ca sistemul este asa cum este.Deci probleme in ,,paradis” sunt peste tot dar, ma straduiesc sa uit trauma sufleteasca care m-a marcat.Am adoptat stilul de sprijin gen ,,ajuta-te singur” sa pot sa mai cred,sa fac abstractie de indiferenta lor,ptr ca am un pusti de 15 ani si i-am explicat ca oamenii de bine te ajuta fara sa le ceri acest lucru,iar multi din pastori ,,s-au falit ca sunt intelepti si au innebunit din pacate…”Curaj,nu mai asteptati de la cei indiferenti si corupti sprijinul lor, este Cuvantul suficient.Oare inadins uitati cuvintele ca ,,blestemat este cine se increde in om…)Sunt venit din lume,am lasat cariera profesionala ptr aceasta credinta ,avem probleme financiare,dar va dau un sfat simplu…Priviti la Hristos ptr ca EL este modelul,iar judecandu-i pe pastori si indiferenta lor nu va face rau decat sufletelor voastre.Folositi-va elanul constructiv,ptr ca mai devreme sau mai tarziu adevarul iese la iveala,iar pe D-zeu nu-L poti insela.Ptr ca altfel se ajunge la dezbinare,iar aceasta este atributul firii pamantesti,nu roada Duhului Sfant.

  38. I’m Mirela a worker in Turkey. It’s so sad to hear about some of the words of different people. I’m struggling myself remembering my own language. I just want you guys to know that we will pray concerning this topic and know that Jesus will find a solution for all of you. He is the Good Shepherd and will feed you he will never leave you alone to starve. People might do that but not my Lord.Please email me if you need someone to talk to at: mirelaputin@yahoo.com

  39. Atunci cand am incercat sa ma alatur cu totul bisericii din Hunedoara nu ma asteptam la unul di pastorii ingineri sa ne vorbeasca(erau si 2 frati bolnavi, handicapati),sarcastic despre motivul ptr care vrem,,sa ne predam”.De parca nu a avut si el beneficii materiale facand afaceri cu ajutoare venite din afara.M-a dezgustat.Totusi, inca mai doresc sa devin membru.Soacra mea mi-a dovrdit si mi-a spus ca suntca acela destui.Eu singura voi avea macar satisfactia si linistea sufleteasca de care am nevoie.De adevar.Cred cu tarie ca toate trebiue sa vina de la sine.Un frate iubeste si sfatuieste neconditionat.Eu, cred ca daca nu ma poate ajuta material, macar un sfat, o vorba buna spusa la momentul potrivit,sau chiar si tacerea care ascunde in inima doar empatia urmata de o simpla strangere de mana, sau o imbratisare sincera, apoi rugaciunile(probate si dovedite impreuna cu doi frati ortodocsi,chiar si de la distanta,ne-am propus la aceeasi ora sa ne rugam)sincere si simple fac mai mult deacat sa ne judecam unii pe altii, sau placintele si sucul, oferite la un eveniment sau o predica anume.Totusi omul este om si ii e sete si foame.Se intelege de la sine.Iar di vanzarea la colt a produselor se poate don o parte bisericii si cred ca va fi mai bine.

  40. Anonim: Pocainta la inceputurile ei, cand bisericile aveau batrani in comitete si aveau un cuvant greu de spus. oile pierdute erau cautate, iar cele ranite, erau vindicate. Amvonul nu era locul de slujire a unei elite cu mestesugul si iscusinta vorbirii, ci partasia era totala, si cu cei mai putin ciopliti in vorbire, dar cu ravna a Evangheliei, pentru care au fost gata in timpul prigoanei Ortodoxe pana in anul 1944, si apoi in prigoana comunista sa indure ani grei de puscarie. In asemenea conditii, bisericile neoprotestante crescand atat numeric cat si spiritual.
    Dar acum cu tot mestesugul vorbirii si a programelor de lauda si inchinare, care e mai mult lauda decat inchinare, cand batranii sunt tinuti o ora in picioare, pana cand trupa de lauda si inchinare isi deruleaza programul, convertirile s-au redus drastic. Daca colaborarea dintre tinerii Timotei, Tit, si batrul Pavel a avut succes, si in zilele noastre, experienta batranetii si forta tineretii, ar putea face lucruri mari.
    Au tineri dreptate dar nici sfatul batranilor nu trebuie dispretuit.

  41. Inca mai avetii de invatat despre biblie si despre DUMNEZEU.Trebuie sa va uitati doar in jurul vostru, si suntetii pefecti. GUTUEE ITALIA

  42. Nu a spus nimeni ca o sa mergeti in Iad ca nu vorbiti romaneste dar nici nu este o garantie ca ve-ti ajunge in Rai ca vorbiti engleza. Cu adevarat avem tineri foarte emancipati si probabil cum spun ei este “vina parintilor” pentru ca ei nu stiu romana la fel cum pentru multi tineri este vina parintilor ca le-au dat tot ce le-a trebuit si acum este vina parintilor ca unii nu lucreaza si locuiesc cu parintii ca nu sunt capabili sa se descurce singuri sau sa se casatoreasca deoarece iar nu sunt capabili sa-si formeze familii si este vina parintilor sau a pastorilor ca nu au exact mediul imaginat si dorit de ei in bisericile Romane. Asazisa lauda si inchinare ajunge sa fie aproape tot ce se doreste in biserici. Si asta bineinteles in engleza ca in romana nu mai prea face sens. Macar de ar fi cu adevarat laudat Dumnezeu dar am impresia ca ei doar se lauda prin aceea inchinare.Numai urmariti lucrul acesta. Nu uitati ca parintii vostri au invatat engleza fortati de imprejurari si situatii mult mai dramatice decat voi ati intampinat in invatarea limbii romane si v-au dus si pe voi in spate cu cata engleza au putut invata. Dar voi ati avut cel putin dorinta de a invata limba si cultura neamului de unde va trageti? Acesti tineri aparent ‘evlaviosi’ sunt ca acel tanar bogat care a avut impresia ca le stia si le facea pe toate dar Mintuitorul n-a agreat cu el.Nu vreau sa-mi imaginez o biserica condusa in totalitate de o ” echipa” de tinineri de asa gen.GBU.Si acum lauda si inchinare:
    /: God is good, God is love :/

  43. Scumpii mei frati ma bucur sa vad dorinta tinerilor de a ramane in Bisericile romanesti chiar cu riscul de a nu intelege bine limba. Da este de inteles faptul ca este nevoie de o predica in limba engleza dar ma uit atent la Evreii care sunt raspanditi in toata lumea cum ei vorbesc evreeste in casele lor, predica evreeste in bisericile lor si discuta in limba evreeasca in comunitata evreeasca (zona in care locuiesc) chiar daca sunt raspanditi in toata lumea. In magazinele lor vorbesc doar evreeste. Stiu si engleza si poate si alte limbi??? dar folosesc limba evreeasca la slijbele lor din sinagogile care le au in Romania si in alte tari unde locuiesc. Spun acest lucru si sunt uimit deoarece locuiesc de 2 ani in Londra si ma fascineaza acest lucru. Ei nu au uitat cultura si limba lor pe parcursul anilor.
    Poate ar trebuii sa ne uitam umpicut la ei si sa invatam pentruca asa cum spune si Sfanta Scriptura „…mantuirea vine de la evrei”.
    Doresc sa nu fie cineva ofensat de acest lucru dar cred ca in dragoste si cu intelepciune de sus daruita de Duhul Sfant se poate sa fie intelegere si cat mai multi tineri romani din America sa vina la Domnul nostru Isus Hristos.
    Vreau sa va spun ca am si eu 4 cpii si ma uit la problemele voastre si ma gandesc cum pot sa evit ca acesti copii ai mei sa nu se loveasca de aceleasi probleme pe care voi le aveti
    Va iubesc, va inteleg si ma rog pentru voi.
    Cu dragoste in Domnul Isus Hristos Daniel.

    • ,,Cineva (din.. Londra baptistă ) făcea, a făcut un program pe calculator( ,,logos- har 3.0,, ..) contra cost,program de memorat Cuvîntul lui Dumnezeu, de memorat Biblia ,program în care ,,învătătorii,, erau, sunt , două femei şi doi bărbaţi. ,,

      Pace!
      Ai probleme cu mîntuirea.
      Prietene! ,,ce ar folosii unui om să cîştige toată lumea , dacă şi-ar pierde sufletul..,, , dacă mă numesc ,,creştin,, înseamnă că mă număr printre cei care vor fi mîntuiţi , pentru că ,cred, ce¬? ,bineînţeles Evanghelia propovăduită de seminare(,teologice)?, nici vorbă (oamenii nu pot da mîntuire),ci cred Evanghelia propovăduită de apostolii Domnului nostru Isus Hristos(El, negreşit este Cel ce dă mîntuirea), Evanghelie care spune aşa :
      ,,Şi faptul acesta se va vedea în ziua când, după Evanghelia mea, Dumnezeu va judeca, prin Isus Hristos, lucrurile ascunse ale oamenilor. -Romani 2:16 ,, ,dincolo zice aşa:
      ,,Vă fac cunoscut, fraţilor Evanghelia pe care v-am propovăduit-o pe care aţi primit-o, în care aţi rămas,2 şi prin care Sunteţi mântuiţi, dacă o ţineţi aşa după cum v-am propovăduit-o; altfel, degeaba aţi crezut. -1 Corinteni 15:1 ,, , de asemenea:
      ,,Vreau, de asemenea, ca femeile să se roage îmbrăcate în chip cuviincios, cu ruşine şi sfială; nu cu împletituri de păr, nici cu aur, nici cu mărgăritare, nici cu haine scumpe,10 ci cu fapte bune, cum se cuvine femeilor care spun că Sunt evlavioase.11 Femeia să înveţe în tăcere, cu toată supunerea.12 Femeii nu-i dau voie să înveţe pe alţii, nici să se ridice mai presus de bărbat, ci să stea în tăcere.- 1 Timotei 2:9 ,,
      Cum aş putea eu să mă şi gîndesc , cu seninătate fără să-mi fie frică de El, şi fără să-mi pese de pedeapsa lui Dumnezeu, să calc porunca Lui , să calc Evanghelia Lui cu seninătate, şi să mai întind o cursă şi altor suflete nevinovate, să pun ,,femeia,, , de la ,,amvonul meu,, ,să înveţe pe oameni Cuvîntul lui Dumnezeu. Totuşi sunt plin de pace şi fără frică, fiindcă ştiu! , că :
      ,, El dă izbîndă celor fără prihană, dă un scut celor ce umblă în nevinovăţie.8 Ocroteşte cărările neprihănirii, şi păzeşte calea credincioşilor Lui.- Proverbe 2:7 ,,
      „Adevărat, adevărat, vă spun că, cine nu intră pe uşă în staulul oilor, ci sare pe altă parte, este un hoţ şi un tîlhar.2 Dar cine intră pe uşă, este păstorul oilor.3 Portarul îi deschide, şi oile aud glasul lui; el îşi cheamă oile pe nume, şi le scoate afară din staul.4 După ce şi-a scos toate oile, merge înaintea lor; şi oile merg după el, pentru că îi cunosc glasul.5 Nu merg deloc după un străin; ci fug de el, pentru că nu cunosc glasul străinilor.- Ioan 10:1 ”
      Şti cum defineşte Dumnezeu dragostea..,: -,,Eu mustru şi pedepsesc pe( doi ?, nu! ,pe trei?, nu! pe vreo cîţiva.., doar de atunci?, sau doar de acum ?, nici vorbă, ci pe : ) toţi aceia, pe care-i iubesc. Fii plin de râvnă, deci, şi pocăieşte-te!-Apocalipsa 3:19 ,,
      Pace.

  44. De acord cu d.h.

    Sunt un tânăr crescut într-o biserică din România iar răspunsurile voastre la aşa-zisele soluţii ale păstorilor mi se par nepotrivite şi că „faceţi băşcălie”.

    „Tinerii: Hmmm! It is too late, for so many, de a mai invata limba romana. Nu ne trimeteti in Iad pentru aceasta fratilor.”

    De ce e too late dacă deja ai o bază şi 2 profesori acasă(mama şi tata)?

    „Tinerii: Hmmm! Yes, ne-ti aranjat o’right, sounds good, but it is not enough. Cu asa o hrana, nu vom fii nici reci si nici in clocot; fiind doar caldicei, Dumnezeu va pleca de la noi.”

    Cu aşa hrană muriţi încet.Citiţi(în engleză), studiaţi Sfânta Scriptură.

    „Tinerii: Hmmm! Sorry, but no thank you. Nu mai putem fi hraniti orcum fratilor, avem nevoe de bucate tari.”

    Mi se cam pare că încă aveţi nevoie de laptele duhovnicesc(şi nu mă refer la predicile unui tânăr de 18-20 ani).

    „Tinerii: Hmmm! Sorry, but no thank you. Ne plac bisericile romane, doctrina lor si modul lor de slujire.”

    Vă plac? Foarte bine, daţi-vă toate silinţele ca să învăţaţi română, doctrina nu-i a noastră e a Scripturii iar modul de slujire e cel instituit de Dumnezeu prin Sfânta Scriptură.

    „Tinerii: Hmmm! Da intradevar, se pare ca aceasta ne este soarta. Dear God, help us all..”

    Nu este asta nici o soartă! Nu ei vă fac soarta mai ales cea spirituală.Din nou: citiţi Cuvântul, studiaţi-l(în rom sau eng cum poate fiecare), organizaţi seri de studiu biblic cu cei dintre voi în loc să vă adunaţi pentru party, filme etc, intraţi în post şi rugăciune pentru acest subiect.Greu la început, dar toate începuturile sunt grele.
    Sper să rezolvaţi problema voi, pentru că alţii nu vă vor oferi rezolvare.

  45. Stimate tinere, am vrea sa stii ca noi nu facem bascalie din nimeni, dimpotriva lucrarea care ni sa incredintat o luam foarte in serios. In ce privesc pasajele pe care le-ai luat tu din articolele noastre, intradevar acestea sunt scrise de noi cei care stim romaneste. In realitate am vrea sa stii, ca noi nu ne luptam pentru noi, ne luptam pentru sutele sau chear miile de tinerii din bisericile romane, care pentru faptul ca nu inteleg mesajele in limba romana din bisericile noastre, eii inca nu-l cunosc pe Dumnezeu. In cazul acestor tinerii, noi nu le putem da dispoziiti ce sa faca. Numai dupa ce eii vor ajunge ca sa-l cunoastca pe Dumnezeu, acestia vor avea motive de-asi schimba gandirea si felul de viata. Pentru a ajunge ca sa-l cunoasca pe Dumnezeu, exista doar o singura solutie, „predicarea Evangheliei pe intelesul lor”. Asa cum poti ca sa-ti dai seama, soarta lor „este” direct legata si cauzata de deciziile si hotararile pastorilor romani, care din motive personale nu le dau acestor tinerii, predica si-n limba engleza. Speram ca ne-ai inteles. Pentru a intelege tot mai mult din tot ceia ce dorim sa-ti spunem, te rugam ca sa citesti si ultimul nostru raport. https://tineriromaniamericani.wordpress.com/2012/12/28/raportul-de-activitate-al-tinerilor-romani-americani-pe-anul-2012/. Multa pace iti dorim.

Lasă un comentariu